logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Ο ΕΛΛΗΝ Η ΣΚΕΨΙΣ ΚΑΙ Ο "ΘΕΟΣ" ΑΒΡΑΑΜ (video)
M. Καλόπουλος: Ευχαριστώ τον Pyleus για το υπέροχο Video

Ο ΕΛΛΗΝ Η ΣΚΕΨΙΣ ΚΑΙ Ο "ΘΕΟΣ" ΑΒΡΑΑΜ


http://eineken.pblogs.gr/tags/theos-gr.html

ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το δίλλημα του Αβραάμ: Τι μας μας αποκαλύπτει η αποτυχημένη μετανάστευσή του; (χάρτης)
Σάρρα: η νύφη της συμφοράς !!!
Ο Αβρααμισμός και... Το κόλπο της "αδελφής"
Αβραάμ, δηλητήρια, και ζωντανο-ταφές στην Ουρ της Χαλδαίας !!!(foto)
ΑΒΡΑΑΜ: Ο ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
Ιουδαιο-Χριστιανο-Ισλαμός... ή αλλιώς ΑΒΡΑΑΜΙΣΜΟΣ (foto)
Αβραάμ και ο προφητικός διαμελισμός των εθνών! (video)
Η μαγεία του εθνο-διαμελιστή Αβραάμ!
Ένας απαράδεκτος αβραμικός "θεός"
Φρόυντ, Οιδίποδας και Αβραάμ.

Πότε περίπου έζησε ο Αβραάμ; Οι μαθηματικές και γενεαλογικές αρλούμπες της Βίβλου!
Περίληψη του βιβλίου "ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ"

 

*Ο ΕΛΛΗΝ Η ΣΚΕΨΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜΙΚΟΣ "ΘΕΟΣ"
Σχετικό κείμενο μέρος του οποίου περιέχετε στο παρόν βίντεο.

*Ο θεός της Βίβλου έχει κάτι κοινό με όλους τους άλλους θεούς των άλλων θρησκειών: Υπάρχει μονό στη φαντασία των οπαδών του! Και όπως όλοι οι άλλοι θεοί, κατασκευάστηκε από ανθρώπους!

Ο Αβραάμ είναι ο "δημιουργός" του βιβλικού θεού! Για να πετύχει τα σχεδία του πλουτισμού και της εξουσίας του, χρειαζόταν ένα "βοηθό" και κάτι πίσω από το οποίο θα μπορούσε να κρυφτεί. Ένα άλλοθι! Γι αυτό και "δημιούργησε" το θεό της Βίβλου!

Ο Αβραάμ επιθυμούσε τις περιουσίες και τη χωρά άλλων. Και εκμεταλλεύτηκε την αγιάτρευτη αφέλεια των ανθρώπων να δείχνουν αδυναμία σε κάθε τι που έρχεται από τον ουρανό... Ήταν ευφυής και αντελήφθη γρήγορα ποσό μακριά μπορούσε να φτάσει, αν κάλυπτε τα επεκτατικά του σχεδία πίσω από ένα θεό! Και όπως απεδείχθη, είχε απόλυτο δίκιο!

Η Αβρααμική ιδέα ότι υπάρχει ένας μοναδικός "αληθινός" θεός, και αυτός ο θεός διάλεξε τον Αβραάμ και τους ανθρώπους του ως μεσάζοντες για να εκπλήρωσα τα "θεϊκά" του σχεδία, υποτίθεται για όλη την ανθρωπότητα, υιοθετήθηκε και συνεχίστηκε και από πολλούς άλλους μετά από αυτόν. Μετά από μερικές γενιές, εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Μωυσής. Και αυτός παρέλαβε την αβρααμική ιδέα, τη προσάρμοσε και την εφάρμοσε δια πυρός και σίδηρου, και στους δικούς του και σ' αυτούς που κατέκτησε.

Όλος ο ιουδαϊσμός αφορά προφήτες που συνεχίζουν το αβρααμικό όραμα. Και ο ιουδαϊσμός απέδειξε ότι είχε μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής.

Όταν οι συνθήκες στη Μεσόγειο απαιτούσαν κάτι να γίνει, επειδή η ύπαρξη του ιουδαϊσμού βρισκόταν υπό απειλή, το αβρααμικό όραμα εύκολα μεταμορφώθηκε σε χριστιανισμό. Αργότερα επανέλαβε τον ίδιο άθλο και έδωσε στον αραβικό κόσμο μια νέα παραλλαγή του εαυτού του: τον μουσουλμανισμό!

Ο αποθεωθείς Ιησούς δεν ήταν μια αναντικατάστατη προσωπικότητα στο αβρααμικό όραμα, γιατί στη περίπτωση του μουσουλμανισμού κατάφερε, με τον προφήτη Μωάμεθ στο κεντρικό ρολό, που δε χρειάστηκε καν να θεοποιηθεί, να αναπαραγάγει μια νέα χρήσιμη παραλλαγή του εαυτού του.

Οι Εβραίοι σήμερα είναι ο μονός λαός που διατηρεί τη θρησκεία του και τις παραδόσεις του, αφού πρώτα φρόντισαν, όλοι οι άλλοι λαοί να χάσουν τις δίκες τους θρησκείες και παραδόσεις.

Ο χριστιανισμός δεν είναι μια νέα θρησκεία, που αποσπάστηκε από τον ιουδαϊσμό επειδή είχε ιδεολογικές διαφορές με αυτόν. Είναι απλώς ένας παραλλαγμένος ιουδαϊσμός, πολύ επιδέξια μεταμφιεσμένος και παρουσιασμένος με καινούργιο πρόσωπο και όνομα! Ο χριστιανισμός δεν είναι τίποτε άλλο από μια μηχανή παραγωγής "τεχνητών Εβραίων"!

Ο θεός της Βίβλου "δημιουργήθηκε" ως ένα "επαγγελματικό μυστικό", ένα πονηρό και δόλιο μέσο στα χεριά του Αβραάμ, και κατέληξε να καταγράψει τις πιο ματωμένες σελίδες στην ανθρωπινή ιστορία.
Εκτός από τη καταστροφή του Ελληνικού πολιτισμού και τον 1.000 χρόνο Μεσαίωνα σε όλη την Ευρώπη, συνεχίζει ακόμη και σήμερα να είναι ένα τεράστιο ναρκωτικό γα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο.

Όλοι όμως οι πιστοί έχουν κάτι κοινό: ποτέ δεν έχουν ελέγξει με μια κριτική ματιά αυτά που πιστεύουν! Ποτέ δεν έχουν βάλει τη νοημοσύνη τους ψηλότερα από αυτό που τους μάθανε να πιστεύουν! Έγιναν χριστιανοί προτού να είναι σε θέση να σκέπτονται και οι περισσότεροι από αυτούς περνάνε όλη τους τη ζωή, χωρίς καν η σκέψη η έστω η αμφιβολία, ότι ίσως και να έχουν εξαπατηθεί, να περνάει ποτέ από το μυαλό τους.
Η γνώση όμως και η πίστη είναι δυο διαφορετικά πράγματα: Ενώ η γνώση απαιτεί κόπο και ερευνά για να αποκτηθεί, η πίστη δε χρειάζεται κανένα από αυτά τα δυο! Και δεν είναι τυχαίο ότι όσο περισσότερα ξέρει κανείς τόσο λιγότερο πιστεύεις...

Ο Παύλος λέει πολύ καθαρά τι είναι πίστη:

Πίστη σημαίνει σιγουριά γι' αυτά που ελπίζουμε και βεβαιότητα γι' αυτά που δε βλέπουμε. Προς Εβραίους 11.1

Που σημαίνει: είμαστε σίγουροι ότι τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως ελπίζουμε να είναι και ότι οτιδήποτε δεν βλέπουμε θα αποδειχθεί!
Με αλλά λόγια: Έχουμε χάσει την επαφή μας με το έδαφος, ζούμε στον κόσμο του ονείρου και είμαστε εκτός πραγματικότητας!

Ίσως κάποτε στο μέλλον να βασιλέψει η λογική και το όλο θέμα να φαντάζει σαν μια μεγάλη μαύρη εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ίσως οι επόμενες γενιές να μας περιγελούν για ελλιπή ή ανύπαρκτο έλεγχο πραγμάτων που πιστεύαμε και που επιπλέον εξυμνούσαμε...


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΠΟΥ ΑΦΘΟΝΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Όσοι από εσάς, που δεν έχουν διαβάσει τη Βίβλο (και είναι δυστυχώς οι περισσότεροι), έχουν την εντύπωση ότι η Βίβλος είναι το βιβλίο που κηρύττει την αγάπη και το λόγο του θεού στην ανθρωπότητα, θα σοκαριστούν διαβάζοντας το θέμα αυτό!
Η Βίβλος είναι το βιβλίο οπού πραγματικά οι ιστορίες δολοφονιών αφθονούν. Πάνω από 200 φορές διαβάζουμε τη λέξη εξολοθρεύω και πάνω από 70 φορές τη λέξη εκδίκηση στην Παλαιά Διαθήκη!
Τα παραδείγματα που βρίσκει οποίος διάβασα τη Βίβλο είναι πάμπολλα. Ο βιβλικός θεός είναι εκδικητικός και διψασμένος για αίμα και επιτυγχάνει πάντα τους σκοπούς του εκβιαστικά.

Αν κοιτάξει κανείς πίσω την ιδέα του Αβραάμ να δημιουργήσει ένα θεό, ως μέσο και "βοηθό" στην επίτευξη του σκοπού του, που ήταν η αρπαγή των περιουσίων και της γης άλλων, που υποχρεωτικά έπρεπε να εξολοθρεύσει, τότε καταλαβαίνει καλύτερα γιατί ο Αβραάμ άφηνε το θεό να μιλάει αυτόν. Με αυτό το τρόπο εξαπατούσε τους ανθρώπους και δικαίωνε τις πράξεις του. Πάντα ο θεός μιλούσε και συμπτωματικά τα λογία του άνοιγαν τον κατακτητικό δρόμο του Αβραάμ:

Αφού ο Αβραάμ είχε αποχωριστεί από το Λώτ, ο Κύριος του είπε: «Σήκωσε τα ματιά σου και κοίτα ένα γύρο από τον τόπο που βρίσκεσαι, προς το βορρά και το νότο, προς την ανατολή και τη δύση. Όλη τη χωρά που βλέπεις θα τη δώσω εσένα και στους απογόνους σου για πάντα» Γένεσις 13.1Φ-15

Όλη τη χωρά που έβλεπε ο Αβραάμ, θα του την έδινε ο θεός για πάντα! Και τα ματιά του Αβραάμ ήταν πολύ οξυδερκή και έβλεπαν μακριά, πολύ μακριά..!
Μονό ο Αβραάμ γλίτωσε από την οργή του θεού. Ο θεός ήταν πολύ θυμωμένος με όλους (εκτός από τον Αβραάμ) και είχε σκοπό να καταστρέψει και να εξολοθρεύσει τους πάντες:

Γιατί ο Κύριος είναι θυμωμένος εναντία σ' όλα τα έθνη και οργισμένος εναντία σ' όλα τα στρατεύματα τους. Θα τα καταστρέψει, θα τα παραδώσει στη σφαγή. Οι σκοτωμένοι τους θα ρίχτουν έξω άταφοι, κι από τα πτώματα τους θ' ανεβεί δυσοσμία, τα βουνά θα ποτιστούνε από το αίμα τους. Ησαΐας 34.2-3

Και μετά από πολλές απαίσιες και αιματηρές λεπτομέρειες:

Η γη από το αίμα θα χορτάσει και το χώμα από λίπος θα ποτιστεί. Μέρα εκδίκησης αυτή θα είναι για τον Κύριο, έτος ανταπόδοσης για την έχθρα που είχαν ενάντια στη Σιών. Ησαΐας 34.7-8

Αλλά είναι ο Κύριος οργισμένος με όλους; Απολύτως όχι! Είναι κάποιοι που ο θεός είναι καλός μαζί τους γιατί είναι οι "εκλεκτοί" του!

Εσείς είστε λαός αφιερωμένος στον Κύριο, το Θεό σας. Αυτός σας διάλεξε μέσα απ' όλους τους λαούς της γης για να είστε λαός δικός του. Δευτερονόμιον 7.6

Και ποιοι είναι οι τυχεροί; Μα φυσικά οι απόγονοι του Αβραάμ, οι Ισραηλίτες!

Ευτυχισμένος εισ' εσύ, Ισραήλ! Ποιος είναι σαν εσέ λαός που σ' έχει σώσει ο Κύριος; Αυτός είν' η ασπίδα που σε προστατεύει, το ξίφος που σου δίνει υπεροχή! Άδικα θα σε κολακεύουν οι εχθροί σου εσύ θα την ποδοπατήσεις την υψηλοφροσύνη τους. Δευτερονόμιον 33.29

Ο εκλεκτός λαός προτρέπεται ακόμα και να μη φάει χαλασμένο κρέας, αλλά να το δώσει στους ξένους:

Δε θα τρωτέ το πτώμα κανενός ζώου. Μπορείτε να το δίνετε να το τρώνε οι ξένοι που κατοικούν στις πόλεις σας ή να το πουλάτε στους αλλοδαπούς. Εσείς είστε λαός αφιερωμένος στον Κύριο, το Θεό σας. Δευτερονόμιον 14.21

Με τι λοιπόν ασχολείται η Βίβλος και ποιους ευνοεί;

Ο θεός της Βίβλου δεν απέκτησε το σεβασμό και την αναγνώριση των ανθρώπων επειδή τον έβλεπαν με εκτίμηση και επειδή το άξιζε. Τα απέσπασε με μεθόδους που ξεπερνούν και τη πιο αρρωστημένη φαντασία. Χιλιάδες αθώων θανατώθηκαν, μονό επειδή πίστευαν σε άλλους θεούς και επειδή αυτός ήθελε να δώσει τις χώρες τους στους "εκλεκτούς" του. Ένας "εκλεκτός" λαός που έχει κάνει σκοπό της ύπαρξης του την κατάληψη των περιουσίων των άλλων, έχει στη Βίβλο πάντα τη "θεϊκή υποστήριξη". Έχει επίσης την υποστήριξη του θεού στην εκτέλεση απαίσιων πράξεων εις βάρος αθώων.

Θα καταστρέψετε εντελώς όλους τους ιερούς τόπους που βρίσκονται πάνω στα ψηλά βουνά, στους λόφους, κάτω από τις σκιές των δέντρων, οπού τα έθνη που θα διώξετε λατρεύουν τους θεούς τους. Θα γκρεμίσετε τα θυσιαστήρια τους θα συντρίψετε τις πέτρινες και θα κάψετε τις ξύλινες λατρευτικές τους στήλες θα κομματιάσετε τα είδωλα των θεών τους και θα εξαφανίσετε τα ονόματα τους απ' αυτόν τον τόπο. Δευτερονόμιον 12.2-3

Και δεν θα πρέπει να δείξουν έλεος ούτε να λυπηθούν κανέναν:

Πρέπει να εξολοθρεύσετε όλους τους λαούς που θα παραδώσει στην εξουσία σας ο Κύριος, ο Θεός σας. Δε θα τους λυπηθείτε. Δευτερονόμιον 7.16

«Θα καταστρέψετε όλα τα μέρη οπού τα έθνη λατρεύουν άλλους θεούς και θα εξαφανίσετε τα ονόματα τους απ' αυτόν το τόπο.» Τέτοιες βιβλικές προτροπές ακολούθησαν αργότερα οι φανατικοί χριστιανοί και κατέστρεψαν την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό!


Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ: Νταβατζιλίκι Αιμομιξία Βιασμός

Η Βίβλος δεν έχει καμία σχέση με ηθική και αξίες. Αυτό φαίνεται καθαρά από τα πολλά παραδείγματα δολοφονιών που αναφέρθηκαν. Αγάπη και καλοσύνη δεν υπάρχουν. Μονό αισχροκέρδεια, μίσος και τιμωρίες. Όμως η Βίβλος ...σκίζει και στο σεξουαλικό τομέα. Η "ηθική" εδώ έπρεπε να τρομάζει τον καθένα από μας! Αν βεβαία ξέραμε τι λέει η Βίβλος! Αλλά αυτό το μέρος της Βίβλου είναι τόσο αδιάβαστο, όπως όλα τα αλλά της μέρη, και όσοι μιλάνε για χριστιανικές αξίες και παραδόσεις, θα ντραπούν πολύ αν ποτέ καθίσουν και το διαβάσουν. Τέτοιου είδους αξίες και παραδόσεις που γράφονται στη Βίβλο, θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας; Ας κοιτάξουμε μερικά παραδείγματα:

Ο Αβραάμ, ο νταβατζής της Βίβλου, "πουλάει" τη γυναίκα του δυο φορές:

Ο Αβραάμ, ο δημιουργός του βιβλικού θεού, μας δείχνει πως να χρησιμοποιεί κανείς την ακατανίκητη γυναικεία εμφάνιση για να πετυχαίνει τους σκοπούς του. Όταν ήρθε στην Αίγυπτο, παρουσίασε στο Φαραώ, την όμορφη γυναίκα του Σάρα ως αδερφή του. Και γιατί το έκανε αυτό, μας το εξηγεί η Βίβλος:

Όταν πλησίαζε στην Αίγυπτο, είπε στη Σάρα, τη γυναίκα του: «Ξέρω πως είσαι γυναίκα με ωραία εμφάνιση. Αν σε δουν οι Αιγύπτιοι θα καταλάβουν πως είσαι γυναίκα μου. Τότε θα με σκοτώσουν3 εσένα όμως θα σ αφήσουν να ζήσεις. Να λες λοιπόν ότι είσαι αδερφή μου, για να μου φερθούν καλά και για να μ' αφήσουνε να ζήσω για χάρη σου». Γένεσις 12.11-13

Τα κίνητρα του όμως ήταν εντελώς διαφορετικά! Ως "αδερφός" της Σάρας στα ματιά του Φαραώ, η καλύτερα ως "κουνιάδος" του, θα απολάμβανε πολλά αγαθά και θα γινόταν πλούσιος! Και όλα πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει.
Παρουσίασε λοιπόν την όμορφη Σάρα στο Φαραώ και αυτός, όπως ήταν αναμενόμενο, ξετρελάθηκε μαζί της. Και έγινε πολύ γενναιόδωρος απέναντι στον "αδερφό" της, τον Αβραάμ!

Για χάρη της Σάρας φέρθηκαν καλά στον Αβραάμ, και του έδωσαν πρόβατα, βόδια, γαϊδουριά αρσενικά και θηλυκά, δούλους δούλες και καμήλες. Γένεσις 12.16

Αλλά ο Φαραώ (όπως πρόσμενε ο Αβραάμ...) ήθελε και κάτι παραπάνω, και μιας και ο δρόμος ήταν ανοικτός (αφού η Σάρα ήταν μονό "αδερφή" του Αβραάμ), η όλη σχέση κατέληξε στο κρεβάτι.
Αλλά τότε θύμωσε ο Θεός του Αβραάμ! Δε μπορούσε να ανεχτεί μια τέτοια ανήθικη πράξη, γιατί η Σάρα ήταν παντρεμένη, και επέβαλε την τιμωρία του. Αλλά η τιμωρία δεν έπληξε το μονό ένοχο σ' αυτή την ιστορία, δηλαδή τον Αβραάμ, που εξαπάτησε το Φαραώ και του "πούλησε" τη γυναίκα του ως αδερφή για να εξασφαλίσει οικονομικά οφέλη, αλλά το Φαραώ, που ήταν τελείως αθώος! Εδώ έχουμε την ηθική της Βίβλου σε όλο της το μεγαλείο!

Αλλά ο Κύριος χτύπησε με μεγάλες συμφορές το Φαραώ και τους αυλικούς του εξαιτίας της Σάρας, της γυναίκας του Αβραάμ. Γένεσις 12.17

Ο άτυχος Φαραώ, απεγνωσμένα προσπάθησε να λάβει μια απάντηση από τον Αβραάμ, για το πως μπόρεσε να του κάνα τέτοιο κακό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα Ο Αβραάμ δεν έλεγε κουβέντα Στο τέλος αηδιασμένος, ζήτησε από τον Αβραάμ να εξαφανιστεί από μπροστά του:

Τότε ο Φαραώ κάλεσε τον Αβραάμ και του είπε: «Τι ήταν αυτό που μου έκανες! Γιατί δεν μου το 'πες ότι αυτή είναι γυναίκα σου; Γιατί είπες ότι είναι αδερφή σου, κι εγώ την πήρα γυναίκα μου; Τώρα λοιπόν να η γυναίκα σου. Παρ' την και φύγε». Και έδωσε ο Φαραώ διαταγή στους άντρες του να συνοδέψουν έξω από τη χωρά τον Αβραάμ, τη γυναίκα του και όλα όσα είχε. Γένεσις 12.18-20

Και η Βίβλος αναφέρει τώρα το επόμενο, σαν το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο:

Ο Αβραάμ ανέβηκε από την Αίγυπτο προς το νότιο τμήμα της Χαναάν, μαζί με τη γυναίκα του και όλα τα υπάρχοντα του μαζί του ήταν και ο Λώτ. Ο Αβραάμ ήταν πολύ πλούσιος σε κοπάδια, ασήμι και χρυσαφί. Γένεσις 13.1-2

Ώστε ο Αβραάμ ήταν τώρα πολύ πλούσιος! Αλλά ποιον ανήθικο τρόπο και μέθοδο χρησιμοποίησε ως μέσο πλουτισμού, δεν απασχολεί καθόλου την "Αγια Γραφή"! Το σημαντικότερο είναι ότι ο Αβραάμ πλούτισε! Το ότι, για να αποκτήσει πλούτο, "δάνεισε" τη γυναίκα του στο Φαραώ, αυτό είναι μονό μια λεπτομέρεια! Αλλά και για τη Σάρα, δεν έπαιζε κανένα ρολό, αν δάνειζε κανείς τον σύντροφο του μερικές φορές. Γιατί αυτή πρώτα, αν και το κίνητρό της δεν ήταν φιλαργυρία, είχε ζητήσει από τον Αβραάμ να κοιμηθεί με μια άλλη γυναίκα:

Η Σάρα, η γυναίκα του Αβραάμ, δεν του γεννούσε παιδιά. Στην υπηρεσία της είχε μια δούλη Αιγύπτια, που ονομαζόταν Αγάρ. Είπε λοιπόν η Σάρα στον Αβραάμ: «Ο Κύριος μου στέρησε την ικανότητα να γεννώ. Πήγαινε, λοιπόν, στη δούλη μου, και ίσως αποκτήσω μέσω αυτής ένα γιο». Ο Αβραάμ άκουσε τα λογία της Σάρας... Ο Αβραάμ, λοιπόν, συνευρέθηκε με την Αγάρ και εκείνη έμεινε έγκυος. Γένεσις 16.1-2 και 4

Είναι αυτό που λέμε ότι "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"! Και όπως βλέπουμε, η Βίβλος δεν έχει καθόλου προβλήματα συνείδησης με τέτοιου είδους πράξεις!

Το κόλπο με τη Σάρα ως αδερφή ήταν αποδοτικό και ο Αβραάμ το επανέλαβε άλλη μια φορά στο βασιλιά των Γεραρών Αβιμελέχ. Και πάλι η Σάρα παρουσιάστηκε ως "αδερφή" και κατέληξε στο παλάτι του. Αλλά λίγο προτού ο βασιλιάς την αγγίξει, ξαναχτύπησε ο θυμωμένος Θεός του Αβραάμ. Και επειδή ο Αβιμελέχ δεν είχε ακόμη αγγίξει τη Σάρα, ήταν ο Θεός καλός μαζί του και υποσχέθηκε να μη τον θανατώσει, αρκεί να την επέστρεφε στον Αβραάμ. Ο Αβιμελέχ επέστρεψε τη Σάρα, μαζί με πολλά αγαθά, και ο Αβραάμ πλούτισε ακόμα περισσότερο! Διαβάζουμε ξανά:

Τότε ο Αβιμελέχ πήρε πρόβατα και βόδια, δούλους και δούλες και τα έδωσε στον Αβραάμ. Μαζί του έδωσε πίσω και τη Σάρα, τη γυναίκα του. Και του είπε ο Αβιμελέχ: «Όλη η χωρά είναι μπροστά σου. Μείνε οπού σου αρέσει». Και στη Σάρα είπε: «Δίνω στον αδερφό σου χίλια αργύρια Αυτά θα αποτελούν απόδειξη για όλους τους δικούς σου, που θα βεβαιώνει σε όλους την αθωότητα σου». Γένεσις 20.14-16

Αυτήν ακριβώς την "αποζημίωση" είχε στο στόχαστρο ο πανούργος Αβραάμ! Το νταβατζιλίκι του απέδωσε και πάλι καρπούς! Αλλά όταν ο δυστυχής Αβιμελέχ, όπως είχε κάνει και ο Φαραώ, ρώτησε τον Αβραάμ τι σκοπό εξυπηρετούσε όταν του πλάσαρε τη Σάρα ως αδερφή του, αυτός του έδωσε μια απάντηση που αφήνει άναυδο οποιοδήποτε άνθρωπο με λίγη ηθική:

Κι έπειτα είναι πράγματι αδερφή μου. Είναι κόρη του πατερά μου, όχι όμως και της μάνας μου. Γι' αυτό και έγινε γυναίκα μου. Γένεσις 20.12

Η Σάρα είναι "μίση" «αδερφή του και άρα δεν υπάρχει πρόβλημα που την έκανε γυναίκα του!!! Η Βίβλος όμως το λέει ξεκάθαρά:

Καταραμένος οποίος συνευρίσκεται με την αδερφή του, κόρη του πατερά του η κόρη της μητέρας του. Δευτερονόμιον 27.22

Αλλά ο θεός αφήνει τον Αβραάμ να παντρευτεί την μίση του αδερφή, χωρίς να τον τιμωρήσει...
Ο δυστυχής όμως βασιλιάς Αβιμελέχ δεν ρισκάρισε τίποτα με τον απατεώνα Αβραάμ και τον έβαλε να ορκιστεί ότι
από τώρα και στο εξής θα συμπεριφέρεται σωστά:

Εκείνη την εποχή, ο Αβιμελέχ και ο αρχιστράτηγος του ο Φιχόλ είπαν στον Αβραάμ: «Ο Θεός είναι μαζί σου ότι κι αν επιχειρείς. Τώρα, λοιπόν, ορκίσου μου στο Θεό ότι δε θα εξαπατήσεις ποτέ ούτε εμένα ούτε τα παιδιά μου ούτε τους απογόνους μου. Τη φιλία που σου έδειξα εγώ, την ίδια θα δείξεις κι εσύ σ' εμένα και σ' αυτή τη χωρά, οπού έχεις εγκατασταθεί ως ξένος». Ο Αβραάμ απάντησε: «Σου το υπόσχομαι με όρκο». Γένεσις 21.22-24

Μετά το θάνατο του Αβραάμ, ανέλαβε τα ηνία ο γιος του Ισαάκ. Ο Θεός της Βίβλου "ευλόγησε" και αυτόν και έγινε επίσης πολύ πλούσιος:

Ο Κύριος τον είχε ευλογήσει. Τα αγαθά του όλο και πλήθαιναν, ωσότου έγινε πάμπλουτος. Γένεσις 26.12-13

Αλλά ο Ισαάκ δεν πλούτισε επειδή τον ευλόγησε ο Κύριος, αλλά επειδή ακολούθησε τα ίχνη του πατερά του Αβραάμ, το νταβατζιλίκι. Και αυτός παρουσίασε την όμορφη γυναίκα του Ρεβέκκα στον ίδιο βασιλιά, τον Αβιμελέχ, ως "αδερφή" του. Και απέκτησε οικονομικά οφέλη... Διαβάστε όλη την ιστορία στη Γένεση 26.1-22

.......................