logo

fb youtube rss

Σύνδεση

to-megalo psema to-megalo-psema-back

     MEGALO PSEMA MPROSTINO EXOFIL 2016SAM HARIS DIAFIMISI

MEGALO PSEMA ANAGNOSTHS SXOLIO

Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο με αντικαταβολή στο τηλ: 6976906640 ή στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ: THE GREAT LIE: Αντί περίληψης... ή διαφήμισης του βιβλίου μου: ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ, σας παραθέτω μια σύντομη περιήγηση στα θετικά σχόλια των αναγνωστών αυτού του βιβλίου από το Αmazon com ΕΔΩ: http://greatlie.com/~greatlie/index.php/biblia/the-great-lie?lang=elΤο μεγάλο ψέμα - Βιβλική θρησκεία:
Στη σκιά του γίγαντα ελληνισμού: Η οριστική απομυθοποίηση των βιβλικών ηρώων υπό το φως του ελληνικού μύθου
(396 σελ.) 20 Ευρω

Το πρώτο βιβλίο της σειράς, αναζητεί τις αληθινές απαρχές των βιβλικών εξιστορήσεων.
Συγκρίνει επιμελώς τους Ελληνικούς με τους Εβραϊκούς "μύθους".
Σχολιάζει τους ισχυρισμούς της Βίβλου απ' το πρώτο εδάφιο της "Γένεσης".
Παρακολουθεί κριτικά τους βιβλικούς ήρωες, από τον πρώτο πατριάρχη Αβραάμ, έως τον μεγαλύτερο τερατοποιό όλων των εποχών Μωϋση!

Για πρώτη φορά, με χειροπιαστά επιχειρήματα και "κοινό νου", ερμηνεύει ως ανθρωποκίνητες της δήθεν θεϊκές "πληγές" της Αιγύπτου και απομυθοποιεί επιτυχώς το "σχίσιμο" της Ερυθράς Θάλασσας από τον Μωϋσή! Σ΄ ολόκληρη την πρωτότυπη αυτή μελέτη, θα δείτε αφυπνιστικά να αντιπαραβάλλονται, οι κυριότερες βιβλικές εξιστορήσεις με τους πανομοιότυπους, αλλά και συχνά εκτενέστερους Ελληνικούς μύθους.

   Ενδεικτικοί υπότιτλοι:

 *Eρμής ο Τρισμέγιστος. * “Το έπος του Γκιλγκαμές”. *Ο Αβραάμ καίει τα Σόδομα.  *Λωτ ο επικηρυγμένος! *Ισαάκ, η “θυσία” που δεν έγινε! *“Σοφία” απ’ την ΟΥΡ της Χαλδαίας. *Φρόυντ-Οιδίποδας και Αβραάμ. *Χαλδαίος Μάγος και Μαγγανισμός. *Ονειρομάντης αλλά και ονειροποιός. *Ιωσήφ: Ένας ολέθριος σωτήρας. *Aκενατών και ο δόλος του μονοθεϊσμού. *«Ιεοβά» ο θεός των πληγών. *Η «πληγή» του ποταμού. *«Η πληγή» των κτηνών. *«Πάσχα» μια σωτήρια δίαιτα. *Ερυθρά θάλασσα, πως έγινε το “θαύμα”. *Ο Ηρακλής πνίγει τους Βίστονες. *Το “έπος” του πατριαρχικού δόλου. *Θαύμα και μαγεία η αρχαία τέχνη των “θεών”. *Ερωτήσεις, ο δύσκολος δρόμος του Έλληνα

Περισσότερα βλέπε:
http://www.youtube.com/odyssiakos

..................
 Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα περίληψη του βιβλίου «Το Μεγάλο Ψέμα»


  Ο δυτικός κόσμος φαίνεται να περνάει βαθύτατη κρίση αξιών και προσανατολισμού!
Η διαμάχη μεταξύ θεολογικών και λογικών (τεκμηριωμένων) εξηγήσεων του κόσμου μας, βρίσκεται σε οξύτατη αναμέτρηση, διεκδικώντας την προσοχή και την χειραγώγηση των λαών.
  Δυστυχώς, λίγοι είναι αυτοί που κατανοούν ότι τα τελευταία 2000 χρόνια, στο κέντρο αυτής της ιστορικής αντιπαλότητας, βρίσκετε ένα από κάθε άποψη μοναδικό βιβλίο... η Ιουδαιο-χριστιανική Βίβλος.
  Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, σε κάποιον βαθμό, θεωρούν το βιβλίο αυτό άξιο εμπιστοσύνης και πηγή έμπνευσης των σεβασμάτων τους! Ευλαβούνται του ήρωες και τις ιδέες που περιγράφει, και πιστεύουν χαλαρά ή με θέρμη τις θεολογικές του προτάσεις!
Το μεγαλύτερο εν εξελίξει ιστορικό συμβάν σήμερα, είναι η ραγδαία επέκταση της Βιβλο-κρατούμενης Δύσης προς την αφελή Ανατολή. Αναμφίβολα το παράξενο αυτό βιβλίο, χειραγωγεί την πανανθρώπινη ιστορία, σε ανησυχητικά μεγάλο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί έναν απ’ τους διαχρονικότερους γρίφους της. Οποιαδήποτε λοιπόν κριτική μελέτη, καταφέρει να φωτίσει έστω και τμήματα της αληθινής ταυτότητας αυτού του βιβλίου, αποτελεί σημαντική βοήθεια στην ιστορική, παγκόσμιου πλέον ενδιαφέροντος αντιπαλότητα!
  Αυτή ήταν η οπτική και η φιλοδοξία μου, όταν πριν από είκοσι περίπου χρόνια, ξεκίνησα μια επίμοχθη κριτική προσέγγιση στο σύνολο σχεδόν των ηρώων και των ισχυρισμών της Βίβλου!

  Το πρώτο βιβλίο μου με τον τίτλο «Το μεγάλο Ψέμα» (υπάρχει και μεταφρασμένο στα αγγλικά: The Great Lie) είναι το αποτελέσματα της μελέτης, πάνω στη συμπεριφορά και κυρίως στα "θαύματα" των βασικών ηρώων της βίβλου και τα συμπεράσματά του δημιούργησαν έκπληξη πρώτου μεγέθους.
  Η προσεκτική ανάλυση της ζωής των μεγάλων βιβλικών Πατριαρχών (Αβραάμ, Ιωσήφ... έως και Μωυσέως) μέσα απ’ τα ίδια τα κείμενα, όχι μόνο δεν ενισχύει την άποψη των αγαθών και θεοφώτιστων προφητών, αλλά με μεγάλη σαφήνεια αποκαλύπτει την τυπική συμπεριφορά επικίνδυνων Χαλδαίων Μάγων!
  Για πρώτη φορά η συμπεριφοράς του Αβραάμ, της κορυφαίας αυτής βιβλικής προσωπικότητας, ερμηνεύεται ως μαγική, αφού πλουτίζει θεραπεύοντας πληγές... που ο ίδιος δημιουργεί στα θύματά του!
  Ναι, σύμφωνα με την ίδια την αφήγηση, σε δυο τουλάχιστον διαφορετικές περιπτώσεις, ο Αβραάμ παρουσιάζει την γυναίκα του Σάρρα ως υποψήφια νύφη, σε δυο πάμπλουτους βασιλιάδες (στον Αιγύπτιο Φαραώ και τον Φιλισταίο  Αβιμέλεχ) λέγοντας πως είναι αδελφή του! Το ίδιο επαναλαμβάνει με την γυναίκα του Ρεβέκκα και ο γιος του ο Ισαάκ, και οι "πληγές" που θεραπεύουν στους γαμπρούς και θύματα τους, γίνεται η αφορμή για πρωτοφανή εκβιαστικό πλουτισμό!
  Η προσεκτική ανάλυση αυτής της συμπεριφοράς του Αβραάμ, αφήνει μικρά περιθώρια αμφιβολίας στη σκέψη, ότι είναι ο ίδιος που με δόλο και μαγικά υλικά, (δηλητήρια), δημιουργεί τις πληγές που θεραπεύει, και με δολιότητα και θεατρικότητα Μάγου, τις αποδίδει στον θυμωμένο "θεό" του!
  Η μελέτη της συμπεριφοράς του Αβραάμ, ήταν η πραγματική "πύλη" που οδήγησε τους υποψιασμούς μου, στον μαγικό κόσμο των Πατριαρχών. Ταυτόχρονα αυτή η μελέτη υποδεικνύει τον Αβραάμ ως τον βασικό ύποπτο για τον εμπρησμό της πεντάπολης των Σοδόμων, ώστε να μπορέσει ο μεγάλος αυτός προφήτης, να επεκταθεί ανεμπόδιστα στα πλούσια βοσκοτόπια τους!
  Ο Ιακώβ που ακολουθεί, είναι ένας εκπληκτικά δόλιος μαχητής, που όχι μόνο κλέβει με δόλο τα προνομία του αδελφού του ξεγελώντας τον γέρο πατέρα του, αλλά φεύγοντας κυνηγημένος από τον οργισμένο αδελφό του, κλείνει μια περίεργη συμφωνία με τον θεό των πατέρων του λέγοντας: «Αν ο Κύριος είναι μαζί μου και με προστατεύσει στο ταξίδι μου και μου δίνει τροφή να τρώω και ρούχα να φορώ και με βοηθήσει να γυρίσω στο σπίτι του πατέρα μου γερός τότε (και μόνο τότε!!!) ο "Κύριος" θα είναι ο θεός μου». Γέν.28.20
  Η περίεργη αυτή συμφωνία, δείχνει σε μας, ότι ο "Κύριος" στον οποίο αναφέρεται ο Ιακώβ, δεν είναι Θεός, αλλά μέθοδος επιβίωσης, την οποία σκοπεύει να υιοθετήσει, μόνο και εφόσον αποδείξει την αξία της στην πράξη!
  Τα παιδία του Ιακώβ, χρεώνονται επίσης ένα έγκλημα απίστευτης δολιότητας και βαρβαρότητας, σκοτώνοντας μια ολόκληρη εντελώς αθώα πόλη την Συχέμ, ενώ αυτή ετοιμαζόταν να συμπεθερεύσει μαζί τους!
  Ο κατοπινός μεγάλος Προφήτης, ο Ιωσήφ, είναι επίσης μια κορυφαία μορφή δόλιου εισβολέα, που διαπρέπει στην πάμπλουτη Αίγυπτο. Με την χρήση ονειροποιών υλικών, όπως ο Μανδραγόρας, (στον οποίο έχει εθιστεί η μητέρα του Ραχήλ) κατορθώνει να δημιουργήσει, αλλά και να ερμηνεύσει "όνειρα", που ο ίδιος δημιουργεί από την θέση του αρχιμάγειρα στην αυλή του Φαραώ!
   Στη συνέχεια μάλιστα, από τη θέση του φύλακα των σιτηρών (αρχισιτοποιού ...) δημιουργεί τριετή λιμό (σιτοδεία) καταστρέφοντας τους σπόρους της σποράς που είχε στη φύλαξη του, ακριβώς όπως έκανε στον ελληνικό μύθο η Ινώ, (η μητριά του ήρωα Φρίξου), φρύγοντας (υπερθερμαίνοντας και αχρηστεύοντας) τους σπόρους της σποράς στον Ορχομενό.
  Μάλιστα «αγόρασεν ο Ιωσήφ πάσαν την γην της Αιγύπτου... διότι οι Αιγύπτιοι επώλησαν έκαστος τον αγρόν αυτού, επειδή η πείνα υπερεβάρυνεν αυτούς, τον δε λαόν μετετόπισε αυτόν εις πόλεις (γκέτο!) απ’ άκρου των ορίων της Αιγύπτου έως άκρου αυτής». Γέν.47.18-21. Ο Ιωσήφ λοιπόν, πλούτισε και έγινε «άρχοντα πάσης γης Αιγύπτου» Ο΄ Γέν.45.8 καταστρέφοντας την ευημερία των αιγυπτίων και πουλώντας τους, τα δικά τους αποθέματα σιτηρών που επί σειρά ετών αποθήκευε!
  Ότι συμπεριφέρεται ως Μάντης-Μάγος δεν το αρνείται ούτε το ίδιο το κείμενο, αφού παραδέχεται ότι: «χρησιμοποιεί χρυσό ποτήρι, για να πίνει και να προλέγει τα μέλλοντα» Γέν.44.5. Μάλιστα κάποια στιγμή η ίδια η Βίβλος μας παρουσιάζει τις μεθόδους του καλού Μάγου όταν δείχνει τον Ιωσήφ, πρώτα να κρύβει το μαντικό του ποτήρι, και μετά να το βρίσκει καυχόμενος: «δεν ξέρετε ότι εγώ είμαι άνθρωπος που μπορεί στα σίγουρα να μαντεύει;» Γέν.44.15.
  Όμως, ο ευφυής αυτός "μάντης", γνώριζε που θα βρει το χρυσό του μαντικό ποτήρι... μόνο επειδή ήταν αυτός ο ίδιος που το είχε κρύψει εκεί! Κι αυτή είναι η διαχρονική συνταγή ενός καλού Μάγου: βρίσκει κάτι επειδή είναι αυτός που το έκρυψε, αλλά και θεραπεύει στα σίγουρα πληγές, μόνο επειδή είναι ο ίδιος που τις δημιουργεί!
  Η επόμενη μεγάλη προφητική μορφή, που συνεχίζει τις ανεξήγητες πληγές ενάντιων των Αιγυπτίων είναι ο Μωυσής. Μόνο που το ίδιο το βιβλικό κείμενο, δείχνει τον Μωυσή, όχι μόνο να προετοιμάζεται και να εξασκείται στην χρήση αυτών των πληγών, από τον συγγενή και πενθερό του Μαδιανίτη ιερέα Ιοθόρ, αλλά το ίδιο το κείμενο ομολογεί πως τα χέρια του Μωυσή, ξεκινώντας για την Αίγυπτο, είναι ήδη γεμάτα από "τέρατα": «και αναχώρησεν ο Μωυσής... και είπε (ο Ιοθόρ) προς τον Μωυσή, Ύπαγε εν ειρήνη και όταν φτάσεις στην Αίγυπτο, κοίταξε να κάνεις έμπροσθεν του Φαραώ πάντα τα θαυμάσια τα οποία έδωκα εις την χείραν σου»! Έξ.4.18-21.
  Στην Αίγυπτο, ο Τερατοποιός Μωυσής, με τα τέρατα που φέρνει από την γη του Σινά, αρχικά "μαγγανεύει" (δηλαδή νοθεύει με τερατοποιά υλικά) τα αρτοσκευάσματα των Αιγυπτίων και δημιουργεί "πληγές", δηλαδή ανεξήγητα συμπτώματα δυσφορίας στους αιγύπτιος. Η συνταγή βρίσκεται ξεκάθαρα γραμμένη μπροστά μας: «Επτά ημέρες θα τρώτε άζυμα... όποιος φάει ένζυμα η ψυχή εκείνη θα εξολοθρευτεί» Έξ.12.15.
Κι αλλού: «οποίος φάγει άζυμα, θα εξολοθρευτεί, είτε Ισραηλίτης είτε αυτόχθον προσήλυτος» Έξ.12.19. Και συνεχίζει: «τίποτα ένζυμο δεν θα φάτε, οπουδήποτε κατοικείτε τρώτε άζυμα» Έξ.12.20
  Τι προσπαθεί αλήθεια να αποκλείσει ο Μωυσής απ’ το τραπέζι των ομοφύλων του; Μα το λέει ξεκάθαρα! Μη φάτε τίποτα που να περιέχει προζύμι! Το συμπέρασμα είναι απλό... το προζύμι ήταν "τερατοποιημένο"! Τα ένζυμα αρτοσκευάσματα και οι πληγές που αυτά περιέχουν... προορίζονται μόνο για τους Αιγυπτίους!
  Ακριβώς με τον ίδιο διαχωρισμό τροφίμων, ο Μωυσής, σκοτώνει στη συνέχεια ζώα και ανθρώπους αδιακρίτως, με τον ίδιο προσεκτικό διαχωρισμό τροφίμων!
  Δυστυχώς ο μέσος αναγνώστης, δεν αναρωτιέται... γιατί ο Μωυσής με τις δήθεν θεϊκές του δυνάμεις, δεν παγιδεύει με αφόρητες πληγές μόνο τον Φαραώ και την οικογένειά του, που με κάθε άρνηση του θα αυξάνουν σε ένταση, αλλά πληγώνει και σκοτώνει αδιακρίτως κάθε ανύποπτο και άσχετο με τη διαμάχη αυτή Αιγύπτιο;! Η εξήγηση είναι απλή, η πρόσβαση στα τρόφιμα του λαού είναι ευκολότερη από τα φρουρούμενα τρόφιμα του Φαραώ και της οικογένειάς του!
  Ασφαλώς σε μια τόσο μικρή περίληψη, είναι δύσκολο να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες που θα στηρίξουν αυτούς τους πρωτοφανείς ισχυρισμούς, που χωρίς το αποδεικτικό υλικό τους φαίνονται κακοπροαίρετοι. Εντούτοις, το τέλος της αντιπαλότητας είναι γνωστό και προφανώς δεν έχει σχέση με κανέναν αληθινό Θεό: «Και έγινε κραυγή μεγάλη στην Αίγυπτο... και εσηκώθη ο Φαραώ την νύκτα, αυτός και πάντες οι θεράποντες αυτού  και πάντες οι Αιγύπτιοι... διότι δεν ήτο οικία εις την οποίαν δεν υπήρχε νεκρός». Έξ.12.30. «Και όταν αναχωρείτε, δεν θέλετε αναχωρήσει κενοί, αλλά πάσα γυνή θέλει ζητήσει παρά της γείτονος αυτής και παρά της συγκατοίκου αυτής σκεύη αργυρά και σκεύη χρυσά και ενδύματα και θέλετε επιθέσει αυτά επί τους υιούς σας και επί τας θυγατέρας σας και θέλετε γυμνώσει (Ο΄ σκυλευσει) τους Αιγυπτίους» Έξοδος. 3.19-22. «Και εσκύλευσαν, τους Αιγύπτιους». Έξ.12.36.
  Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μεγάλο Ψέμα» τελειώνει με την απομυθοποίηση της διάβασης της Ερυθράς θαλάσσης, δείχνοντας ότι επρόκειτο για ένα αξιοθαύμαστο στρατήγημα (αν ποτέ συνέβη) και όχι για θαύμα, όπως περίτρανα προκύπτει απ’ την προσεκτική ανάλυση του βιβλικού κειμένου! Επρόκειτο για στρατήγημα πνιγμού σε αρχαίο κανάλι (στον πανάρχαιο πρόδρομο του Suez) που την εποχή εκείνη υπήρχε ήδη, όπως μας βεβαιώνει ο έλληνας Ιστορικός Στράβωνας και όχι για οποιοδήποτε ουρανόσταλτο θαύμα!
  Ότι δόλια όπλα θανάτου και όχι θανατηφόρα θαύματα, ευθύνονται για τα μαζικά εγκλήματα στην Αίγυπτο, το επιβεβαιώνει 11 χρόνια μετά την συγγραφή του βιβλίου μου η οξυδερκής συγγραφέας Adrienne Mayor στο βιβλίο της: «Greek Fire, Poison Arrows & Skorpion Bomps 2003 και στην σελίδα 165. Στα ελληνικά «Βιολογικά και χημικά όπλα στον αρχαίο κόσμο» 2006 εκδόσεις Ενάλιος.
   Καλή ανάγνωση

Μ. Καλόπουλος
Μπορείτε να παραγγέλλετε το βιβλίο αυτό επί αντικαταβολή στο τηλέφωνο 6976906640 ή στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το μεγάλο ψέμα - Βιβλική θρησκεία: Στη σκιά του γίγαντα ελληνισμού: Η οριστική απομυθοποίηση των βιβλικών ηρώων υπό το φως του ελληνικού μύθου.

                                                                 **********************

Αντί περίληψης... ή διαφήμισης του βιβλίου μου: ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ, σας παραθέτω μια σύντομη περιήγηση στα θετικά σχόλια των αναγνωστών αυτού του βιβλίου από το Αmazon com

ΠΗΓΗ: https://www.amazon.com/product-reviews/1401099556/ref=cm_cr_dp_d_cmps_btm?ie=UTF8&reviewerType=all_reviews

5.0 out of 5 stars

Did You Ever Wonder?

September 22, 2006

   Imagine the stories of the Old Testament Hero's as you learned them in Sunday School. Then read those same stories word for word in the Bible. Things often don't make sense. Lots of biblical stories aren't even told in Sunday School! They are just too grotesque and unbelievable. To the believer, one must accept the incongruities on faith. But, sooner or later, the true seeker begins to search deeply for an answer to his or her faith. That search leads to doubt, which leads to questions, which leads to deeper searching. One day the light dawns, and oh what a brilliant, liberating light it is!

    Michael Kalopoulos exposes the treachery of the "Father of the Faithful" and his offspring in such a captivating, illuminating manner, scrutinizing every detail of the written biblical history under the bright search-light of reason, truth, history, and just plain common sense. While some of his explanations may not be provable (and the biblical stories are?) they are certainly very plausable. So many questions that I had were answered to my satisfaction.

    A word to the believers in the Christian Religion. Don't buy this book unless you are willing to examine your own faith, and give a reason for it, as the apostle Paul teaches. But, if you are an open-minded, intelligent person who is interested in knowing what the other side thinks, then this book will take you for the ride of your life! You can also see the letter I wrote to Mr. Kalopoulos, and his answer here: [...]
    Michael Kalopoulos has a rare literary gift that will keep you captivated and spellbound, unable to put the book down! I'm looking forward to his next book on the New Testament.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Αναρωτηθήκατε ποτέ

   Φανταστείτε τις ιστορίες των Ηρώων της Παλαιάς Διαθήκης όπως τις μάθατε στο Κατηχητικό. Στη συνέχεια, διαβάστε αυτές τις ίδιες ιστορίες κατά λέξη στη Βίβλο. Τα πράγματα συχνά δεν έχουν νόημα. Πολλές βιβλικές ιστορίες δεν λέγονται ούτε καν στο Κατηχητικό! Είναι πάρα πολύ γκροτέσκο και απίστευτες. Ο πιστός, πρέπει να δεχτεί τις αντιφάσεις με πίστη. Όμως, αργά ή γρήγορα, ο αληθινός αναζητητής, αρχίζει να ψάχνει βαθύτερα για μια απάντηση σ΄ αυτή την πίστη του / της. Η αναζήτηση αυτή οδηγεί σε αμφιβολίες, που οδηγούν σε ερωτήσεις, οι οποίες οδηγούν σε βαθύτερη αναζήτηση. Μια μέρα γλυκοχαράζει το φως και ω... τι λαμπρό, απελευθερωτικό φως!

   Ο Μιχάλης Καλόπουλος εξετάζοντας κάθε λεπτομέρεια της γραπτής βιβλικής ιστορίας κάτω από το λαμπρό φως του αναλυτικού λόγου, της αλήθειας, της ιστορίας και της απλής κοινής λογικής, εκθέτει την έντεχνη δολιότητα των «πατέρων της πίστης» και των απογόνων τους, με τέτοιο σαγηνευτικό φωτισμό. Ενώ ορισμένες από τις εξηγήσεις του μπορεί να μην είναι αποδεδειγμένες (άλλωστε... και οι βιβλικές ιστορίες είναι;) είναι σίγουρα πολύ εύλογες. Στις τόσες πολλές ερωτήσεις που είχα, έλαβα τις πλέον ικανοποιητικές απαντήσει μου.

    Μια λέξη προς τους πιστούς στη χριστιανική θρησκεία. Μην αγοράζετε αυτό το βιβλίο αν δεν είστε διατεθειμένοι να εξετάσετε τη δική σας πίστη και να δώσετε ένα λόγο για αυτό, όπως διδάσκει ο απόστολος Παύλος. Αλλά εάν είστε ανοιχτόμυαλος, ευφυής άνθρωπος που ενδιαφέρεται να γνωρίζει τι πιστεύει η άλλη πλευρά, τότε αυτό το βιβλίο θα γίνει οδηγός στην πορεία της ζωής σας! Μπορείτε επίσης να δείτε την επιστολή που έγραψα στον κ. Καλόπουλο και την απάντησή του εδώ: [...]
    Ο Μιχάλης Καλόπουλος έχει ένα σπάνιο λογοτεχνικό δώρο, που θα σας κρατήσει γοητευμένο και ξαφνιασμένο, ανίκανο να βάλει το βιβλίο κάτω! Ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο του για την Καινή Διαθήκη.

                                                 ******************

Ioannis, M. Roussos

A review of the book: "Biblical Religion, the Great Lie"

June 3, 2004

   The newly published in English book "Biblical Religion, the Great Lie" by the author and researcher Michael Kalopoulos is a very interesting and extraordinary one! The author explains the main biblical events we are all familiar with in a novel and rational manner. Indeed, after reading this book I could not help it but view the Bible from an altogether different prospective.
    The book is full of original and totally unheard of interpretations of the meanings and explanations of the events described in the Bible. For instance, original and very plausible interpretations and explanations are offered about: the Destruction of Sodom and Gomorrah, the Sacrifice of Isaac, Joseph's Dreams, the Plagues of Egypt, the Exodus from Egypt, the Crossing of the Red Sea, the various actions and preaching of many prophets etc. Also, I was very astonished by the depth of the analysis and the justification provided, for these events. The narrative brings up many illusive elements to the attention of the reader, documenting in detail the role of sorcery, deception, plagiarism, use of poisons, narcotic plants and substances etc in social and religious developments.
    Visiting the author's personal website at [...] is also very much worthy and highly recommended. Reading his essays and unpublished work sheds a lot of light in these important topics. Notably, you can see there an original explanation of the miracle of the "Burning Bush" along with a prototype of the Bush, made of clay by the author himself, that can provide a quite convincing explanation of this "miracle"!
    So, this new book is a very significant one on this controversial and important subject in our lives. It is indeed a breakthrough in religious criticism and beyond. I recommend it wholeheartedly!
Ioannis, M. Roussos
Professor Dr. of mathematics

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Ιωάννης, Ioannis, M. Roussos

Μια ανασκόπηση του βιβλίου: Βιβλική Θρησκεία, το Μεγάλο Ψέμα

17 Μαΐου 2004

    Μια ανασκόπηση του βιβλίου: "Η Βιβλική Θρησκεία, το Μεγάλο Ψέμα" (...).
    Το πρόσφατα δημοσιευμένο στο αγγλικό βιβλίο "Βιβλική Θρησκεία, το Μεγάλο Ψέμα" από τον συγγραφέα και ερευνητή Μιχάλη Καλόπουλο, είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο!

   Ο συγγραφέας εξηγεί τα βασικά βιβλικά γεγονότα που όλοι γνωρίζουμε, με έναν εντελώς καινούργιο και ορθολογιστικό τρόπο. Πράγματι, μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου δεν θα μπορούσα να κάνω αλλιώς, απ΄ το να δω την Βίβλο από μια εντελώς διαφορετική οπτική.
    Το βιβλίο είναι γεμάτο από πρωτότυπες και εντελώς ανήκουστες ερμηνείες και εξηγήσεις των εννοιών και των γεγονότων που περιγράφονται στη Βίβλο. Παραδείγματος χάριν, προσφέρονται πρωτότυπες και πολύ εύλογες ερμηνείες και εξηγήσεις σχετικά με: την Καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρρων, της Θυσία του Ισαάκ, των oνείρων του Ιωσήφ, των Πληγών της Αιγύπτου, της Εξόδου από την Αίγυπτο, το Σχίσιμο της Ερυθράς Θάλασσας, τα περίεργα κηρύγματα πολλών προφητών κλπ. Επίσης, έμεινα εντελώς έκπληκτος από το βάθος της ανάλυσης και την αιτιολόγηση που δόθηκε σ’ αυτά τα γεγονότα. Η αφήγηση αναδεικνύει πολλύ παραστατικά τα στοιχεία αυτά στην προσοχή του αναγνώστη, καταγράφοντας λεπτομερώς τον ρόλο της μαγείας, της εξαπάτησης, της λογοκλοπής, της χρήσης δηλητηρίων, των ναρκωτικών φυτών και ουσιών κ.λπ. στις κοινωνικές και θρησκευτικές αυτές εξελίξεις.
    Η επίσκεψη στην προσωπική ιστοσελίδα του δημιουργού στο: www.greatlie.com είναι επίσης σημαντική και συνιστάται ιδιαιτέρως. Η ανάγνωση των δοκιμίων του, και του ανέκδοτου έργου του ρίχνει πολύ φως σ’ αυτά τα σημαντικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να δείτε μια αρχική εξήγηση για το θαύμα της "φλεγόμενης βάτου" ("Burning Bush") μαζί με μιά πρωτότυπη φλεγόμενη βάτο, από πηλό, φτιαγμένη από τον ίδιο τον συγγραφέα, που μπορεί να προσφέρει μια αρκετά πειστική εξήγηση αυτού του "θαύματος"!
    Έτσι, γι’ αυτό το αμφιλεγόμενο και σημαντικό θέμα στη ζωή μας, το νέο αυτό βιβλίο του Μ. Καλόπουλου είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι πράγματι μια σημαντική πρόοδος στη θρησκευτική κριτική και πέραν αυτής.

   Το συνιστώ ολόψυχα!

Ioannis, M. Roussos
Professor Dr. of mathematics

                                                                 ***************

Caroline Ferris

Biblical Religion: The Great Lie

April 19, 2004

   Boy, this is an interesting book sure to ignite a lot of controversy especially amongst fundamentalists of any religious stripe. Kalopoulos puts forth the audacious theory that Abraham and his descendents were Chaldean magicians of great cunning and skill, who used various potions and chemistry tricks to influence "kings and nations".

   From Abraham's escape from the furnaces of Ur, through to the prophecies of Joseph and Daniel, and the burning bush of Moses: all are exposed as tricks perpetrated on an unsuspecting and gullible populace. Kalopoulos explains the tricks very plausibly using scientific data about psychoactive plants and naturally occurring substances which could be used to create illusions and delusions. He suggests that the early Jews performed these tricks with theatrical skill in order to create fear of a "vengeful God" who could then offer salvation.
    For scientists and skeptics, this book will be a fascinating read. For the faithful, the book will likely serve as provocation to outrage. After all, it attacks the underpinnings of the three great monotheistic religions of our times.
But perhaps it's time to take a skeptics' view. The legacy of the tribes of Abraham in modern times is one of bloodshed, intolerance and hatred. Perhaps it is based on illusion after all. It certainly doesn't seem to be based on love.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Caroline Ferris
Βιβλική Θρησκεία: Το Μεγάλο Ψέμα
19 Απριλίου 2004

    Παιδί μου... αυτό είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο που σίγουρα θα προκαλέσει πολλή διαμάχη, ιδίως μεταξύ των φονταμενταλιστών οποιασδήποτε θρησκευτικής παράταξης. Ο Καλόπουλος διατυπώνει την τολμηρή θεωρία, ότι ο Αβραάμ και οι απόγονοί του, ήταν Χαλδαίοι μάγοι μεγάλης πονηρίας και επιδεξιότητας, που χρησιμοποίησαν διάφορα φίλτρα και χημικά κόλπα για να επηρεάσουν τους "βασιλείς και τα έθνη".

   Από τον διωγμό του Αβραάμ από τους οργισμένους κατοίκους της Ουρ, μέχρι τις προφητείες του Ιωσήφ και του Δανιήλ και την "φλεγόμενη βάτο" του Μωυσή: όλα εκτίθενται ως κόλπα που εκτελούνται μπροστά σε αφελείς και ανυποψίαστους ανθρώπους. Ο Καλόπουλος εξηγεί τα κόλπα αυτά με αξιοπιστία, χρησιμοποιώντας επιστημονικά δεδομένα για τα ψυχοδραστικά φυτά και τις διάφορες ουσίες που υπάρχουν παντού και που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες. Προτείνει ότι οι πρώτοι εκείνοι Εβραίοι, εφάρμοσαν αυτά τα κόλπα με θεατρικές δεξιότητες, για να δημιουργήσουν το φόβο ενός "εκδίκητου Θεού" που θα μπορούσε να προσφέρει σωτηρία.
    Για τους επιστήμονες και τους σκεπτικιστές, αυτό το βιβλίο θα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι! Για τους πιστούς, το βιβλίο πιθανότατα θα χρησιμεύσει ως πρόκληση για εξόντωση.

   Μετά από όλα, επιτίθεται στις βάσεις των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών της εποχής μας. Αλλά ίσως ήρθε η ώρα να πάρουμε μια άποψη σκεπτικιστών. Η κληρονομιά του Αβραάμ έως την σύγχρονη εποχή μας, είναι πράγματι μια ιστορία αιματοχυσία, μισαλλοδοξία και μίσους. Ίσως πραγματικά να βασίζεται τελικά στην ψευδαίσθηση. Σίγουρα δεν φαίνεται να βασίζεται στην αγάπη.

Caroline Ferris

                                                            ***************

Peter Daley

A fascinating trip back through time

September 17, 2004

   I would highly recommend this book for anyone interested in history, religion and cultic groups.
    I became interested in the Bible after encountering Korean Bible-based cults. I became fascinated at how the Bible was so easily and effectively used by cults as tools for manipulation and control. It amazed me how such a blatant criminal was able to use the Bible to gather followers and victims.

    Michael's book was by far the most entertaining of the books about the Bible I have recently read. At times it really is a page turner, particularly his theories on Moses and the flight from Egypt. I found his writings to be absolutely fascinating and of course more believable than the "miracles of God" accounts of the Old Testament.

    What really stood out for me was what a focused and logical mind Michael has.
    His critical and logical thinking skills are really extraordinary and a gift to us all.

    Finally, Michael's book also sparked my interest in the mythologies of Ancient Greece. I'd also like to recommend "Mythology" by Edith Hamilton. It's a great book to read after Michael's since it describes many of the myths he refers to.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

5. από τα 5 αστέρια

Ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στο χρόνο

17 Σεπτεμβρίου 2004

   Θα ήθελα να συστήσω ιδιαίτερα αυτό το βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία, τη θρησκεία και τις πολιτιστικές ομάδες.

    Αρχισα να ενδιαφερομαι για την Αγία Γραφή όταν συναντισα λατρείες βασισμένες στη Βίβλο της Κορέας. Εντυποσιαστικα από το πώς η Αγία Γραφή χρησιμοποιήθηκε τόσο εύκολα και αποτελεσματικά από τις λατρείες ως εργαλεία χειραγώγησης και ελέγχου. Με εκπλήσσει πόσο ένας τόσο κραυγαλέος εγκληματίας μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την Αγία Γραφή για να συγκεντρώσει οπαδούς και θύματα.

    Το βιβλίο του Μιχαήλ ήταν μακράν το πιο απολαυστικό των βιβλίων για τη Βίβλο που διάβασα. Μερικές φορές είναι πραγματικά ένας περιστροφέας σελίδων, (page turner: όταν γυρνάς συνεχώς σελίδες για να δεις τη συνέχεια), ιδιαίτερα οι θεωρίες του για τον Μωυσή και την Έξοδο από την Αίγυπτο. Βρήκα τα επιχειρήματά του απολύτως συναρπαστικά και φυσικά πιο αξιόπιστα από τους ισχυρισμούς της «Παλαιάς Διαθήκης» περί «θαυμάτων Θεού».

    Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, ήταν η συγκεντρωτική και λογική σκέψη του Καλόπουλου. Οι δεξιότητες κρίσης και λογικών συλλογισμών του, είναι πραγματικά εξαιρετικές και ένα δώρο σε όλους μας.

   Τέλος, το βιβλίο του Μάικλ, προκάλεσε επίσης το ενδιαφέρον μου για τις μυθολογίες της Αρχαίας Ελλάδας. Θα ήθελα επίσης να συστήσω την "Μυθολογία" από τον Edith Hamilton. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο για να διαβάσετε μετά από τον Μάικλ, αφού περιγράφει πολλούς από τους μύθους στους οποίους αναφέρεται.

Doris Reiter

                                                               ********************

Review of "Biblical Religion the Great Lie"

Doris Reiter

May 2004

   Written with Greek temperament and scientific fortitude, Michael Kalopoulos' book "Biblical Religion, the Great Lie" is a breathtaking work of non fiction capturing the reader's attention even to its last footnote.
    Comparisons of surgical precision, of the biblical and Greek-Mediterranean Myths of the Creation, the Great Flood, the Confusion of Languages, leads the reader to answer the question: "Who copied from whom?"
    All three monotheistic Religions of Judaism, Christianity and Islam originate from the God of Abraham. Through a detailed and artful critical analysis of the biblical texts (Genesis and Exodus) and an objective overview of the actions of the prophets as they are described in the Bible itself the book gradually reveals the first prophets Abraham, Isaac, Jacob, Joseph and Moses as common impostors who used their `God' to achieve personal wealth and power. Significant clues for the author's new original interpretations come from the comparisons of the biblical texts with the Greek myths.
    Following a scientific method Michael Kalopoulos reveals for instance that the beast- and man-killing plagues supposedly sent by the biblical God upon the unsuspecting animals and people of Egypt were entirely man made, literally sweeping the carpet under the feet of biblical Religion!
    This book also denounces the selfish intermediaries intervening between the biblical God of Abraham and the peoples, for uprooting the natural faith of millions of people together with their natural and due respect for mother Nature, with grave consequences for the coming generations.
    In the last, brilliant chapter of the book, the author makes our responsibility clear: "It is evident that we are living in a perpetual humiliating hell, arranged precisely by those preaching of paradise. However, the responsibility for the humiliating conditions we are living in does not belong to our persecutors alone. The ease, with which we have followed those supposed saviours, is astonishing. Our nauseating gullibility must bear the greatest part of the blame".
    In order for people to appreciate the importance of this work and to proceed to make the necessary revisions of their theological creeds, I believe this book should be translated in as many languages as the Bible and should be circulated just as widely.
    If you visit the website of the author at [...] you can download sample chapters and the table of contents of the book from which you will be able to appreciate the handling of the subject matter and the intricate structure of this masterpiece!
My opinion: MUST READ!
Doris Reiter May 2004

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

5.0 out of 5 stars

Review of "Biblical Religion the Great Lie"

Doris Reiter May 2004

Γραμμένο με ελληνική ιδιοσυγκρασία και επιστημονικό δυναμισμό, το βιβλίο του Μιχάλη Καλόπουλου «Βιβλική Θρησκεία, το Μεγάλο Ψέμα» είναι ένα εκπληκτικό έργο απομυθοποίησης που σκλαβώνει την προσοχή του αναγνώστη μέχρι και την τελευταία του υποσημείωση!
Οι με χειρουργική ακρίβεια συγκρίσεις, των βιβλικών και των Ελληνο-Μεσογειακών Μύθων της Δημιουργίας, της Μεγάλης Πλημμύρας, (κατακλυσμού), της Σύγχυσης των Γλωσσών, οδηγούν τον αναγνώστη να απαντήσει στην ερώτηση: "Ποιος αντιγράφει από ποιον;"

Και οι τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ προέρχονται από τον Θεό του Αβραάμ. Μέσα από μια λεπτομερή και έξυπνη κριτική ανάλυση των βιβλικών κειμένων (Γένεσις και Έξοδος) και μια αντικειμενική επισκόπηση των ενεργειών των προφητών, όπως περιγράφονται στην ίδια τη Βίβλο, το βιβλίο ξεσκεπάζει σταδιακά τους πρώτους προφήτες Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ, Ιωσήφ και Μωυσή ως συνηθισμένους απατεώνες που χρησιμοποίησαν το "Θεό" τους, για να επιτύχουν τον προσωπικό τους πλουτισμό και εξουσία.

Σημαντικοί συλλογισμοί (επιχειρήματα) για τις νέες αυτές αυθεντικές ερμηνείες του συγγραφέα, προέρχονται από τις συγκρίσεις των βιβλικών κειμένων με τους ελληνικούς μύθους.

Ακολουθώντας επιστημονική μέθοδο, ο Μιχάλης Καλοπούλος αποκαλύπτει, για παράδειγμα, ότι οι φονικές μολύνσεις ζώων και ανθρώπων, που υποτίθεται ότι έστειλε ο βιβλικός Θεός πάνω στα ανυποψίαστα ζώα και τους ανθρώπους της Αιγύπτου, ήταν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένες (μεθοδευμένες) από ανθρώπους! Κάτι που τραβάει κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια της βιβλικής θρησκείας!

Το βιβλίο αυτό καταγγέλλει επίσης τους εγωπαθείς διαμεσολαβητές, (προφήτες), που παρεμβαίνοντας μεταξύ του βιβλικού Θεού του Αβραάμ και των λαών, καταστρέφουν την φυσική ευσέβεια εκατομμυρίων ανθρώπων, μαζί με τον φυσικό τους σεβασμό στην Μητέρα Φύση, με σοβαρές συνέπειες για τις επόμενες γενιές.

Στο τελευταίο, λαμπρό κεφάλαιο του βιβλίου, ο συγγραφέας μας κάνει σαφέστατη την ευθύνη: «Είναι προφανές ότι ζούμε σε μια παρατεινόμενη κόλαση εξευτελισμού, φτιαγμένη ακριβώς απ' αυτούς που εύκολα μιλούν για παραδείσους, αποκαλύπτοντας, πως η ευθύνη για την ταπεινωτική εξαθλίωσή μας, δεν είναι μόνο δική τους. Η ευκολία όμως με την οποία ακολουθούμε "σωτήρες", έχει ξεπεράσει κάθε θλιβερό όριο, και παρά την αύξηση της γνώσης, η αρρωστημένη ευπιστία μας, έχει την μεγαλύτερη μερίδα ευθύνης».

Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό, (ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ), πρέπει να μεταφραστεί σε όσες γλώσσες είναι μεταφρασμενη και η Βίβλος, και πρέπει να κυκλοφορήσει εξίσου ευρέως, προκειμένου οι άνθρωποι να εκτιμήσουν τη σπουδαιότητα αυτής της (απομυθοποιητικης) προσπάθειας (του Μ. Καλόπουλου), και να μπορέσουν να προβούν στις αναγκαίες αναθεωρήσεις των θεολογικών τους απόψεων.

Αν επισκεφθείτε τον ιστότοπο του συγγραφέα στο (www.greatlie.com, μπορείτε να κατεβάσετε δείγματα κεφαλαίων και τον πίνακα περιεχομένων του βιβλίου, από τον οποίο θα μπορείτε να εκτιμήσετε τον χειρισμό του θέματος και την περίπλοκη δομή αυτού του αριστουργήματος!
Η άποψή μου: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!

Doris Reiter

                                                                ***********************

Keith S Cornish THE GREAT LIE

By Michael Kalopoulos

Xlibris Publishing House

A Review by Keith S Cornish

   The book THE GREAT LIE by Michael Kalopoulos is difficult to review. It examines in great detail the first two books of the Pentateuch (Genesis, Exodus) and admits that today these books are being recognised as myths without any basis in factual history.

   The author has treated these two books as a true record and has produced a book that is devastating in regard to the Hebrew patriarchs and their morality. Anyone reading this book with an open mind will never again consider that these men were divinely chosen to ‘bless humanity’.

   Archaeology has confirmed this viewpoint. The Bible only begins to accord with known history after the Hebrews were captive in Babylon in the mid 6th century BCE.

   Unfortunately, those who would benefit greatly by considering Michael’s revelations are extremely unlikely to read this work. Those who are brainwashed as infants seldom study anything likely to conflict or alter their basic religious beliefs. They fail to realise that ‘belief’ is an admission of ignorance. When something is known it is no longer a ‘belief’.

   Theologians and those whose profession requires detailed knowledge of the Bible are not likely to abandon their means of employment, even when they read this book. A few may, but the majority would choose to live as charlatans rather than change.

   With his Greek background, Michael has drawn widely on Greek myths and on the enormous contribution that their philosophers and statesmen have provided for the civilisation and knowledge we enjoy today. He pinpoints the awful impact of Christianity on the Greek and Roman cultures. Where the A.V. text has been watered down, the author has been able to supply the original wording.

   Because The Great Lie is based on books that are central to the Jewish religion, it would be unfair to see the author as anyway anti-Semitic.

   This book exhibits the vast research on which it is based and it is liberally spiced with a host of remarks and observations worthy of quoting and remembering.

   Page 386 — “(Even today) the majority of individuals~ feel that there is no better guarantee of a blissful and carefree life than that offered by religion. You will simply be told what the will of God is and will obey, without wasting your time with endless questions.”

   “Religion — the bliss of abandon. A quiet harbour for humankind. A tended social refuge. A sweet lethargic obstacle to our personal struggle for intelligent comprehension” Michael Kalopoulos

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Keith S Cornish

   Το βιβλίο THE GREAT LIE του Μιχάλη Καλόπουλου είναι δύσκολο να περιγραφεί. Εξετάζει με μεγάλη λεπτομέρεια τα δύο πρώτα βιβλία της Πεντατούχου (Γένεση, Έξοδος) και παραδέχεται ότι σήμερα τα βιβλία αυτά αναγνωρίζονται ως μύθοι χωρίς βάση στην πραγματική ιστορία.
    Ο συγγραφέας όμως αντιμετωπίζει τα δύο αυτά βιβλία ως αληθινές ιστορικές καταγραφές, και έχει δημιουργήσει ένα βιβλίο που είναι πραγματικά καταστροφικό για τους Εβραίους πατριάρχες και την ηθική τους. Όποιος διαβάζει αυτό το βιβλίο με ανοιχτό μυαλό, δεν θα ξαναπεί ποτέ ότι αυτοί οι άνθρωποι επιλέχτηκαν θεϊκά για να «ευλογούν την ανθρωπότητα».
    Η αρχαιολογία επιβεβαίωσε αυτή την άποψη. Η Βίβλος αρχίζει να συμφωνεί με την γνωστή ιστορία, αφού οι Εβραίοι ήταν αιχμάλωτοι στη Βαβυλώνα στα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ.
Δυστυχώς, όσοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν πολύ από τις αποκαλύψεις αυτού του Βιβλίου, είναι εξαιρετικά απίθανο να διαβάσουν αυτό το έργο. Όσοι έχουν υποστεί από βρεφική ηλικία πλύση εγκεφάλου, σπάνια μελετούν κάτι που μπορεί να συγκρουστεί ή να μεταβάλει τις βασικές τους θρησκευτικές πεποιθήσεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι η «πίστη» είναι μια παραδοχή της άγνοιας. Όταν κάτι είναι γνώση, δεν είναι πλέον «πίστη».
    Οι θεολόγοι και εκείνοι των οποίων το επάγγελμα απαιτεί λεπτομερή γνώση της Βίβλου, δεν είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τα μέσα εργασίας τους, ακόμη και όταν διαβάσουν αυτό το βιβλίο. Μερικοί μπορεί, αλλά η πλειοψηφία θα επέλεγε να ζήσουν σαν τσαρλατάνοι και όχι να αλλάξουν.
    Με το ελληνικό υπόβαθρο του, ο Καλόπουλος αναφέρεται ευρέως στους ελληνικούς μύθους και την τεράστια συμβολή που οι (Έλληνες) φιλόσοφοι και οι πολιτικοί τους, προσέφεραν τη γνώση στον πολιτισμό που μας αρέσει σήμερα. Επισημαίνει την τρομερή επίδραση του Χριστιανισμού στην ελληνική και ρωμαϊκή κουλτούρα. Όπου τα κείμενα έχουν αποδυναμωθεί, ο συγγραφέας ήταν σε θέση να παράσχει την αρχική διατύπωση.
Επειδή το Μεγάλο Ψέμα βασίζεται σε βιβλία που είναι κεντρικά για την εβραϊκή θρησκεία, θα ήταν άδικο να δούμε τον συγγραφέα ως εναν ακόμα αντισημίτη.
    Το βιβλίο αυτό μας παρουσιάζει μια τεράστια έρευνα, πάνω στην οποία βασίζεται, και είναι διανθισμένο με πολλές ευγενικές παρατηρήσεις, που αξίζει να αναφέρουμε και να θυμόμαστε: Page 386 - Μιχάλης Καλοπούλος: «Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, νιώθουν πως δεν υπήρξε καθησυχαστικότερη πρόταση ζωής απ' τη θρησκεία. Εκεί θα σου πουν τι θέλει ο θεός και δεν θα χρειαστεί να κοπιάζεις μόνος σου, χαμένος μέσα στις ατέλειωτες ερωτήσεις.

   Θρησκεία λοιπόν... ο παράδεισος της αμεριμνησίας. Το απάνεμο λιμάνι της φυλής. Το φροντισμένο κοινωνικό ησυχαστήριο. Μια ακόμα γλυκιά, ληθαργική καθυστέρηση, στον δύσκολο προσωπικό αγώνα για νοημοσύνη».

Keith S Cornish

                                                                    *********************

                                                                    *********************

 ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ! ΟΙ 80 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ (TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ)!!

KALOPOULOSMMichael Kalopoulos, 1995, The Great Lie. Ο Έλληνας ιστορικός βρίσκει εντυπωσιακά όμοιες αντιστοιχίες μεταξύ των βιβλικών κειμένων και της Ελληνικής μυθολογίας. Εκθέτει την πανούργα, παραπλανητική και αυταρχική φύση της θρησκείας. Για πρώτη φορά τα "θαύματα" των βιβλικών Πατριαρχών εξηγούνται με την δόλια χρήση δηλητηρίων. Η μελέτη του ολοκληρώνεται με τους τίτλους: «ο Ένοπλος δόλος», «Αβραάμ ο Μάγος» και «το Θέατρο της Σωτηρίας»

Μ. Καλόπουλος: Ευχαριστώ θερμά τους (άγνωστους) συντάκτες του άρθρου που συγκαταλέγουν το όνομά μου ανάμεσα στους γίγαντες της αμφισβήτησης: Thomas Paine, 1795, - Robert Taylor, 1828,- και Albert Schweitzer 1901.

Demolishing the Jesus Myth – A History   

For more than 200 years a minority of courageous scholars have dared to question the story of Jesus. Despite the risks of physical assault, professional ruin and social opprobrium, they have seriously doubted the veracity of the gospel saga, have peeled away the layers of fraud and deceit and eventually have challenged the very existence of the godman.

Για περισσότερα από 200 χρόνια μια μειονότητα θαρραλέων μελετητών έχει τολμήσει να αμφισβητήσει την ιστορία του Ιησού. Παρά τους κινδύνους των φυσικών επιθέσεων, της επαγγελματικής καταστροφής και κοινωνικής κατακραυγής, έχουν αμφισβητήσει σοβαρά την ειλικρίνεια του ευαγγελικού έπους, έχουν απομακρύνει τα στρώματα της απάτης και ψεύδους και έχουν τελικά "προκαλέσει" την ίδια την ύπαρξη του θεανθρώπου.

                                                    ****************************************

ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!

ΟΙ 80 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΑΝ:

Hermann Samuel Reimarus (1694-1768).1778, Για τον Σκοπό του Ιησού και τις Διδασκαλίες Του.
Φιλόσοφος του Διαφωτισμού και καθηγητής Ασιατικών γλωσσών στο Γυμνάσιο του Αμβούργου, τα εκτεταμένα γραπτά του – που δημοσιεύτηκαν μετά το θάνατό του – απορρίπτουν την «αποκαλυφθείσα θρησκεία» και μιλούν υπέρ ενός νατουραλιστικού θεϊσμού. Ο Reimarus κατηγόρησε τους συγγραφείς των ευαγγελίων για συνειδητή απάτη και αναρίθμητες αντιφάσεις.

Francois Marie Arouet (Voltaire) (1694-1778). Η πιο σημαίνουσα φιγούρα του Διαφωτισμού, είχε φοιτήσει σε ένα Ιησουΐτικο κολλέγιο κι ωστόσο κατέληξε: «Ο Χριστιανισμός είναι η πιο γελοία, η πιο παράλογη και αιματηρή θρησκεία που είχε ποτέ μολύνει τον κόσμο…Ο αληθινός Θεός δεν μπορεί να έχει γεννηθεί από ένα κορίτσι, ούτε να πεθάνει στην αγχόνη, ούτε να φαγωθεί σε ένα κομμάτι ζύμης.» Φυλακίστηκε, εξορίστηκε, τα έργα του απαγορεύτηκαν και τα κάψανε, αλλά η μεγάλη δημοσιότητα του Βολταίρου στην επαναστατική Γαλλία του εξασφάλισαν μια τελευταία κατοικία στο Πάνθεον στο Παρίσι. Οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές όμως έκλεψαν τη σωρό του και την πέταξαν σε ένα σωρό απορριμμάτων.

Charles François Dupuis, 1794, Origine de tous les Cultes ou La Religion universelle. Αστρο-μυθική ερμηνεία του Χριστιανισμού (και όλων των θρησκειών). «Ένα μεγάλο λάθος διαδίδεται ευκολότερα από ότι μια μεγάλη αλήθεια, επειδή είναι ευκολότερο να το πιστέψουν, παρά να το σκεφτούν λογικά, και επειδή οι άνθρωποι προτιμούν τα θαύματα των ρομαντικών διηγημάτων από την απλότητα της ιστορίας.» Ο Dupuis κατέστρεψε ο ίδιος το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας του εξαιτίας της βίαιας αντίδρασης που προκάλεσε.

Count Volney, 1787, Les Ruines; ou, Méditation sur les révolutions des empires. (Τα Ερείπια των Αυτοκρατοριών).
Ναπολεόντειος ερευνητής, είδε για τον εαυτό του στοιχεία των Αιγυπτιακών πρόδρομων του Χριστιανισμού.

Edward Evanson, 1792, The Dissonance of the Four Generally Received Evangelists and the Evidence of their Respective Authenticity. Άγγλος ορθολογιστής που αμφισβήτησε την αποστολική πατρότητα του 4ου Ευαγγελίου και κατήγγειλε διάφορες επιστολές του Παύλου ως πλαστές.

THOMAS PAINEThomas Paine, 1795, The Age of Reason. Φυλλαδιογράφος που έκανε την πρώτη κλήση για την Αμερικάνικη ανεξαρτησία (Common Sense, 1776; Rights of Man, 1791). Ο Paine έκανε άγριο εμπαιγμό για τις αντιφάσεις και θηριωδίες της Βίβλου. Όπως πολλοί Αμερικανοί επαναστάτες ο Paine ήταν θεϊστής: «Δεν πιστεύω στη δοξασία που διακηρύχθηκε από την Εβραϊκή εκκλησία, τη Ρωμαϊκή εκκλησία, την Ελληνική εκκλησία, την Προτεσταντική εκκλησία, ούτε από καμιά εκκλησία που να γνωρίζω… Καθεμιά από αυτές τις εκκλησίες κατηγορεί τις άλλες για έλλειψη πίστεως. Κι από μέρους μου, δεν τις πιστεύω όλες.» – The Age of Reason.

 

Robert Taylor, 1828, Syntagma Of The Evidences Of The Christian Religion; 1829, Diegesis. Ο Taylor φυλακίστηκε για τη ROBERT TAYLORδήλωσή του για τις μυθικές προελεύσεις του Χριστιανισμού. «Οι πρώτοι Χριστιανοί έκαναν τις λέξεις να μη σημαίνουν τίποτα περισσότερο από μια προσωποποίηση της αρχής της αιτίας, της καλοσύνης, ή αυτής της αρχής, όποια κι αν μπορεί να είναι, η οποία ωφελεί περισσότερο την ανθρωπότητα στο πέρασμα από τη ζωή.»

Godfrey Higgins, 1836, Anacalypsis – An Attempt to Draw Aside the Veil of the Saitic Isis; or an Inquiry into the Origin of Languages, Nations and Religions. Άγγλος πρωτοπόρος της αρχαιολογίας και του ελευθερο-τεκτονισμού.

Bruno Bauer, 1841, Criticism of the Gospel History of the Synoptics. 1877, Christus und die Caesaren. Der Hervorgang des Christentums aus dem romischen Griechentum. Ο πρώτος εικονοκλάστης (πολέμιος των θεσμίων). Ο Bauer αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των Επιστολών του Παύλου (στις οποίες είδε την επιρροή των Στωικών φιλοσόφων όπως του Σένεκα) και το ρόλο του Φίλωνα στο νεοσύστατο Χριστιανισμό. Ο Bauer απέρριψε την ιστορικότητα του ίδιου του Ιησού. «Όλα όσα είναι γνωστά για τον Ιησού ανήκουν στον κόσμο της φαντασίας.» Κατά συνέπεια το 1842 ο Bauer χλευάστηκε και απομακρύνθηκε από το αξίωμά του ως καθηγητή της θεολογίας της Καινής Διαθήκη στο Tübingen.

Ralph Waldo Emerson, 1841, Essays. Κάποτε Τριαδιστής Χριστιανός και πρώην Ουνιτάριος (μονιστής) πάστορας, θεωρούσε τον Ιησού ότι ήταν «αληθινός προφήτης» αλλά ότι ο οργανωμένος Χριστιανισμός ήταν μια «ανατολική μοναρχία». «Τα κυριακάτικα σχολεία μας και οι εκκλησίες και οι άπορες κοινωνίες είναι ζυγοί στο λαιμό μας.»

Mitchell Logan, 1842, Christian Mythology Unveiled. «Η επικρατούσα άποψη, όσο παράλογη κι αν είναι ή βασισμένη σε λάθος, είναι πάντα η βασίλισσα των εθνών.»

Ferdinand Christian Baur, 1845, Paulus, der Apostel Jesu Christi. Γερμανός μελετητής που εξακρίβωσε ως «μη αυθεντικές», όχι μόνο τις ποιμαντορικές επιστολές, αλλά και τις Προς Κολοσσαείς, Εφεσίους, Φιλήμονα και Φιλιππησίους (αφήνοντας μόνο τις τέσσερις κύριες Παυλικές επιστολές να θεωρηθούν γνήσιες). Ο Baur ήταν ο ιδρυτής της αποκαλούμενης «Σχολής του Tübingen».

David Friedrich Strauss, 1860, The Life of Jesus Critically Examined. Λουθηρανός εφημέριος που έγινε μελετητής, εξέθεσε επιδέξια τα ευαγγελικά θαύματα ως μύθους και κατά τη πορεία υποβίβασε τον Ιησού σε άνθρωπο. Του κόστισε την καριέρα.

Ernest Renan, 1863, Das Leben Jesu. Εκπαιδευόμενος για Καθολικός ιερέας, ο Renan έγραψε μια ρομαντική βιογραφία του θεανθρώπου την οποία εμπνεύστηκε από τους Γερμανούς κριτικούς. Του κόστισε το επάγγελμα.

Robert Ingersoll, 1872, The Gods. Γνωστός και εντυπωσιακός ομιλητής του Ιλλινόις, οι λόγοι του καυτηρίαζαν τη Χριστιανική θρησκεία. «Πάντα φαινόταν σε μένα ότι ένα ον προερχόμενο από άλλο κόσμο, με ένα μήνυμα ασύλληπτης σημασίας για την ανθρωπότητα, θα έπρεπε τουλάχιστον να εξακρίβωνε αυτό το μήνυμα με την υπογραφή του. Δεν είναι εκπληκτικό ότι ούτε μία λέξη δεν γράφτηκε από τον Χριστό;»

Kersey Graves, 1875, The World's Sixteen Crucified Saviours. Κουακέρος της Πενσυλβάνια που είδε κατευθείαν στην παγανιστική βάση των Χριστιανικών μυθευμάτων αν και σπάνια αναφέρει πηγές για τα εκτεταμένα συμπεράσματά του.

Allard Pierson, 1879, De Bergrede en andere synoptische Fragmenten. Θεολόγος, ιστορικός της τέχνης και της λογοτεχνίας που αναγνώρισε την Επί Όρους Ομιλία ως μια συλλογή αφορισμών από τη γραμματεία της Ιουδαϊκής Σοφίας. Η έκδοση του Bergrede του Pierson υπήρξε η αρχή της Ολλανδικής Ριζικής Κριτικής. Όχι μόνο η αυθεντικότητα όλων των Παυλικών επιστολών αλλά και η ιστορική ύπαρξη του Ιησού θέτηκε υπό αμφισβήτηση.

Bronson C. Keeler, 1881, A Short History of the Bible. Μια κλασσική παράθεση της Χριστιανικής απάτης.

Abraham Dirk Loman, 1882, "Quaestiones Paulinae," in Theologisch Tijdschrift. Καθηγητής της θεολογίας στο Άμστερνταμ που είπε ότι όλες οι επιστολές χρονολογούνται από το δεύτερο αιώνα. Ο Loman επεξήγησε το Χριστιανισμό ως μια συγχώνευση της Ιουδαϊκής και της Ρωμαιο-Ελληνικής σκέψης. Όταν τυφλώθηκε ο Loman είπε ότι η τυφλότητά του, του έδωσε διορατικότητα στη σκοτεινή ιστορία της εκκλησίας!

Thomas William Doane, 1882, Bible Myths and their Parallels in Other Religions. Ξεπερασμένη αλλά κλασσική αποκάλυψη των παγανιστικών προγενέστερων των βιβλικών μύθων και θαυμάτων.

Samuel Adrianus Naber, 1886, Verisimilia. Laceram conditionem Novi Testamenti exemplis illustrarunt et ab origine repetierunt. Κλασικιστής που είδε κρυμμένους Ελληνικούς μύθους στη Χριστιανική Βίβλο.

Gerald Massey, 1886, Historical Jesus and Mythical Christ. 1907, Ancient Egypt-The Light of the World. Ένα άλλο κλασσικό έργο από μια παλιά νέμεση του ιερατείου.


Edwin Johnson, 1887, Antiqua mater. A Study of Christian Origins. Άγγλος ριζοσπάστης θεολόγος, συσχέτισε τους πρώτους Χριστιανούς με τους Chrestian, οπαδοί ενός καλού (Chrestus) Θεού που είχαν οικειοποιηθεί το μύθο του Διόνυσου Ελευθέριου («Διόνυσος ο Ελευθερωτής»), για να παρουσιάσουν ένα αυτο-θυσιαζόμενο Θεάνθρωπο. Κατήγγειλε τους δώδεκα αποστόλους ως τελείως πλαστά κατασκευάσματα.

Rudolf Steck, 1888, Der Galaterbrief nach seiner Echtheit untersucht nebst kritischen Bemerkungen zu den Paulinischen Hauptbriefen. Ριζοσπάστης Ελβετός μελετητής που στιγμάτισε όλες τις Παυλικές επιστολές ως πλαστές.

Franz Hartman, 1889, The Life of Johoshua: The Prophet of Nazareth.

Willem Christiaan van Manen, 1896, Paulus. Καθηγητής στο Λάιντεν και ο πιο διάσημος των Ολλανδών Ριζικών, ένας κληρικός που δεν πίστεψε στη σωματική ανάσταση του Ιησού Χριστού. Μετά αφού κράτησε το επιχείρημά του για πολλά χρόνια ο Van Manen κατέληξε ότι καμιά από τις Παυλικές επιστολές δεν ήταν αυθεντική και ότι οι Πράξεις βασίστηκαν στις εργασίες του Ιώσηπου.

Joseph McCabe, 1897, Why I Left the Church. 1907, The Bible in Europe: an Inquiry into the Contribution of the Christian Religion to Civilization. 1914, The Sources of the Morality of the Gospels. Φραγκισκανός μοναχός που μετατράπηκε σε ευαγγελικό αθεϊστή. Ο McCabe, πολυγραφότατος συγγραφέας, κομμάτιασε σε πολλά μέρη το μύθο του Ιησού – «Δεν υπάρχει μόνο μια “μορφή του Ιησού” στα Ευαγγέλια. Υπάρχουν δώδεκα μορφές» - αλλά παρόλα αυτά συνέχιζε να επιτρέπει τη πιθανότητα για να ένα ιστορικό ιδρυτή.

Albert-SchweitzerAlbert Schweitzer 1901, The Mystery of the Kingdom of God. 1906, The Quest of the Historical Jesus. Ο διάσημος Γερμανός θεολόγος και ιεραπόστολος (35 χρόνια στο Καμερούν) χλεύασε τον ανθρωπιστικό Ιησού των φιλελευθέρων ενώ την ίδια στιγμή είχε το κουράγιο να αναγνωρίσει τη δουλειά των Ολλανδών Ριζικών. Το δικό του απαισιόδοξο συμπέρασμα ήταν ότι ο υπερήρωας ήταν ένας Αποκαλυπτικός φανατικός και ότι ο Ιησούς πέθανε ως ένας απογοητευμένος άνθρωπος. Είπε περίφημα ότι αυτοί που έψαχναν για ένα ιστορικό Ιησού βρήκαν μόνο μια αντανάκλαση των ίδιων.

Wilhelm Wrede, 1901, The Messianic Secret. Ο Wrede επέδειξε πως, στο Ευαγγέλιο του Μάρκου, μια ψεύτικη ιστορία διαμορφώθηκε από την πρώτη Χριστιανική πίστη.

George Robert Stowe Mead, 1903, Did Jesus Live 100 BC? Μια μελέτη των ιστοριών του Εβραίου Γιεσού (Jeschu) η οποία τοποθετεί τον Ιησού σε προγενέστερη εποχή.

Thomas Whittaker, 1904, The Origins of Christianity. Δηλώνει ότι ο Ιησούς είναι μύθος.

William Benjamin Smith, 1906, Der vorchristliche Jesus. 1911, Die urchristliche Lehre des reingöttlichen Jesus. Μιλά για την προέλευση από μια προ-Χριστιανική λατρεία του Ιησού στο νησί της Κύπρου.

Albert Kalthoff, 1907, The Rise of Christianity. Άλλος Γερμανός ριζοσπάστης μελετητής που ταυτίζει το Χριστιανισμό με ψύχωση. Ο Χριστός ήταν ουσιαστικά η υπερβατική αρχή της Χριστιανικής κοινότητας η οποία στόχευε σε αποκαλυπτική κοινωνική μεταρρύθμιση.

Gerardus Bolland, 1907, De Evangelische Jozua. Φιλόσοφος στο Λάιντεν, αναγνώρισε τη προέλευση του Χριστιανισμού σε ένα παλαιότερο Εβραϊκό Γνωστικισμό. Ο σουπερστάρ της Καινής Διαθήκης είναι ο «γιος της Μοναχής» της Παλαιάς Διαθήκης, ο οπαδός που μετονομάζεται Ιησούς από το Μωυσή. Η παρθένος δεν είναι παρά ένα σύμβολο για το λαό του Ισραήλ. Οι “Netzerim” πήραν το ευαγγέλιο τους από την Αλεξάνδρεια στη Παλαιστίνη. Το 1907 ο Πάπας Πίος Χ αναθεμάτισε τους Νεωτεριστές που «εργάζονταν στα πλαίσια της εκκλησίας». Ένας αντι-νεωτεριστικός όρκος εισήχθηκε το 1910.

Prosper Alfaric (1886-1955) Γάλλος καθηγητής της Θεολογίας, συγκλονισμένος από τη στάση του Πίου Χ, απαρνήθηκε την πίστη του και άφησε την εκκλησία το 1909 για να εργαστεί για το σκοπό του ρασιοναλισμού.

Mangasar Magurditch Mangasarian, 1909, The Truth About Jesus ? Is He a Myth? Πρώην Πρεσβυτεριανός πάστορας που είδε μέσα από το μύθευμα.

Karl KautskyKarl Kautsky, 1909, The Foundations of Christianity. Πρώιμος σοσιαλιστής, ερμήνευσε τον Χριστιανισμό σε αντιστοιχία με την ταξική πάλη.

Arthur Drews, 1910, Die Christusmythe (The Christ Myth). 1910, Die Petruslegende (The Legend of St Peter). 1924, Die Entstehung des Christentums aus dem Gnostizismus (Η Ανάδυση του Χριστιανισμού από το Γνωστικισμό). Διαπρεπής φιλόσοφος, ήταν από τους μεγαλύτερους Γερμανούς υποστηρικτές του ισχυρισμού του μύθου του Ιησού. Τα ευαγγέλια ιστοριοποιούν ένα προϋπάρχοντα μυστικιστή Ιησού του οποίου ο χαρακτήρας προήλθε από τους προφήτες και τη γραμματεία της Ιουδαϊκής Σοφίας. Τα Πάθη βρέθηκαν και στους «συλλογισμούς» του Πλάτωνα.

John E. Remsburg, 1909, The Christ: A critical review and analysis of the evidences of His existence. Ευαγγέλια γεμάτα αντιφάσεις. Αμφίβολο το ότι ο Ιησούς υπήρξε και ένας υπερφυσικός Χριστός είναι σίγουρα Χριστιανικό δόγμα.

John Robertson, 1910, Christianity and Mythology. 1911, Pagan Christs. Studies in Comparative Hierology. 1917, The Jesus Problem. Ο Robertson επέστησε την προσοχή στην καθολικότητα (σύνδεση) πολλών στοιχείων της πλοκής του έργου του Ιησού με τις προ-χριστιανικές ιεροτελεστίες της σταύρωσης στον αρχαίο κόσμο. Συσχέτισε τον πρότυπο Ιησού με μια αρχαία Εφραιμιτική θεότητα με μορφή αρνιού.

Alexander Hislop, 1916, The Two Babylons. Διεξοδική έκθεση των παγανιστικών τελετών και σύνεργων του Ρωμαιο-Καθολικισμού.

Gustaaf Adolf van den Bergh van Eysinga, 1912, Radical Views about the New Testament. 1918, Voorchristelijk Christendom. De vorbereiding van het Evangelie in de Hellenistische wereld. Θεολόγος και τελευταίος των Ολλανδών Ριζικών που είχε αξίωμα πανεπιστημιακού καθηγητή.

Edward Carpenter, 1920, Pagan and Christian Creeds. Ανέλυσε την παγανιστική προέλευση του Χριστιανισμού.

Rudolf Bultmann, 1921, The History of the Synoptic Tradition. 1941, Neues Testament und Mythologie. Λουθηρανός θεολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Marburg. Ο Bultman ήταν ο εισηγητής του «Κριτικισμού» (κριτική μορφή) και έκανε πολλά για να απομυθοποιήσει τα ευαγγέλια. Αναγνώρισε τις αφηγήσεις του Ιησού σαν θεολογία που εξυπηρετήθηκε στη γλώσσα του μύθου. Ο Bultman παρατήρησε ότι η Καινή Διαθήκη δεν ήταν η ιστορία του Ιησού αλλά μια καταγραφή της πρώτης Χριστιανικής πίστης/δοξασίας. Υποστήριζε ότι η αναζήτηση για ένα ιστορικό Ιησού ήταν ατελέσφορη. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε σχεδόν τίποτα σχετικά με τη ζωή και την προσωπικότητα του Ιησού.» (Jesus and the World, 8  )

James Frazer, 1922, The Golden Bough. Ανθρωπολογική εξήγηση της πορείας του ανθρώπου από τη μαγεία, μέσω της θρησκείας στην επιστήμη. Ο Χριστιανισμός ένα πολιτιστικό φαινόμενο.

ΓΙΑΡΟΣΛΑΒΣΚΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 1922 ΠΩΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ, ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΕΣ Όλες οι θρησκευτικές αντιλήψεις και παραστάσεις κι όλοι οι θεοί είναι αποκύημα της φαντασίας των ανθρώπων. Αποδεικνύεται συγκριτικά ότι μέσα σε ταυτόσημες συνθήκες ζωής, εμφανίστηκαν στους διάφορους λαούς παρόμοιες θρησκευτικές δοξασίες και λατρείες, ότι οι λαοί, όταν έρχονται σ' επαφή, παίρνουν ο ένας απ' τον άλλον τις θρησκευτικές δοξασίες και ότι συχνά, κάθε νέα θρησκεία είναι σε μεγάλο βαθμό, μια παραλλαγή των θρησκειών που υπήρχαν ως τότε.

P. L. Couchoud, 1924, Le mystère de Jesus.1939, The Creation of Christ. Ο Choushoud ενστερνίστηκε έναν ιστορικό Πέτρο παρά έναν ιστορικό Ιησού και υποστήριξε ότι τα Πάθη διαμορφώθηκαν πάνω στο θάνατο του Στέφανου.

Georg Brandes, 1926, Jesus – A Myth. Προσδιόρισε την Αποκάλυψη του Αγ. Ιωάννη ως το πιο πρώιμο κομμάτι της Καινής Διαθήκης.

Henri Delafosse, 1927, Les Lettres d’Ignace d’Antioche. 1928, "Les e'crits de Saint Paul," in Christianisme. Κατήγγειλε επιστολές του Ιγνάτιου ως νεώτερες πλαστογραφήσεις.

Joseph Wheless, 1926, Is It God's Word? An Exposition of the Fables and Mythology of the Bible and the Fallacies of Theology. 1930, Forgery in Christianity. Αμερικανός δικηγόρος, μεγαλωμένος στη «Ζώνη της Βίβλου» (στα βάθη του Νότου), ανέτρεψε τη βιβλική φαντασία.

L. Gordon Rylands, 1927, The Evolution of Christianity.1935, Did Jesus Ever Live?

Edouard Dujardin, 1938, Ancient History of the God Jesus.

John J. Jackson, 1938, Christianity Before Christ, Επίστησε την προσοχή στους Αιγυπτίους της Χριστιανικής δοξασίας.

Alvin Boyd Kuhn, 1944, Who is this King of Glory? 1970, Rebirth for Christianity. Ο Ιησούς δεν ήταν ποτέ κάποιο πρόσωπο, αλλά ένα σύμβολο της θεϊκής ψυχής σε κάθε άνθρωπο.

Herbert Cutner, 1950, Jesus: God, Man, or Myth? Η μυθική φύση του Ιησού και μια περίληψη της τρέχουσας αντιπαράθεσης μεταξύ των μυθικιστών (που υποστηρίζουν το μύθο) και όσων υποστηρίζουν την ιστορική ύπαρξη του Ιησού. Η μυθικιστική άποψη είναι συνεχής παράδοση, όχι καινούρια. Παγανιστικές προελεύσεις του Ιησού.

Georges Las Vergnas, 1956, Pourquoi j'ai quitté l'Eglise romaine Besançon.

Georges Ory, 1961, An Analysis of Christian Origins.

Guy Fau, 1967, Le Fable de Jesus Christ.

John Allegro, 1970, The Sacred Mushroom and the Cross. 1979, The Dead Sea Scrolls and the Christian Myth. Ο Ιησούς δεν ήταν τίποτα άλλο εκτός από ένα μαγικό μανιτάρι και η ζωή του μια αλληγορική ερμηνεία μιας κατάστασης που προκαλείται από ναρκωτικές ουσίες. Όχι φυλακή για τον Allegro – αλλά επαγγελματική καταστροφή.

George Albert Wells, 1975, Did Jesus Exist? 1988, The Historical Evidence for Jesus. 1996, The Jesus Legend. 1998, Jesus Myth. 2004, Can We Trust the New Testament? Thoughts on the Reliability of Early Christian Testimony. Ο Χριστιανισμός μια επέκταση της λογοτεχνίας της Ιουδαϊκής Σοφίας. Τα τελευταία βιβλία παραδέχονται τη πιθανή επιρροή ενός πραγματικού ιεροκήρυκα.

Max Rieser, 1979, The True Founder of Christianity and the Hellenistic Philosophy. O Χριστιανισμός άρχισε από τους Εβραίους της Διασποράς και έπειτα παγιώθηκε αναδρομικά στην προ του ‘70 Παλαιστίνη. Ο Χριστιανισμός έφθασε τελευταίος, και όχι πρώτος, στην Παλαιστίνη – κι αυτός ο λόγος που τα Χριστιανικά αρχαιολογικά ευρήματα εμφανίζονται στη Ρώμη αλλά όχι στην Ιουδαία μέχρι τον 4ο αιώνα.

Abelard Reuchlin, 1979, The True Authorship of the New Testament. Κατ’ εξοχήν θεωρία συνομωσίας: ο Ρωμαίος αριστοκράτης Άριους Καλπούρνιους Πίσων (ή αλλιώς Φλάβιος Ιώσηπος) συνωμότησε για να κερδίσει τον έλεγχο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με το να διαμορφώσει μια εντελώς νέα θρησκεία.

Hermann Detering, 1992, Paulusbriefe ohne Paulus?: Die Paulusbriefe in der holländischen Radikalkritik. Γερμανός πάστορας στην παράδοση των Ολλανδών Ριζικών.

Gary Courtney, 1992, 2004 Et tu, Judas? Then Fall Jesus! Τα Πάθη είναι ουσιαστικά η μοίρα του Καίσαρα σε Ιουδαϊκή παραλλαγή που μπολιάζεται πάνω στη λατρεία του νεκρού/αναστημένου Άττι. Οι Ιουδαίοι οπαδοί του Καίσαρα συνταίριαξαν το θυσιασμένο «λυτρωτή της ανθρωπότητας» με το «Βασανισμένο Υπηρέτη» του Ησαΐα.

KALOPOULMMichael Kalopoulos, 1995, The Great Lie. Ο Έλληνας ιστορικός βρίσκει εντυπωσιακά όμοιες αντιστοιχίες μεταξύ των βιβλικών κειμένων και της Ελληνικής μυθολογίας. Εκθέτει την πανούργα, παραπλανητική και αυταρχική φύση της θρησκείας. Για πρώτη φορά τα "θαύματα" των βιβλικών Πατριαρχών εξηγούνται με την δόλια χρήση δηλητηρίων. Η μελέτη του ολοκληρώνεται με τους τίτλους: «ο Ένοπλος δόλος», «Αβραάμ ο Μάγος» και «το Θέατρο της Σωτηρίας»

Gerd Lüdemann, 1998, The Great Deception: And What Jesus Really Said and Did. 2002, Paul: The Founder of Christianity. 2004, The Resurrection Of Christ: A Historical Inquiry. Μετά από 25 χρόνια μελέτης, ο Γερμανός καθηγητής καταλήγει ότι ο Παύλος, και όχι ο Ιησούς, ίδρυσε τον Χριστιανισμό. Ο Lüdemann αποβλήθηκε από τη θεολογική σχολή στο Πανεπιστήμιο του Göttingen γιατί τόλμησε να πει ότι η Ανάσταση ήταν «μια ευσεβής αυταπάτη». Αυτά λοιπόν περί ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Alvar Ellegard, 1999, Jesus One Hundred Years Before Christ. Ο Χριστιανισμός ιδωμένος σαν απόρροια από την Εσσαϊκή Εκκλησία του Θεού με τον Ιησού ως αρχέτυπο του Δασκάλου της Αρετής.

D. Murdock (aka 'Acharya S') 1999, The Christ Conspiracy: The Greatest Story Ever Sold. 2004, Suns of God: Krishna, Buddha and Christ Unveiled. Προσθέτει μια αστρο-θεολογική διάσταση στην κατάρρευση του μύθου του Χριστού. Η Murdock προσδιορίζει τον ΙΧ ως μια σύνθετη θεότητα που χρησιμοποιήθηκε για να ενοποιήσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εκθέτει επίσης ανησυχητικές εκτροπές για τους σοβαρούς μελετητές.

Earl Doherty, 1999, The Jesus Puzzle. Did Christianity Begin with a Mythical Christ? Δυνατή έκθεση του πως ο Χριστιανισμός άρχισε σαν μυστικιστική-αποκαλυπτική Εβραϊκή αίρεση – δεν προϋποθέτει κανέναν Ιησού!

Timothy Freke, Peter Gandy, 1999, The Jesus Mysteries. 2001, Jesus and the Lost Goddess : The Secret Teachings of the Original Christians. Εξετάζει τη στενή σχέση μεταξύ της ιστορίας του Ιησού και αυτής του Όσιρη-Διονύσου. Ο Ιησούς και η Μαρία Μαγδαληνή μυθικές φιγούρες βασισμένες στους Παγανιστές Θεάνθρωπο και Θεά.

Harold Liedner, 2000, The Fabrication of the Christ Myth. Καταγγείλει αναχρονισμούς και γεωγραφικά λάθη των ευαγγελίων. Ο Χριστιανισμός μια από τις πιο αποτελεσματικές απάτες της ιστορίας.

Robert Price, 2000, Deconstructing Jesus. 2003 Incredible Shrinking Son of Man: How Reliable Is the Gospel Tradition? Πρώην πάστορας και αναγνωρισμένος μελετητής, δείχνει ότι ο Ιησούς είναι ένα ανυπόστατο αμάλγαμα ορισμένων προφητών του 1ου αιώνα και λυτρωτών ή γνωστικών «Αιώνων» των μυστηριακών λατρειών.

Hal Childs, 2000, The Myth of the Historical Jesus and the Evolution of Consciousness. Ένας ψυχοθεραπευτής αναλαμβάνει τον θεάνθρωπο.

Michael Hoffman, 2000, Judaism's Strange Gods. Ιστορικός και θεωρητικός του «θανάτου του εγώ» ο οποίος εγκαταλείπει την ιδέα του ιστορικού Ιησού.

Burton Mack, 2001, The Christian Myth: Origins, Logic, and Legacy. Κοινωνική διαμόρφωση της δημιουργίας ενός μύθου.

Luigi Cascioli, 2001, The Fable of Christ. Κατηγορεί τον Παπισμό για το ότι κερδοσκοπεί από μια απάτη!

Frank R. Zindler, 2003, The Jesus the Jews Never Knew: Sepher Toldoth Yeshu and the Quest of the Historical Jesus in Jewish Sources. Καμιά απόδειξη στις Εβραϊκές πηγές για το φανταστικό μεσσία.

Tom Harpur, 2005, The Pagan Christ: Recovering the Lost Light. Καναδός μελετητής της Καινής Διαθήκης και πρώην Αγγλικανός ιερέας, επαναδιατυπώνει τις ιδέες του Kuhn, Higgins και Massey. Ο Ιησούς είναι ένας μύθος και όλες οι βασικές ιδέες του Χριστιανισμού προέρχονται από την Αίγυπτο.

Francesco Carotta, 2005, Jesus Was Caesar: On the Julian Origin of Christianity. Εξονυχιστικός κατάλογος των αντιστοιχιών. Ανησυχητικά, υποστηρίζει ότι ο Καίσαρας ήταν Ο Ιησούς.

Joseph Atwill, 2005, Caesar's Messiah: The Roman Conspiracy to Invent Jesus. Ακόμα μια εργασία στις ομοιότητες μεταξύ των Ευαγγελίων και του Ιώσηπου. Ο Atwill υποστηρίζει ότι οι κατακτητές της Ιουδαίας τον 1ο αιώνα, Βεσπασιανός, Τίτος και Δομιτιανός, χρησιμοποίησαν τους Εξελληνισμένους Ιουδαίους για να κατασκευάσουν τα «Χριστιανικά» κείμενα προκειμένου να καθιερώσουν μια φιλειρηνική εναλλακτική στον εμπόλεμο Ιουδαϊσμό. Ο Ιησούς ήταν ο Τίτος Φλάβιος; Δεν νομίζω …

ΠΗΓΕΣ: http://www.jesusneverexisted.com/scholars.html

http://jesusbirthermovement.tumblr.com/post/92923692164/over-40-pages-of-booksworks-by-scholars/embed

https://www.facebook.com/notes/global-conversations/christ-myth-theorists-and-historians-writers-of-the-earliest-christian-era-that-/158407874198208/

Over 40 Pages of books/works by scholars, historians, academics, professors, philosophers, and intellectuals who have helped discover and document that jesus was a fictional character and christian claims about him are fraud.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Πάνω από 40 σελίδες βιβλίων / έργων από μελετητές, ιστορικούς, ακαδημαϊκούς, καθηγητές, φιλοσόφους και διανοούμενους που βοήθησαν στην ανακάλυψη και τεκμηρίωση ότι ο Ιησούς ήταν ένας φανταστικός χαρακτήρας και οι ισχυρισμοί του χριστιανισμού γι 'αυτόν είναι απάτη.

Μεταξύ αυτών και το βιβλίο του Μ. Καλόπουλου ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ

ΒΛΕΠΕ: http://jesusbirthermovement.tumblr.com/post/92923692164/over-40-pages-of-booksworks-by-scholars/embed

 

Διαβάστε online εντελώς δωρεάν το βιβλίο "Το μεγάλο ψέμα - Βιβλική θρησκεία" πατώντας ΕΔΩ.