logo

fb youtube rss

Σύνδεση

 


MPAROYSIS

Απάντηση Καλόπουλου στον Αρχιμανδρίτη Ν. Μπαρούση

Ο Αρχιμανδρίτη Ν. Μπαρούση γράφει:

Αγαπητοί κύριοι… φοβούμε ότι δεν έχετε διαβάσει μελέτες που στηρίζονται στις πηγές και αναφέρουν ότι η αποδοχή του Χριστιανισμού ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΣΕΡ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΗΜΑΝ, "Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ", Τ. Α', ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ Ο ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΔΙΗΡΧΕΤΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΣΦΑΓΙΑ ΓΙΑ ΘΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΘΥΣΙΑΖΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΠΙΑ. ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΡΑΝΣΙΜΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Ο ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ, "ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ".

Αλλά ας αντιπαραβάλλουμε τα δύο μεγέθη: από την μια έχουμε χριστό, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ - ΑΓΑΠΗ ΕΣΤΙ, ΑΥΞΗΣΙΣ ΦΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΣ (ΑΓ. ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΦΩΤΙΚΗΣ).

Από την άλλη έχουμε τον Δία που εκπρωσοπει ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ, ΤΑ ΠΑΘΗ, ΤΗΝ ΑΙΜΟΜΥΞΙΑ, ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ;

Αυτή τη μυθολογία πολύ νωρίς, ήδη από την εποχή του Ξενοκράτη, η αθεϊστική φιλοσοφία των Ελλήνων την καθυπέταξε - για να μην κάνω λόγο περί του Σωκράτικού Δαιμονίου και των μυστηρίων - ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΤΑΥΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΟΥΣ, Η ΤΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΡΙΝΑΝ ΤΑ ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ.

Με κατηγορείτε για μίσος, χρησομποιώντας την κοσμικότητα του ΔΥΤΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΙΕΘΕΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΤΗΝ ΜΑΓΝΕΥΡΑ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΕΝΩ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Αυτά αναφέρονται στο μνημειώδες έργο του Κωνσταντίνου Παπαρηγοπούλου, "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ", η οποία εγράφη για να αποδηχθεί Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ του ελληνικού έθνους, υπό του βάρους του Πανσλαυισμού του Φαϋελμάυερ - βλ. HERNI BELLE, "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".

ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΟΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΛΑΥΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΑΦΟΥ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΡΛΛΗΝΩΝ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ, ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΛΑΥΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.

Μου αναφέρετε ότι ο Δίας ανήκει στο γονίδιο των Ελλήνων. Αν αυτό ήταν δυνατό τότε ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑ; Στον Προμηθέα Δεσμώτη, ο Προμηθέας δεν τιμωρείται από το Δία, διότι έκλεψε την φωτιά τους Θεούς, ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΙΦΘΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΤΟΣ ΣΠΕΡΜΑΤΩΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, κατά Ιουστίνον, τον Ελληνοφιλόσοφο και μάρτυρα της Εκκλησίας. Ως εκ τούτου οι Έλληνες είναι ο εκλεκτός λαός του Ιησού, και ουδόλως οι Εβραίοι. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι ο Καλόπουλος κάνει πρώτοτυπα πράγματα με την ιδιότητα του ερευνητή: αμφισβητεί την επιστήμη, καταπατεί την αξία της βιβλιογραφίας, εμφανίζει πηγές με ερμηνεία κατά το ίδιο όφελος, χρησιμοποιεί μελετητές οι οποίοι έχουν αποδείξει το σκότος και ύποπτο του βίου τους. ΕΝΑΣ ΡΙΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΜΩΡΙΑ ΤΟΥ. Τώρα αποδεικνύοσαστε ότι είσαστε τόσο ανιστόριτοι και εθελοτυφλούντες, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΕ ΤΗΝ ΥΒΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑΝ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΠΕΡΣΕΣ.

Και ένα τελευταίο: ο πιτσιρικάς απήντησε αυτά, διότι αυτά του προβάλλει ο μπαμπάς του και οι εκπαιδευτικοί που ο μπαμπάς του έχει επιλέξει για την παιδεία του, πρώτον, και δεύτερον, ΔΙΟΤΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ "ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟ ΧΙΛΙΩΝ ΟΜΜΑΤΩΝ", κατά Συνέσιον τον Κυρήνης, τον ελληνοφιλόσοφο πατέρα και εκκλησιαστικό συγγραφέα. ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, +ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥΣΗΣ     

 

Ο Μ. Καλόπουλος απαντά:

Κύριε ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥΣΗ…

Μας γράφετε πως δεν έχουμε διαβάσει μελέτες που αναφέρουν ότι η αποδοχή του Χριστιανισμού ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ.

Κάθε άλλο, από τα παιδικά μας χρόνια μέχρι και την τελευταία μέρα των σπουδών μας, μόνο αυτή την θέση είχαμε συναντίσει. Ουδέποτε είχαμε ακούσει το παραμικρό περί ιστορικής συγκρούσεως Ιουδαιο-Χριστιανισμού και Ελληνισμού.

Ξεχνάτε όμως να μας πείτε, πως ο Ιουδαιο-Χριστιανισμός, έγινε πράγματι "οικιοθελώς" αποδεκτός, αλλά μόνο μετά τον φρικτό νομικό διωγμό, την απόλυτη κοινωνική περιθωριοποίηση, την πλήρη οικονομική εξουθένωση και ενίοτε τον βασανιστικό θάνατο των ανθιστάμενων Ελλήνων, όπως ενδεικτικά περιγράφει ο τραγικός διαμελισμός της Υπατίας.

Βλέπε σχετικά:
ΥΠΑΤΙΑ ΘΕΩΝΟΣ (370-415) TOY ΑΘΑΝΑΣΙΟY ΜΕΡΤΖΑΝΙΔΗ
1998: Έτος Κυρίλλου. Ο Φονιάς της Υπατίας... γιορτάζει!
Τρείς ιεράρχες: ΠΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ;

Στην κατεύθυνση αυτή επικαλείστε τον ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΗΜΑΝ (όπως πολύ συχνά κάνει και ο κύριος Μεταλληνός) ως την πλέον αμερόληπτη ιστορική πηγή, προφανώς διότι μόνο αυτόν διδαχθήκατε στην θεολογική σχολή.

Ξεχνάτε όμως να μας πείτε, πως για τον Ράνσημαν είναι γραμμένο το εξής περίεργο: «Στην προσωπική του ζωή ο Ράνσημαν παρέμενε ένας παλιομοδίτης εκκεντρικός Άγγλος αριστοκράτης, που ασχολούνταν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό με τον αποκρυφισμό».

Βλέπε σχετικά: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%AE%CE%B2%CE%B5%CE%BD_%CE%A1%CE%AC%CE%BD%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD

 «Ο δε αποκρυφισμός είναι η υποτιθέμενη γνώση θεωριών, πρακτικών και τελετουργιών που βασίζεται σε, υποτιθέμενο, κόσμο των πνευμάτων και άγνωστες και υπεραισθητές δυνάμεις. Μέσα σε αυτές τις πρακτικές συγκαταλέγονται ο Υπνωτισμός, η Μαγγανεία, η Μαγεία και η Αλχημεία».     

RUNCIMAN-EFRAIMΑπό τον αποκρυφιστή Ράνσημαν λοιπόν, δεν θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από το να χαϊδεύει συστηματικά τ’ αυτιά της χριστιανικής θεοκρατίας, χάρην αμέτρητων βραβεύσεων, συλλογής τίτλων και προνομίων. Η ενδεικτικότερη δε των επιλογών του, είναι η φιλία του με τον άλλο μάγο της φυλής τον Εφραίμ του ΒατοπαιδίουΒλέπε εικόνα στα αριστερά του κειμένου

Απ’ την άλλη, για σκεφθείτε το και αντίστροφα… αν στην ιστορική σύγκρουση Ελληνισμού-Ιουδαιο-Χριστιανισμού, είχε επικρατήσει ο Ελληνισμός, ακόμα και ο πιο κακοπροαίρετος ανάμεσά μας, μπορεί εύκολα να υποθέσει πόσους ελληνίζοντες "Ράνσημαν" θα είχαμε στην διάθεσή μας, για να καταγγέλλουν τις αναρίθμητες ελληνο-διωκτικές αθλιότητες του χριστιανισμού.

Στην Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη (τόμος Ελλάς σελ. 159) διαβάζουμε: «Δυστυχώς κατά τον ιβ αιώνα παρετηρήθη παρεκτροπή των μοναχών εν Ελλάδι. Στίφη έφιππων και οπλισμένων μοναχών δια κορυνών (ροπάλων) και τόξων, ακολουθούμενων και από θεραπόντων (υποστηριχτών) διέτρεχαν την χώρα λαφυραγωγούντες τους αγρούς και βαπτίζοντας διά της βίας τους υπολειπόμενους (Έλληνες) ειδωλολάτρες. Ισχυριζόμενοι (οι μοναχοί) ότι εξέβαλαν δαιμόνια εκ των πασχόντων, παρεδίδοντο εις πολλάς ατοπίας». Ξέρετε ποιος τα γράφει αυτά; Όχι φυσικά ο Ράνσημαν… αλλά ο Χρυσόστολος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών! (βλέπε σελίδα 173)

Μας γράφετε πως πρέπει να αντιπαραβάλουμε τα δυο μεγέθη… δηλαδή τον Έλληνα Δια με τον Ιουδαίο Γιαχβέ.

Ξεχνάτε όμως πως η έντιμη αντιπαραβολή, πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις, δηλαδή τα αγαθά επιτεύγματα της εποχής του Διός και του Ελληνικού πολιτισμού, με τα αγαθά επιτεύγματα της εποχής του Γιαχβέ, και φυσικά τα άθλια επιτεύγματα του Διός, με τα αντίστοιχα του Γιαχβέ. Αυτή θα ήταν πράγματι μια τίμια αντιπαραβολή. Έτσι σε μια τέτοια τίμια αντιστοίχισης αθλιοτήτων, μπορεί πράγματι να μην διαφαίνεται εύκολα ο νικητής, μια και οι αθλιότητες ποτέ δεν έλειψαν από κανένα λαό. Αλλά, στην άλλη πλευρά της αντιστοίχησης των αγαθών της εποχής του Διός μ΄αυτήν του Γιαχβέ, θα είχατε μεγάλο πρόβλημα, μια και στην μεριά του Ελληνισμού θα βρίσκαμε έναν πολλά υποσχόμενο ακμάζοντα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος πολιτισμό, ενώ στην αντίστοιχη του Γιαχβέ, έναν συνεχώς αυξανόμενο κόσμο σκοταδισμού, δεισιδαιμονίας, δηλητηρίων, ελπιδολαγνείας και ψευδοσωτηριασμού.

Όμως πονηροί όντες, κάνετε την ελεεινή ατιμία, να συγκρίνετε ανόμοια πράγματα, δηλαδή, συγκρίνετε συνεχώς ότι καλύτερο έχει να επίδειξη η περίοδος του Χριστιανο-γιαχβισμού, με ότι χειρότερο μπορείτε να ανακαλύψετε στην εκτεταμένη ελληνική γραμματεία. Αυτό κύριοι είναι ο ορισμός της ιστορική αλχημείας, και η πεμπτουσία της εξαπάτησης και της εσκεμμένης ατιμίας, που δυστυχώς την εφαρμόζεται και σε ανυπεράσπιστα παιδάκια. Κατέχοντας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μιας ολόκληρης χώρας, αιώνες τώρα τα υποχρεώνεται σε εγκεφαλική δηλητηρίαση με θρησκευτικά εμφυτεύματα, για να έχετε εσείς ισοβίως τα χειροφιλήματα και την αρωγή ενός εντελώς εξουθενωμένου λαού, που πνευματικά αποχαυνωμένος, δέχτηκε να σας ακολουθήσει από τα δυσθεώρητα ύψη της πολλά υποσχόμενης πνευματικότητάς του, στα τρίσβαθα της σημερινής απόλυτης υποδούλωσης στους ιδίους εκείνους "Χαλδαίους" πνευματικούς και οικονομικούς σωτήρες του.

Μας γράφετε: ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ…

Μα και φυσικά και τον αμφισβητούμε, μια και κατά τη γνώμη πολλών… είναι ο Έλληνας Ράνσημαν του οποίου τα βήματα επάξια ακόλουθη η κυρία Αρβελέρ και οι όμοιοι της, συνεχίζοντας το έργο του απόλυτου χριστιανο-κόλακα, χριστιανο-γλείφτη, αλλά και Ελληνο-θάφτη Ράνσημαν.

Για πολλούς μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το ιστορικό έργο του Κωνσταντίνου Σάθα, ο όποιος: «αρνήθηκε την  θεωρία του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού, και συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση του Κατεστημένου με προεξάρχοντα τον υποστηρικτή του ελληνοχριστιανικού ιδεολογήματος Κωνσταντίνο Παπαρρηγόπουλο».

Μας γράφετε πως: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΙΕΘΕΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΤΗΝ ΜΑΓΝΕΥΡΑ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΗΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.

Ξεχνάτε όμως να μας πείτε πως το αυλικό αυτό διδακτήριο (Μαναύρα: magna aula, = αίθουσα τελετών του Μεγάλου Παλατιού) το ξεκίνησε περί το 800 ο αρχομανής καίσαρας Βάρδας που χαρακτηρίζεται ως «έχων παντελή έλλειψη ηθικών αρχών», και στην οποία δίδασκαν κυρίως ιεράρχες που ξεσήκωναν τα μαθηματικά των Ελλήνων που εύρισκαν σε διάφορα μοναστήρια Μονών! Ξεχνάτε επίσης πως η σχολή αυτή, δεν άφησε πίσω της καμία νέα επιστημονική προσέγγιση, καμιά φιλοσοφική διεύρυνση, και τα μαθήματά της στο σύνολο τους ήταν μόνο τέσσερα: γραμματική, αστρονομία, φιλοσοφία και γεωμετρία. Το δε μόνιμο χαρακτηριστικό της σχολής (μετά τα πρώτα δέκα χρόνια και μέχρι το 913) ήταν πως μονίμως υπολειτουργούσε.

Ο Λέων ο μαθηματικός σχολάρχης, ήταν Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Διάδοχος του Λέοντα στην σχολή, ήταν ο Άγιος Κύριλλος ο φωτιστής των Σλάβων. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόση θεολογία ανακάτευαν στα υποτιθέμενα ελληνικά μαθήματα και την φιλοσοφία;

Αυτό που δεν επισημαίνετε επίσης, είναι ότι η αυλική αυτή σχολή, σκοπό είχε, όχι την έρευνα ή τη διεύρυνση των ελληνικών επιστημών, αλλά την στοιχειώδη μόρφωση ικανών αυλικών. Αυτή η αυλική παιδεία, που είναι μοντέλο υπόδουλης παιδείας, υπήρχε όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Περσία και σε ολόκληρη την ανατολή. Έτσι αυτή η ιδεολογικά αλλοτριωμένη σχολή, μακράν απέχει από τις ανεξάρτητες ιδιωτικές σχολές των Ελλήνων, αλλά και την πάνδημη παιδεία της αρχαιότητας. 

Μας γράφετε πως: Οι Έλληνες είναι ο εκλεκτός λαός του Ιησού, και ουδόλως οι Εβραίοι.

Ξεχνάτε όμως πως ο ίδιος αυτός θεός, είχε εκφράσει την ξεκάθαρη ανθελληνική του διάθεση λέγοντας «επεγερώ τα τέκνα σου Σιών επί τα τέκνα των Ελλήνων» Ζαχαρίας 9.13. Συγγνώμη… άλλος ήταν εκείνος ο θεός; Δεν ήταν κατά την πίστη σας ο ίδιος Χριστός στην προανθρώπινη ύπαρξή του; Άλλος είναι ο Ιησούς... και άλλος ο Γιαχβέ;

Ξεχνάτε επίσης πως ιστορικά ο ίδιος υποτιθέμενος αυτός θεός, καθοδήγησε την ορθοδοξία να συνευρεθεί "ερωτικά" με την Ρώμη, και όχι με τους Έλληνες. Απόδειξη πως με τη συνδρομή των Χριστιανών η Ρώμη μεγαλούργησε, ενώ οι Έλληνες κυριολεκτικά αφανίσθηκαν. Χρειάζεται πράγματι μεγάλες δόσεις φαντασίας, για να ερμηνευθεί αυτός ο αφανισμός, ως αποτέλεσμα της εκλεκτικής αγάπης αυτού του θεού υπέρ των Ελλήνων!

Και εν πάση περιπτώσει, για να τελειώνουμε και να μην τρέχουμε σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της ιστορίας, παριστάνοντας τους παντογνώστες και κυνηγώντας την εκπαιδευμένη και γόνιμη χριστιανική φαντασίας σας, ή την πληθωρική σας ιστορική χριστομάθεια, σας προσκαλώ να προσγειωθούμε σε συγκεκριμένα θέματα, τα οποία θίγονται από μένα στο συγκεκριμένο ΣΑΪΤ. 

Παρακαλώ λοιπόν, επειδή θέλουμε πράγματι να ακούσουμε τις όποιες ενστάσεις σας, να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Πότε ακριβώς δημιουργήθηκε ο Αδάμ; Πόσον χιλιάδων ετών είναι ο άνθρωπος επί της γης; Πρέπει να αγνοηθούν όλα τα σχετικά ευρήματα της επιστήμης;

Γιατί δεν λέει ο θεός της Βίβλου ουτε μια κουβέντα αποδοκιμασίας στον Λωτ, που συνευρέθη με τις κόρες του;

Δικαιούται κάτω από οποιοδήποτε συνθήκες ο θεός να δίνει εντολές βρεφοκτονίας;

Στην περίπτωση του Ιεφθάε, έχουμε πράγματι την ανθρωποθυσία της κόρης του;

Τι έχετε να πείτε για την διπλή γνωριμία του Δαυίδ με τον Σαούλ;

Πως ερμηνεύετε εσείς την δίψα του Σαμψών;

Παρακαλώ μην δίνετε επιγραμματικές απαντήσεις, αλλά αφήστε μας να απολαύουμε ολόκληρη την συλλογιστική σας, με λιτό και κατανοητό τρόπο! Θα προτιμούσα να μας γράψετε ξεχωριστά τις σκέψεις σας για κάθε μια από τις ερωτήσεις, για να συνεχίσουμε έναν ενδεχομένως ενδιαφέροντα διάλογο, με επιπλέον ερωτήσεις επί συγκεκριμένων βιβλικών θεμάτων.

Φιλικά...
Μ. Καλόπουλος


Βλέπε επίσης: Ο Μ. Καλόπουλος απαντά ξανά στον Μητροπολίτη Π. Μπαρούση.

Author: Οδυσσέας
Comment:
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ. Η ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΟΓΟ. ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ. ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΓΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ. ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΄ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ'. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.