logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Αντιπαλογνωσία

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννά η κότα!
 Γράφει ο Αρείων Κυριάκος Ν Χιώτης.
 
Πριν χρόνια διάβασα μια φράση πολύ σημαντική από κείμενο του αείμνηστου, μεγάλου ιστορικού, δασκάλου και συμπατριώτη Σαράντου Καργάκου. «Πρέπει να καταλάβουμε τι θέλουμε…. Τον Λυκούργο της Σπάρτης ή την Σπάρτη του Λυκούργου»;

Με αφορμή λοιπόν αυτόν τον προβληματισμό που έθεσε ο «Δάσκαλος» είναι εύλογο να ρωτήσω: Ρόλο έχει ο τίτλος του δόγματος και της θρησκείας ή τα βαθύτερα νοήματα που μεταφέρουν μέσα από τα γραπτά και τους κανόνες τους; Και αυτό, για να δούμε τι κοινωνία θέλουμε τελικά;

Μήπως άλλα μας λένε και άλλα διαβάζουμε στα ιερά γραπτά κείμενα;

Μήπως η έλλειψη διαλόγου και η καθιέρωση μονόλογων από παπάδες και θεολόγους εξάλειψαν την αλήθεια;

Μήπως το εκ του ασφαλούς ποίμνιο τους αποχαύνωσε με τις στερεοτύπες αφηγήσεις που τελικά δεν πατάνε ούτε στα θρησκευτικά τους κείμενα;

Ακλουθούν δυο ιερά κείμενα, το ένα χριστιανικό και το άλλο της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας.

Ποιο τελικά μπορεί να μας αντιπροσωπεύσει καλύτερα και ποιος ύμνος είναι αυτός που μας ωθεί άμεσα να κινήσουμε προς την ΑΡΕΤΗ;

Για αρχή δεν θα χρειαστεί να γράψω ποιο είναι ποιου και τι…….

«Ιερό Κείμενο» πρώτο 1ο 
Άκουσε με, συ ο βοηθός των ανθρώπων,
πού δίδεις την τολμηράν νεότητα,
λάμπρυνε από υψηλά τον ιδικόν μας βίον με λαμπρό γλυκύ φως,
και δώσε μου δύναμιν πολεμικήν
δια να ήμπορώ να αποτρέψω την πικρήν κακία
από το δικό μου κεφάλι
και να παρακάμψω την απατηλήν ορμήν της ψυχής
και να συγκρατώ αφ’ ετέρου την ορμητικήν μανίαν του θυμού,
ο οποίος με εξοργίζει διά να επεμβαίνω εις την παγεράν βοήν της μάχης.
Αλλά συ, ώ μακάριε, δώσε μου θάρρος,
δια να παραμένω σταθερός εις τους αβλαβείς θεσμούς της ειρήνης
και να αποφεύγω την μάχην των εχθρών και τον βίαιον θάνατον.

«Ιερό Κείμενο» δεύτερο 2ο 

….μη με κρίνεις τον δούλο σου, γιατί, αν θελήσεις να μας κρίνεις, δεν θα δικαιωθεί κανένας από τους ζωντανούς. Διότι κυνήγησε ο εχθρός (διάβολος) την ύπαρξή μου, ταπείνωσε και εξευτέλισε στην γη την ζωή μου. Και με κάθισε στα σκοτεινά μέρη του Άδη και κινδυνεύω να πάθω τα όσα παθαίνουν όσοι πέφτουνε στον Άδη. Γέμισε από αθυμία το πνεύμα μου, γέμισε από ταραχή μέσα μου η καρδιά μου………. Χάρης του ονόματός σου θα μου δώσεις ζωή. Με τη δικαιοσύνη Σου θα βγάλεις από τη θλίψη την ψυχή μου. Και με το έλεός Σου θα αφανίσεις τους εχθρούς μου. Και θα καταστρέψεις όλους εκείνους που θλίβουν την ψυχή μου, γιατί εγώ είμαι δούλος Σου.

   Το πρώτο κείμενο είναι Ομηρικός Ύμνος του ΑΡΕΩΣ (κατά τα άλλα όπως μας μάθαιναν ο αιμοσταγής ΑΡΗΣ)  όπου ο προσευχόμενος ευελπιστεί και ζητά από τον θεό να…. «παραμένω σταθερός εις τους αβλαβείς θεσμούς της ειρήνης και να αποφεύγω την μάχην των εχθρών και τον βίαιο θάνατον».
 
 Το δεύτερο κείμενο είναι η Παράκληση της Παναγίας όπου ο προσευχόμενος ζητά από την Παναγία.. «θα αφανίσεις τους εχθρούς μου. Και θα καταστρέψεις όλους εκείνους που θλίβουν την ψυχή μου»,(δηλαδή να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα) αρκεί να σκεφτούμε ότι εχθρός ή εκείνος που θλίβει την ψυχή του ίσως να είμαι εγώ ή εσύ ή το παιδί σου…… 

   Οι τίτλοι των θρησκειών και των δογμάτων, όπως ακόμα τα αξιώματα και ο προσηλυτισμός δεν έφτιαξαν ποτέ σωστές ανθρώπινες κοινωνίες αλλά σκοταδισμό και ραγιαδισμό . 


    Πίστεψε ότι θες ……ψάξε όμως τι σου προσφέρουν και αν αυτά που σου λένε τα πρεσβεύουν ή τα λένε κατά περίπτωση ενώ τα κείμενα τους γράφουν άλλα!

Αν δεν ψάξεις μόνος τις πηγές…. εύκολα θα πέσεις θύμα θρησκευτικών εμπόρων που δεν ξέρουν τι πωλούν αλλά ξέρουν πολύ καλά, πίστεψε με εδώ και αιώνες…. πώς να πωλούν!

KORANI STA ELLINIKA 

Η επίσημη μετάφραση της Σαουδικής Αραβίας ΕΔΩ: http://qurango.com/download/greek.pdf:

Ελάχιστα από τα “ιερά εδάφια” του Κορανίου

Σούρα ελ-Μπάκαρα

171. «Το παράδειγμα των απίστων μοιάζει μ’ αυτόν που φωνάζει σ’ εκείνον που δεν ακούει παρά μόνον τις κραυγές και τους κλαυθμούς χωρίς να καταλαβαίνει τίποτε. Είναι κουφοί άλαλοι και τυφλοί και τίποτε δεν καταλαβαίνουν.»

191. «Φονεύετέ τους (τους απίστους) και διώχτε τους, από κει που σας έδιωξαν…».

193. «Πολεμάτε τους ώσπου να μην σας καταδιώξουν στην ειδωλολατρία και να υπερισχύσει η πίστη στον Αλλάχ…».

221. «Και μη παντρεύεστε άπιστες γυναίκες μέχρις ότου πιστέψουν. Μια σκλάβα που πιστεύει είναι καλύτερη από μια άπιστη ακόμα κι να σας γοητέψει. Ούτε να παντρεύετε τις κόρες σας με άπιστους...».

223. «Οι γυναίκες σας είναι για σας όπως η καλλιεργήσιμη γη. Καλλιεργήστε την όποτε και όπως θέλετε… ».

244. «Πολεμάτε υπέρ του Αλλάχ και μάθετε ότι ο Αλλάχ όλα τα ακούει και όλα τα γνωρίζει.».

Σούρα αλ-Ιμράν

56. «Κι όσο αφορά εκείνους που αρνήθηκαν την Πίστη, θο τους τιμωρήσω με σκληρά βασανιστήρια σ΄ αυτόν τον κόσμο και τον άλλο και κανείς δεν θα βρεθεί να τους βοηθήσει.».

118. «Ώ σεις που πιστεύσατε! Μην έχετε οικειότητα με όσους είναι έξω από τις θέσεις σας. Δεν θα παραλείψουν να σας διαφθείρουν.»

131. «Να φοβάστε τη Φωτιά που έχει ετοιμαστεί για όσους έχουν αρνηθεί την Πίστη.»

151. «Θα σκορπίσουμε τον τρόμο στις καρδιές των απίστων…»

157. «Αν σκοτωθείτε ή πεθάνετε για χάρη του Αλλάχ, η ευσπλαχνία και η επιείκεια από τον Αλλάχ είναι πολύ καλύτερες…»

169. «Και μή νομίσετε ότι όσοι σκοτώθηκαν για το όνομα του Αλλαχ είναι πεθαμένοι. Όχι! Ζουν, βρίσκοντας τη διατροφή τους στην παρουσία του Κυρίου τους.»

178. «Κι ας μη νομίσουν οι άπιστοι ότι η αναβολή που τους δίνουμε είναι καλό γι’ αυτούς. Τους δίνουμε αναβολή γιατί ειναι ενδεχόμενο να αυξηθούν στην ανομία τους, οπότε τους περιμένει ατιμωτική τιμωρία.»

Σούρα ελ-Νισά

15. «Και όσες από τις γυναίκες σας είναι ένοχες μοιχείας, τότε καλέστε τέσσερις μάρτυρες από σας. Αν αυτοί μαρτυρήσουν τότε περιορίστε τες στα σπίτια ώσπου ο θάνατος να τις διεκδικήσει...»

24. «Επίσης απαγορεύεται να παντρεύεστε με έγγαμες γυναίκες εκτός από εκείνες που το δεξί σας χέρι εξουσιάζει (ως αιχμάλωτες).»

34. «Οι άνδρες είναι οι προστάτες και οι Κύριοι των γυναικών, γιατί ο Αλλάχ έχει χαρίσει ανώτερο βαθμό στους άνδρες από τις γυναίκες [...] Όσο για τις γυναίκες εκείνες που φοβάστε για την παρακοή τους, συμβουλέψτε τες πρώτα, έπειτα αρνηθείτε να μοιραστείτε μαζί τους το κρεβάτι τους και τέλος να τις δείρετε ελαφριά.»

56. «Όσοι αρνήθηκαν τα σημεία μας σύντομα θα τους κάψουμε με την Φωτιά κι όσες φορές θα ψήνονται τα δέρματά τους θα τα αντικαθιστούμε με άλλα δέρματα, ώστε να δοκιμάζουν συνεχώς τον βασανισμό.»

76. «Εκείνοι που πίστευσαν πολεμούν υπέρ του Αλλάχ.»

84. «Πολέμα λοιπόν υπέρ του Αλλάχ. Ευθύνη δεν έχεις παρά μόνο για τον εαυτό σου. Να εξεγείρεις τους πιστούς στη μάχη.»

89. «...Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους όπου κι αν τους βρίσκετε.»

Σούρα ελ-Μάτντε

33. «Η τιμωρία εκείνων οι οποίοι πολεμούν τον Αλλάχ και τον Απόστολό του, και διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα...»

38. «Και κόψτε τα χέρια του κλέφτη και της κλέφτρας: παραδειγματική τιμωρία, για το έγκλημά τους από τον Αλλάχ.»

 

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/Toisellisin/posts/3699983853360213?__tn__=K-R

DOLOMATIKO KALO

 

Στην πανανθρώπινη ιστορία υπάρχουν μόνο δυο είδη ανθρώπων: οι άνθρωπο-θήτες και τα ανθρωπο-θύματά τους. Αν ορίσουμε ως «καλό» κάθε τι χρήσιμο και επιθυμητό, με μια μόνο ματιά στην ιστορία θα δούμε ότι αυτό ακριβώς το "καλό" είναι το βασικότερο εργαλείο του έξυπνου ανθρωποβόρου παγιδοποιού! ΜΆΛΙΣΤΑ ΌΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΌ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΤΟ "ΚΑΛΌ", ΤΌΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΌΤΕΡΟ ΔΌΛΩΜΑ ΠΑΓΊΔΕΥΣΗΣ ΓΊΝΕΤΑΙ! Η ιστορία απέδειξε, πως όλα τα "καλά" του κόσμου μας, (πνευματικά και υλικά), έχουν επανειλημμένως επιδέξια μετατραπεί, σε αποτελεσματικά θανάσιμα δολώματα! Καιρός λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε, πως με τόσους αυτόκλητους παγιδοποιούς "σωτήρες"και «αλιείς ανθρώπων», (Ματθαίος 4:19) που διαχρονικά μας περιστοιχίζουν, η αναζήτηση του πραγματικού καλού... είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση! Η κρίσιμη λοιπόν ερώτηση είναι: τι πρέπει να προσέχουμε σε οποιοδήποτε προσφερόμενο "καλό"; Η απάντηση είναι πλέον αυτονόητη: Προσεχουμε και ερευνουμε προσεκτικα αν το προσφερομενο "καλό", συνδέεται, περιβάλλεται ή περιέχει "άγκιστρα" δουλοποίησης, υποταγής ή εξόντωσης. Αυτό εννοούσε Φρήτριχ Νίτσε όταν έλεγε: «Η ηθική είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη».

 

Περί δόλου, αντιδόλου, αυτογνωσίας και αντιπαλογνωσίας
 Του Μ. Καλόπουλου
 

Ποσειδόνας είπε: Όσοι δεν απομυθοποιούν τις ιστορίες της Αγίας Γραφής, είναι συνένοχοι!
.............
Μαίανδρος είπε: Πολύ όμορφες επισημάνσεις κ. Καλόπουλε, αν έχετε πρόχειρα κείμενα που προάγουν το οδυσσειακό πνεύμα που συνεχώς τονίζετε παρακαλώ ανεβάστε τα.
Θα μου πείτε, θα πρέπει να ανεβάσω όλο τον Όμηρο!!!
Πολύ περιεκτικά και επιλεγμένα όπως πράξατε και στο παρελθόν.
.............


Ο Καλόπουλος απάντησε: Όπως πολύ σωστά επισημαίνετε φίλοι μου Μαίανδρε και Ποσειδώνα, ο Όμηρος είναι στην αφετηρία των αναζητήσεων μας, αλλά ίσως και η αιτία της ταλαιπωρίας μας. Για κάποιο λόγω η φιλοσοφημένη ανθρωπότητα υιοθέτησε τις ηρωικές εξάρσεις του Αχιλλέα, αλλά όχι και το βαθυστόχαστο πολυμήχανο φυλακτήριο και διεκδικητικό νου του Οδυσσέα. Σημαντικό είναι να κατανοηθεί πως το αχίλλεια μοντέλο χρησιμοποιεί αρετές και ικανότητες για να υπηρετήσει προσωπικές φιλοδοξίες όπως συναισθηματισμούς και υστεροφημία, ενώ το οδυσσειακό υπηρετεί περά απ αυτά και μια μεγάλη ιδέα, όπως η νίκη της παράταξης την απελευθέρωση της οικογενείας και της πατρίδος.Στα δυο μεγάλα έργα του, το ηρωικό στοιχειό (αχιλλειακό και το οδυσσειακό) πρωταγωνιστεί σε δυο άκρως ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Όμως και στην πλέον επιφανειακή σύγκριση των δυο έργων του, (Ιλιάδα και Οδύσσεια), γίνεται φανερό πως η πρόταση ζωής του φωτισμένου Ομήρου, γέρνει αισθητά προς το οδυσσειακό μοντέλο. Το δίδαγμα του ολοφάνερο, και η υπεροχή του οδυσσειακού τρόπου ζωής και μάχης, έχει ενδιαφέρουσες πτυχές που δυστυχώς ποτέ δεν μελετηθήκαν, και το χειρότερο ποτέ δεν ενσωματώθηκαν ικανοποιητικά στον τρόπο σκέψης και ζωής των ανυπεράσπιστων παραγωγών πολιτισμού.

Δεν ξέρω γιατί (ίσως και να είναι εντελώς αναμενόμενο) ο πολιτισμός έχει την τάση να ξεχνιέται σε δημιουργικά έργα ειρήνης. Απ’ την άλλη μεριά, υπάρχουν όλοι εκείνοι οι υπερδραστήριοι, εμπνευσμένοι κατασκευαστές δόλου, όλα εκείνα τα συνωμοτικά, πολεμόχαρα, επιδρομικά άτομα του κόσμου μας, που η μόνη τους έγνοια και απασχόληση, είναι η θυματοποίηση, η υποδούλωση, η αρπαγή και η εκμετάλλευση, των εκλεκτών προϊόντων που παράγει ο πολιτισμένος κόσμος γύρο τους. Έτσι μοιραία η συγκρουσιακή βάση είναι ανισοβαρής.
Αυτοί οι δόλιοι άνθρωποι, εξελιχθήκαν από απλοί τυχοδιώκτες, στους σημαντικότερους εκτιμητές των πολιτισμικών προϊόντων, και κατ’ επέκταση στους πλέον αετονύχιδες δημιουργούς ευκαιριών για ίδιον όφελος. Σε δόλιους έμπορους πολιτισμού, που παριστάνουν τους ευγενείς προστάτες του.
Απ’ τη μια λοιπόν υπάρχει η ελεύθερη χωρίς σκοπό και στόχο, ακατάσχετη παραγωγή πολιτισμού, και απ’ την άλλη, οι πανούργοι διαχειριστές όλης αυτής της ακηδεμόνευτης πανίσχυρης δύναμης, που λέγεται πολιτισμός. Έτσι, τη βοηθεία του πολιτισμού, ο ΔΟΛΟΣ κατέστη, όχι μόνο ο κορυφαίος εργοδότης του κηδεμονευόμενου πλέον πολιτισμού, αλλά και ο φυσικός ηγέτης του κόσμου! Στην κυριολεξία ο αφρούρητος πολιτισμός έκανε πανίσχυρους τους καταδολίευτες του!Τα αποδεικτικά στοιχεία αυτής της κατάντιας τα βλέπουμε γύρω μας καθημερινά. Χιλιάδες επί χιλιάδων μορφωμένοι, βαθυστόχαστοι καθηγητές και υποψιασμένοι και ενδεχομένως πάμπλουτοι σε υλικές και λοιπές ικανότητες άνθρωποι (ακριβώς όπως ο Αχιλλέας) νοιάζονται μεν για τις αδικίες που γίνονται εις βάρος τους (και απεργούν "θυμώνουν" όπως ο Αχιλλέας) αλλά ποτέ δεν έχουν κατά νου την γενικότερη νίκη της πνευματικότητας που υποτίθεται πως υπηρετούν. Βλέπεις, ο "δούρειος ίππος" θέλει όραμα, ομαδικότητα και διοικητική επάρκεια που μόνο ένας πολυμήχανος (οδυσσειακός) νους μπορεί να διαθέτει. 
Δυστυχώς αυτό ακριβώς το σημαντικότερο "περί δόλου" κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας, δεν γράφτηκε ακόμα. Σ’ έναν πολιτισμό με στοιχειώδεις προϋποθέσεις εδραίωσης και επιβίωσης, οι πραγματείες περί ιστορικού δόλου, θα έπρεπε να γεμίζουν ολόκληρες βιβλιοθήκες. Στον δικό μας, στον ολοφάνερα θνησιγενή και φρικτά υπόδουλο πολιτισμό όμως, υπάρχουν ελάχιστες ικανοποιητικές "περί δόλου" προσεγγίσεις, και το χειρότερο, ακόμα λιγότερες ευκαιρίες κοινοποίησης αυτών των σωτήριων υποψιασμών, έτσι η πανάρχαια μηχανή του σωτηριακού δόλου, η «άγκυρα της ελπίδας», ή αλλιώς η τυφλή θρησκευτική πίστη (υποτέλεια), μεσουρανεί ακόμα ανενόχλητη. Ο κόσμος μας είναι ανυπεράσπιστος, ακριβώς στο βαθμό που αγνοεί την ιστορία και τις παραλλαγές του καλού και του κακού δόλου.

Γεννιέται λοιπόν η σημαντική ερώτηση, γιατί οι σοφοί όλων των εποχών δεν ανέδειξαν τον έντεχνο δόλο ως το σημαντικότερο όπλο, και στην περίπτωσή μας, ως την μεγαλύτερη απειλή όλων των εποχών; Μια πρόχειρη απάντηση είναι, επειδή πολύ απλά δεν τον εγνώριζαν σε βάθος. Οι τελευταίοι είκοσι αιώνες, μας βύθισαν πράγματι σε μια εποχή πρωτόγνωρου εξουσιαστικού δόλου απίστευτων διαστάσεων.Απ’ την άλλη δεν είμαι καθόλου σίγουρος, πως η φωτισμένη αρχαιότητα αγνοούσε την συγκεκριμένη απειλή. Ο Όμηρος, με κεντρικό του ήρωα τον πολυμήχανο κατασκευαστή δόλων Οδυσσέα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα επ’ αυτού. Ενδεχομένως διάσπαρτα στα ελληνικά κείμενα να υπάρχουν πολλές ακόμα υπέροχες συνταγές πολύτιμης αντιπαλογνωσίας, και αφυπνιστικές περιγραφές δόλου, ή αν θέλετε αντι-δόλου, που δεν έχουν αναδειχθεί ακόμα από την μονομερή αρχαιολατρική προσέγγιση αυτών των κειμένων!Η επιστήμη της κοινωνικής παθολογίας, έχει επειγόντως ανάγκη από επαναστατικές λεπτομερείς αναθεωρήσεις σ’ αυτή ακριβώς την κατεύθυνση. Δυστυχώς τον ιστορικό δόλο, τον αντιλαμβάνεται μόνο οποίος γνωρίζει άριστα την γέννηση, την ιστορία, την δομή, της παραλλαγές και την λειτουργία του, και τέτοιος κλάδος επιστήμης δεν έχει ακόμα εμφανιστεί.Ο σημερινός πολιτισμένος κόσμος, είναι τόσο ευάλωτος και ανυπεράσπιστος, που θυμίζει παιδική χαρά. Στα μάτια των διαχρονικών μάγων του δόλου, είναι ένα απέραντο αφύλακτο θησαυροφυλάκιο. Αυτοί οι κουρσάροι της ανθρωπότητας, πάνοπλοι και πανευτυχείς, δικαιολογημένα γελούν με την καρδιά τους εις βάρος μας. Γι’ αυτούς, λαοί ολόκληροι δεν προβάλουν παρά αστείες άμυνες, αόπλων προβάτων και άφωνων ψαριών!
Το οπλοστάσιό τους, ούτε τεράστιο ούτε ακατανόητο είναι, απλά τα όπλα (άγκιστρα) του δόλου, είναι ντυμένα με ολόγλυκο σωτηριακό περίβλημα, όπως πρέπει να είναι κάθε σωστό δόλωμα, και στοχεύουν χαμηλότερα απ’ των ορίζοντα κατανόησης του μέσου ανθρώπου. Έτσι με κορυφαίο δόλωμα την εύγευστη ψυχοσωτήρια θεολογία, αιώνες τώρα, σιτίζουν λαούς ολοκλήρους με χαμηλές δόσεις δηλητηρίων, που προκαλούν τον ισόβιο λήθαργο της λογικής! Θλιβερό αποτέλεσμα: διαχειριστής και εργοδότης του πολιτισμού ο πανέξυπνος δόλος!

Οι περισσότεροι γύρω μας βλέπουν αστοχίες των πολιτικών, οικονομικών και πολιτισμικών συστημάτων και μια σειρά από επίμονες συμπωματικές αποτυχίες! Εμείς όμως γνωρίζουμε, ότι βρισκόμαστε στο μέσον ενός ακατασίγαστου πολέμου ολοκληρωτικής σκλαβιάς και υποτελείας των λαών, και οι πάσης φύσεως φυτευτοί μας ηγέτες, κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, υπακούοντας πειθήνια στα νεύματα της δόλιας υπερκείμενης εξουσίας τους.Ο απανταχού παρόν αναβλύζων παιδισμός που μας περιβάλει λοιπόν, έχει την εξήγησή του. Ταΐζοντας μας με υπερβολικές δόσεις σωτηριακών φαντασιώσεων, αλλοιώνουν την εγκεφαλική μας χημεία. Ένα έγκλημα απίστευτων διαστάσεων συντελείτε μπροστά στα ματιά μας, στα πολυεπίπεδα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα! Με χρόνια, μαζικά εγκεφαλικά εμφυτεύματα στα ανίσχυρα μικρά παιδιά μας, προκαλούν την σταδιακή εγκεφαλική δηλητηρίαση τους και την οριστική αποχαύνωση τους.

Αυτονόητο χρέος μας λοιπόν, οι ελάχιστοι που κατανοούμε τους ορούς της δόλια αυτής κυριολεκτικής σφαγής, να συμβάλουμε με οδυσσειακή φρόνηση και μεθοδικότητα, στην αφύπνιση των ικανών γύρο μας, χτυπώντας με αντιδόλια βέλη την αχίλλειο πτέρνα του θηρίου, και αναχαιτίζοντας με συστηματικές απομυθοποιήσεις το ανθρωποβόρο αυτό πανάρχαιο τέρας του κακόβουλου δόλου.

Με τον νοσηρό, αδιατάρακτο βαθύ ύπνο των λαών, και την υπόδουλη πνευματική τους ηγεσία, η ήττα στην συγκρουσιακή ιστορία, (η τουλάχιστον η οριακή υποτέλεια) του πολιτισμού, ήταν μάλλον αναμενομένη. Ταυτόχρονα είναι προφανές, πως μόνο ένας αντι-δόλιος τύπος άμυνας, ή επίθεσης, όπως μας διδάσκει ο μεγάλος Όμηρος με τον ικανό στις "πανουργίες" (επι-πάν-έργο) ήρωά του, τον Οδυσσέα, θα μπορούσε να μας προσφέρει μια τελευταία ευκαιρία μνηστηροκτονίας και απελευθέρωσης.

Βέβαια, δικαίως γέννιονται πολλές αμφιβολίες για την επαναστατική αυτή πρόταση. Πριν από πολλά χρονιά μάλιστα, κάποιοι αθηναίοι φίλοι, σε μια ταβέρνα με ρώτησαν, αν ο δόλος και η αντιδόλια συμπεριφορά είναι το ίδιο. Η μοναδική διέξοδος στη δύσκολη αυτή ερώτηση που γνωρίζω μέχρι σήμερα είναι και η απάντηση που τους έδωσα τότε: «Τα όπλα του πολέμου δυστυχώς… τα ορίζει ο αντίπαλος. Ο δόλιος κυνηγάει αθώους και ανυπεράσπιστους, ενώ ο αντιδόλιος… τους δόλιους, σας φαίνεται να μοιάζουν καθόλου αυτά τα δυοΤο μόνο που θα μπορούσα ίσως να προσθέσω είναι πως: η αντιδόλιος ικανότητα, μόνο με το σωτήριο ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού μπορεί να συγκριθεί. Σήμερα λοιπόν, δεν είναι καιρός για υπερβολικούς αρχαιοελληνικού ναρκισσισμούς. Οι μεγάλες δόσει μεγαλείου, δεν είναι πάντοτε ότι καλύτερο. Σε εμπόλεμη περίοδο η πολιτισμική καύχηση είναι καλή και αναζωογονητική μέχρι ενός ορίου, πολύ καλύτερη είναι η μεθοδική αναζήτηση η μελέτη και συλλογή οδυσσειακών όπλων και σκέψεων από τα σοφά κείμενα της αρχαιότητας.Κάποτε ελέχθη σοφά, πως "η μεγαλύτερη απώλεια σήμερα, είναι η έλλειψη γόνιμης επαφής ταλαντούχων ανθρώπων με την ελληνική γραμματεία", που θα αναγεννούσε το μεσογειακό ταλέντο του στοχασμού. Εγώ συμπληρώνω πως ακόμα και ανάμεσα στους αναρίθμητους εκείνους ανθρώπου, που έχουν επαφή με την ελληνική γραμματεία, η τραγικότερη έλλειψη είναι, πως δεν αναζητούν σ’ αυτήν οδυσσειακά ιδανικά όπλα και σκέψεις.

Αξιοσημείωτο θεωρώ επίσης, ότι σε μια εποχή ακατάσχετης μυθοφαγίας, το οδυσσειακό πνεύμα, δεν απομυθοποιεί μόνο τους αντίπαλους μύθους, αλλά έχω την αίσθηση, ότι πρέπει να παράγει, να προάγει και να εμπορεύεται οδυσσειακά και το δικό του μυθολογικό πλούτο… αλλά αυτό, είναι μάλλον ένα άλλο δύσκολο ταξίδι αναζητήσεων, στο οποίο ή θα επανέλθουμε κάποτε με περισσότερες ιδέες… ή αν εγώ δεν το καταφέρω, θα το αναλάβει η νεότερη και ελπίζουμε ευφυέστερη γενιά. 

Μ. Καλόπουλος

 

Αρχίλοχος και οδυσσειακό πνεύμα.

Του Ποσειδώνα


"Είμαι στη δούλεψη εγώ του Ενυάλιου τ' αφέντη,

μα ακόμα και των Μουσών τ' ακριβό δώρο το ξέρω καλά". (Μετάφραση: Θρ. Σταύρου)

"Τον Άρη εγώ ξέρω ρηγάρχη μου σ' αυτόν δουλεύω,
Ωστόσο με το γλυκό τους χάρισμα με προίκισαν οι μούσες". (Μετάφραση: Ι. Θ. Κακρίδης)

Με αυτoύς τους στοίχους μας αυτοπαρουσιάζεται ο Αρχίλοχος, δηλώνοντας ότι έχει δύο επαγγέλματα, αυτό του μισθοφόρου πολεμιστή, αλλά και αυτό του ποιητή.

Γεννήθηκε στη Πάρο και γνώρισε τη μεγαλύτερη του ακμή περίπου το 650 π.Χ. Ο πατέρας του, Τελεσικλής, καταγόταν από αριστοκρατική οικογένεια και υπήρξε αρχηγός της αποικιστικής εκστρατείας στη Θάσο. Μητέρα του ήταν η δούλα Ενιπώ, η οποία τον προίκισε με τη γνώση της λαϊκής γλώσσας και την ευαισθησία της ταπεινής της καταγωγής.

Πριν την γέννησή του ο πατέρας του επισκέφτηκε το μαντείο των Δελφών όπου και πήρε από τον Απόλλωνα τον εξής χρησμό:

Τελεσικλή, θα γίνει αθάνατος και πολυξακουσμένος
στον κόσμο ο γιός σου αυτός που απ' τ' άρμενο καθώς θα βγαίνεις έξω
φτασμένος πίσω στην πατρίδα σου θα σου μιλήσει πρώτος. (Μετάφραση: Ι. Θ. Κακριδής)

Σε ηλικία 15 χρονών, ο Αρχίλοχος εστάλθει από τον πατέρα του στην αγορά με μια αγελάδα για να την πουλήσει. Στον δρόμο συνάντησε ΕΝΝΕΑ γυναίκες οι οποίες προθυμοποιήθηκαν να αγοράσουν την αγελάδα σε καλή τιμή. Όταν ο Αρχίλοχος συμφώνησε αυτές και η αγελάδα εξαφανίστηκαν και του άφησαν μία λύρα. Κατά αυτόν τον τρόπο τον επέλεξαν οι Μούσες, πιστοποιώντας τον χρησμό του Απόλλωνος.

Ποίηση Αρχίλοχου:

Δεν θέλω εγώ το στρατηγό ψηλό κορδάτο
με μπούκλες μυρωμένες, καλοξυρισμένο
κοντός ας είναι με στραβά κανιά, μονάχα καρδιά γεμάτος. (Μετάφραση: Ι. Θ. Κακρίδης)

Απο τους Σάιους χαίρεται κάποιος με την ασπίδα
που άρμα αψεγάδιαστο σιμά σ' ένα δεντρί άθελά μου
την άφησα. Εγώ ξέφυγα τη μοίρα του θανάτου.
Η ασπίδα ας πάει στ' ανάθεμα. Πάλι θε ν' αποχτήσω όχι χειρότερή της.
(Μετάφραση: Ηλ. Βουτιερίδης)

"Από τα συγγράμματα του αναβλύζει ένα φως το οποίο μέχρι τις μέρες μας φωτίζε".
O Αρχίλοχος βρίσκεται δίπλα στον Όμηρο, παρέα με την Σαπφώ.

........................................................................................Η αντιπαλογνωσία το οδυσσειακό πνεύμα και ο Αρχίλοχος

Του Μ. ΚαλόπουλουΕύγε, Ποσειδώνα!!!
Η επιστήμη της αντιπαλογνωσίας μάλλον σου πάει πολύ.Οι 9 μούσες (όλες μαζί οι εκφράσεις της έμπνευσης) έκαναν τον Αρχίλοχο αθάνατο στη μνήμη της στρατιωτικής σωφροσύνης.Χωρίς να δηλώνει δειλία αλλά περιστασιακή οδυσσειακή σκέψη, έκρινε πως καλυτέρα να αποκτήσει νέα όπλα (πολύ καλύτερά τους) παρά με κίνδυνο θανάτου να διεκδικήσει τα παλαιά.
Όταν μάλιστα τονίζει πως θα αποκτήσει καλύτερά τους αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις εκσυγχρονισμού όχι μόνο την μαχητικότητας (τακτικής) αλλά και των εξοπλισμών μας.
Ε, λοιπόν το αντι-δόλιο οδυσσειακό πνεύμα, είναι νομίζω ένας εκσυγχρονισμός στην συγκρουσιακή μας περιπέτεια, απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ ανώτερο μας σε θέματα δόλιας τακτικής μαχών. Κάτι αντίστοιχο είναι και η αναβάθμιση του «γνώθι σαυτόν» που ενώ αναδύεται μεγαλόπρεπα απ’ την αρχαιοελληνική σοφία και είναι μέγα αγαθό και ζητούμενο... μόνο του δεν λέει και πολλά για το πως θα επιτευχθεί.
Υπενθυμίζω την μαχητική δήλωση του Σπαρτιάτη Ξεναγού (επαγγελματία στρατιώτη, μισθοφόρου) που έλεγε: «σε πολλά δεν είναι καλό το γνώθι σαυτόν αφού χρησιμότερο είναι το «γνώθι τους άλλους». Μένανδρος (038) 240.2
«κατά πολλ’ αρ εστίν ου καλλώς ειρημένον το γνώθι σαυτόν: χρησιμώτερον γαρ ην το γνώθι τους (αντιπ)άλλους» Menander Comic. #038 240.2 Προσθέστε και το περίφημο "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρις"!Καθώς και το: «Πολυδάμα... δεν με νοιάζει προς τα που πετάνε τα πουλιά κι' ούτε που γυρνώ να τα κοιτάξω... (για μένα) ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, να μάχεσαι για την πατρίδα... κι εσύ αν από την μάχη τραβηχτής ή με τα λόγια σου κανένα άλλον καταφέρεις, την ίδια στιγμή απ' το δικό μου δόρυ θα χάσης την ζωή σου». Homerus Iliada 12.243. Τι υπέροχα λόγια!Σε ένα συγκρουσιακό μοντέλο ιστορίας... έχω την εντύπωση πως δεν μπορεί να υπάρξει αυτογνωσία... χωρίς αντιπαλογνωσία.
Φαντασθείτε μια γαζέλα, πόση αυτογνωσία μπορεί να έχει όταν απ' αυτήν απουσιάζει η λιονταρο-γνωσία!
Ουσιαστικά η αντιπαλογνωσία πρέπει να είναι η δεύτερη όψη του ιδίου νομίσματος της υψιπετούς αναζήτησης ιδανικών. Η μεγαλύτερη πύλη της αυτογνωσίας προφανώς είναι η παραμελημένη αντιπαλογνωσία.

Μ. Καλόπουλος


Πότε παύει το ψέμα να είναι ψέμα;
Του Ποσειδώνα

Απόσπασμα απο τον Φιλοκτήτη/ Σοφοκλής
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Τί θές νά πεῖς;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Θέλω νά πῶ πώς πρέπει νά εἰσβάλεις
μέ λόγια στήν ψυχή
τοῦ Φιλοκτήτη·
κρυφά, κλεφτά. Ὅταν ἀρχίσει
τά ποιός, τά ποῦ καί τά γιατί,
πές του πώς εἶσαι γιός τοῦ Ἀχιλλέα
- αὐτό δέν εἶναι ἀνάγκη νά τό κρύψεις -
καί πώς γυρίζεις σπίτι σου.
Πές του πώς ἄφησες τό στόλο
τῶν Ἀχαιῶν καί μεταβλήθηκες σ’ ἐχθρό τους,
γιατί σέ παρακάλεσαν νά πᾶς
κι ἄφησες τήν πατρίδα σου καί πῆγες
- ἡ τελευταῖα ἐλπίδα τους νά μποῦν στό Ἴλιο -
κι ὕστερα δέ σοῦ ἐπέστρεφαν τά ὅπλα τοῦ πατέρα σου.
Τ’ ἀξίωσες, τάχα, ἀλλά πῆγαν καί τά ’δωσαν στόν Ὁδυσσέα.
Ἐδῶ, μπορεῖς νά μέ στολίσεις μέ τίς χειρότερες βρισιές.
Δέ μέ πειράζει
. Οἱ Ἀχαιοί θά πειραχτοῦν ἄν δέν τό κάνεις.
Ἄν δέν τοῦ πάρουμε τό τόξο,
δέν πρόκειται νά πάρεις τοῦ Δάρδανου τόν τόπο.
Πρέπει νά ξέρεις πώς ἐσύ καί μόνο ἐσύ μπορεῖς
νά τοῦ φανεῖς ἀξιόπιστος. Ξέχνα με ἐμένα.
Ἐσύ οὔτε ὅρκο ἔδωσες, οὔτε ἀναγκάστηκες,
οὔτε ἦρθες μέ τούς πρῶτους.
Ἐγώ θά πρέπει νά τ’ ἀρνηθῶ ὅλα αὐτά· δέ θά μπορέσω.
Μέ τέτοιο τόξο πού κρατάει, ἄν καταλάβει
ποιός εἶμαι, πάω χαμένος καί σέ παίρνω στό λαιμό μου.
Ὅλο τό ζήτημα εἶναι νά σκεφτεῖς πῶς θ’ ἀποσπάσεις
τόν ἀναπόσπαστο ὁπλισμό του.
Γνωρίζω, βέβαια, πώς δέν εἶσαι
φτιαγμένος γιά τεχνάσματα κι ἀπάτες,
μά εἶναι γλυκός καρπός ἡ νίκη
, ἀξίζει νά τολμήσεις.
Γρήγορα θά δικαιωθοῦμε.
Ἔλα τώρα, χάρισέ μου μιά παράνομη μέρα,
καί κράτα τήν ὑπόλοιπη ζωή σου, σάν ἔντιμος θνητό
ς·
ὁ ἐντιμότερος, ἄν θέλεις!
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Τί εἶναι αὐτά τά πράγματα, γιέ τοῦ Λαέρτη;
Καί πού τ’ ἀκούω, ταράζομαι· πόσο μάλλον νά τά κάνω.
Οὔτε ἐγώ γεννήθηκα, ὅπως εἶπες, γιά κόλπα καί ἀπάτες,
οὔτε - ὅπως λένε - ἐκεῖνος πού μέ γέννησε. Ἄν θέλεις,
μπορῶ νά σοῦ τόν φέρω μέ τή βία· μέ δόλο ὅμως ὄχι.
Δέ θά μπορέσει μᾶς βάλει ὅλους στό χέρι μ’ ἕνα πόδι.
Γιά βοηθός σου ἦρθα, συμφωνῶ·
ντρέπομαι ὅμως, ἄρχοντά μου, νά μέ φωνάζουνε προδότη.
Καλύτερα ἔντιμος καί νικημένος, παρά ἀνέντιμος καί νικητής.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Εἶσαι σπορά ἀνυπέρβλητου πατέρα, τελικά.
Ἄκου, κι ἐγώ στά νιάτα μου νόμιζα πώς ἡ γλώσσα
κάνει ἀργή καί πρόχειρη δουλειά·
στά χέρια μου ἀνέθετα τά πάντα.
Ὕστερα μπῆκα στό νόημα τῆς ζωῆς
καί εἶδα
πῶς ὄχι ἀργή, ὄχι πρόχειρη,
δουλειά τεχνίτη κάνει ἡ γλώσσα στούς ἀνθρώπους.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Μοῦ λές νά γίνω ψεύτης;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Σοῦ λέω νά γίνεις πονηρός.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Καί γιατί ὄχι βίαιος ἤ λογικός;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Δέν θά τόν πείσεις. Ὅσο γιά τή βία,
δέν καταβάλλεται αὐτός.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Τόσο μεγάλη εἶναι λοιπόν ἡ δύναμή του;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Τόσο μεγάλα τά φονικά σημάδια της,
νά λές καλύτερα· βέλη ἀναπότρεπτα.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Αὐτό σημαίνει πώς κινδυνεύω
καί μόνο πού θά μέ ἀντικρίσει;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Ἐξαρτᾶται τί θ’ ἀντικρίσει.
Γι’ αὐτό σοῦ μίλησα γιά δόλο.
ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Παύει τό ψέμα νά βγαίνει ψέμα, δηλαδή;
ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Παύει ἄν σέ βγάζει ζωντανό.

 

 

 

 

ΣΧΕΔΙΟ: ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 
Ο Θεόδοτος καλεί τους αναγνώστες του να περιβάλουν με ιδιαίτερη προσοχή το παρακάτω άρθρο, γιατί δίνει την ουσία των όσων διαδραματίζονται γύρω μας – δηλαδή πολύ κοντά μας.
Το άρθρο που ακoλουθεί μεταφράστηκε από τα Ιταλικά. Είχε αναρτηθεί στο σάιτ «Identità».
Μετάφραση -επιμέλεια:  Ελευθέριος Αναστασιάδης
Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη.Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο.Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου.  
Η Πανευρώπη... Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι Richard Coudenhove Kalergi. Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός  διπλωμάτης Heinrich von CoudenhoveKalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama.
von Coudenhove-Kalergi
Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη-διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα σχέδιά του τους πιο σημαντικoύς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους υποστηρικτές και συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner  ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός Alcide De Gasperi κ.λπ.
Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί,αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi , χάρη σε μία ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της ιουδαϊκής μασονικής στοάς B naiB rith και σημαντικών εφημερίδων, όπως οι NewYorkTimes, καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης.
Η πεμπτουσία τουσχεδίουKalergi.
το εξώφυλλοτου βιβλίου
Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία.
Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και   εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.
Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια,την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών.
Ποιά όμως είναι αυτή η ελίτ; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ’ αυτού:
«O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής.Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης.Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους,θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων.Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας.Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατίακατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και ταμέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]».
Αν και κανένα σχολικό βιβλίο δεν μιλά για τον Kalergi, οι ιδέες του είναι οι κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων. Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί με αδίστακτη αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία.
Προς τιμήν του ιδρύθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove– Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στην προώθηση του εγκληματικού σχεδίου του. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.
το έμβλημα της BnaiBrith
Η προτροπή σε γενοκτονία, αποτελεί επίσης την βάση των συνεχών εκκλήσεων των Ηνωμένων Εθνών, για να γίνουν δεκτά εκατομμύρια μεταναστών, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας, τον Ιανουάριο του 2000, στην αναφορά «Population division» των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «Μετανάστευση αντικατάστασης: Μία λύση για την μείωση και γήρανση του πληθυσμού», η Ευρώπη θα έχει ανάγκη έως το 2025 από 159.000.000 μετανάστες. 
Αναρωτιέται κανείς, πώς θα ήταν δυνατό να γίνουν τόσο ακριβείς εκτιμήσεις για τη μετανάστευση, αν δεν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο. Είναι βέβαιο ότι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων θα μπορούσε εύκολα να αντιστραφεί μέσω των κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των οικογενειών. Είναι εξίσου σαφές, ότι δεν είναι με τη συμβολή ξένων γονιδίων που θα προστατευθεί η γενετική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξαφάνισή της. Ο μοναδικός σκοπός αυτών των μέτρων είναι να στρεβλώσει εντελώς έναν λαό, να τον μετατρέψει σε ένα σύνολο ατόμων χωρίς καμία εθνική, ιστορική και πολιτισμική συνοχή.
Εν ολίγοις, οι θέσεις του σχεδίου Kalergi ήταν και εξακολουθούν να είναι, η βάση των επισήμων πολιτικών των κυβερνήσεων που αποσκοπούν στην γενοκτονία των λαών της Ευρώπης, μέσω της μαζικής μετανάστευσης. Ο GBrock Chisholm, πρώην διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (OMS), αποδεικνύει ότι έχει μάθει καλά το μάθημα του Kalergi όταν λέει: «Αυτό που σε όλους τους τόπους οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τον περιορισμό των γεννήσεων και να τελούν μικτούς γάμους (μεταξύ διαφορετικών φυλών), και αυτό με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή σε ένα κόσμο που θα κατευθύνεται από μια κεντρική αρχή.»

Συμπεράσματα  
Αν κοιτάξουμε γύρω μας, το σχέδιο του Kalergi φαίνεται να υλοποιείται πλήρως. Είμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική τριτοκοσμοποίηση της Ευρώπης.
Η μάστιγα της επιμειξίας παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άτομα μιγάδες: «Τα παιδιά του Kalergi». Υπό τη διπλή πίεση της παραπληροφόρησης και την ανθρωπιστική αποβλάκωση που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης, διδάσκεται στους Ευρωπαίους να απαρνηθούν την καταγωγή τους, να απαρνηθούν την εθνική τους ταυτότητα. Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας, είναι μια προοδευτική και ανθρωπιστική πράξη, ότι ο «ρατσισμός» είναι λάθος, αλλά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να μας κάνoυν όλους τυφλούς καταναλωτές. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο σε αυτούς τους καιρούς να αντιδράσουμε στα ψέματα του συστήματος, να αφυπνιστεί το πνεύμα της εξέγερσης στους Ευρωπαίους.
Θα πρέπει να τεθεί μπροστά στα μάτια όλων το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένταξη, ισοδυναμεί με γενοκτονία. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η εναλλακτική λύση είναι η εθνική αυτοκτονία.
Σημείωση του μεταφραστή: Αν και τα αίτια των προσωπικών επιλογών του Kalergi, δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα, που σίγουρα θα διαμορφώθηκε στο μυαλό των αναγνωστών:Γιατί ένας Ευρωπαίος αριστοκράτης με Φλαμανδικές, Πολωνικές, Ελληνικές- Βυζαντινές ρίζες, ακόμη και με αίμα Σαμουράι στις φλέβες του (από την μητέρα του) έγινε φορέας τέτοιων σχεδίων και όργανο στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων;Οι λόγοι, κατά την γνώμη μας, είναι πολλαπλοί:ιδιοσυγκρασικοί, ψυχολογικοί και… γυναικείων επιδράσεων.
Ida Roland
Παρατηρούμε λοιπόν μία προσωπικότητα με έντονα σνομπ συμπεριφορές, υπεροψία, και έναν, ας μου επιτραπεί ο όρος, «εκφυλισμένο ελιτισμό». Επίσης, το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν ασιάτισσα, ίσως του δημιούργησε εσωτερικές συγκρούσεις και απωθημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί σε άτομα με τέτοια ιδιοσυγκρασία. Όμως ο πιο αποφασιστικός παράγοντας, πρέπει να ήτανη «κατάλληλη έφηβη», που όλως τυχαίως φυσικά, βρέθηκε δίπλα του, και έγινε η πρώτη γυναίκα του (σε ηλικία 13 ετών): η ιουδαία Ida Roland, που αργότερα θα γίνει φημισμένη ηθοποιός. Περιβάλλοντα και επιρροές, πολύ ιδιαίτερες…

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Απονομή του ευρωπαϊκού βραβείου CoudenhoveKalergi 2012 στον Πρόεδρο Van Rompuy
Ο Van Rompuy κατά την βράβευση του
Στις 16 Νοεμβρίου 2012, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy το ευρωπαϊκό βραβείο CoudenhoveKalergi 2012, σε ειδικό συνέδριο στη Βιέννη, για τον εορτασμό των 90 χρόνων του πανευρωπαϊκού κινήματος. Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε ηγετικές προσωπικότητες, για την εξαίρετη συμβολή τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Αποφασιστικός παράγοντας για την απονομή του βραβείου ήταν ο ισορροπημένος τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος Van Rompuy άσκησε τα καθήκοντά του στη νέα θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία καθιερώθηκε με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Διεκπεραίωσε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο ηγετικό και συντονιστικό ρόλο με πνεύμα αποφασιστικότητας και συμφιλίωσης, ενώ έμφαση δόθηκε επίσης στην δεξιοτεχνική διαιτησία του επί ευρωπαϊκών υποθέσεων και την αδιάπτωτη δέσμευσή του στις ευρωπαϊκές ηθικές αξίες. Στον λόγο αποδοχής του, ο κ. Van Rompuy περιέγραψε την ενοποίηση της Ευρώπης ως έργο ειρήνης. Η σημασία της εν λόγω ιδέας, η οποία ήταν επίσης στο επίκεντρο του έργου του CoudenhoveKalergi, παραμένει το ίδιο επίκαιρη ύστερα από 90 έτη. Το βραβείο φέρει το όνομα του κόμη Richard Nicolaus von CoudenhoveKalergi (1894-1972), φιλοσόφου, διπλωμάτη, εκδότη και ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κινήματος (1923). Ο CoudenhoveKalergi υπήρξε πρωτοπόρος της ευρωπαϊκής ενοποίησης και διέδωσε την ιδέα μιας ομοσπονδίας ευρωπαϊκών κρατών στα έργα του.
Από το 2000, μεταξύ των νικητών του βραβείου συγκαταλέγονται η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel (2010) και οΠρόεδρος της Λετονίας Vaira VikeFreiberga, (2006).
Σημείωση: Εμείς τους βοηθάμε να αποβιβαστούν και να καταλάβουν την Πατρίδα μας, αντί να τους πολεμήσουμε, όπως οι 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, στον Μαραθώνα, και στη Σαλαμίνα του Θεμιστοκλή!!!
Πρόκειται για ΕΙΣΒΟΛΗ!!!!!!!!!
(Βλέπε συμφωνίες ΜΕΡΚΕΛ, με ΤΣΙΠΡΑ-ΚΥΡΙΑΚΟ, για τους Λαθρομετανάστες)……..
Οι διατάζοντες πολιτικοί είναι ανίδεοιΔΟΥΛΟΙ του ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ!!!
Γίναμε υπηρέτες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για την καρέκλα……………..
                  ΑΝΤΩΝΗΣ  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
    Ομάδα Διεθνών Σχέσεων & Γεωπολιτικής

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ & ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΣΟΥΝ ΤΖΟΥ
«Η τέχνη του πολέμου»: Η ιερή βίβλος ηγετών, στρατηγών, χρηματιστών και διευθυντικών στελεχών

Ελάχιστα γνωρίζουμε για τον Κινέζο πολεμιστή και φιλόσοφο Σουν Τζου (544-496 π.Χ.) και τη ζωή του κατά τη λεγόμενη «Περίοδο των Εμπόλεμων Κρατών», αμέσως μετά την παρακμή της δυναστείας Ζου.

Πιθανολογείται ότι γεννήθηκε στο κράτος Qi (Κι) - τη σημερινή επαρχία Σαντόγκ, στα βόρεια παράλια της Κίνας.Από το 512 π.Χ. υπηρέτησε στο Βασίλειο του Γου ως στρατηγός και στρατιωτικός σύμβουλος. Οι στρατιωτικές του επιτυχίες τον ώθησαν να γράψει της «Τέχνη του Πολέμου», αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σπουδαία και θεμελιώδη έργα της κινέζικης λογοτεχνίας τα τελευταία 2.500 χρόνια, η ηθική του οποίου ορίζεται από τον ταοϊσμό, δηλαδή από το αίσθημα δικαίου και τον σεβασμό στον αντίπαλο και στους κανόνες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Η τέχνη του πολέμου» αποτελεί την αρχαιότερη απ' όλες τις γνωστές πραγματείες για τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, αλλά παραμένει αξεπέραστη ως προς την περιεκτικότητά της και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου. Θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα συμπυκνωμένο απόσταγμα σοφίας για τη διεξαγωγή του πολέμου.

Από όλους τους στοχαστές του παρελθόντος που μελέτησαν την τέχνη του πολέμου, μόνο ο Κλαούζεβιτς μπορεί να συγκριθεί με τον Σουν Τζου· ωστόσο, ακόμη κι αυτός είναι πιο «παρωχημένος», και εν μέρει απαρχαιωμένος, παρότι δύο χιλιετίες μεταγενέστερος: ο Σουν Τζου έχει πιο ξεκάθαρες αντιλήψεις και βαθύτερη επίγνωση του θέματος, ενώ το έργο του διαπνέεται από διαχρονική φρεσκάδα. Οι ιδέες και οι προτάσεις του Σουν Τσου για την επίτευξη της νίκης στο πεδίο της μάχης, οι οποίες δίνονται με αποφθεγματικό και περιεκτικό τρόπο, βρίσκουν εφαρμογή και στον σύγχρονο επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από σκληρό και έντονο ανταγωνισμό. Το έργο του παραμένει επίκαιρο και βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τις έννοιες του σύγχρονου μάνατζμεντ, της ηγεσίας και της στρατηγικής. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμβούλευε Κινέζους στρατηγούς της αρχαιότητας, βοηθά και κατευθύνει σήμερα όσους επιδιώκουν:- Να είναι αποτελεσματικοί και ικανοί ηγέτες.
- Να αναπτύξουν την καλύτερη στρατηγική για την επίτευξη του στόχου τους.
- Να κατανοήσουν τους ανταγωνιστές και αντιπάλους τους.
- Να επιβιώσουν στο δικό τους πεδίο μάχης. Εδώ κι έναν αιώνα, θεωρείται η επιτομή της στρατηγικής γενεών managers, που στη σημερινή εποχή διεξάγουν τον καθημερινό δικό τους «πόλεμο», κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, στο πεδίο των συγχρόνων επιχειρήσεων.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ:

Οι συμβουλές του κινέζου στρατηγού Sun Tzu εκτείνονται σε πολλά επίπεδα. Το πρακτικό, το πνευματικό, το ψυχολογικό, το γνωστικό, το ρεαλιστικό.

«Στην πρακτική τέχνη του πολέμου, το καλύτερο απ' όλα είναι να καταλάβεις τη χώρα του εχθρού σε καλή κατάσταση και τάξη. Το να συντρίβετε και να καταστρέφετε δεν είναι καλό».

«Αν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, δεν έχεις ανάγκη να φοβάσαι το αποτέλεσμα εκατό μαχών».

«Βλέπετε τους στρατιώτες σας σαν τους αγαπημένους σας γιους και θα σταθούν στο πλευρό σας ακόμη και στο θάνατο».

«...Ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση. Έτσι, όταν μπορούμε να επιτεθούμε πρέπει να δείχνουμε ανήμποροι· όταν χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να δείχνουμε αδρανείς· όταν είμαστε κοντά, πρέπει να κάνουμε τον εχθρό να πιστεύει ότι είμαστε μακριά· όταν είμαστε μακριά, πρέπει να τον κάνουμε να πιστεύει ότι είμαστε κοντά. Ρίχνε δολώματα για να παραπλανήσεις τον εχθρό. Προσποιήσου αταξία και τσάκισέ τον.

Αν είναι ασφαλής απ' όλες τις απόψεις ετοιμάσου να τον αντιμετωπίσεις. Αν έχει ανώτερες δυνάμεις, απόφυγέ τον. Αν ο αντίπαλός σου είναι ευερέθιστος, προσπάθησε να τον εκνευρίσεις. Να υποκρίνεσαι ότι είσαι αδύναμος, ώστε να γίνει αλαζόνας. Αν ξεκουράζεται, μην τον αφήσεις σε ησυχία. Αν οι δυνάμεις του είναι ενωμένες, διάσπασέ τες. Κάνε επίθεση, όταν είναι απροετοίμαστος.

Να εμφανίζεσαι εκεί που δεν σε περιμένει... Σε όλη την ιστορία δεν υπάρχει περίπτωση μιας χώρας που να ωφελήθηκε από έναν παρατεταμένο πόλεμο.

Μόνο κάποιος που γνωρίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα ενός μακροχρόνιου πολέμου, μπορεί να κατανοήσει τη μεγάλη σπουδαιότητα της γρήγορης λήξης του. Μόνο κάποιος βαθύς γνώστης των δεινών του πολέμου μπορεί να βρει τρόπο να τον διεξαγάγει επωφελώς...»

Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλούς εκδοτικούς οίκους, όπως οι: Παπασωτηρίου. Αιώρα. Βάνιας. Οξύ. Περίπλους. Οδυσσέας. Επικοινωνίες Α. Ε.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το βιβλίο: https://openeclass.teimes.gr/modules/document/file.php/DEMES147/%CE%97%20%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%97%20%CE%A4%CE%9F%CE%A5%20%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%9F%CE%A5%20-%20SUN%20TZU.pdfΠηγή: iefimerida.gr

 
Οι αριθμοι δεν λενε ψεμματα.
Δεν χρειαζεται να πιστεψεις αυτα που διαβαζεις.
Παρε μολυβι και χαρτι και κανε τους δικους σου υπολογισμους.
Τα στοιχεια ειναι απο το Υπουργειο Εσωτερικων, την Ελληνικη Στατιστικη Αρχη και απο το Πανεπιστημιο Θεσσαλιας.
Απογραφη 2011 – Ελληνικη Στατιστικη Αρχηhttp://www.statistics.gr/2011-census-pop-hous
Μονιμος πληθυσμος: 10.816.286
Νομιμος πληθυσμος:    9.904.286 Υπουργειο Εσωτερικων
Το εκλογικο σωμα σε αριθμους και γραφηματα 2015

http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/SynStatistVou2015sept_1.pdf
Ιουνιος 2015
Ανδρες Εκλογεις:     4.763.084
Γυναικες Εκλογεις:  5.073.913
Συνολο Εκλογεων:   9.836.997 Η διαφορα του Νομιμου πληθυσμου (9.904.286) απο τον αριθμο πολιτων στους Εκλογικους καταλογους (9.836.997) ειναι μολις 67.289 Δηλαδη μας λενε οτι ο αριθμος των Ελληνων πολιτων απο νεογεννητα μεχρι την ηλικια των 17 ετων ειναι 67.289
Για να δουμε ειναι ετσι;Δημογραφικη ερευνα του καθηγητη του Πανεπιστημιου Θεσσαλιας Βυρωνα Κοτζαμανη, ερευνα του 2017
http://www.demography-lab.prd.uth.gr/WP_12_2017.pdf
Πινακας 17:
Πληθυσμος ηλικιας απο 0 μεχρι 14 ετων: 1.578.000
Υπολογιζουμε τον πληθυσμο απο 0 μεχρι 17 ετων:
1.578.000 / 14 = 112.714
112.714 Χ 17 = 1.916.142
Ο πληθυσμος ηλικιας 0 μεχρι 17 το 2015 ειναι 1.916.142
Η διαφορα 1.916.142 – 67.289 = 1.848.853
Αρα 1.848.853 εκλογεις, δεν υπαρχουν, ειναι φανταστικοι.
1.848.853 φανταστικοι φηφοφοροι ειναι αρκετοι για να δωσουν την πρωτη θεση σε οποιον θελησουν αυτοι που ελεγχουν το κομπιουτερ που κανει την καταμετρηση.

(Ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε την πρωτη θεση στις Εκλογες του Σεπτεμβριου 2015 με 1.925.904 ψηφους, πηρε 35,46%).
ΝΑ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ.
ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ Η Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ;
ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ Η SINGULAR LOGIC, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ SUPER COMPUTER ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; Τα 1.8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων κατανεμημενα συμφωνα με τα ποσοστα των Εκλογων του Σεπτεμβριου
2015:
638.280   ΣΥΡΙΖΑ
505.800   ΝΔ
125.820   ΧΑ
113.040   ΠΑΣΟΚ
99.900   ΚΚΕ
73.620   ΠΟΤΑΜΙ
66.240   ΑΝΕΛ
61.740   ΕΚ
Η κατανομη δεν αντικατοπτριζει την πραγματικη εικονα, παρατιθεται μονο ενδεικτικα. Υπηρξαν εκπληξεις που πιθανον να εγιναν σκοπιμα απο αυτους που ελεγχουν τα μηχανηματα καταμετρησης.
Ποσο βολικος για παραδειγμα ηταν ο αποκλεισμος της Κωνσταντοπουλου και του Λαφαζανη, και ποσο ακομα πιο βολικη η επανεκλογη εκπληξη του Καμμενου για να συνεχισει την εκτελεση εντολων το γνωστο διδυμο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πηρε σε αυτες τις Εκλογες 1.925.904 ψηφους.
Αφαιρουμε το bonus απο τους φανταστικους ψηφοφορους και εχουμε τον «πραγματικο αριθμο»:
1.925.904 – 638.280 = 1.287.624
Το πραγματικο ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ στο συνολο των Εκλογεων 9.836.997 (υπολογιζοντας και την Αποχη) ειναι:
(1.287.624 Χ 100) / 9.836.997 = 13,089 %
Με τον ιδιο τροπο, ο «πραγματικος αριθμος» ψηφοφορων των ΑΝΕΛ ειναι:
200.423 – 66.420 = 134.003
Το πραγματικο ποσοστο των ΑΝΕΛ στο συνολο των Εκλογεων ειναι:
(134.003 Χ 100) / 9.836.997 = 1,362 %
Αρα απο το 2015 (Σεπτεμβριο) μεχρι τωρα, την Ελλαδα την κυβερνουσε το:
13,089 + 1,362 = 14, 45 %
Αυτο το 14,45 % συν – πλην (με υποστηριξη απο αλλους μεμονωμενους βουλευτες και αποχη των ΑΝΕΛ), συμπληρωνε την οριακη πλειοψηφια ανω των 150 βουλευτων, και περασε προδοτικους νομους οπως η υποθηκευση του πλουτου της Ελλαδας για 99 χρονια, και η Συμφωνια των Πρεσπων.
Και το εκανε αυτο γνωριζοντας την αντιθεση της πλειοψηφιας του Ελληνικου λαου.
Αν αυτο δεν θυμιζει Μπανανια, τοτε τι ειναι; Η διαπιστωση οτι στις Εκλογες της τελευταιας δεκαετιας παιρνει μερος ενας απιστευτα μεγαλος αριθμος φανταστικων ψηφοφορων δεν ειναι τωρινη.
Το 2012 οι Εκλογεις ξεπερνουσαν τον αριθμο των νομιμων Ελληνων πολιτων κατα 49.302
Εγινε μηνυση για Εσχατη Προδοσια απο την Ολγα Γεριτσιδου χωρις αποτελεσμα.
Αν η Δικαιοσυνη ηταν πραγματικα Ανεξαρτητη, ειχε την ευκαιρια να βγαλει ακυρες ολες τις κυβερνησεις που υπεγραψαν τα Μνημονια και τις Δανειακες συμβασεις, και φυσικα Μνημονια και Δανειακες συμβασεις που υπογραφηκαν απο ακυρες κυβερνησεις δεν εχουν ισχυ.
Στο βιντεο που ακολουθει ο Νικος Αργυροπουλος κανει μια αναλυση για το ιδιο θεμα και περιγραφει τις απαντησεις που του εδωσαν απο το Υπουργειο Εσωτερικων.
Το βιντεο ειναι ακρως ενδιαφερον.
ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ 1.8 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
Υπαρχουν τρεις πιθανοτητες:
1. Οι νομιμοι Ελληνες ηλικιας απο 0 μεχρι 17 ετων.
2. Η δημιουργια φανταστικων Ελληνων ψηφοφορων απο τον υπολογιστη που κανει την καταμετρηση.
3. Οι Ελληνες του Εξωτερικου που εχουν εκλογικα δικαιωματα.
1. Ελληνες ηλικιας 0 μεχρι 17 ετων
Απο την ερευνα του καθηγητη Βυρωνα Κοτζαμανη προκυπτει οτι το 2015 οι Ελληνες απο 0 μεχρι 17 ετων ειναι 1.916.142
Ο αριθμος αυτος υπερκαλυπτει τα 1,8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων.
2. Η δημιουργια φανταστικων ψηφοφορων απο το κομπιουτερ που κανει την καταμετρηση
Ειναι μια πιθανοτητα.
3. Οι Ελληνες του Εξωτερικου
Απο την Wikipedia:

Ελληνες σε χωρες της Ευρωπης: 1.008.273
23%  του αριθμου των Ελληνων σε ολοκληρο τον κοσμο εκτος Ελλαδας.
Ελληνες του Εξωτερικου σε ολοκληρο τον κοσμο:
1.008.273 / 23 = 43.837
43.837 Χ 100 = 4.383.700
Ο αριθμος 4.383.700 υπερκαλυπτει τα 1,8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων, και επιπλεον πολλοι απο τους Ελληνες του Εξωτερικου που εχουν γεννηθει η που εχουν ζησει στην Ελλαδα ειχαν εκλογικα δικαιωματα, και μπορουν να ψηφισουν νομιμα αν ερθουν στην Ελλαδα.
Εδω φαινεται η χρησιμοτητα του υπερ-υπολογιστη της Singular. Δεδομενου οτι υπηρεσιες οπως λιμανια και αεροδρομια και γενικα σημεια εισοδου στην χωρα ειναι ολα δικτυωμενα με το Υπουργειο Εσωτερικων, απο την στιγμη που εισαι Ελληνας του Εξωτερικου και δεν κανεις check-in, το κομπιουτερ μπορει να χρησιμοποιησει το ονομα σου σαν φανταστικο ψηφοφορο, συμφωνα με τις εντολες που εχει προγραμματιστει.
Απο τις τρεις παραπανω πιθανοτητες, ποια ειναι αυτη που συγκεντρωνει τις προυποθεσεις να μπορει να υπερασπιστει νομικα, σε περιπτωση παρεμβασης της Ανεξαρτητης Δικαιοσυνης (Αν και Οταν);
Η απαντηση ειναι, μονο η τριτη πιθανοτητα. Πως ονομαζεται το πολιτευμα στην Ελλαδα;
Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια.
Καμμια σχεση με την Αρχαια Αθηναικη Δημοκρατια.
Τοτε ψηφιζαν απο 12 μεχρι 36 φορες τον χρονο.
Στην Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια, μια φορα καθε 3 η 4 χρονια.
Λειτουργει στην Ελλαδα η Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια, η νομιζουμε οτι λειτουργει, και μονο τηρουνται τα προσχηματα, ενω στην ουσια ειναι μια Τουρκοκρατια σε συγχρονη μορφη;
Απο που προερχεται η λεξη ρουσφετι;
Προερχεται απο την Τουρκικη λεξη rusvet, που σημαινει δωροδοκια.
Ειναι η λεξη που χαρακτηριζει το πελατειακο κρατος στην Ελλαδα.
Ενα 15% αποφασιζει για το μελλον ολων των Ελληνων, με βαση το προσωπικο τους συμφερον, το ονειρο τους, μια θεση στο Δημοσιο.
Μπορουν και το κανουν γιατι ενα 40% επιλεγει την Αποχη.
Και οι Ελληνες του Εξωτερικου;
Αυτοι δεν εχουν δικαιωμα να ψηφισουν;
Οι Ελληνοποιημενοι λαθροεποικοι εχουν περισσοτερα δικαιωματα και ψηφιζουν;
Δεν υπαρχουν οι υποδομες, δεν υπαρχει η τεχνογνωσια ειναι η δικαιολογια.
Πως εξηγειται να υπαρχει η πιο προηγμενη τεχνογνωσια στην συλλογη φορων τοτε;
Αρα δεν συμφερει. Δεν συμφερει στην οικογενειοκρατια που εχει κανει επαγγελμα την πολιτικη στην Ελλαδα.
Γιατι πολυ απλα, αν επιτραπει η ψηφος στους Ελληνες του Εξωτερικου, τερμα το πελατειακο κρατος.
Γιατι πολυ απλα, το ονειρο του Ελληνα του Εξωτερικου δεν ειναι μια θεση στο Δημοσιο. Μια και μιλαμε για τεχνογνωσια, να τι συμβαινει σε μια χωρα με Κοινοβουλευτικη Δημοκρατια που σεβεται τους πολιτες της, την Αυστραλια:
https://www.elections.nsw.gov.au/Voters/Other-voting-options/Interstate-or-overseas
Η Αποχη σε αυτες τις Εκλογες τους επιτρεπει να παρουν μεγαλα ποσοστα με λιγοτερο αριθμο ψηφων.
Αν προσθεσουμε τους 2.200.000 ψηφοφορους πανω απο 65, που θα πανε να ψηφισουν γιατι εχουν μεινει σε μια αλλη εποχη, τους 800.000 λαθροεποικους που Ελληνοποιηθηκαν τον τελευταιο χρονο, και το πελατειακο κρατος δεξιο και αριστερο (οι ψηφοι στα δυο πρωτα κομματα χωρις τους ανω των 65) περιπου ενα εκατομυριo , αν προσθεσουμε σε αυτα και τα 1,8 εκατομυρια φανταστικων ψηφοφορων, βλεπουμε οτι η Αποχη δεν θα φτασει ποτε σε απειλητικα επιπεδα για το συστημα.
Αλλα κι αν φτασει, ειναι γνωστο τι συμβαινει στην Ελλαδα. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_2019
 
Η λιστα με τα κομματα που εγκριθηκαν δειχνει καθαρα ενα πραγμα.
Φοβουνται.
Τα ανθελληνικα κεντρα φοβουνται τους Ελληνες πατριωτες.
Ουτε ενα καθαρα πατριωτικο κομμα δεν υπαρχει στην λιστα.
Θελουν να επαναλαβουν την συνταγη της συγκυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αυτη την φορα με την ΝΔ. Στην θεση των ΑΝΕΛ ο Βελοπουλος που προωθειται φανερα.
Παμε για ακομα ενα στημενο αποτελεσμα εκτος και αν …
…εκτος και αν αυτοι που επιλεγουν συνειδητα Αποχη, αποφασισουν να κανουν το μαγαζι καλοκαιρινο.
Πως μπορει να γινει αυτο;
Για να στηθει το μαγαζι ¨Εκλογες με προαποφασισμενα αποτελεσματα», χρειαζεται να ειναι συνεννοημενοι:
1. Ολα τα προεπιλεγμενα κομματα.
2. Τα ΜΜΕ
3. Οι Εταιρειες Δημοσκοπησεων.Υπαρχει ομως ενα αδυνατο σημειο.
Ο ρολος των Εταιρειων Δημοσκοπησεων ειναι να «φτιαχνουν» την επιθυμητη εικονα των ποσοστων, και με τα Exit Polls να δινουν την τελικη επιβεβαιωση για τα προαποφασισμενα αποτελεσματα.
Τι θα γινει αν αυτοι που επιλεγουν Αποχη γιατι ξερουν οτι ολα ειναι στημενα, αποφασισουν αντι να πανε παραλια, να παρουν την παρεα τους και να κανουν ανεξαρτητα Exit Polls;
Και να ανακοινωσουν τα δικα τους αποτελεσματα αμεσως σε πατριωτικα sites.
Απαγορευεται;
Δεν θεωρουνται εγκυροι;
Και ποιος κανει εγκυρους τα ΜΜΕ και τις Εταιρειες Δημοσκοπησεων;
Αυτοι που τους παρακολουθουν και τους δινουν αξια, δηλαδη η πλειοψηφια των Ελληνων δεν τους κανει εγκυρους;
Αν διαπιστωσει η πλειοψηφια των Ελληνων οτι οι Εκλογες ειναι στημενες, ποσο εγκυροι θα ειναι; Μαζι με τα ανεξαρτητα Exit Polls χρειαζεται η ενωση των Ελληνων που επιλεγουν συνειδητα Αποχη, και η συμφωνια τους να ψηφισουν μονο ενα κομμα.
Αυτα τα δυο πανε μαζι, κανοντας μονο το ενα απο τα δυο ειναι δωρον αδωρον.
Ειναι αναμενομενο απο τα προεπιλεγμενα κομματα να υπαρξουν συνεργασιες ακομα και μεταξυ ετεροκλητων ιδεολογιων (ολα για το ιδιο αφεντικο δουλευουν), για να σχηματισουν κυβερνηση.
Ο μονος τροπος να αποφευχθει αυτο ειναι να βγει πρωτο κομμα και αυτοδυναμο, καποιο που δεν ειναι στην ομαδα τους.
Δυσκολο, αλλα οχι ακατορθωτο για τους απεχοντες συνειδητα.Ποιο κομμα;
Αν αφαιρεσουμε ολα τα κομματα που εχουν περασει απο την Βουλη, που δοκιμαστηκαν και απετυχαν …
Αν αφαιρεσουμε τους πρωην βουλευτες που δοκιμαστηκαν και απετυχαν, και τωρα επανερχονται με κομματα (Βελοπουλος – Βαρουφακης) …
Αν αφαιρεσουμε τα μικρα κομματα που απευθυνονται σε ειδικες κατηγοριες ανθρωπων …
… μενουν μονο δυο επιλογες …
που πρεπει στο τελος να γινουν μια
Με πανω απο 4 εκατομυρια Αποχη, μονο οι μισοι να ειναι συνειδητα απεχοντες και να πανε να ψηφισουν, το ενα απο τα παραπανω δυο κομματα βγαινει αυτοδυναμο.
Πρεπει να γινει κατανοητο οτι δεν υπαρχουν αλλες επιλογες και ο χρονος εχει τελειωσει.
Με τον ρυθμο που γινονται οι Ελληνοποιησεις, στις επομενες Εκλογες οι λαθροεποικοι θα κανουν δικο τους κομμα και θα μπορεσουν να παρουν την κυβερνηση.
Τον τελευταιο χρονο μονο Ελληνοποιηθηκαν 800.000


Στις επομενες Εκλογες μπορει να φτασουμε στο σημειο να χρειαστει να ερθουν μαζικα οι Ελληνες του Εξωτερικου να ψηφισουν, για να μη χαθει η Ελλαδα.
Αυτο δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται, χρειαζεται προετοιμασια.
Και τα αποτελεσματα απο τους Ελληνες σε αλλες χωρες της Ευρωπης που πηραν μερος στις Ευρωεκλογες δεν ειναι ενθαρρυντικα.
Απο σχεδον ενα εκατομυριο Ελληνες, φηφισαν μονο 11.792
Τι εφταιξε;
Δεν υπηρξε ενημερωση;
Η γραφειοκρατια ηταν απαγορευτικη;
Εχουν ριξει μαυρη πετρα πισω τους;Οπως φαινεται αυτη θα ειναι η τελευταια ευκαιρια.
Οι Ελληνες που επιλεγουν Αποχη γιατι ξερουν οτι το συστημα ειναι στημενο, πρεπει να δρασουν τωρα. ΕΝΝΕΑ Διευκρινηση: Κανοντας ενα τελευταιο ελεγχο στα links που περιλαμβανονται στο αρθρο, βρηκα οτι ο Πινακας 17 στην ερευνα του καθηγητη Βυρωνα Κοτζαμανη εχει αφαιρεθει.
Κι αν ειχα μια μικρη αμφιβολια στο ποσο γρηγοροι ειναι στην παρακολουθηση, τωρα εχω σιγουρευτει.

ΠΗΓΗ: filosofein.com

Oι Αληθινοί Μάρτυρες

1546 - Etienne Dolet,
Γάλλος εκδότης και βιβλιέμπορος και παθιασμένος υποστηρικτής της μάθησης, φυλακίστηκε αρκετές φορές για τις ευθείς κριτικές του για την Εκκλησία.
Ο Dolet κατηγορήθηκε για αθεϊσμό και τον κάψανε στη Λυόν, μαζί με τα βιβλία του, αφήνοντας την οικογένειά του πάμφτωχη.Χριστιανικά εγκλήματα – Στην πυρά οι αντιφρονούντες1553 - Michael Servetus,
O Ισπανός φυσικός που ανακάλυψε την κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες ( μια περαιτέρω έρευνα βασισμένη στον Galen), κατάφυγε από την Ιερά Εξέταση και νόμιζε τον εαυτό του ασφαλή ανάμεσα στους Προτεστάντες.
Μεγάλο λάθος.
Ο John Calvin, o πουριτανός «Προτεστάντης Πάπας» της Γενεύης απέδειξε τα χριστιανικά του προτερήματα με το να ρίξει τον Servetus στην πυρά με την αιτία της αίρεσης. Ο Servetus είχε επικρίνει την Αγία Τριάδα και το βάπτισμα των νηπίων. 1589 - Francis Kett,
Δάσκαλος στο at Bene't (Corpus Christi), Cambridge, εξέφρασε αμφιβολίες ότι ο ΙΧ μπορεί να μην ήταν ο μεγάλος ηθικοδιδάσκαλος που πίστευαν οι Χριστιανοί.
Για την τολμηρότητά του κάψανε τον καθηγητή ώσπου να απομείνουν οι στάχτες του.1600 - Giordano Bruno,
Ιταλός φιλόσοφος που δίδασκε στο Παρίσι και στο Wittenberg, πλήρωσε την ύστατη τιμή επειδή σκεφτόταν για τον εαυτό του.
Μετά από μαράζωμα 7 χρόνων σε ένα μπουντρούμι της Ιεράς Εξέτασης, όπου είχε υποβληθεί σε επανειλημμένα βασανιστήρια, καταδικάστηκε τελικά και ρίχτηκε στην πυρά.
Ο Bruno είχε την τόλμη να υπονοήσει ότι το διάστημα δεν έχει σύνορα και ότι ο ήλιος και οι πλανήτες του δεν ήταν μοναδικοί.1619 - Lucilio Vanini (ή αλλιώς 'Giulio Cesare' - 'Ιούλιος Καίσαρας').
Φιλόσοφος, δάσκαλος και ελεύθερος στοχαστής, το 1616 ο πρώην Καρμηλίτης μοναχός Vanini δημοσίευσε απερίσκεπτα τις σκέψεις του με το "De admirandis naturae reginae deaeque mortalium arcanis" («των θαυμάσιων μυστικών της βασίλισσας και θεάς των θνητών, της φύσης»).
Οι ιδέες του περιλάμβαναν την πιθανότητα της εξέλιξης των ανθρώπων από τους πιθήκους και την άρνηση μιας αθάνατης ψυχής.
Ο Vanini απέρριψε το Χριστιανισμό ως μια μυθιστοριογραφία που επινόησαν οι ιερείς και μίλησε για φυσικές εξηγήσεις των θαυμάτων. Κατά συνέπεια έπρεπε να φύγει, από μέρος σε μέρος για να γλιτώσει από το διωγμό των καθολικών.
Αλλά πιάστηκε στην Τουλούζη όπου και καταδικάστηκε, κόψανε τη γλώσσα του, τον στραγγάλισαν και τον κάψανε.

 

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ‘’ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ’’ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!
Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Όπως έχουμε πει ΕΔΩ, η Γερμανία έχει πάψει να είναι κράτος από το 1945 και αποτελεί μια εταιρία – προτεκτοράτο της Αμερικής. Ότι και να κάνει η Γερμανία είναι παρασκηνιακή εντολή της Αμερικής και εξυπηρετεί τα συμφεροντα της.
Γι’ αυτό άλλωστε δεν της έχει επιτρέψει η Αμερική να έχει αξιόλογο στρατό. Η Ελλάδα έχει ανώτερο στρατό από την Γερμανία… κυριολεκτικά! Η Γερμάνια λοιπόν αποτελεί το ‘’ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ’’
της Αμερικής στην Ευρώπη. Την βάζει μπροστά για να κάνει την ‘’βρώμικη δουλειά’’ , όπως η δημιουργία χρέους των χωρών μέσω ευρώ, και στην συνέχεια την προορίζει για ‘’καρπαζοεισπράκτορα’’ στην επικείμενη διάλυση της Ευρώπης που σχεδιάζουν.
Δείτε τώρα πως αποδεικνύεται παρακάτω ότι η Αμερική είναι αυτή που εισπράττει τον ΕΝΦΙΑ των ελλήνων μέσα από διάφορες υπεράκτιες εταιρίες.
Οι φορολογικές αρχές των ΗΠΑ (IRS), που επέβαλαν τον…
ΕΝΦΙΑ στην ΕΛΛΑΔΑ, αποτελούν ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ!!!

ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι μια βρετανική εταιρεία που εδρεύει στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Είναι η μητρική εταιρεία των αμερικανικών υποεταιρειών της Αμερικής με διάφορα ονόματα (τα οποία αλλάζει συνεχώς με την επανένταξη τους). Η εταιρεία ιδρύθηκε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1868 στην πολιτεία του Delaware ως ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία και πήρε τον έλεγχο της Επαρχίας της Κολούμπια, όταν το Κογκρέσο ψήφισε το νόμο του District of Columbia του 1871.
Δείτε εδώ πως η ανώνυμη εταιρεία η «THE UNITES STATED OF AMERICA, INC.» έχει καταχωρηθεί στην πολιτεία της Delaware!!!…
Δείτε εδώ πως η εταιρεία «THE UNITED STATES OF AMERICA LIMITED» έχει καταχωρηθεί στην…ΣΚΟΤΙΑ και η χώρα προελεύσεώς της είναι…Η ΑΓΓΛΙΑ!!!…
Μ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για την πηγή μαζι με τα ΕΓΓΡΑΦΑ για του λόγου το αληθές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Άλλες αποκαλύψεις για το γεγονός ότι τόσο το Υπουργείο των ΗΠΑ όσο και το Υπ. Εσωτερικών Εσόδων των ΗΠΑ δεν είναι τίποτε άλλο από…ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ του…ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
και του….ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ κι ότι έχουν ιδρυθεί…ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, αλλά στο…ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ!!!

Δείτε τώρα την παρακάτω εικόνα για του λόγου το αληθές όπου μαθαίνουμε ότι το IRS λειτουργεί ως μια άλλη «κρατική υπηρεσία» υπό το ψευδώνυμο «Bureau of Alcohol, Tobacco and Firearms» (Γραφείο αλκοόλ, καπνού και πυροβόλων όπλων)…


Η παρακάτω ερευνητική εργασία τα αποδειχνύει όλα με ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΔΕΙΤΕ το παρακάτω κυβερνητικό έγγραφον που καταδειχνύει πως το Υπουργείον Εσωτερικών Εσόδων (IRS) υπάγεται εις το Υπο….ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!!! Ο γράφων την ερευνητική εργασία είναι της γνώμης πως το Υπουργείον Εσωτερικών Εσόδων (IRS) ΔΕΝ υπάγεται εις το Υπουργείον Οικονομικών, αλλά δεν έχει καταλάβει ακόμη πως κι το ΥΟΙΚ είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με έδρα το…ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ!!! Πάντως, το παρακάτω απόσπασμα του μας βοηθάει στο να καταδείξουμε πως ΚΙ ΤΑ ΔΥΟ ψευτο-«υπουργεία» της Αμερικανικές κυβερνήσεως αποτελούν…ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και το ένα υπάγεται στο άλλο…

Στο παρακάτω απόσπασμα, βλέπουμε πως το Υπουργείο Οικονομικών του Πουερτο Ρίκο υπάγεται στις…ΗΠΑ και αποτελεί…ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!!….

Δείτε τη σελίδα 4 των ακόλουθων εγγράφων που προέρχονται από τον επίσημο ιστοχώρο της πολιτείας του Delaware (Ντελαγουέρ) όπου το IRS έχει καταγραφεί ως…ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! Για ΟΛΕΣ όμως τις αποδείξεις για αυτό, διαβάστε και το άρθρο μου με τίτλο:

«Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ–ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!»


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!! ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ» ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΚΙ Ο….ΕΝΦΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ…ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΙΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ….ΔΝΤ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΤΟ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΚΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….!!!….

Στο άρθρο με τίτλο «Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ–ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!» σας εξηγώ ότι στην πολιτεία Ντελαγουέρ γίνονται εδώ και χρόνια οι μεγαλύτερες…ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ σε όλες τις ΗΠΑ…

Τέλος, στα παρακάτω έγγραφα μεγάλης δικαστικής υποθέσεως στις ΗΠΑ, το…ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΝ (Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ) λέγει εδώ ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ό,τι, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ότι το IRS είναι κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ….!!!…Δείτε αναλυτικά τα έγγραφα εδώ:http://thematrixhasyou.org/affidavit-updated/attachment-s-u.html

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία ΔΕΝ είναι κράτος, αλλά εταιρεία ΕΠΕ ! - ΑΚΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ [3 'βίντεο']


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ


ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ (ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.)
odysseiatvΤο διαβάσαμε από το: Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ‘’ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ’’ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ!http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/10/blog-post_433.html#ixzz5UBoUlzNz

164 TRAPEZES ROTCHILD

Οἱ 164 τράπεζες ὑπὸ τὴν κατοχὴ καὶ τὸν ἔλεγχο τῶν Rothschild:

 1. Αἴγυπτος. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Αἰγύπτου
 2. Ἀλβανία. Κεντρικη τράπεζα τῆς Ἀλβανίας
 3.  Ἀλγερία. Τράπεζα τῆς Ἀλγερίας κλπ
 4. Ἰσημερινὴ Γουινέα. Τράπεζα τῶν κεντρικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 5. Ἀργεντινή. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀργεντινῆς 
 6.  Ἀρμενία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀρμενίας
 7. Ἀροῦμπα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀροῦμπα 
 8. Ἀζερμπαιτζάν. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς δημοκρατίας τοῦ Ἀζερμπαιτζὰν 
 9. Αἰθιοπία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Αἰθιοπίας
 10. Αὐστραλία. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τῆς Αὐστραλίας
 11. Μπαχάμες. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μπαχάμας
 12. Μπαχρέιν. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Μπαχρέιν
 13. Μπαγκλαντές. Τράπεζα τοῦ Μπαγκλαντές 
 14. Μπαρμπάντος. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Μπαρμπάντος
 15. Βέλγιο. ἐθνικὴ τράπεζα τοῦ Βελγίου
 16. Μπελίζ. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Μπελὶζ
 17. Μπενίν. Κεντρικὴ τράπεζα τῶν δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν 
 18. Βερμοῦδες. Νομισματικὴ ἀρχὴ τῶν Βερμούδων
 19. Μπουτάν. Βασιλικὴ νομισματικὴ ἀρχὴ τοῦ Μπουτάν
 20. Βολιβία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Βολιβίας
 21. Βοσνία.. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Βοσνίας καὶ Ἐρζεγοβίνης
 22. Μποτσουάνα.. Τράπεζα τῆς Μποτσουάνα
 23. Βραζιλία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Βραζιλίας
 24. Βουλγαρία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Βουλγαρίας
 25. Μπουργκίνα Φᾶσο. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 26. Μπουροῦντι. Τράπεζα τῆς δημοκρατίας τοῦ Μπουροῦντι
 27. Νησιὰ τοῦ Κέιμαν. Νομισματικὴ ἀρχὴ τῶν νήσων Κέιμαν
 28. Χιλή. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Χιλῆς
 29. Κίνα.  Ἡ λαικὴ τράπεζα τῆς Κίνας
 30. Κόστα Ῥίκα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κόστα Ῥίκα
 31. Δανία.  Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Δανίας
 32. Γερμανία. Γερμανικὴ ὁμοσπονδιακὴ τράπεζα
 33. Δομινικανικὴ δημοκρατία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Δομινικανικῆς δημοκρατίας 
 34. Ἐκουαδόρ. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Ἐκουαδόρ
 35. Ἒλ Σαλβαδόρ. Κεντρικὴ ἐφεδρικὴ τράπεζα τοῦ Ἒλ Σαλβαδὸρ
 36. Ἀκτὴ τοῦ Ἐλεφαντοστοῦ. Κεντρικὴ τράπεζα τῶν δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 37. Ἐσθονία. Τράπεζα τῆς Ἐσθονίας
 38. Εὐρωπαικη Ἕνωσις. Κεντικη Εὐρωπαικὴ Ἕνωσις 
 39. Φίτζι. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τοῦ Φίτζι 
 40. Φινλανδία.  Τράπεζα τῆς Φινλανδίας
 41. Γαλλία. Τράπεζα τῆς Γαλλίας
 42. Γκαμπόν.  Τράπεζα κεντρικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 43. Γκάμπια. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Γκάμπια
 44. Γεωργία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Γεωργίας
 45. Γκάνα.  Τράπεζα τῆς Γκάνας
 46. Ἑλλάδα.  Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος
 47. Γουατεμάλα. Τράπεζα τῆς Γουατεμάλας 
 48. Γουινέα Μπισάου. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν ἀφρικανικῶν κρατῶν
 49. Γουιάνα. Τράπεζα τῆς Γουιάνας 
 50. Ἀϊτή. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἀϊτῆς.
 51. Ὀνδοῦρα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ὀνδούρας
 52. Χὸνγκ- Κόνγκ. Νομισματικὴ Ἀρχὴ τοῦ Χὸνγκ- Κὸνγκ 
 53. Ἰνδία.  Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τῆς Ἰνδίας 
 54. Ἰνδονησία.  Τράπεζα τῆς Ἰνδονησίας
 55. Ἰράκ.  Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Ἰρὰκ
 56. Περσία.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἰσλαμικῆς δημοκρατίας τῆς Περσίας
 57. Ἰρλανδία.  Κεντρικὴ Τράπεζα καὶ Ἄρχη Χρηματοοικονομικῶν Ὑπηρεσιῶν τῆς Ἰρλανδίας
 58. Ἰσλανδία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἰσλανδίας
 59. Ἰσραήλ. Τράπεζα τοῦ Ἰσραὴλ
 60. Ἰταλία.  Τράπεζα τῆς Ἰταλίας
 61. Τζαμάικα. Τράπεζα τῆς Τζαμάικα
 62. Ἰαπωνία. Τράπεζα τῆς Ἰαπωνίας
 63. Ὑεμένη. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ὑεμένης
 64. Ἰορδανία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Ἰορδανίας
 65. Καμπότζη.  Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Καμπότζης.
 66. Καμεροῦν. Τράπεζα κεντρικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 67. Καναδᾶς.  Τράπεζα τοῦ Καναδᾶ
 68. Καζακστᾶν. Ἐθνικὴ τράπεζα τοῦ Καζακστᾶν
 69. Κατάρ.  Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Κατᾶρ
 70. Κένυα.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κενύας
 71. Κιρκιστᾶν. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς δημοκρατίας τῆς Κιρκιζίας
 72. Κολομβία. Τράπεζα τῆς δημοκρατίας τῆς Κολομβίας 
 73. Κομόρες.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κομόρας
 74. Κονγκό. Τράπεζα κεντρικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 75. Κορέα. Τράπεζα τῆς Κορέας
 76. Κροατία.  Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Κροατίας 
 77. Κούβα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Κούβας
 78. Κουβέιτ. Κεντρικη τράπεζα τοῦ Κουβέιτ
 79. Λεσσότο. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Λεσσότο
 80. Λετονία. Τράπεζα τῆς Λετονίας
 81. Λίβανος. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Λιβάνου
 82. Λιβύη. Κεντρικη τράπεζα τῆς Λιβύης. (Ἡ πιὸ καινούργια τους κατάκτησις.)
 83. Λιθουανία. Τράπεζα τῆς Λιθουανίας
 84. Λουξεμβοῦργο. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Λουξεμβούργου
 85. Μακάο. Νομισματικὴ Ἀρχὴ τοῦ Μακάο
 86. Μαδαγασκάρη.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μαδαγασκάρης
 87. Μαλάουι. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα τοῦ Μαλάουι
 88. Μαλαισία.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μαλαισίας 
 89. Μάλι.  Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 90. Μάλτα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Μάλτας
 91. Μαρόκο. Τράπεζα τοῦ Μαρόκου
 92. Μαυριτανία. Τράπεζα τῆς Μαυριτανίας
 93. Σκόπια («Μακεδονία»). Ἐθνικὴ τράπεζα δημοκρατίας τῆς «Μακεδονίας»
 94. Μεξικό. Τράπεζα τοῦ Μεξικοῦ
 95. Μολδαβία.  Ἐθνικὴ τράπεζα Μολδαβίας
 96. Μογγολία. Τράπεζα τῆς Μογγολίας
 97. Μαυροβούνιο. Κεντρικὴ τράπεζα Μαυροβουνίου
 98. Μοζαμβίκη. Τράπεζα τῆς Μοζαμβίκης
 99. Ναμίμβια. Τράπεζα τῆς Ναμίμμπια
 100. Νεπάλ. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Νεπᾶλ
 101. Νέα Ζηλανδία. Ἐφεδρικὴ (reserve) τράπεζα Νέας Ζηλανδίας
 102. Ὁλλανδία. Τράπεζα τῆς Ὀλλανδίας
 103. Ὀλλανδικὲς Ἀντίλλες. Τράπεζα Ὀλλανδικῶν Ἀντιλλῶν
 104. Νίγηρ. Κεντρικὴ τράπεζα τῶν δυτικῶν πόλεων Ἀφρικῆς
 105. Νιγηρία.  Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Νιγηρίας
 106. Νικαράγουα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Νικαράγουας
 107. Νορβηγία. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Νορβηγίας
 108. Ὀμάν. Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Ὀμᾶν
 109. Αὐστρία.  Αὐστριακὴ Ἐθνικὴ τράπεζα
 110. Ἀνατολικὴ Καραϊβική. Κεντρικὴ τράπεζα Ἀνατολικῆς Καραϊβικῆς
 111. Πακιστάν. Κρατικὴ τράπεζα τοῦ Πακιστᾶν
 112. Παπούα – Νέα Γουινέα. Τράπεζα τῆς Παπούα Νέας Γουινέας
 113. Παραγουάη. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Παραγουάης
 114. Φιλιππίνες. Κεντρικὴ τράπεζα Φιλιππίνων
 115. Περοῦ. Κεντρικὴ ἐφεδρικὴ τράπεζα τοῦ Περοῦ
 116. Πολωνία. Ἐθνικὴ τράπεζα Πολωνίας
 117. Πορτογαλία. Τράπεζα Πορτογαλίας
 118. Ῥουάντα. Ἐθνικὴ τράπεζα Ρουάντας
 119. Ῥουμανία. Ἐθνικὴ τράπεζα Ῥουμανίας
 120. Νῆσοι Σολομῶντος. Κεντρικὴ τράπεζα νήσων Σολομῶντος
 121. Ζάμπια. Τράπεζα Ζάμπιας
 122. Σαμόα. Κεντρικὴ τράπεζα Σαμόας
 123. Ἅγιος Μαρῖνος. Κεντρικὴ τράπεζα δημοκρατίας Ἁγίου Μαρίνου
 124. Σαουδικὴ Ἀραβία. Νομισματικὴ ὑπηρεσία Σαουδικῆς Ἀραβίας
 125. Σουηδία. Σβέριγκες Ρικσμπᾶνκ
 126. Ἐλβετία.  Ἐθνικὴ τράπεζα Ἐλβετίας
 127. Σενεγάλη. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 128. Σερβία. Ἐθνικὴ τράπεζα Σερβίας
 129. Σεϋχέλες. Κεντρικὴ τράπεζα Σεϋχελῶν
 130. Σιέρα Λεόνε. Τράπεζα τῆς Σιέρα Λεόνε
 131. Ζιμπάμπουε. Ἐφεδρικὴ τράπεζα τῆς Ζιμπάμπουε
 132. Σιγκαπούρη. Νομισματικὴ Ἀρχὴ τῆς Σιγκαπούρης
 133. Σλοβακία. Ἐθνικὴ τράπεζα Σλοβακίας
 134. Σλοβενία. Τράπεζα Σλοβενίας
 135. Ἱσπανία.  Τράπεζα τῆς Ἱσπανίας
 136. Σρὶ Λάνκα. Κεντρικὴ τράπεζα τῆς Σρὶ Λάνκα
 137. Νότιος Ἀφρική. Ἐφεδρικὴ τράπεζα Νοτίου Ἀφρικῆς
 138. Σουδᾶν.  Τράπεζα τοῦ Σουδᾶν
 139. Σουρινᾶν.  Κεντρικὴ τράπεζα τοῦ Σουρινᾶν
 140. Σουαζιλάνδη. Κεντρικὴ τράπεζα Σουαζιλάνδης
 141. Τατσικιστᾶν. Ἐθνικὴ τράπεζα τοῦ Τατσικιστᾶν
 142. Τανζανία. Τράπεζα Τανζανίας
 143. Ταϋλάνδη.  Τράπεζα Ταϋλάνδης
 144. Τόγκο. Κεντρικὴ τράπεζα δυτικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 145. Τόνγκα. Ἐθνικὴ Ἐφεδρικὴ τράπεζα Τόνγκας
 146. Τρινιντᾶντ καὶ Τομπάγκο. Κεντρικὴ τράπεζα Τρινιντᾶντ καὶ Τομπάγκο
 147. Τσᾶντ. Τράπεζα κεντρικῶν Ἀφρικανικῶν κρατῶν
 148. Τσεχία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Τσεχίας
 149. Τυνησία. Κεντρικὴ τράπεζα Τυνησίας
 150. Τουρκία. Κεντρικὴ τράπεζα Τουρκικῆς δημοκρατίας 
 151. Οὐγκάντα. Τράπεζα Οὐγκάντας
 152. Οὐκρανία. Ἐθνικὴ τράπεζα Οὐκρανίας 
 153. Οὐγγαρία. Ἐθνικὴ τράπεζα τῆς Οὐγγαρίας
 154. Οὐρουγουάη. Κεντρικὴ τράπεζα Οὐρουγουάης
 155. Βανουάτου. Ἐφεδρικὴ τράπεζα τοῦ Βανουάτου
 156. Βενεζουέλα.  Κεντρικὴ τράπεζα Βενεζουέλας
 157. Ἡνωμένα Ἀραβικὰ Ἐμιράτα. Κεντρικὴ τράπεζα Ἡνωμένων Ἀραβικῶν Ἐμιράτων. 
 158. ΗΠΑ. Ὁμοσπονδιακὴ τράπεζα τῆς Νέας Ὑορκης
 159. Ἀγγλία. Τράπεζα τῆς Ἀγγλίας 
 160. Βιετνάμ. Κρατικὴ τράπεζα τοῦ Βιετνᾶμ
 161. Λευκορωσσία. Ἐθνικὴ τράπεζα δημοκρατίας τῆς Λευκορωσσίας
 162. Δημοκρατία κεντρικῆς Ἀφρικῆς. Τράπεζα κενρικῶνς Ἀφρικανικῶν χωρῶν
 163. Κύπρος.  Κεντρικὴ τράπεζα Κύπρου

Μόργκαν Χρῆστος

μὲ πληροφορίες καὶ στοιχεία ἀπὸ τὸ kla.tv

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΆΠΗ και μόνο ΑΓΆΠΗ Του Κωνσταντίνου Gr

Ζούμε σε μια εποχή πολύ παράξενη. Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας και αυτά που ξέραμε μέχρι εχτές για σίγουρα και αναλλοίωτα σήμερα γίνονται πεπερασμένα και άνευ αξίας. Τα πάντα αλλάζουν εκτός της ανθρώπινης ευπιστίας σε θέματα θρησκευτικά. Πράγματι είναι εκπληκτικό! Είναι, ίσος, το μόνο που δεν έχει αλλάξει τώρα και αιώνες. Εντύπωση προκαλεί το με πόση βεβαιότητα έχουν προσκολληθεί οι άνθρωποι σε αυτό το θέμα και δεν εννοούν με τίποτα να σκεφτούν κάπως ελεύθερα και προσωπικά.
Συζητώντας πολλές φορές ακούω, την με πολύ αφελή πεποίθηση στερεότυπη φράση < ο Θεός μας είναι αγάπη> χωρίς ποτέ αυτοί οι άνθρωποι να σκεφτούν πάνω σε αυτό που λένε ή να προβληματιστούν αν πράγματι είναι έτσι. Απλά τους το είπαν άλλοι και με την αφελή ευπιστία τους το παπαγαλίζουν σίγουροι ότι αποδίδουν την αλήθεια χωρίς να κουράσουν το μυαλό τους με σκέψεις. Ποτέ δεν κουράστηκαν για να σκεφτούν πόση πολύ αγάπη χρειάζεται για να ξεριζωθεί μια υπάρχουσα βαθιά ριζωμένη θρησκεία χιλιετιών από την συνείδηση λαών και να ριζωθεί μια καινούρια.
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να εκπονηθούν επαίσχυντοι αυτοκρατορικοί νόμοι για να καταστραφούν βιαίως εκ θεμελίων όλοι οι τόποι της παλαιάς λατρείας και πάνω τους να χτιστούν οι νέοι!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να βασανιστούν φρικτά και να θανατωθούν όλοι, κυριολεκτικά όλοι, οι πιστοί της παλαιάς θρησκείας, οι αλλόθρησκοι, οι αιρετικοί ή να καούν ζωντανοί τελετουργικά!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να καταστραφεί πολιτισμός εκατοντάδων χρόνω και να ταφούν ολόκληροι λαοί στον τάφο του σκοταδισμού για χιλιετίες!
Πράγματι χρειάζεται ένας <Θεός αγάπη> για να εξαλειφθεί το μέγα έγκλημα και αμαρτία της Γνώσης και Λογικής!
Μα τόση αγάπη..................
Πολύ φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα ξυπνήσει και πάλι ο <Θεός αγάπη> με καινούριες ιδέες, αυτή την φορά από καινούριους φορείς, με καινούριες φρικαλεότητες ίσος χειρότερες των προηγουμένων. Εύχομαι να έχω φύγει και να μην το ζήσω.
Λυπάμαι τους απογόνους μας.

 

Μ. Καλόπουλος:

Φίλε Κωνσταντίνε είναι ακριβώς όπως τα λες... και λίγα λες! Συχνά παρομοιάζω την χριστιανική αγάπη με υλικό για καμουφλάζ παγίδων. Μια παγίδα στήνεται πάντα προσφέροντας το κατάλληλο γεύμα ή περιβάλλον του υποψήφιου θύματος της. Έτσι και οι σωτηριο-θηρευτές χρησιμοποιούν άφθονη βιτρίνα αγάπης, και πίσω ή κάτω απ' αυτήν καραδοκεί ο σωματικός... ή χειρότερα ο πνευματικός αφανισμός των αφελών της Γης.

Ένα απόσπασμα από τα ιερά τους κείμενα δείχνει καθαρά τον τρόπο της σκέψης τους:

«Κύριλλου αγιότατου επισκόπου... Πάσα η γραφή (η εβραϊκή Βίβλος) είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος... και ότι ο θεός προείπε αυτό είναι πάντων σωτήριον... ο δια του πανσόφου Μωυσέως προσταχθείς νόμος παραγγέλνει «Μη έχεις άλλους θεούς πλην εμού», δια τούτο και ο θεσπέσιος Μωυσής στους εξ’ αίματος Ισραηλίτες παράγγειλε, να φυλάγουν τις εντολές αυτές και να αφανίζουν από προσώπου γης όλους τους τόπους στους οποίους λάτρευσαν εκεί τα έθνη τους θεούς τους. «Στα όρη τα ψηλά και στους λόφους και υποκάτω παντός δένδρου δασούς, κατασκάψτε τους βωμούς αυτών και συντρίψτε τις (λατρευτικές) στήλες αυτών. Κατακόψετε τα (ιερά) άλση τους και τα γλυπτά των θεών αυτών κατακάψτε με πυρ και αφανίστε το όνομα αυτών εκ του τόπου εκείνου».

Αυτά τότε στο άγριο Ισραήλ που δεν ήξερε από αγάπη! Δείτε όμως και τη συνέχεια: «Ακριβώς έτσι είναι πρέπον τον εξ απάτης Ελληνικής προς το της αληθείας να μετακινείτε φως, (προσέξτε με πόση αγάπη θα γίνει αυτή ή προς την σωτηρία μετακίνηση!), δια Μωυσέως προστάζοντα είδωλα και ναούς μαζί να κατακάψετε ανασκάπτοντας τουςβωμούς και κατακόβοντας τα άλση, ώστε καμιάς δικής τους βδελιρότητας να μην απομείνει λείψανο, κερδίζοντας έτσι μερίδιο στην δόξα».

Πραγματικός άγιος... αυτός ο Κύριλλος! Και συνεχίζει με απερίγραπτη... αγάπη: «Εμείς δε στις θεϊκές αυτές εντολές εμπιστευόμενοι τον νουν μας, δεν θα αμελήσουμε και ούτε θα βραδύνουμε, αλλά με ακρίβεια μάλλον δε και φιλογρηγορούντες της αληθείας το αξιοθαύμαστο κάλος με χαρά θα κυνηγούμε και όλο ένα περισσότερο θα σπουδάζουμε το πως ο θεός την ανατροπή της πλάνης και τον φωτισμό του σκότους δια του Μωσαϊκού νόμου μας παρέδωσε... για δε τους ακάθαρτους δαίμονες ο νόμος (του Μωυσέως), σκιά των μελλόντων είναι... διότι γεννούν οι σκιές την αλήθεια, καθώς προείπε και ο θεσπέσιος Μωυσής»!!! γ΄συνοδου κατα νεστοριου - επιστολη κυριλλου προσ ακακιον (1,4,41)

Αυτός ήταν ο τιμώμενος ολόκληρο το 1998 Κύριλλος! Ή μάλλον ο άγιος Κύριλλος!!! Του οποίου το κατεδαφιστικό παραλήρημα κατά των Ελλήνων δεν έχει πραγματικά το όμοιό του!

Τελικά όμως να κάτι που ο άγριος Κύριλλος, μας το λέει καλύτερα απ’ όλες μας τις διατυπώσεις! Η Παλαιά Διαθήκη είναι παρακαταθήκη από πολλές χρήσιμες «σκιές»...!

Τι είναι αυτές οι «σκιές»;

Να σας εξηγήσω... όταν λοιπόν έχετε κουραστεί να μιλάτε για αγάπη και κανένας δεν σας δίνει σημασία και ούτε τη γη του σας παραχωρεί, ούτε τα προνόμια του σας παραδίδει... τότε και σεις (σύμφωνα με την χριστιανική οδηγία του Κυρίλλου), απ΄ την Καινή Διαθήκη που βρισκόσαστε, απλώνετε το χέρι σας, έτσι απλά, δίπλα προς τις σκιές (πληγές) της Παλαιάς, αρπάζετε ότι "σκιά" βρεθεί μπροστά σας, και χτυπώντας τον κατακέφαλα ρίχνετε ανάσκελα οποίον αντιστέκεται στις ευγενικές σας προθέσεις!

Αμέσως μετά, δηλαδή τώρα που σας πρόσεξε και είναι όλος δικός σας, μπορείτε να τον μετακινήσετε (τραβώντας τον προσεκτικά και με αγάπη απ’ τα ποδιά), προς το φως της αληθείας! Τώρα που όλα τακτοποιήθηκαν, με τον χριστιανικότερο τρόπο, μπορείτε να αφήσετε πάλι πίσω στην θέση τους τις χρήσιμες βαριές "σκιές" της Παλιάς Διαθήκης... και συνεχίσετε να μιλάτε για νεοδιαθηκική αγάπη! Συγχαρητήρια, έχετε μετακινήσει επιτυχώς έναν δαιμονισμένο προς το φως της αληθείας!

Να λοιπόν που όλα χρειάζονται! Καλή είναι η Καινή Διαθήκη, αλλά ας είναι από κοντά και η Παλαιά που έχει όλες τις χρήσιμες"σκιές" του... αρχαιο-χαλδαιικού κόσμου.

Μπόλικη λοιπόν βιτρινάτη αγάπη και στο βάθος... σκιές... πολλές σκιές!

Φαίνεται λοιπόν ότι με μια βαριά παλαιοδιαθηκική "σκιά" στο χέρι, μπορούσες κάποτε να σπάσεις άνετα το κεφάλι των αλλοδόξων, φωνάζοντας «αγάπη», «φως», «σωτηρία» και μετά, όχι μόνο να μην αποβάλλεσαι από την θρησκεία της αγάπης, αλλά να αξιώνεσαι και ετήσιων τιμών! Ακριβώς έτσι έγινε με τον εν λόγω Κύριλλο!

Βλέπετε γιατί τελικά όλη η εβραϊκή γραφή είναι οπωσδήποτε θεόπνευστη και ωφέλιμη! Σκέφτεστε τι θα γλιτώναμε... αν δεν ήταν τόσο πολύ "ωφέλιμη" και τόσο χαριτωμένα ή μάλλον δυναμικά θεόπνευστη;!

Δεν εξηγείται λοιπόν φυσιολογικά, πως μπορούν οι Έλληνες σήμερα να θεωρούν άξιο ετήσιων τιμών, έναν άνθρωπο που όχι μόνο κατακομμάτιασε την Υπατία... αλλά με τέτοια κακόψυχη εντολή παραγγέλνει την μαζική πυρπόληση, καταστροφή και κατασυντριβή των ναών και όλων των ιερών τόπων της αρχαίας Ελλάδος, που ας σημειωθεί οι περισσότεροι είχαν ήδη μετατραπεί σε φυλακτήρια γνώσης, βιβλιοθήκες και ουσιαστικά θεραπευτήρια ψυχών και σωμάτων!

Ακούσαμε μάλιστα και τόσα απανωτά εγκώμια για την ζωή και το έργο του, που προς στιγμή μπερδευτήκαμε νομίζοντας ότι επρόκειτο πράγματι για κάποιον άλλον Κύριλλο... λίγο καλύτερο απο δαύτον!

Μ. Καλόπουλος

ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ 121 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Posted by olympiada στις Σεπτεμβρίου 14 του 2013

ARTHRO 121 SYNTAGMATOS

Το 1974 εν μέσω διαβουλεύσεων για το νέο σύνταγμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το άρθρο 121, που σύμφωνα με ειδικούς θα μπορούσε να αλλάξει την μοίρα της χώρας.
Τι έλεγε λοιπόν το άρθρο αυτό?
Άρθρο 121
1. Αναδρομικότητα νόμων και φόρων απαγορεύεται στον ελλαδικό χώρο.
2. Το μέγιστο ετήσιων φόρων στην περιουσία του πολίτη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1% της αντικειμενικής
της τιμής και στο ετήσιο εισόδημα το 25% αυτού.
3. Για κάθε δίκη που δεν τελεσιδικεί εντός 3 ετών από την πρώτη κατάθεση δικογράφου, ο πολίτης αποζημιώνεται για κάθε εβδομάδα καθυστέρησης με τον μισθό ανειδίκευτου εργάτη.
4. Η μέγιστη ετήσια αποζημίωση δημοσίου υπαλλήλου θα ισούται με το οκταπλάσιο αυτής ανειδίκευτου εργάτη.
5. Ιδρύεται στην Ελλάδα συνταγματικό δικαστήριο. Ειδικότερος νόμος θα ορίσει τα σχετικά με την σύνθεση του δικαστηρίου.
6. Ο προϋπολογισμός του κράτους καθώς και κάθε άλλου δημοσίου φορέα δημοσιεύεται κάθε χρόνο πριν την εκτέλεση του. Παρεκκλίσεις άνω του 10% από την εκτέλεση του προϋπολογισμού ελέγχονται αυτεπάγγελτα δικαστικά.
7. Για κάθε νέο νόμο ο γενικός γραμματέας του αντίστοιχου υπουργείου υποχρεώνεται να προτείνει την αντίστοιχη κατάργηση των αντίστοιχων παλιών νόμων ή την ενσωμάτωσή τους στο κείμενο του νέου νόμου.
Μια φανταστική ιστορία φυσικά, που όμως αποδεικνύει ότι η πρόοδος είναι μικρές ουσιώδεις αλλαγές και όχι το να ζητιανεύει η χώρα δόσεις μνημονίων περιμένοντας το τίποτα….

Διαδώστε το!

Σχόλιο Καλόπουλου: Μια τερατώδης καταστρατήγηση... ένα έγκλημα αλλοίωσης του πολιτεύματος που κανείς δεν επισήμανε! Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη της ελλειμματικής αντιπαλογνωσία των Ελλήνων, που οδήγησε στην καταστροφή του Έθνους. Ανάλογων διαστάσεων εγκλήματα είναι η δολοφονία του Καποδίστρια... η καταβρόχθιση της Τράπεζας της Ανατολής από την ιδιωτική "Εθνική" Τράπεζα Ελλάδος, (δλδ Τράπεζα Ρότσιλντ)... η απόκρυψη του φυσικού πλούτου των Ελλήνων, με την συνεπαγόμενη οικονομική γενοκτονία μας... η χρόνια θρησκευτική καταπίεση... η καταστροφή της γλώσσας και της παιδείας... κλπ, κλπ.

Κανείς δεν γνωρίζει πόσες ανάλογες θανατηφόρες αλλοιώσεις έχουν επιφέρει στο πολίτευμα, στην οικονομία, στους νόμους, και γενικότερα στους υπόλοιπους ζωτικούς τομής της χώρας, οι βρομεροί αυτοί αρουραίοι της πολιτικής ζωής μας, χωρίς να δώσου λογαριασμό σε κανέναν!

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η καταστροφή μιας χώρας, επέρχεται από μικρές θανατηφόρες παρεμβάσεις (μικρές δηλαδή δόσεις δηλητηρίου) που κανείς δεν επισημαίνει, αλλά στο σύνολό τους εγγυώνται τον μελλοντικό θάνατο ενός Έθνους!

Η "Σφήγκα" είναι ΕΔΩ... αλλά κανείς δεν φρόντισε να υπάρχει ο "Οιδίποδας" που θα την σκοτώσει!

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

https://www.youtube.com/watch?v=06PpO2wfBJc

ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ που επιτελέστηκε και επιτελείται, από όλους τους υπογράφοντες των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων από το 2010 έως και σήμερα στην Ελλάδα. Βιώνουμε εδώ και 8 χρόνια (2010 - 2018) την ΚΑΤΟΧΗ της Ελλάδας από τους εχθρούς της, (δανειστές - τοκογλύφους) και υφιστάμαιθα (αποδεδειγμένα πλέον) βιασμό ως Γένος των Ελλήνων.


Συνταγματολόγος Κασιμάτης:


"Η θεμελιώδης αρχή του διεθνούς δικαίου μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ώστε να γίνονται όλες οι παγκόσμιες συμφωνίες κάτω υπό την προϋπόθεση:


Α. ότι δεν θα παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.


Β. ότι δεν θα παραβιάζονται οι αρχές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών".


Οι Δανειστές - Τοκογλύφοι ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ βήμα βήμα:


Α. Την Υποδούλωση Εξόντωση του Γένους των Ελλήνων.


Β. Τον Διαμελισμό ποικιλοτρόπως της Ελλάδας, λεηλατώντας και μοιράζοντας αναμεταξύ τους τον πλούτο αυτής.


Κατά συνέπεια αυτό που επιτελείται στην Ελλάδα τα 8 τελευταία χρόνια είναι Γενοκτονία των Ελλήνων και απόλυτη καταστροφή της Ελλάδας.ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Μόνη λύση και υποχρέωση όλων είναι, η αφύπνιση των Ελλήνων και η ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΩΣΤΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΆΡΘΡΟΥ 120 του Συντάγματος να επανέλθει η Εξουσία στο Έθνος των Ελλήνων, καθ' ότι οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να επαναφέρουν την νομιμότητα και εν γένει να ανακτήσουν την χαμένη τους Κυριαρχία ως Έλληνες.


ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΑΧΙΣΤΑ...


Έλληνες Γρηγορείτε


Έλληνες Αφυπνιστείτε


Έλληνες Ενωθείτε


Ισχύς εν τη ενώσει Ελευθερία ή ΘάνατοςBINTEO ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΥΡΙΔΗ .ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!

Εισήγησή μου στις 25/5/18 στο διεθνές Συνέδριο της Θεσσαλονίκης: «Οδύσσεια της γνώσεως – Η τεκμηριωμένη αληθείας για την Μακεδονία», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Μακεδονία, προδοσία...

και εθνικοί θεματοφύλακες

Αγαπητοί φίλοι και σεβαστοί σύνεδροι...

Δεν θα σας κουράσω με επαναλήψεις για την ιστορική αλήθεια του μακεδονικού ζητήματος, μιας και ήδη τοποθετήθηκαν σπουδαίοι ομιλητές, και στο τετραήμερο αυτό διεθνές συνέδριο, θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα σοφοίαναλυτές, απ' τον διεθνή περίγυρο, που θα το εξαντλήσουν διεξοδικά.

Εγώ, θα σταθώ περισσότερομε σκεπτικισμό στο μέγα ζήτημα της βαριάς εθνικής μας παθητικότητας, και σε μια πιθανή απάντηση στην ερώτηση: τι ενδεχομένως πρέπει να πράξουμε, αντιδρώντας στις σοβαρότατες αυτές προκλήσεις.

Ομολογουμένως ζούμε σε θλιβερούς καιρούς.

Η Μακεδονία μας, με το ρεσιτάλ πολιτικής ανοησίας της εθνικής μας αντιπροσωπίας, κινδυνεύει να ακολουθήσει την τύχη της Κύπρου, που σχετικά πρόσφατα, η μισή έκτασή της χτυπήθηκε με βάρβαρη κατοχή.

Όλοι γνωρίζουν πλέον, ότι αν υπονομευθεί η Μακεδονία, θα ακολουθήσει η Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, θα αναφλέγουν οι αλυτρωτισμοί των συνοριακών γειτόνων και ο διαμελισμός της Ελλάδος θα καταλήξει μονόδρομος.

Για το πόσο κρίσιμη είναι σήμερα η κατάσταση...

Ο Γεώργιος Κασιμάτης ο γνωστός συνταγματολόγος ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Στη χώρα (μας) έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ' επίφαση πρωθυπουργού. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και οι πραξικοπηματίες κυβερνούν, ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησία».

Ναι... Δεν τους αποκαλεί προδότες, αλλά το υπαινίσσεται ξεκάθαρα.

Ζούμε πράγματι σε καιρούς συγκομιδής τραγικών λαθών και παραλήψεων... όχι μόνο στο Μακεδονικό αλλά στο σύνολο των εθνικών μας θεμάτων.

Ερωτήσεις λοιπόν όπως «τι έφταιξε;», «τι δεν κάναμε σωστά;», «γιατί περνούν όλοι από πάνω μας με τόση ευκολία;» είναι θλιβερά επίκαιρες παρά ποτέ!

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω κάποιες γενικότερες τοποθετήσεις σκεπτικισμού, σχετικά με τα πιθανά αίτια της θλιβερής κατάστασης μας, όχι μόνο σαν ιδιαίτερο έθνος, αλλά... γιατί όχι και σαν ανθρώπινο είδος γενικότερα.

Είναι γεγονός πλέον ιστορικά βεβαιωμένο, πως η ανθρωπότητα από τις πρωταρχικές καταγεγραμμένες καταβολές της, παλινδρομεί απελπιστικά και ακατάσχετα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Αλλεπάλληλα κύματα δυστυχίας χτυπούν αδιαλείπτως τους λαούς, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει ουσιαστικές ερμηνείες στις αιτίες της αθλιότητας που ανελέητα γκρεμίζει τα όνειρά μας για μια ευτυχέστερη ζωή.

Η ζωή μας ήταν είναι και παραμένει συγκρουσιακή! Ένας ξεκάθαρος διαρκείς πόλεμος συμφερόντων, στον οποίο οι λαοί χάνουν συστηματικά, ξανά και ξανά όλα όσα κατά καιρούς φαίνεται με μόχθο να έχουν κερδίσει. Δυστυχώς, ο καβαλάρης της ιστορίας ήταν, είναι και παραμένει το ψεύδος και τα παράγωγά του.

Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχουν δυο διαφορετικές φυλές σε αιώνια σύγκρουση. Αυτοί που παράγουν ψεύδη κι αυτοί που τα καταναλώνουν!

Ποιοι παράγουν ψεύδος; Κατά κανόνα αυτοί που μας εξουσιάζουν, για ίδιον όφελος. Και το ψεύδος, αγαπητοί φίλοι, έχει ένα τρομακτικό πλεονέκτημα. Είναι γλυκύτατο!... υποσχεσιακό... ελπιδοφόρο... καθησυχαστικό... και φαίνεται λυσιτελές...! Ναι φαίνεται πως θα λύσει όλα τα καυτά μας προβλήματα...

Το μόνο που αιώνες τώρα δεν αντιλαμβάνονται οι ταλαίπωροι λαοί, είναι πως τα προβλήματα υπόσχονται να τα λύσουν... οι ίδιοι που τα δημιούργησαν.

Μάλιστα... πολλές φορές λύνουν κάποια προβλήματα, αλλά μόνο για να δημιουργήσουν νέα. Και το φαύλο εμπόριο πωλήσεων, των ψευδο-ιαματικών αυτών "φαρμάκων" συνεχίζεται απ' αυτούς που ξέρουν να δημιουργούν "ασθένειες"!

"Ασθένειες" λοιπόν και "θεραπείες"... απ την ίδια πηγή. Ασθενοποιός και θεραπευτής το ίδιο άτομο... ή ίδια παράταξη... αυτή των ανάλγητων εξουσιαστών.

Αν δεν αλλάξουμε λοιπόν αυτούς τους συσχετισμούς, όλα δείχνουν πως το σενάριο της απόλυτης υποτέλειας των λαών, με ότι αυτό συνεπάγεται, θα ολοκληρωθεί εγκλωβίζοντας οριστικά τους λαούς σε πανάθλιες φάρμες ζώων, για άλωση και φθορά.

Μα, (θα πει κάποιος), αυτοί, εδώ και αιώνες είναι πανίσχυροι, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ενάντιων τους; Υπάρχει κάτι που μπορεί να φοβούνται;

Ναι υπάρχει... οι πραγματικοί εξουσιαστές ουσιαστικά είναι λίγοι. Θυμηθείτε πως μόνο 16 οικογένειες ελέγχουν τον συνολικό πλούτο της Γης!

Υπάρχει λοιπόν μόνο ένα πράγμα που φοβούνται... είμαστε πολλοί... αναρίθμητοι... και φοβούνται μόνο την ένωσή μας! Γι αυτό μας διαιρούν και μας διχάζουν ακατάπαυστα... σε πολιτικούς, αθλητικούς, πολιτισμικούς, θεολογικούς, και άλλους αναρίθμητους σκληρούς, φανατισμένους αλλά πάντα μεμονωμένους πυρήνες.

Μέγιστος εχθρός τους η ομογνωμία μας!

Απ' την άλλη... πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι διαφοροποιήσεις είναι στη φύση του ανθρώπου... δεν μπορούμε όλοι μας να διαλέξουμε μια ποδοσφαιρική ομάδα, ούτε ένα πολιτικό κόμμα μια ιδεολογία... ή μια θρησκευτική ή πολιτισμική πρόταση!

Πως μπορεί λοιπόν αυτό το υποχρεωτικά πολύχρωμο λαϊκό πλίθος να ενωθεί;

Ε λοιπόν, για να ανατρέψουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την άθλια αυτή κατάντια, στον αφανιστικό λαβύρινθο που μας έχουν ρίξει, ανεξάρτητα απ' τις υπόλοιπες επιλογές μας, πρέπει να κάνουμε όλοι... ένα μόνο πράγματα, όχικατ' ανάγκην να ενωθούμε χάνοντας την πολυαγαπημένη μας ιδιαιτερότητα... όχι να αποκτήσουμε βαθιά φρονιματική ομοιογένεια... (πράγμα άλλωστε ολοφάνερα αδύνατον)... αλλά... διατηρώντας όλες τις ιδιομορφίες μας, να χτίσουμε όλοι μαζί ένα ενιαίο συστηματικό τείχος δυσπιστίας και μεθοδικήςελεγκτικότητας, απέναντι στους πανούργους εξουσιαστέςμας.

Για να γίνω πιο κατανοητός, θα σας θυμίσω έναρητό του σοφού προπάτορά μας Επίχαρμου: «Μέμνησο απιστείν...»...( όποιος και να σαι ότι κι αν πρεσβεύεις... θυμήσου να δυσπιστείς...)... και συνεχίζει (ο Λουκιανός) με κάτι εξαιρετικά διαφωτιστικό: «μὴ ραδίως πιστεύωντες, (μη βιάζεστε να πιστέψετε), ἀλλὰ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ, ΙΣΩΣ ΕΚΦΥΓΟΙΜΕΝ ΤΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ».

Προσοχή λοιπόν... Η δυσπιστία μας πρέπει να μεταφραστεί σε δικαστική ακρόαση!

Τι είναι δίκη;«Δίκη είναι...ηκρίσης, και η απόδοση ευθύνης αλλά και τιμωρίας, υπέρ τῶν ἰδίων και κοινών συμβολαίων».

Με τους άσπονδους φίλους μας τους εξουσιαστές, έχουμε πολλά τέτοια κοινά συμβόλαια.Ε λοιπόν η έγκριση και η τήρηση των συμβολαίων αυτών, πρέπει να περνά από δικαστική ακρόαση. Όποιος και να σαι ότι κι αν πρεσβεύεις...ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ... έλεγχε εμβριθώς και λεπτομερώς... σαν δικαστής... κάθε παράπτωμά τους.

Υπάρχουν κρισιμότατες στιγμές όπως αυτές του μακεδονικού ζητήματος, όπου ένα έθνος πρέπει να σταθεί απέναντι στους πανούργους διλημματοποιούς και να λάβει δύσκολες, επώδυνεςκαι επικίνδυνες αποφάσεις. Πρέπει να δώσει απαντήσεις ζωής ή θανάτου, σε πραγματικά θανατηφόρες ερωτήσεις ... όπως κάποτε ο Οιδίποδας.

Υπάρχει μια μνημειώδης απεικόνιση αγγείου, όπου ο αξεπέραστος αυτός καλλιτέχνης, παρουσιάζει τον Οιδίποδα προβληματισμένο να κάθεται σταυροπόδισε ένα βράχο, μπροστά στην επιβλητική φτερωτή Σφίγγα, που εξουσιαστικά υπερκείμενη βρίσκεται πάνω σε έναν ελληνικό κίονα, (που μεθερμηνευόμενοσημαίνει κατοχή εξουσία), και στοχαστικά ετοιμάζεται να απαντήσει στην θανατηφόρο ερώτηση της.

Το κοφτερό του ξίφος, είναι παρατημένο ανάμεσα στα πόδια του, γιατί η Σφίγγα δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από σπαθιά και δόρατα!Κι όμως... στην συνάντηση αυτή... ένας απ' τους δυο θα πεθάνει! Είναι μια πνευματική μονομαχία θανάτου, την οποία ο Οιδίποδας κερδίζει, μιας και απαντά σωστά στην αινιγματική ερώτηση της Σφίγγας.

Αυτόςο υπέροχος μύθος, μας διδάσκει, πως δεν υπάρχουν μόνο θανατηφόρα όπλα, αλλά παραδόξως και θανατηφόρες ερωτήσεις, όπου η μόνημας διαφυγή είναι... οι ορθές απαντήσεις!

Ποια ή τι είναι αυτή η «Σφίγγα»; Τα αρχαία λεξικά μας ενημερώνουν: «Σφίγξ: παρά το σφίγγω, δια τα εσφιγμένα και δυσνόητα λέγειν ρήματα». Etymologicum Magnum

Ναι, αυτό το σφίξιμο... αυτή τη Σφίγγα, που με τα πυκνά και δυσνόητα λόγια της έχει γεμίσει την καθημερινότητά μας την έχουμε βιώσει.

Βέβαια, ο ίδιος μύθος μας πληροφορεί, πως άλλοι, πριν τον Οιδίποδα δεν είχαν την ίδια τύχη, αλλά πέθαναν δίνοντας λάθος απαντήσεις.

Μπορούμε άραγε όλοι εμείς, όση καλή θέληση και να έχουμε, όσο δύσπιστοι και δικαστικοί ακροατές και να γίνουμε απέναντι στα διλήμματα της εξουσίας, να γίνουμε πετυχημένοι αντίπαλοι της Σφίγγας; Προφανώς ΌΧΙ!

Ένας λαός με τέτοιαυποχρεωτική πνευματική ποικιλία, θα μπορούσε ίσωςαν προσπαθήσει να γίνει δύσπιστος και σε έναν καλό βαθμό δικαστικός ακροατής, άλλα χρειάζονται πλίθος γνώσεων, πραγματικήσοφία και εξειδίκευση για να δόσει κάνειςτην σωστέςαπαντήσεις σε τόσες λεπτές και κρίσιμες εθνικές ερωτήσεις... Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν, αφού εμείς, και ο καθένας ξεχωριστά, δεν έχουμε την σοφία του Οιδίποδα;

Στο σημείο αυτό, εντείνετε παρακαλώ την προσοχή σας, γιατί ολοκληρώνεται η σκιαγράφηση της εισήγησηςπου επιχειρώ: Φαίνεται λοιπόν απολύτως αναγκαίο να χρησιμοποιήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα της ΑΥΤΟΘΈΣΜΙΣΗΣ και να συγκροτήσουμε εκ νέου και επειγόντως, εμείς, ο λαός, τον δικό μας Οιδίποδα.

Υπάρχουν πολυτιμότατα αναξιοποίητα εθνικά κεφάλαια... άνθρωποι σοφοί θαρραλέοι και αποδεδειγμένα απολύτως εθνοφελείς, που θα μπορούσαν να γίνουν καθοδηγητές μας. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα, συμμετέχουν στο συνέδριο μας αυτό, και είναι ανάμεσα μας όπως ο σεβαστός σε όλους μας και εμβριθέστατος ιστορικός Σαράντος Καργάκος... που θα μας τιμήσει με την ομιλία του σε λίγο, αλλά καιο προαναφερθείς θαρραλέος σοφός συνταγματολόγος Γεώργιος Κασιμάτης, που θα μας τιμήσει μιλώντας στο τέλος του τετραήμερου αυτού συνεδρίου, και που θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι ένας εξ αυτών.

Αυτούς... και τόσους άλλους ανάλογου μεγέθους θαρραλέους σοφούς ανθρώπους... αφού τους ανακηρύξουμε επισήμως,ως ολοσέβαστους εθνικούς θεματοφύλακες, πρέπει να ζητούμε και να ακούμε προσεκτικά την γνώμη τους, πριν καταθέσουμε ομαδικά την δική μας απάντηση στην αποτρελαμένη Σφίγγα της εξουσίας.

Οι εξουσίες μας έχουν τρελάνει στα ψέματα! Το θέατρο του παραλόγου δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερους εκφραστές, από τις κυβερνήσεις μας. Ότι μας έχουν δώσει είναι κούφιο. Ακόμα και εκείνα τα λαϊκά συμβόλαια που εξακολουθούν να έχουν κάποιο νόημα, απλά παραβιάζονται ατιμωρητί.

Το ίδιο το Σύνταγμα, ο υποθετικός αυτός έστω και ελλειμματικός θεματοφύλακα της εύρυθμης εθνικής μας τάξης, έγινε ατιμωρητί κουρελόχαρτο. Αποκαλώ το σύνταγμα μας ελλειμματικό θεματοφύλακα γιατί υπάρχει ολόκληρο βιβλίο με τίτλο: «Αντισυνταγματικαί διατάξεις του Συντάγματος» του Αναστασίου Ζολώτας! Θεσ/νίκη, εκδ. Ερωδιός, 2006.

Εσχάτωςμε το μακεδονικό έχουν εντελώς αποθρασυνθεί, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν απολύτως τίποτα να φοβηθούν από έναν απελπιστικά άοπλο και ζαλισμένο λαό!

Μας θέλουν αδρανείς και ηλίθιους κι εμείς το δεχθήκαμε. Κύριοι οι εξουσίες μας κοροϊδεύουν. Μας δίνουν άφθονα δικαιώματα αλλά καμιά δυνατότητα εξάσκησης αυτών των δικαιωμάτων.

Πάρτε παράδειγμα το περίφημο ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος, που ορίζει πως: «Η τήρηση τους συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Ναι κυριοι, δεν υπάρχει αμφιβολία μας κοροϊδεύουν... ποιον πατριωτισμό των Ελλήνων;

Πότε διδάχθηκε ο Έλληνας τι είναι πατριωτισμός;

Η λαϊκή παιδεία, δηλαδή η σημερινή θρησκεία των Ελλήνων... υμνεί μονίμωςτην ουράνια Ιερουσαλήμ!. Στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας πνέει σφοδρός άνεμος διεθνισμού και πολυπολιτισμού. Στη μέση και κατώτερη εκπαίδευση, η έννοια της πατρίδας και οι πατριωτικές εκδηλώσεις είναι υπό διωγμών.

Το ίδιο το Σύνταγμα... δεν ορίζει πουθενά (ως όφειλε), την έννοια του πατριωτισμού, και δεν προβλέπει τίποτε για την φιλοπατρίαστην εκπαίδευση οποιουδήποτε δημοσίου λειτουργού ή φύλακα της Πατρίδας: Στο ελληνικό Σύνταγμα η λέξη «πατριωτισμός», αναφέρεται μια και μοναδική φορά... στο γνωστό άρθρο 120, μόνο και μόνο για να φόρτωση στον ανύπαρκτο αυτόν θεσμικά πατριωτισμό των Ελλήνων, το βαρύτατο καθήκον της διασφάλισης του Συντάγματος!

Και η κραυγαλέα ερώτηση είναι: ΓΙΑΤΊ;

Γιατί η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται σε μένα, σε σένα, στονοποιονδήποτε τυχαίο πατριώτη, που πρέπει μόνος και ανίσχυρος, να κάνει τι; Να βγει στις πλατείες και να κόψει τις φλέβες του, χωρίς ασφαλώςνα πετύχει απολύτως τίποτε;

Γιατί η τήρηση του Συντάγματος δεν επαφίεται σε έναν πανίσχυρο θεσμό ειδικά διαμορφωμένο, πατριωτικά εκπαιδευμένο και άρτια επανδρωμένο (όπως πχ. σε ένα ειδικό πανίσχυρο σώμα στρατού Συνταγματοφυλάκων), που να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακόψει δυναμικά τις παραβιάσεις του Συντάγματος,από οποιαδήποτε παρανοϊκή κυβέρνησηκαι να ορίσει νέες εκλογές; Ακούσατε ποτέ κάτι ανάλογο; Ούτε και θα ακούσετε ποτέ. Διότι τους αφήνουμε και κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να παρεμβαίνουμε ποτέ! Πρέπει να μπει ένα τέλος στην τρέλα της απόλυτης διαχείρισης του έθνους επί τετραετία, χωρίς καμία δυνατότητα δημοκρατικής λαϊκής παρέμβασης. Απέναντι σ' αυτή την τη Σφίγγα λοιπόν, χρειαζόμαστε έναν.. τον εθνικό μας Οιδίποδα. Ενα ιερατείο σοφών!

Θυμηθείτε πως κάθε φορά που οι εθνικές μας απαντήσεις στις κρίσιμες ερωτήσεις της Σφίγγας ήταν ανεπαρκείς, κάποιο κομμάτι του έθνους μας πέθαινε!

Θυμηθείτε πως χάθηκαν: ο ελληνισμός της Παλαιστίνης, Ιωνίας, Αλεξάνδρειας, Πόντου, Μεγάλης Ελλάδος, Κύπρου… αλλά και μαζί τους ιδέες, ιδανικά, πολιτισμός, επιστήμες, και πολυτιμότατα προγονικά σεβάσματα..!

Όλες αυτές οι τραγωδίες απλά αγνοήθηκαν! Κανένα "ιερατείο" σοφών (όπως εδώ και χρόνια το αποκαλώ εγώ στα βιβλία μου), δεν δημιουργήθηκε, για να απαντά σωστά στις μελλοντικές θανατηφόρες ερωτήσεις της Σφίγγας! Τώρα δυστυχώς είναι η σειρά του μακεδονικού ελληνισμού… αλλά... ο εθνικός μας "Οιδίποδας", αυτοί οι ιεροί θεματοφύλακες του ελληνισμού δεν φαίνονται πουθενά…!

Και δυστυχώς μας κυβερνούν άνθρωποι που απαξιώνουν και περιφρονούν επιδεικτικά την ξεκάθαρη αντίρρηση των Ελλήνων στους χειρισμούς του μακεδονικού ζητήματος. Δυο γιγαντιαία συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν τους είπαν απολύτως τίποτε... κι ας ήταν το βροντερότερο λαϊκό δημοψήφισμα.

Υποτεθείτε πως οι κυβερνήσεις είναι η εκτελεστική εξουσία της λαϊκής θέλησης. Λοιπόν; Ουδέν ψευδέστερον πλέον. Αν είχαν τον παραμικρό σεβασμό στην γνώμη του λάου μας, θα μπορούσαν να την έχουν σε χρόνο μηδέν. Σήμερα με την γενικευμένη κατοχή των κινητών τηλεφώνων και με ελάχιστες επιπλέον διευθετήσεις ταυτοποιήσεων, η γνώμη του λάου θα μπορούσε να εκφρασθεί σε όλα τα καυτά εθνικά θέματα, χωρίς κανέναν κόστος, αδιάβλητα, και σε ελάχιστο χρόνο. Ακούσατε πότε κάτι σ' αυτή την κατεύθυνση;

Είναι απλό... δεν θέλουν τη γνώμη μας γιατί απλούστατα δεν εκπροσωπούν εμάς... υπηρετούν γνώμες και εντολές αλλότριες.

Κι αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε με καυστικότερους τρόπους όλοι οι εχέφρονες άνθρωποι της χώρας: ο γνωστός για τις δημόσιες τοποθετήσεις του Καθηγητής φιλοσοφίας Χρήστος Γιανναράς έγραψε πρόσφατα: «Η κυβέρνηση (μας) δεν κυβερνάει, απλώς διεκπεραιώνει τις αποφάσεις των αλλωτριων εντολεων, καρυκευμένες με ολίγη σάλτσα "διαπραγματεύσεων", για να συντηρείται το κουκλοθέατρο της τάχα δημοκρατίας. Το κράτος (μας) επιτροπεύεται πανομοιότυπα με τον τρόπο που θα το έκανε ένας (οποιοσδήποτε) ξένος στρατός κατοχής». Ναι... Δεν τους αποκαλεί προδότες αλλά το υπαινίσσεται ξεκάθαρα.

Μάλιστα τώρα με την παράλογη και παράνομηαθρόα διανομή όχι υπηκοότητας αλλά ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ παρακαλώ, δημιουργούν υβριδικούς πολίτες και πλαστό εκλογικό σώμα που θα νομιμοποιεί την αντεθνική τους δράση, και θα γίνουν ισχυρό διαχρονικό δεκανίκι, των πλέον περίεργων μελλοντικών διαμελιστικών τους προθέσεων.

Δεν θα έπρεπε να ανεχόμαστε από κανέναν, πόσο μάλλον στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να μας αποκαλεί απληροφόρητους, υστερικούς, σαχλούς, χαζούς και αμόρφωτους, επειδή δεν θέλουμε να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας σε μια νεοσύστατη χώρα, της οποίας οι κάτοικοι δεν μπορούν να διαβάσουν ούτεκαν την λέξει ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φίλοι μου... αγαπητοί συνέλληνες, είμαστε άοπλοι σε έναν λυσσαλέο ντροπιαστικό πόλεμο οριστικού εθνικού αφανισμού. Κάτι πρέπει να βάλουμε στο χέρι μας. Είναι προτιμότερο να πεθάνουμε με μια πέτρα στο χέρι κι ας μην προλάβουμε να την ρίξουμε... απ' το να κοιτούμε άπραγοι τον ατιμωτικό μας αφανισμό!

Ζούμε στον δικό τους Λαβύρινθο και είμαστε αποσδήποτε καταδικαζμένοι. Το πρόβλημα μας δεν είναι ο Μινώταυρος, αυτός με κάποιον τρόπο μπορεί να εξοντωθεί... άλλα εμείς ακόμα και τότε, θα εξακολουθούμε να γυροφέρνουμε μέχρις εξαντλήσεως και θανάτου στα αδιέξοδα μονοπάτια του, αν δεν βρεθεί κάποιος να βάλει στο χέρι μας το σωτήριο νήμα της Αριάδνης.

Ένας καθοδηγητικός θεσμός λοιπον με δικούς μας ανθρώπους γενικής αποδοχής και υπεράνω κάθε υποψίας... μια δική μας Αριάδνη, ένας δικός μας Οιδίποδας ένας δικός μας επίσημος ιερότατος θεσμός εθνικών θεματοφυλάκων... τώρα είναι αναγκαίος παρά ποτέ.

Έχοντας καθήκον να διαφυλάξουμε μια ιερή Πατρίδα, ας το τολμήσουμε, ενθυμούμενοι τα ιερα προγονικά μας λόγια: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων, τιμιώτερόν εστίν πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ ανθρώποις τοις νουν έχουσι». Plato Phil. Crito 51.b,1.

Ας πούμε, μιας και μας δίνεται έξτρα χρόνος, και λίγα λόγια για τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου όπως υπόσχεται ο τίτλος της ομιλίας μου. Όποιος βέβαιαενδιαφέρεται να μάθει περισσότερες λεπτομέρειεςγια την μελέτη μου αυτή, μπορεί να βρει ολόκληρη την ενδιαφέρουσα αυτή εκδοχή, για την δολοφονία του Μεγάλου αυτού Μακεδόνα στο διαδίκτυο με τον τίτλο: Η ΑΛΕΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΆΡΙ ΑΝΤΆΜΩΣΑΝ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΊΑ ή ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

                                                     ΤΕΛΟΣ

[Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, Σαββατοκύριακο, 23-24 Ιουνίου 2018]

Μορντεχάι Χάιμ Ρουμκόφσκι... ο Εβραίος διοικητής στρατοπέδου εξόντωσης των SS. Του Γιώργου Σκαμπαρδώνη

Βλέπε επίσης: http://gerontakos.blogspot.com/2015/10/blog-post_884.html

Όταν οι Γερμανοί ήταν να αποφασίσουν τον πόλεμο, υψηλόβαθμος Ναζί αναρωτήθηκε σε μια σύσκεψη πώς θα κυβερνήσουν τόσες χώρες που θα κατακτούσαν. Και ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, υπεύθυνος για τα ιδεολογικά του κόμματος, είπε: «Υπάρχουν σε κάθε χώρα αρκετά ιδιοτελή καθάρματα που θα συνεργαστούν πρόθυμα μαζί μας». Και είχε δίκιο: βρήκαν ενθουσιώδεις δωσίλογους παντού, κάτι που συμβαίνει μονίμως στην Ιστορία – ο Β΄ Παγκόσμιος δεν αποτέλεσε εξαίρεση σχετικά με τη συχνότατα ποταπή ανθρώπινη φύση.

Ίσως η πιο θεαματική περίπτωση, όπως γνωρίζουν αρκετοί αλλά αξίζει να ξαναθυμόμαστε πάντα (αντί να γράψω για το Μακεδονικό), ήταν ο Εβραίος «Πρόεδρος του γκέτο του Λοντζ». Μετά τη συμφωνία Ναζί – Σοβιετικών του 1939, οι δύο εισέβαλαν στην Πολωνία και την διαμέλισαν. Η πιο σημαντική πόλη μετά τη Βαρσοβία ήταν το Λοντζ, όπου οι Γερμανοί τον Απρίλιο του ’40 έφτιαξαν γκέτο εγκλείοντας μέσα περί τους 165.000 Εβραίους. Τοποθέτησαν επικεφαλής ένα συμβούλιο τριάντα ενός Εβραίων με πρόεδρο τον Μορντεχάι Χάιμ Ρουμκόφσκι, που ήταν τότε ασφαλιστής, διευθυντής κάποιου ορφανοτροφείου. Διέκριναν πάνω του τις ικανότητες και το τάλαντο ενός ιδανικού δωσίλογου και ο Ρουμκόφσκι δεν τους απογοήτευσε καθόλου. Σύντομα κάρφωσε όλο το συμβούλιο των τριάντα ενός ότι δεν υπακούουν απόλυτα στις διαταγές του και οι Ναζί τους εκτέλεσαν άπαντες, αντικαθιστώντας τους με καινούργιους, αρκούντως υποτακτικούς που θα έκαναν μέχρι και κωλοτούμπες για να επιβιώσουν. Στη συνέχεια ο Ρουμκόφσκι διόρισε μέλη της οικογένειάς του, φίλους και αυλικούς σε ανώδυνες εργασίες και θέσεις για να περνούνε καλά, ενώ φερόταν με ανελέητη βαναυσότητα στους υποκάτω – μετέτρεψε το γκέτο σε ισχυρότατη μονάδα παραγωγής πολεμικού υλικού για τους στρατιώτες της Βέρμαχτ. (Μάλλον θα έβγαζε και πλεόνασμα). Ο ίδιος ζούσε σαν άρχοντας, κυκλοφορούσε με ακριβή άμαξα και ήταν απόλυτα δουλικός απέναντι στους Γερμανούς, οι οποίοι αφενός τον επαινούσαν αφειδώς, ενώ ταυτόχρονα τον ειρωνεύονταν μεταξύ τους ανελέητα: ένας δοτός, σαλταρισμένος βασιλιάς που απλώς έκανε delivery των διαταγών τους με απέραντη προθυμία. Το μότο του ήταν: «Είμαι πάντα δέκα λεπτά μπροστά από οποιαδήποτε γερμανική εντολή». Οξυδερκής άνθρωπος. Έφτασε στο σημείο να βγάλει και δικό του νόμισμα στο γκέτο, το περίφημο «Ρούμκιν» - απ’ το όνομά του.

Το 1941 έγιναν κάποιες στάσεις εργασίας στο γκέτο με αίτημα καλύτερες συνθήκες και φαγητό και ο Ρουμκόφσκι έστειλε τα Ες-Ες και την κατέστειλαν με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, βεβαίως – διότι όφειλε να υπηρετήσει τη σταθερότητα. Τέλη Ιανουαρίου του 1942, οι Γερμανοί ζήτησαν 10.000 Εβραίους να τους μεταφέρουν για εκτέλεση στο στρατόπεδο Χέλμνο και ο Ρουμκόφσκι τους έδωσε με αξιέπαινη για τους Ναζί (να τοι, πάλι, οι έπαινοι) προθυμία. Τον Απρίλιο οι αφέντες ζήτησαν άλλους 34.000 και τον Σεπτέμβριο άλλους 26.000 και ο «πρόεδρος» τους έστειλε με επαγγελματική συνέπεια στα κρεματόρια. Ίσως και σε αυτή την περίπτωση να βρισκόταν μπροστά από τις επιθυμίες των Γερμανών ώστε να τους είναι ευάρεστος. Η αποθέωση προέκυψε τον Σεπτέμβριο που, μαζί με την φουρνιά των 26.000, έβγαλε έναν λόγο που θεωρείται από τους πιο επαίσχυντους στην Ιστορία, ζητώντας από τους ομόθρησκούς του στο γκέτο να παραδώσουν τα παιδιά τους και τους γέροντες άνω των 65 ετών με προορισμό την εξόντωση στο Άουσβιτς. Έγινε κλαυθμός και οδυρμός. Τα παιδιά αποχωρίστηκαν τους γονείς τους, αποσπάστηκαν βιαίως οι ηλικιωμένοι και τους φόρτωσαν στα βαγόνια. (Διότι ο πρόεδρος όφειλε να υπηρετήσει επιμελώς την Τάξη στην περιοχή).

Τέλη του 1944 και στο γκέτο του Λοντζ είχαν επιβιώσει λίγοι Εβραίοι και μαζί με αυτούς και ο Ρουμκόφσκι, ο οποίος προφανώς ήλπιζε να γλιτώσει έπειτα από τόση υποταγή και ύστερα από τόσους επαίνους των κατακτητών. Αλλά στον τελευταίο συρμό και στο έσχατο βαγόνι (ειδικά διαμορφωμένο) φόρτωσαν και τον ίδιο με προορισμό το Άουσβιτς. Προφανώς ακόμα δεν θα ανησυχούσε ο «πρόεδρος» και σίγουρα θα περίμενε ειδική μεταχείριση ύστερα από τόσες υπηρεσίες που πρόσφερε. Αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, μόλις αποβιβάστηκαν στο Άουσβιτς κάποιοι Εβραίοι που ήταν στο ίδιο τρένο πληροφόρησαν έναν Sonderkommando (ομάδα κρατουμένων που μετέφεραν τις σορούς των εξοντωμένων) για την άμεση ευθύνη του Ρουμκόφσκι στον σχεδόν ολοκληρωτικό αφανισμό των ομοθρήσκων τους του γκέτο, τα καμώματα, το σύνδρομο μεγαλείου, τον κυνισμό και την υποταγή, την αλαζονεία και την δουλικότητά του. Το Sonderkommando τον έπιασε, αλλά δεν τον εκτέλεσε διαμιάς, παρά τον σκότωσε ταπεινωτικά με ανελέητο ξυλοδαρμό.

Ο Ρουμκόφσκι δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη περίπτωση – αρκετοί έχουν υπηρετήσει προκλητικά ξένες δυνάμεις κατοχής, εξάρτησης, ή δήθεν διεθνισμού, στο όνομα της τάξης, της επανάστασης, της σταθερότητας, της θρησκείας, ή με άλλα προσχήματα, εις βάρος της χώρας τους και των βουλήσεων του λαού τους. Ρητορική, δικαιολογίες και ευφημισμοί υπάρχουν για τους πάντες. Και πριν και εκ των υστέρων. Αλλά στο τέλος έρχεται η Νέμεση. Όχι πάντα, αλλά συνήθως.

Το καθόλου ξεχωριστό με τον Ρουμκόφσκι ήταν ότι πίστεψε πως ήταν Μεσσίας – ενώ ήταν ένας υπάκουος ουρακοτάγκος με στολή ναυάρχου. Και ένα εμβληματικό, αιώνιο πρότυπο προς αποφυγήν.

Ο επιζήσας ιταλοεβραίος συγγραφέας Πρίμο Λέβι γράφει στο βιβλίο του «Αυτοί που βούλιαξαν κι αυτοί που σώθηκαν» (εκδόσεις Άγρα) πως όταν γύρισε από το Άουσβιτς ανακάλυψε στην τσέπη του ένα κέρμα από ελαφρύ κράμα, που είχε βρει πεταμένο στο στρατόπεδο. Ήταν ένα Ρούμκιν, το νόμισμα που είχε βγάλει στο γκέτο του Λοντζ ο Ρουμκόφσκι, τον οποίο αποκαλεί «καθωσπρέπει ηλίθιο, ιδεώδες κορόιδο». Και συμπληρώνει: «Ωθήθηκε σε αυτό τον δρόμο απ’ τους γερμανούς κυρίους του οι οποίοι τον περιγελούσαν, βέβαια, αλλά εκτιμούσαν το ταλέντο του, του καλού διοικητή και ανθρώπου της τάξης».

Πριν τους τελευταίους συρμούς ο Ρουμκόφσκι είχε παραγγείλει να φτιάξουν γραμματόσημο με αποτυπωμένο το κεφάλι του στεφανωμένο απ’ τις ακτίνες της Πίστης και της Ελπίδας. (Ρε, μανία, όλοι με την Ελπίδα). Αλλά η Ελπίδα, τελικά και ως συνήθως, δεν ήρθε.