logo

fb youtube rss

ΣύνδεσηΟ Μ. Καλόπουλος απαντά ξανά στον Αρχιμανδρίτη Ν. Μπαρούση.


Ο Αρχιμανδρίτης Μπαρούσης γράφει:

Πως φαίνεται ότι είσαστε ανιστόριτος κ. Καλόπουλε, όπως επίσης και επιδερμικός γνώστης των βιβλικών θεμάτων. Ο Άγιος Κύριλλος, ο φωτιστής των Σλαύων υπήρξε Μητροπολίτης, αλλά ουδέποτε Θεσσαλονίκης. Μητροπολίτη της Μεγάλης Μοραβίας. ΜΗΝ ΕΠΕΜΒΕΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΟΤΙ ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ

Ως προς την ύπαρξη του Αδάμ, τα βυζαντινά κείμενα κάνουν λόγο περί κτήσεως κόσμου το 5500 π. Χ. Αυτή όμως είναι η ημερομηνία που έχουμε εμφάνιση ανθρώπου, τύπου HOMMO SAPIENS για πρώτη ΣΤΗ ΓΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;

Διαβάστε μια ακόμα φορά το κείμενο της Γενέσεως. Ο Λωτ υποχρεόθηκε από το Θεό να φυτέψει τέσσερα ξερά κλαδιά στην έρημο πέραν του Ιορδάνου και να τα ποτίζει καθημερινώς μέχρι να βλαστήσουν, ως σημείο συγχωρήσεως του αμαρτήματός του. Αυτό επετεύχθεη μετά από 60 έτη. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Ως προς τα υπόλοιπα δύο ερωτήματά σας ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης ταυτίζεται με τη σκληρότητα της εποχής, θέση που εξαλείφεται από τον Λόγο της τελειούς χάριτος και αγάπης. Δεν είναι η πρώτη φορά θανάτου παιδιού. Πολλές φορές ο Θεός δοκιμάζει την πίστη. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΜΟΝΟΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΝΩ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΤΟ ΙΔΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΑΓΕΤΕ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ, ΕΝΕΡΓΩΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΚΟ, "ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΘΕΟΣ", ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ, "ΑΦΡΩΝ ΕΙΠΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΑΥΤΟΥ, ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΘΕΟΣ", οπότε δύο αρνήσεις δημιουργούν μία κατάφαση.

Κάνετε λόγω περί βασανιστικού τρόπου ανθισταμένων Ελλήνων. Αποδείξτε το, όπως εγώ απέδειξα το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΑΣ. Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΣΑΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!

Ο Μεταλληνός λέγει ότι "ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΩ, ΤΟΤΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΠΜΑΤΩΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ". Τέλος μου λέτε ότι αμφισβητείτε τον Παπαρηγόπουλο, ο οποίος απέδειξε την ιστορική συνέχεια του Ελληνικού Έθνους, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Τότε δεν δικαιούστε να μιλάτε περί ελληνισμού, αφού η αρχαία Ελλάδα πέθανε με το "ΒΕΛΤΙΟΝ ΤΟ ΔΟΥΛΟΥΣΘΕ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ", ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ –
ΑΥΤΗ ΕΜΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ -, Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.

Και ως το πιος είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού, σας παραπέμπω στο Ιωάαννης, ιβ' , 20 - 23, όταν εφμανίστηκαν οι Έλληνες μπροστά στον Ιησού, "ΕΛΗΛΥΘΕ Η ΩΡΑ ΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΗ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ". ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ. ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΚΑΛΙΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΛΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΑΣ ΟΠΩΣ Ο κ. Γιώργος, ο οποίος δεν γνωρίζει τα νεκύια έθη της ταφής, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ, Η ΔΑΙΜΟΝΠΛΗΞΙΑ, Η ΜΑΓΙΣΣΟΦΘΟΝΙΑ, Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ, Ο ΕΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΣΑΣ. ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΣΩ ΣΤΟ ΕΠΙΔΕΔΟ ΣΑΣ ΠΕΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΖΥΤΗΣΟΥΜΕ. ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, +ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ Π. ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 

Ο Μ. Καλόπουλος απαντά:

Κύριε Μπαρούση…

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση μαζί σας. Όχι μόνο δεν έχετε επίγνωση του τι γράφετε, αλλά δεν προσέχετε ουτε και τι σας απαντούν!

Με διορθώνετε σε κάτι που ποτέ δεν έγραψα! Ποτέ δεν έγραψα πως ο Άγιος Κύριλλος ήταν επίσκοπος Θεσσαλονίκης… αλλά πως: ο Λέων ο μαθηματικός σχολάρχης, ήταν Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης!

Θυμίζετε λίγο από τρένο σε κατηφόρα. Αν με την ιδία προσοχή διαβάσατε και τη Βίβλο, τότε καταλαβαίνουμε πολύ καλά, γιατί δεν σταθήκατε ουτε στιγμή στα πλέον σκοτεινά σημεία της ν’ αναρωτηθείτε στοχαστικά, τι στο καλό λέει επιτέλους αυτό το σκοτεινό Εβραϊκό βιβλίο.

Βέβαια με την εδώ παρουσία σας, και το απαράμιλλο παραλήρημά σας, πέτυχα να δουν οι αναγνώστε μου, ποιοι είναι οι σημερινοί ηγέτες της κρατικής θρησκείας, στους οποίους ένας ολόκληρος λαός εμπιστεύτηκε αιώνες τώρα την τύχη και το μέλλον του, και νομίζω πως πήραν ήδη μια κατάπικρη γεύση της αναξιοσύνη σας σε όλα τα επίπεδα.

Έχετε εισβάλει σε ένα ΣΑΪΤ με βιβλικές αμφισβητήσεις, και αντί να επιχειρήσετε με προσοχή και ενδιαφέρον να ανατρέψετε μεθοδικά τους κατάπικρους ισχυρισμούς του, εσείς τσαλαβουτάτε στις λάσπες των Ιουδαϊκών γνώσεών σας, απολαμβάνοντας αυτάρεσκα την υποτιθέμενη παντογνωσία σας.

Περιέργως δεν προσέχετε στοιχειωδώς ουτε την ορθογραφία σας! Φυσικά δεν είναι κάτι στο όποιο μπορώ να καυχηθώ και ο ίδιος, αλλά εσείς ξεπερνάτε κάθε φρικτό όριο… ενδεικτικό ίσως κι αυτό της συναισθηματική σας κατηφόρας! Μη φοβάστε κύριε Μπαρούση… ηρεμίστε δεν κινδυνεύουν τα προνόμιά σας, τουλάχιστον όχι ακόμα. Συγκεντρωθήτε σ’ αυτό που κάνετε, δείχνοντας σεβασμό σ’ όλους εκείνους που σας πληρώνουν πλουσιοπάροχα για να τους εκπροσωπείτε, και περιμένουν οι δύσμοιροι από σας, εκφράσεις που αποπνέουν πνευματική ανωτερότητα και χριστιανική νηφαλιότητα. Ο πανικός σας είναι τόσο έκδηλος, που διευκολύνετε αφάνταστα το δικό μου έργο.

Με μια ασαφή δήλωσή σας, ξεπετάτε το θέμα της γέννηση του ανθρώπου τοποθετόντας το στο 5500 π. Χ. (δηλαδή πριν από 7.500 χρόνια) χωρίς να καταδέχεστε να μας πείτε οτιδήποτε για το πως προκύπτει αυτή η χρονολογία. Σας υπενθυμίζω πως οι Εβραίοι, οι πλέον αρμόδιοι να αθροίσουν τα έτη της ζωής των πατριαρχών τους, (αρχής γινόμενης από την δημιουργία του βιβλικού τους Αδάμ), διανύουν σήμερα αισίως το έτος 5769 από κτήσεως Αδάμ. Έτσι ο Αδάμ τοποθετιέται όχι στο δικό σας 5.500 π.Χ. αλλά στο 3758 π. Χ.

Μου γράφετε: Διαβάστε μια ακόμα φορά το κείμενο της Γενέσεως. Ο Λωτ υποχρεόθηκε από το Θεό να φυτέψει τέσσερα ξερά κλαδιά στην έρημο πέραν του Ιορδάνου και να τα ποτίζει καθημερινώς μέχρι να βλαστήσουν, ως σημείο συγχωρήσεως του αμαρτήματός του. Αυτό επετεύχθη μετά από 60 έτη.

Κύριε Μπαρούση… που στο καλό γράφει η Γένεσις κάτι τέτοιο;
Και γιατί το να ποτίζεις ξερόκλαδα… συγχωρεί την αιμομικτική παιδεραστία;!

Στην ερώτησή μου: Δικαιούται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ο θεός να δίνει εντολές βρεφοκτονίας;

Μου απαντάτε: Δεν είναι η πρώτη φορά θανάτου παιδιού. Πολλές φορές ο Θεός δοκιμάζει την πίστη.

Ειλικρινά... αυτά είναι μάλλον Κινέζικα. Κάτι θέλετε να πείτε αλλά προφανώς δεν το καταφέρνετε. Και το πλέον σίγουρο, αυτά είναι μάλλον πολύ λίγα για να απαντήσουν στο κολοσσιαίο θέμα της εντελλόμενης από θεό παιδοκτονίας! Προφανώς λοιπόν τα τετερίσματα σας αυτά, οφείλονται στο γεγονός, πως παραμένει αυτονόητη αλήθεια ότι κανένας θεός και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις δεν δικαιούται να διάταξη την σφαγή νηπίων και θηλαζόντων, όπως δυστυχώς συμβαίνει κατ’ επανάληψη στη Βίβλο!

-«και τώρα θανατώσατε εκ των παιδίων πάντα τα αρσενικά, και θανατώσατε πάσας τας γυναίκας, όσαι εγνώρισαν άνδρα»! Αριθμοί 31.15-17
-«θανάτωσον άνδρα και γυναίκα και παιδίον θηλάζον»! Α΄ Σαμουήλ 15.3
-«θανατώστε νήπια και θηλάζοντα» (Ο΄) Β΄ Βασιλειών 15.3
-«θέλεις πατάξει πάντα τα αρσενικά εν στόματι μαχαίρας... τας δε γυναίκας και τα βρέφη και τα κτήνη και πάντα όσα ευρίσκονται εν τη πόλει... Ούτω θέλεις κάμει εις πάσας τας πόλεις. εκ των πόλεων όμως των λαών τούτων, τας οποίας Κύριος ο Θεός σου δίδει εις σε κληρονομίαν, δεν θέλεις αφήσει ζων ουδέν έχον πνοήν· αλλά θέλεις εξολοθρεύσει αυτούς κατά κράτος»! Δευτερονόμιο 20.13-17
Βαβυλώνα, η μέλλουσα να ερημωθής… Μακάριος όστις πιάση και ρίψη τα νήπιά σου επί την πέτραν»! Ψαλμ.136 (ή137.9).

Περί βασανιστικού εκχριστιανισμού των ανθιστάμενων Ελλήνων.

XRYSOSTOMOS_BΑλήθεια πιστεύεται πως δεν υπάρχουν ικανά αποδεικτικά στοιχεία ελληνικών διωγμών από τους Χριστιανούς; Εξηγήστε μου λοιπόν αυτό που ανεξήγητα και χονδροειδώς παραβλέπετε από την δήλωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών που σας προανέφερα: «Δυστυχώς κατά τον ιβ αιώνα, παρετηρήθη παρεκτροπή των μοναχών εν Ελλάδι. Στίφη έφιππων και οπλισμένων μοναχών  δια κορυνών (ροπάλων) και τόξων, ακολουθούμενων και από θεραπόντων διέτρεχαν την χώρα λαφυραγωγούντες τους αγρούς και βαπτίζοντας διά της βίας τους υπολειπόμενους ειδωλολάτρες. Ισχυριζόμενοι (οι μοναχοί) ότι εξέβαλαν δαιμόνια εκ των πασχόντων, παρεδίδοντο εις πολλάς ατοπίας» Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη (τόμος Ελλάς σελ. 159)

Επειδή φαίνετε να μεγαλώσατε στην θερμοκοιτίδα του Χριστιανισμού, παρακαλώ να ενημερωθείτε διαβάζοντας επίσης το παρακάτω άρθρο: Απίστευτο κείμενο: Πορφύριος Γάζας - Έτσι εξολόθρευσε ο χριστιανισμός τον ελληνισμό! Και περιμένουμε τις εξηγήσεις σας.

Όσον αφορά την δήλωση του Πλουτάρχου στην οποία στηρίζεται την υποτιθέμενη δουλοφροσύνη των Ελλήνων: "ΒΕΛΤΙΟΝ ΤΟ ΔΟΥΛΟΥΣΘΕ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΝ" έκανα φιλότιμες προσπάθειες με το TLG να το εντοπίσω, αλλά στάθηκε αδύνατον. Παρακαλώ να μου δώσετε την πηγή, διαφορετικά δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.  

Επίσης θα ήθελα να συνεχίσετε απαντώντας στις υπόλοιπες ερωτήσεις μου:  

*Στην περίπτωση του Ιεφθάε, έχουμε πράγματι την ανθρωποθυσία της κόρης του;

Βλέπε: Ιεφθάε - Καραμπινάτη ανθρωποθυσία στην Βίβλο!

*Τι έχετε να πείτε για την διπλή γνωριμία του Δαυίδ με τον Σαούλ;

Βλέπε: Επινοημένο ψεύδος, η αναμέτρηση Δαυίδ και Γολιάθ!

*Πως ερμηνεύετε εσείς την δίψα του Σαμψών;

Βλέπε: Σαμψών και… δηλητήρια πίσω απ' τα θαύματα της Βίβλου (video)

Περιμένουμε τις πεφωτισμένες απαντήσεις σας προσεχώς.

Υστερόγραφο: Κύριε Μπαρούση, μην επιμένετε στους δυσάρεστους χαρακτηρισμούς, γιατί σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα…και προσωπικά μ’ αφήνουν εντελώς αδιάφορο… για να μην πω, πως από σας οι χαρακτηρισμοί αυτοί, αποτελούν για μένα μάλλον εύσημα αγωνιστικότητας.
Κύριε Μπαρούση… έμμεσα σας έχω επισημάνει την ανάγκη να επικεντρωθεί η αντιπαράθεση μας σε ερωτήσεις που θα σας υποβάλω σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη, γιατί αυτή είναι η κεντρική αμφισβήτησή μου, και γι’ αυτήν έγραψα τρία βιβλία. Διαφορετικά θα περιφερόμαστε μονίμως σε κείμενα ιστορικών που ο καθένας μας θα έχει πάντα κάποιους λόγους να τους θεώρει αναξιόπιστους και υποκειμενικούς.
Νομίζω λοιπόν πως αξίζει τον κόπο ξεφεύγοντας από τις γνώμες άλλων, να πούμε ξεκάθαρα την δική μας γνώμη, σχετικά με την Παλαιά Διαθήκη, που άλλωστε είναι η βάση όλης αυτής της εβραιογενούς σωτηριολογίας.
Αν ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης είναι αξιόπιστος, τότε και η Καινή Διαθήκη έχει έγκυρο μήνυμα. Αν συμφωνείτε σ αυτό, τότε η συζήτηση μας έχει κάποιο νόημα διαφορετικά θα περιοριστείτε στον αγαπημένο σας ρολό του ελευθέρου σκοπευτή, που το μόνο που κυνηγάει είναι πρόσκαιρες εντυπώσεις. 
 
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Μ. Καλόπουλος


Βλέπε επίσης:
Απάντηση Καλόπουλου στον Αρχιμανδρίτη Π. Μπαρούση