Πως η προφητείες και η εσχατολογία αλλοιώνουν το μέλλον μας!
Πως η προφητείες και η εσχατολογία αλλοιώνουν το μέλλον μας!
Του Μ. Καλόπουλου
Η παγκόσμια κατάσταση είναι πράγματι θλιβερή!
Ελάχιστα αρχαία θρησκευτικά βιβλία σέρνουν του λαούς της γης... κυριολεκτικά από τη μύτη, και μάλιστα με το επιχείρημα ότι προφητεύουν, το τέλος αυτού του κόσμου. Οι προφητείες για το τέλος του κόσμου, μπορούν να αξιολογηθούν απ’ τις τεράστιες ποσότητες αφοσίωσης και του πειθαναγκασμού που παράγουν υπέρ της πίστης. Ουσιαστικά είναι ρυθμιστικά φόβητρα που αιχμαλωτίζουν την προσοχή των ανθρώπων ή παρεμποδίσουν την ψύχραιμη υπευθυνότητά τους!
Προσέξτε πόσο ψυχρά το διατυπώνει αυτό ο Ιωάννης Χρυσόστομος: «Και από της προφητείας ρυθμίζεσθαι προς το δέον. Προφητείας δε τούτο το έργον μάλλον είναι. Τα μελλούμενα να προαναφέρει, είτε χρήσιμα είτε λυπηρά, ώστε τους μεν να αποσπά τους δεν να παρακωλύει… Υπάρχει δε και άλλο είδος προφητείας… περί της παύσεως των Ιουδαίων και περί του αφανισμού των Ελληνικών (Ελληνισμού)» Ιωάννης Χρυσόστομος Σύνοψις Παλαιάς και Καινή Διαθήκης (213) 56.316.31-48
H βιβλική "Αποκάλυψη", και κάθε άλλη θρησκευτική "αποκάλυψη", κλέβει επίσης την προσοχή των ανθρώπων και μας εθίζει στην αγωνιά της προσμονής και της προσαρμογής στο μήνημα της εσχατολογίας! Απόδειξη της γενικευμένης εσχατολογικής μανίας, το πρόσφατο Διεθνές Συνέδριο Προφητειών, που διοργανώθηκε στην Tulsa της Οκλαχόμα.
Κάθε ιερατείο που σέβεται τον εξουσιαστικό ρόλο του στην ιστορία, διαθέτει και καλλιεργεί στους οπαδούς του μια εσχατολογική μυθολογία. Δεν υπάρχει επιτυχημένο δόγμα, που να μην προβλέπει εσχατολογικά το τέλος του κόσμου, από τον ή τους θεούς που διακηρύττει. Αυτό άλλωστε είναι και η καλύτερη διαφήμιση του σωτηριακού εμπορεύματος της θεολογίας του.
Βέβαια, "κάποια" συντέλεια του κόσμου (με την ολοφάνερη πια κατάρρευση οικονομίας, θεσμών και οικοσυστημάτων) είναι πράγματι ορατή, αλλά αντίθετα με όσα πιστεύουν οι θρησκευόμενοι, αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου "Σατανά" ή μιας θυμωμένης θεότητας, αλλά της παγκόσμιας αδιαφορίας που γέννησε ακριβώς αυτή η πληθωρική αφοσίωση των λαών χιλιετίες τώρα, στο φαύλο παγκόσμιο τρομολαγνικό θρησκευτισμό.
Εκπορευόμενη λοιπόν από τα εκατομμύρια κατηχητών, των απανταχού θρησκειών, η θρησκευτική παραμυθολογία για το "τέλος του κόσμου", κατακλύζει κυριολεκτικά την προσοχή των ανθρώπων, παράγοντας τρομώδη αφοσίωση στα ιερατεία τους, και αποσπώντας την προσοχή των λαών από το πραγματικό πρόβλημα της φθοράς των οικοσυστημάτων, δημιουργώντας μια ασυγχώρητη συμπεριφορά συγχυσμένων τρωκτικών στα πλήθη της πίστης παγκοσμίως. Και φυσικά τα ιερατεία, έχουν κάθε λόγο να αναπαράγουν αποχαυνωμένους απ΄ την προσδοκία ανθρώπους, που όλοι μαζί χαίρονται για την ενδεχόμενη επαλήθευση τους.
Δεν είναι όμως αυτή η μόνη ατυχία μας!
Το χειρότερο όλων είναι το εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο, κάποιοι όχι μόνο πανίσχυροι, αλλά και εντελώς σαλεμένοι, (για λόγους που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε αρκετά) να επιδιώκουν πράγματι και να χειραγωγούν το συγκεκριμένο "τέλος" του κόσμου! Αυτή η δεύτερη παράμετρος, είναι πράγματι πολύ χειρότερη της πρώτης. Και το άμεσο μέλλον έχει πολλά να μας αποκαλύψει, γύρω απ' το τρελό αυτό σενάριο! Επειδή όμως αυτοί είναι προβληματισμοί υψηλών οριζόντων. Ας επιστρέψουμε λοιπόν στους δικούς μας χαμηλούς ορίζοντες προβληματισμών κι ας ρωτήσουμε: υπάρχει μηχανισμός επαλήθευσης προφητών; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΝΑΙ, Και ονομάζεται όχι μόνο αυτο-εκπληρούμενη προφητεία, αλλά και επιδιωκόμενη ή χειραγωγούμενη εκπλήρωση προφητείων.
Η ιδέα ότι κάποια καταχθόνια ιερατεία, σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν (σε κάποιο βαθμό) αυτές τις καταστροφολογικές και ανθρωποφθόρες προφητείες, δεν πρέπει να μας ξενίζει καθόλου! Πράγματι είναι φυσικό και αναμενόμενο, τα διεστραμμένα ιερατεία να θέλουν την επαλήθευση των προφητειών που υπερασπίζονται! Άλλωστε η πραγματική προφητεία, δεν είναι τίποτε άλλο από διαχρονικές εντολές προς εκπλήρωση!
Μην ξεχνάτε ότι το ιερατείο είναι μια διαχρονική οντότητα. Μπορεί λοιπόν να "προφητεύει" (παραγγέλνοντας ουσιαστικά) στις κατοπινές γενεές των ιερέων, την εκπλήρωση κάθε τύπου τρομολαγνικών φαντασιώσεων βαφτίζοντάς τες προφητείες!
Ο ίδιος ο αποθεωθείς Ιουδαίος Ιησούς, δεν έκανε τίποτε περισσότερο απ’ αυτό! Εν γνώση του και μεθοδικά, με ότι έκανε εκπλήρωνε συστηματικά προφητείες και η επαναλαμβανόμενη διάσημη ρήση του «ίνα πληρωθεί το ρηθέν» (για να εκπληρωθεί η προφητεία) αποδεικνύει αυτήν ακριβώς την πρόθεσή του. Σε μια περίπτωση μάλιστα, (Ματθαίος 21.5 και Μάρκος 11.6) είναι ολοφάνερη η επιμελής προσπάθεια εκπλήρωσης συγκεκριμένης προφητείας, αφού ο ίδιος ο Ιησούς έστειλε τους μαθητές του να του βρουν ένα γαϊδούρι, ώστε να εισέλθει στην Ιερουσαλήμ ακριβώς όπως προέβλεπε η προφητεία του Δαυίδ.
Παρομοίως λοιπόν και σήμερα, τίποτε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, στα μυαλά των φανατικών χειραγωγών της ανθρώπινης ευπιστίας, οι καταστροφολογικές προφητείες της Βίβλου, να λειτουργούν ξανά σαν εντολές προς εκπλήρωση απ’ την μόνιμη μανία δικαίωσης και χειραγωγήσεις της ανθρώπινης ευπιστίας, που διακατέχονται οι φανατικοί της πίστης.
Μέγα παράδειγμα έπ’ αυτού είναι η εισαγωγή του αριθμού 666 στο γραμμικό κώδικα συναλλαγών, καθώς και στο λογισμικό των κομπιούτερ, που όλοι συμφωνούν πως o θα μπορούσε να αποφευχθεί (έτσι λένε τουλάχιστον), κι όμως είναι εκεί, γιατί ολοφάνερα κάποιοι φρόντισαν να ενσωματωθεί αυτός ο βιβλικός αριθμός στη ζωή μας, ώστε να αναζωπυρωθεί η πίστη στην βιβλική προφητεία, και να φουντώσει ξανά η προβατοειδής προσμονή εκπλήρωσης και των υπόλοιπων βιβλικών προφητειών.
Το χειρότερο βέβαια θα ήταν, από σκοτεινότερους εξουσιαστικούς κύκλους να επιχειρηθεί (αν δεν έχει συμβεί ήδη) η εκπλήρωση μεγάλων προφητεμένων βιβλικών καταστροφών, όπου κατ’ εντολή θεού... το τρίτο των δασών, των πλοίων και των κτισμάτων κατακαίονται... οι θάλασσες, οι ποταμοί και τα πόσιμα ύδατα μολύνονται (Αποκάλυψη 8.7-12) και ακολουθεί ο θάνατος μεγάλου πλήθους ανθρώπων από "θεόσταλτους" ανεξέλεγκτους λοιμούς.
Όσο λοιπόν η ανθρωπότητα σαν μαγεμένη παρακολουθεί τις καταστροφολογικές προφητείες της Βίβλου, άλλο τόσο θα ενθαρρύνονται κάποιοι σκοτεινοί εξουσιαστές, να πραγματοποιήσουν αυτές τις προφητεμένες (το σωστότερο είναι: προ-φυτεμένες) καταστροφές, κερδίζοντας τον θαυμασμό, την πίστη, αλλά και την διαιώνιση της εξουσίας τους.
Κορυφαίο παράδειγμα αυτής της τακτικής, αποτελεί η προφητεμένη επανίδρυση του Ισραήλ, που κατάκαιει ακόμα την Παλαιστίνη, αλλά και η αναμενόμενη αιματηρή εκπλήρωση της ανακατασκευής του ναού του Σολομώντα, που κατά τους εσχατολόγους, αποτελεί κορυφαίο πρόδρομο εκπλήρωσης της λεγόμενης τελικής εξόντωσης των εθνών που έχει το κωδικό όνομα "δευτέρα παρουσία".
Με τις προϋποθέσεις αυτές, κάποιοι αισθάνονται ότι ανεμπόδιστα μπορούν να δημιουργήσουν ένα εφιαλτικό μέλλον, βασισμένο στον προφητολάγνο προσανατολισμό μας. Στην κατεύθυνση αυτή, τους διευκολύνει αφάνταστα και τους εξωθεί, η τυφλή μας πίστη στις προφητείες τους... ή πίστη μας στις διαχρονικές εντολές προς εκπλήρωση που εμείς αφελώς ονομάζουμε προφητείες!
Η καλλιέργεια πίστη λοιπόν στις προφητείες, παράγει μια κατάλληλη κοινωνική χημεία, που σαν μαγνήτης τραβά πάνω μας την ιδέα της εκπλήρωσής τους! Είναι προφανές: Όσο πιστεύουμε στις προφητείες τόσο αυτές θα εκπληρώνονται!
Μια τέτοια ευρύτατα διαδεδομένη πίστη (λαϊκή προσμονή) μόνο να βλάψει μπορεί το ίδιο μας το μέλλον. Σίγουρα, εκτός των άλλων, συσκοτίζει το σημαντικό κορυφαίο καθήκον μας απέναντι στην επείγουσα διαχείριση και πρόνοια του μέλλοντός μας. Αυτή λοιπόν η επείγουσα λογική διαχείριση του πλανήτη, και η έγκαιρη πρόνοια για το μέλλον, δεν απουσιάζει τυχαία απ’ τους λαούς της γης. Απουσιάζει τραγικά απ’ τον ορίζοντα της φροντίδας μας, ακριβώς επειδή αντί να διαμορφώνουμε το μέλλον μας με ορθολογισμό, ελευθέρια, προσαρμοστικότητα, λογικές προτεραιότητες και φρόνηση, οι ορίζοντες μας είναι κατειλημμένοι από τα μαύρα σύννεφα παραμυθοπλασία της εσχατολογικής προφητείας.
Κάποιοι παίζουν επιτυχώς με το μέλλον μας, γιατί γνωρίζουν ότι είναι το μόνο αληθινό χρηματιστήριο. Σ’ ένα συνέδριο τραπεζιτών, άκουσα κάποτε με τα ίδια μου τ αυτιά την βαθιά τους επίγνωση για την αξία της διαμόρφωσης του μέλλοντος. Σύνθημα του συνέδριου ήταν: «Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το διαμορφώνουν»
Δυστυχώς αληθεύει ακόμα ότι: «λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα»
Μ. Καλόπουλος
...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!

γραμμένο από Ανδρέας, Αύγουστος 29, 2010
γραμμένο από ΑΝΩΝΥΜΗ, Μάρτιος 07, 2011
γραμμένο από λυκος, Ιούλιος 10, 2011
γραμμένο από ΙΩΑΝΝΗΣ-EYBOIA, Νοέμβριος 28, 2011
Ένας Αμερικανός, ο Peter Stoner (Πήτερ Στόνερ) έχει γράψει για το θέμα των προφητειών που εκπληρώθηκαν στο πρόσωπο του Χριστού, ένα βιβλίο που τιτλοφορείται: Ομιλεί η επιστήμη (Πηγή: Stoner, P.-Newman, R.C. Science Speaks, Chicago 1976, σελ.. 106-112.).
Σήμερα έχει προσελκύσει την προσοχή του επιστημονικού κόσμου η μαθηματική θεωρία των πιθανοτήτων.
· Τί πιθανότητα έχομε να κληρωθεί ο αριθμός του λαχείου μας; Κάποια. Ελάχιστη.
· Τί πιθανότητα έχομε, αν ρίχνομε τυχαία ένα κουτάκι με στοιχεία του αλφαβήτου επάνω σε ένα τραπέζι, να ιδούμε σχηματισμένο το «Πάτερ ημών»;...
· Τί πιθανότητα υπάρχει, να συμπέσουν τόσες προφητείες τυχαία σε ένα πρόσωπο;
· Τί πιθανότητα...
Αν θελήσομε, μας λέγει λοιπόν ο Στόνερ, να εφαρμόσομε τις σύγχρονες μεθόδους της θεωρίας των πιθανοτήτων σε οχτώ μόνον προφητείες έχομε το εξής αποτέλεσμα: η πιθανότητα να επιζήσει ένας άνθρωπος και να πραγματοποιήσει στον εαυτό του τις οχτώ αυτές προφητείες είναι μία στις δέκα υψωμένες στην 17 δύναμη (1/10^17). Αυτό σημαίνει ότι η πιθανότητα αυτή είναι 1/100.000.000.000.000.000 δηλ. μία στα εκατό τετράκις εκατομμύρια!
Τι σημαίνει αυτό;
· Αν πάρομε 10^17 (δηλ. εκατό τετράκις εκατομμύρια) μεταλλικά εικοσάδραχμα και τα απλώσουμε στο έδαφος του Τέξας (έχει έκταση, όση και η Βαλκανική!) θα χρειασθεί να σκεπάσουμε το έδαφός του σε πάχος 0,60 μ.
· Μετά παίρνομε ένα κάποιο από αυτά τα νομίσματα και το σημαδεύομε. Και μετά το ανακατεύομε μέσα σ’ εκείνο το χάος των νομισμάτων.
· Μετά παίρνομε έναν άνθρωπο, του δένομε τα μάτια, και του δίνομε την άδεια να ψάξει σε όποια κατεύθυνση θέλει, για να βρει το σημαδεμένο νόμισμα! Και όχι μόνο να το βρει μα και να μας βεβαιώσει ότι είναι εκείνο που του ζητάμε και όχι κάποιο άλλο!
Τί πιθανότητα υπάρχει, να μπορέσει να βρει το σημαδεμένο νόμισμα;
Μηδενική!
Αν λοιπόν οι συγγραφείς των βιβλίων της αγίας Γραφής έγραψαν τις οκτώ μόνον προφητείες κατά υπαγόρευση της φαντασίας τους - επειδή δηλ. έτσι τους κατέβηκε - η πιθανότητα να πραγματοποιηθούν σε ένα πρόσωπο είναι μία στα εκατό τετράκις εκατομμύρια, δηλαδή μηδενική. Για φανταστείτε τώρα να εφαρμόσομε την θεωρία των πιθανοτήτων όχι μόνο σε οκτώ προφητείες, αλλά σε 300. Τί πιθανότητα έχομε να συμπέσουν σε ένα πρόσωπο; Ο Στόνερ γράφει: 1/10^157. Σε τί μεταφράζεται αυτός ο γρίφος, αν το 10^17 μας κάνει εκατό τετράκις εκατομμύρια;
Επειδή οι περισσότεροι δεν ξέρομε πολλά πράγματα για την θεωρία των πιθανοτήτων - πολλοί, ακόμη και επιστήμονες, δεν ξέρουν τίποτε για αυτήν - διερωτώμεθα:
Είναι τα πορίσματα του Στόνερ σωστά;
γραμμένο από vas019, Νοέμβριος 28, 2011
Εχεις παιξει με τον Θεο και εχεις κανει κριτικη στο διακαιωμα κριτικης και θανατου.
Οι πνευματικες σαβουρες σου δεν μετρανε μια και το μεγεθος της πλανηε σου ξεπερνα καθε φαντασια. Αν εχεις λιγο ιχνος σοβαροτητος ελα σε ανοικτο φορουμ (phorum.gr) στην θρησκειολογια να δουμε τι πιανεις και να εκθεσεις τις μπαρουφες σου η να τις ανακαλεσεις. Ελα γιατι το 12 καταρεουν πολλα και ο διαβολοκινητος κοσμος αυτος οπως τον ξερεις τελειωνει συντομα σε περιπου 6 χρονακια που ομως οι περισσοτεροι δεν θα την βγαλουν ουτε μεχρι τοτε..
Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2010 12:25)














