logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Διωγμοί Ελλήνων

Ανυπόστατη η Συμφωνία των Πρεσπών,που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα, συνεπικουρούμενη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη Του Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Στις 19 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 1:00 μ. μ. μέλη της Επιτροπής για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών όπως τους:
- Chris Spyrou, πρόεδρο της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης,
- Γεώργιο Κασιμάτη, συνταγματολόγο
και
- Λευτέρη Καραγιάννη, πρόξενο επί τιμή,
έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα της ομώνυμης Ένωσης κατά την οποία παρουσίασαν με αδιάσειστα επιχειρήματα και σαφήνεια γιατί η περιβόητη Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη επειδή ως διμερής και μόνον δεν ανταποκρίνεται σε καμιά σχετική διεθνή νομοθεσία ώστε να έχει νομική υπόσταση και κύρος.
            Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα συνεπικουρούμενη από την αντιπολίτευση με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους όσους υπέγραψαν την περιβόητη Συμφωνία τών Πρεσπών (βλ. Προικοσύμφωνο) προσπαθούν να πείσουν την πλειοψηφία τού ελληνικού λαού ότι εφόσον το Προικοσύμφωνο συμφωνήθηκε και υπογράφτηκε δεν υπάρχει επιστροφή παρά τις δεκάδες καθημερινές παραβιάσεις, από τους βόρειους γείτονες, έστω αυτών τών συμφωνηθέντων που και μόνον γι’ αυτές θα μπορούσε να προσβληθεί.
            Για την πλήρη ενημέρωσή σας επισυνάπτω τις θέσεις τού κ. Chris Spyrou σύμφωνα με τις οποίες η υπογραφή τού Προικοσυμφώνου δεν έχει καμιά νομική ισχύ με αποτέλεσμα να είναι ανυπόστατη και γι’ αυτό άκυρη. Έπειτα απ’ αυτό θα πρέπει ελληνικός ο λαός να είναι γνωρίζει τι συμβαίνει και κατά συνέπεια να μην καταπίνει το χάπι που τού προσφέρεται από κάθε πλευρά.
            Όλοι γνωρίζουν και πολύ περισσότερο οι υπογράψαντες ότι το Προικοσύμφωνο αυτό δεν είναι τίποτ΄ άλλο παρά μια “διπλωματική μπλόφα” που την δημιούργησαν ξένα συμφέροντα και τα οποία παρουσιάζονται ως δήθεν τάχα των δίκαιων αλυτρωτικών αιτημάτων της γειτονικής χώρας ενώ στην ουσία υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.
            Ωστόσο, δράττομαι της ευκαιρίας να παρουσιάσω την απλή, δική μου άποψη που αφορά ακυρώσεις παρομοίων διμερών συμφωνιών, αν αυτές δεν ανταποκρίνονται στις διεθνείς προϋποθέσεις. Μια ματιά στα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο αιώνα δείχνει ότι κατά την διάρκεια της χρονικής αυτής περιόδου (μεταξύ των 2 Παγκοσμίων Πολέμων) υπογράφτηκαν ένα σωρό διμερείς συμφωνίες όχι γιατί βέβαια υπήρχαν λόγοι απόδοσης τού δικαίου αλλά επειδή, κάτι τέτοιο, το απαιτούσαν τα συμφέροντα κάποιων… “μεγάλων”. Πρόσφατο παράδειγμα το σύμφωνο της Ναζιστικής Γερμανίας και της Κομμουνιστικής Ρωσίας (βλ. σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ) το οποίο μετά την λήξη τού πολέμου πετάχτηκε στα σκουπίδια όπως και πολλές άλλες παρόμοιες συμφωνίες. Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν η διεθνής οικογένεια είναι δύσκολη στην αποδοχή και επικύρωση διμερών συμφωνιών.
            Όμως στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα σχέδια για την αποδυνάμωση των Βαλκανίων πάνε αρκετά πίσω (βλ. ΚΑΙ ΕΔΩ) και κυρίως της Ελλάδας και ότι γι’ αυτό θα πρέπει ο ελληνικός λαός να σταθεί με πείσμα και δύναμη απέναντι στον εθνικό του αποχρωματισμό. Βλέπετε, τα προηγούμενα χρόνια οι κατακτήσεις ήταν μονάχα στρατιωτικές σήμερα είναι δόλιες και εθνοκτόνες. Με λίγα λόγια, η Ελλάδα, όσο ποτέ άλλοτε, έχει ανάγκη τα παιδιά της για να την προστατέψουν.
 
Δήλωση του κ. Κρις Σπύρου,
προέδρου της Επιτροπής Ακύρωσης
της Συμφωνίας των Πρεσπών
στην συνέντευξη Τύπου,
την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης,
εν Αθήναις
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι το μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορά την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», για την«Δημοκρατία των Σκοπίων», έχει αποβιώσει στα Ηνωμένα Έθνη. Απεβίωσε λόγω ελλείψεως νόμιμης κρατικής νομικής στήριξης και συνταγματικής νομιμότητας από την πλευρά των Σκοπίων για την νόμιμη επικύρωσή της από τα Ηνωμένα Έθνη.
Από την στιγμή που οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών ανήγγειλαν την πρόθεσή τους να ονομάσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων» «Βόρεια Μακεδονία», έχω δηλώσει δημοσίως: Η Συμφωνία των Πρεσπών, έχει έναν και μόνο σκοπό. Να δώσει στο κρατικό μόρφωμα της γεωγραφικής περιφέρειας της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», μακεδονική κρατική οντότητα, και μακεδονική εθνική ταυτότητα στους κατοίκους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Διοικητικής περιφέρειας του Βαρδάσκα.
Nα δώσει μακεδονική εθνική ταυτότητα στους κατοίκους του καταυλισμού των παρατημένων, ξεχασμένων, φυγαδευμένων, εξορισμένων πρώην παρτιζάνων κομμουνιστών ανταρτών, τους οποίους ο Στρατάρχης Γιόσιπ Τίτο συγκέντρωσε στις δεκαετίες 1940-1950 στην Διοικητική Γιουγκοσλαβική Περιφέρεια του Βαρδάσκα. Βάφτισε τους παρτιζάνους αντάρτες του «Μακεδόνες» και ονόμασε την Διοικητική Περιφέρεια του Βαρδάσκα «Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, παράνομα κατασκευασμένη, αντισυνταγματικά επικυρωμένη και ως εκ τούτου, ανυπόστατη.
Όσον αφορά το θέμα του ονόματος του ανεξάρτητου κράτους των Σκοπίων, έχω δηλώσει: «όταν οι Έλληνες του εσωτερικού αποκτήσουν τα 650 δισεκ. δολάρια που τους υποσχέθηκε ο Αρτέμης Σώρας, τότε και οι Σκοπιανοί θα αποκτήσουν το όνομα «Μακεδονία» που τους υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.»
Η Συμφωνία των Πρεσπών αφορά δύο συγκεκριμένα θέματα. Δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες επικυρώνουντην Συμφωνία των Πρεσπών ως διεθνή συμφωνία.
Η πρώτη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η απόφαση 817, της 7ης Απριλίου 1993, με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας αναγνώρισε την τότε αποσχισθείσα από την Γιουγκοσλαβία «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος, χωρίς όνομα, δίνοντας της ένα προσωρινό για την χρήση του μόνο στα Ηνωμένα Έθνη.
Η δεύτερη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι η απόφαση 845, της 18ης Ιουνίου 1993. Με οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από την «Δημοκρατία των Σκοπίων» και την Ελλάδα να συνεργαστούν προκειμένου να καλλιεργήσουν καλές γειτονικές σχέσεις. Το ψήφισμα 845 κατέληξε στην υπογραφή της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας», την οποία υπέγραψαν το 1995, οι τότε κυβερνήσεις της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» και της Δημοκρατίας της Ελλάδας.
Η Συμφωνία των Πρεσπών προτείνει να ονομαστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ή «Βόρεια Μακεδονία». Απόφαση που θα «διόρθωνε» το κενό που άφησε η απόφαση 817 του 1993, όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως είπα και πριν, αναγνώρισε την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα.
Θυμίζω ότι η αίτηση της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» το 1993, ήταν, να αναγνωριστεί το κράτος τους από τα Ηνωμένα Έθνη με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας απέρριψε την αίτηση των Σκοπίων να αναγνωριστούν ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και τους αναγνώρισαν ως ανεξάρτητο κράτος χωρίς όνομα, οι πολιτικοί ηγέτες των Σκοπίων, αποφάσισαν να αυτό-αποκαλούν το κράτος τους με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» με το «έτσι θέλω». Και συνέχισαν να το κάνουν έως την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Εξέδωσαν ταυτότητες, συνήψαν διακρατικές συμφωνίες με 143 άλλα κράτη, με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και έκτισαν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις κεντρικές πλατείες τους. Το μόνο που δεν έχουν κάνει οι Σκοπιανοί, είναι να ισχυριστούν ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν Σκοπιανοί Σλαβο-Μακεδόνες και ότι ο παράδεισος ήταν στην περιοχή των Σκοπίων. Όπως είχε πει κάποτε ο πρόεδρός τους, Κίρο Γκλιγκόροφ, αναφερόμενος στους συμπατριώτες του πολιτικούς.
Τη Συμφωνία των Πρεσπών όμως, δεν την υπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας, και η «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Τη Συμφωνία των Πρεσπών, την συνυπέγραψαν η Δημοκρατία της Ελλάδας ως το «Πρώτο Συμβαλλόμενο Μέρος» και το «Δεύτερο Μέρος», που «έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών 47/225 της 8ης Απριλίου 1993», ως το «Δεύτερο Συμβαλλόμενο Μέρος». Αναφερόμενα «από κοινού» στην Συμφωνία των Πρεσπών, ως «τα Μέρη».
Σήμερα, με την αυθαίρετη απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, η «Δημοκρατία των Σκοπίων» αυτό-ονομάστηκε από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή «Βόρεια Μακεδονία». Ονομασία που αυθαίρετα αποφάσισε να την αποκαλεί και η κυβέρνηση της Ελλάδας.
Είχα προβλέψει και το είχα ανακοινώσει δημόσια πριν 6 μήνες. Είχα πει: Στο τέλος αυτής της περιπέτειας, θα έχουμε όχι 143 χώρες, αλλά 144 χώρες παγκοσμίως που θα αποκαλούν την «Δημοκρατία των Σκοπίων», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Στις 143 χώρες, που την αποκαλούσαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» θα προστεθεί και η Ελλάδα». Έτσι και έγινε.
Δυστυχώς, σκέτοι «μαϊμού» Μακεδόνες ήταν οι Σκοπιανοί από το 1993 έως το 2019. Και σύνθετα «μαϊμουδάκια» Βορειο-Μακεδόνες είναι τώρα οι Σκοπιανοί γείτονές μας. Δεν αποκτάς Μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν ονομάζεται η χώρα σου «Μακεδονία», επειδή οι πρωθυπουργοί και ηαμφιλεγόμενη, που κατά την δική μου άποψη, χρειάζεται δικαστική διερεύνηση, πλειοψηφία των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και των Σκοπίων, συμφώνησαν και ψήφισαν να λέγονται έτσι. Και μάλιστα παράνομα και αντισυνταγματικά. Για την πλευρά της Ελλάδας, σε αυτή τη νομική άποψη, μπορεί να το διευκρινίσει καλύτερα ο Γιώργος Κασιμάτης. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι η «Δημοκρατία των Σκοπίων» παραμένει ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς ονομασία.
Όπως γνωρίζετε, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Πλατεία Συντάγματος, στις 20 Ιανουαρίου 2019, ήμουν ο κύριος ομιλητής.
Κλείνοντας την ομιλία μου στο Σύνταγμα, δήλωσα στο πλήθος των Ελλήνων συμπατριωτών μου: «Αγαπητοί μου συμπατριώτες. Εάν ο Μάθιου Νίμιτς φέρει την πρόταση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στα Ηνωμένα Έθνη, να ονομαστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως «Βόρεια Μακεδονία», σας υπόσχομαι εν ονόματι της σημαντικής πλειονότητας της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ότι θα οργανώσουμε πολιτική αντίσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στα Ηνωμένα Έθνη, ανώτερη και από αυτή του 1993.
Και θα θάψουμε την επιθυμία του Ζόραν Ζάεφ και την μανία του Μάθιου Νίμιτς να ονομάσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων», «Βόρεια Μακεδονία». Θα την θάψουμε στο ίδιο νεκροταφείο των Ηνωμένων Εθνών όπου το 1993, θάψαμε την πρόταση του Κίρο Γκλιγκόροφ να αναγνωριστεί η «Δημοκρατία των Σκοπίων» από τα Ηνωμένα Έθνη, με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Στους Μάθιου Νίμιτς, Ζόραν Ζάεφ, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ. Στους συνεργάτες και στους συμπαραστάτες τους, μέσα και έξω από τα σύνορα των Σκοπίων, τους θυμίζω και τους προειδοποιώ. Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται, δεν πωλείται.
Από την καρδιά της πρωτεύουσας της πατρίδας μας Ελλάδας, εν ονόματι του 99% των Ελλήνων της Αμερικής, αναγγέλλω καθαρά και ξάστερα: Ζόραν Ζάεφ, Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, Μάθιου Νίμιτς. Θέλετε την Μακεδονία μας; Μολών Λαβέ
Στις 25 Ιανουαρίου 2019, η Βουλή των Ελλήνων επικύρωσε με νομοθεσία, την ανθελληνική, την απολύτως αυθαίρετα κατασκευασμένη, και την σκοπίμως παράνομα και αντισυνταγματικά επικυρωμένη από την Κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, Συμφωνία των Πρεσπών.
Για να δράσουμε αποτελεσματικά στο νέο πεδίο μάχης, αυτό των Ηνωμένων Εθνών, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οργάνωσα, όπως είχα υποσχεθεί μια ομάδα Ελληνοαμερικανών πολέμιων της Συμφωνίας των Πρεσπών, και δημιουργήσαμε την «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Η Επιτροπή για την Ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας είμαι ο Πρόεδρος, προσέλαβε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια ομάδα νομικών συμβούλων ούτως ώστε να μελετήσουν την νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, με βάση το διεθνές δίκαιο. Με σκοπό να προσδιορίσουν που, πως και από ποιόν, βάσει των στοιχείων θα αμφισβητηθεί η νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με το τελικό αποτέλεσμα να είναι η ακύρωσή της.
Στην Ελλάδα, η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», ζήτησε από τον αξιόλογο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και διαπρεπή συνταγματολόγο, Γιώργο Κασιμάτη, να συμμετάσχει στον αγώνα ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να συμμετάσχει με τις πολύτιμες συμβουλές του, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής (εμένα), και να συντάξει μια τεκμηριωμένη γνωμάτευση, για την νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά της Ελλάδας.
Η γνωμάτευση και η συμμετοχή του Γιώργου Κασιμάτη έχει βοηθήσει σημαντικά και εμένα και τους νομικούς συμβούλους στην Αμερική. Συμβουλές και γνωμάτευση τις οποίες έχει προσφέρει αφιλοκερδώς και με το γνωστό και πρέπονπατριωτικό του αίσθημα. Για αυτό ευχαριστώ δημοσίως τον Γιώργο Κασιμάτη, εκ μέρους της Επιτροπής και όλων των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανθελληνική, είναι παράνομη και πρέπει να ακυρωθεί.
Ως Πρόεδρος της Επιτροπής επίσης, πέραν από την πολύτιμη συμβουλή και την φιλία που έχω αποκτήσει με τον Γιώργο Κασιμάτη, θέλω να πω δυο λόγια για τον φίλο μου και συναγωνιστή στους αγώνες για την ειρήνη στα Βαλκάνια, τον τέως πρεσβευτή της Ελλάδας στην Γιουγκοσλαβία, Λευτέρη Καραγιάννη. Του οποίου, η συμβουλή και εμπειρία με βοήθησαν να συντάξω το κείμενο το οποίο οι νομικοί σύμβουλοί μας στις Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάστηκαν για την γνωμάτευσή τους. Ζήτησα από τον Λευτέρη Καραγιάννη να είναι εδώ μαζί μας σήμερα, για να μας δώσει την διπλωματική διάσταση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μια διεθνής συμφωνία, η οποία έχει διαπραγματευτεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως η περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αφορούσε αποκλειστικά θέματα αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, επιβάλλεται να κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Εθνών από τον επίσημα εντεταλμένο από τα Ηνωμένα Έθνη διαπραγματευτή. Στην προκειμένη περίπτωση, τον Μάθιου Νίμιτς. Όπως ακριβώς είχε γίνει με την «Ενδιάμεση Συμφωνία» του 1995, την οποία κατέθεσε επίσημα στα Ηνωμένα Έθνη, ο προκάτοχος του Μάθιου Νίμιτς, πρώην Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Σάιρους Βανς.
Στην περίπτωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος ο Μάθιου Νίμιτς είχε συνυπογράψει στις 17 Ιουνίου 2018 στις Πρέσπες ως ο προσωπικά εντεταλμένος διαμεσολαβητής, του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επειδή γνώριζε ότι μόνο αντισυνταγματικά και παράνομα θα μπορούσε η Συμφωνία των Πρεσπών να επικυρωθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, αποποιήθηκε της προσωπικής του ευθύνης να μεταβιβάσει την Συμφωνία των Πρεσπών στα Ηνωμένα Έθνη. Αποποιήθηκε της ευθύνης βάζοντας στην Συμφωνία τον εξής όρο:
«Το συντομότερο δυνατόν από την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, τα Μέρη, ή ένα από τα Μέρη, θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θέσης της σε ισχύ, για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη». (Άρθρο 20, παράγραφος 6 της Συμφωνίας των Πρεσπών)
Με άλλα λόγια, υπολόγισε ο Μάθιου Νίμιτς όταν τελειώσουν οι παρανομίες, οι παρατυπίες, τα μαγειρέματα, οι αντισυνταγματικότητες, και από την πλευρά της Κυβέρνησης των Σκοπίων και από την πλευρά της Κυβέρνησης της Ελλάδας, τότε, ένας ή και οι δύο παραβάτες μαζί θα ενημερώσουν τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι η Συμφωνία των Πρεσπών τίθεται «εν ισχύ». Και αυτό ακριβώς έγινε, κυρίες και κύριοι.
Στις 12 Φεβρουαρίου 2019, 21 ημέρες μετά την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων, ένα από τα δύο συμβαλλόμενα Μέρη, η Δημοκρατία της Ελλάδας, ανήγγειλε την Συμφωνία των Πρεσπών «εν ισχύ».
Στις 12 Φεβρουαρίου, σε κοινό επιστολόχαρτο, που απεικόνιζε το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Ελλάδας και το εθνόσημο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ανύπαρκτου κράτους στις 17 Ιουνίου 2018, όταν συνυπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών, και ασφαλώς ανύπαρκτου κράτους με την ονομασία αυτή και στις 12 Φεβρουαρίου του 2019, οι Αντιπρόσωποι τους στα Ηνωμένα Έθνη, αποστέλλουν επίσημη επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.
Η επιστολή με τις υπογραφές της Μαρίας Θεοφίλη, Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη, και της Σάνιας Ζογράφσκα-Κρστέσκα, «προσωρινής» Επιτετραμμένης της «Μόνιμης Αποστολής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στα Ηνωμένα Έθνη», αναφέρει επί λέξει στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.
«Εξοχότατε,
Σύμφωνα με το άρθρο 20 (6) της Τελικής Συμφωνίας για την επίλυση των Διαφορών όπως Περιγράφονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, την λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, και την σύναψη Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των Μερών («η Τελική Συμφωνία», στο παράρτημα) η οποία έλαβε χώρα στις Πρέσπες, στις 17 Ιουνίου 2018, έχουμε την τιμή να σας πληροφορήσουμε για την εφαρμογή της στα Ηνωμένα Έθνη, ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2019 η Τελική Συμφωνία τέθηκε σε ισχύ.
Με πλήρη σεβασμό στις αρχές και τους σκοπούς του Καταστατικού των Ηνωμένων Εθνών και με οδηγό την ισχυρή μας θέληση να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις, καλής γειτνίασης και συνεργασίας, έχουμε επιλύσει τη διαφορά και τα εναπομείναντα ζητήματα που αναφέρονται στις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας με έντιμο και βιώσιμο τρόπο, με γνώμονα την σημασία του θέματος, τις ευαισθησίες κάθε Μέρους το πνεύμα ειρήνης, ασφάλειας και ανάπτυξης της περιοχής.
            Αυτή είναι η Τελική Συμφωνία και με την έναρξη ισχύος της παύει η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 μεταξύ των δύο χωρών. Όπως αναφέρεται στο Άρθρο 1 (2) αυτής της Συμφωνίας, οι δυο χώρες μας αναγνωρίζουν ως δεσμευτικό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία και οι δύο χώρες έχουν δεσμευθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις 817 (1993) και 845 (1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και με την Ενδιάμεση Συμφωνία.
            Θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στον Προσωπικό σας Απεσταλμένο, κ. Μάθιου Νίμιτς, για την υποστήριξή του καθ’ όλη τη διαδικασία.
Παρακαλούμε να διαβιβαστεί αυτή η επιστολή στην Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Παρακαλούμε δεχθείτε, Εξοχότατε, την έκφραση της ύψιστης εκτιμήσεώς μας.
 
Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη
Μόνιμη Αντιπρόσωπος
Σάνια Ζωγράφσκα Κρστέσκα
Επιτετραμμένη (προσωρινή)
 
 
Εξοχότατο Αντόνιο Γκουτέρρες
Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
Νέα Υόρκη»
Με άλλα λόγια, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με Υπουργό Εξωτερικών τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μονομερώς στις 12 Φεβρουαρίου 2019 έθεσε σε ισχύ την Συμφωνία των Πρεσπών και ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την θέση της σε ισχύ.
Ποιος διεθνολόγος, ποιος διεθνής νομοθέτης, και ποιος διαπραγματευτής διεθνών συμφωνιών δημιούργησε αυτή τη σκευωρία; Αυτός για εμένα, πρέπει να βρεθεί για να του απονείμουν βραβείο Νόμπελ διεθνούς σκευωρίας! Και στους συνεργάτες του, τους αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών, να απονεμηθεί βραβείο απάτης!
Το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που παρουσίασε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ως την «Τελική Συμφωνία» στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στην Γενική Συνέλευση, ήταν το κείμενο που είχαν συνυπογράψει η Δημοκρατία της Ελλάδας και το «Δεύτερο Μέρος» στις 17 Ιουνίου 2018. Και όχι το τροποποιημένο κείμενο που επέβαλλαν οι όροι της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Την επόμενη ημέρα, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών απέστειλε την επιστολή των δύο Εκπροσώπων και το κείμενο της Συμφωνίας της 17ης Ιουνίου 2018, στην Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Φερνάντα Εσπινόζα Γκαρθές, ζητώντας της να ενημερώσει τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών.
Στις 14 Φεβρουαρίου 2019, η Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ενημέρωσε με επίσημη επιστολή τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των κρατών μελών. Αποστέλλοντάς τους το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως υπογράφηκε στις 17 Ιουνίου 2018.
Την ίδια ημέρα, στις 14 Φεβρουαρίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, με επίσημη επιστολή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας και την Γενική Συνέλευση, αποστέλλει την Συμφωνία των Πρεσπών, και την επιστολή των δύο Εκπροσώπων, και ειδοποιεί τα όργανα των Ηνωμένων Εθνών ότι την έχει θέσει ως το Θέμα 118 της Ημερήσιας Διάταξης της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, που αφορούσε την ένταξη νέων μελών στα Ηνωμένα Έθνη.
Η «Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών», η Επιτροπή μας, ανέλαβε άμεση δράση. Ενώ η ομάδα των νομικών συμβούλων μας, εκτός και εντός της Ελλάδας ανέλυε τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη νομιμότητα της μονομερούς από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας κήρυξης της Συμφωνίας των Πρεσπών «εν ισχύ» στα Ηνωμένα Έθνη, εγώ προσωπικά, εν ονόματι της Επιτροπής, έκανα τις απαιτούμενες πολιτικές επαφές, στο επίπεδο που η ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών απαιτούσε.
Ενημέρωσα λεπτομερώς τα κατάλληλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την παράνομη διαδικασία της σύναψης και της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και για το παράνομο και αντισυνταγματικό αποτέλεσμα των διαδικασιών επικύρωσης. Και ζήτησα από τα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την αντικειμενική αξιολόγησή τους στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ζητούσε από τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωριστεί η χώρα τους ως νέο κράτος με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Δηλαδή την αίτηση να την κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.
Υπενθύμισα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι το 1992 και 1993, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη, πέντε φορές αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως ανεξάρτητο κράτος με ονομασία που εμπεριείχε την λέξη «Μακεδονία».
Επεσήμανα επίσης στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», Γκεόργκι Ιβάνοφ, ειδοποίησε γραπτώς τα Ηνωμένα Έθνη και την παγκόσμια κοινότητα ότι ήταν αντίθετος στην Συμφωνία των Πρεσπών και δεν την υπέγραψε.
Επεσήμανα επίσης στα συγκεκριμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ότι ήταν πρωτόγνωρο για μια άλλη χώρα να αιτείται αναγνώριση και ονομασία γειτονικού της κράτους. Όπως έκανε η Ελλάδα στην προκειμένη περίπτωση. Φανταστείτε, είπα, το ακόλουθο σενάριο:
Μια καλή ημέρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης συνάπτουν Συμφωνία να ονομάσουν την Παλαιστίνη «Βόρειο Ισραήλ». Στην διαδρομή, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, που είχε την συνταγματική αρμοδιότητα να επικυρώσει αυτή τη Συμφωνία, αρνείται να το κάνει. Οι πρωθυπουργοί της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αγνοούν την απόφαση του Προέδρου και επικυρώνουν την Συμφωνία από τα Κοινοβούλιά τους. Και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ μονομερώς αιτείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη με την ονομασία «Βόρειο Ισραήλ».
Αν κάτι τέτοιο γινόταν κυρίες και κύριοι δεν θα γέλαγε ο κόσμος όλος; Δε θα το θεωρούσε η παγκόσμια κοινότητα πρωτόγνωρο γεγονός; Δεν θα έλεγαν όλοι ότι το Ισραήλ παραβιάζει την εθνική ακεραιότητα της Παλαιστίνης;
Το Συμβούλιο Ασφαλείας, προφανώς έκρινε ακατάλληλες τις πρωτόγνωρες ενέργειες μονομερούς κήρυξης της Συμφωνίας των Πρεσπών «εν ισχύ» και της μονομερούς αίτησης αναγνώρισης της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» ως νέου κράτους με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αποφεύγοντας περαιτέρω ενέργειες από πλευράς του, αφήνοντας το μέρος της Συμφωνίας των Πρεσπών που αφορούσε την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» να ξεψυχήσει αθόρυβα στα γραφεία του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η 73η Συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών έληξε. Και μαζί της έληξε και η μονομερής προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει την Συμφωνία των Πρεσπών εν ισχύ και τα Ηνωμένα Έθνη να αναγνωρίσουν την «Δημοκρατία των Σκοπίων» ως νέο, ανεξάρτητο κράτος με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».
Έτσι απεβίωσε η επίσημη ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» από τα Ηνωμένα Έθνη, στο γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Η Επιτροπή Ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών με τους νομικούς συμβούλους μας στην Αμερική, με τη στενή συνεργασία του καθηγητή μας Γιώργου Κασιμάτη και με τις συμβουλές του Πρέσβη μας Λευτέρη Καραγιάννη, αξιολογούν τα αποτελέσματα της τελικής νομικής μελέτης ούτως ώστε να αποφασιστεί σε ποιο παγκόσμιο νομικό φόρουμ θα αποταθούμε προκειμένου να εξαλείψουμε ολοκληρωτικά την Συμφωνία των Πρεσπών.
Η ακύρωση εξ ολοκλήρου της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Διεθνές Δίκαιο είναι για μένα σίγουρη. Και όπως υποσχέθηκα στους κατοίκους της Φλώρινας και των Πρεσπών όταν τους επισκέφτηκα, θα την θάψουμε στο ίδιο σημείο στις Πρέσπες, δίπλα στην λίμνη, όπου οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές της Συμφωνίας των Πρεσπών, την υπέγραψαν στις 17 Ιουνίου 2018.
Στο Άρθρο 20, παράγραφος 9 της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι νομοθέτες κατασκευαστές της Συμφωνίας, επιβάλουν με όρους που μόνο ο πατέρας των νόμων, ο Λυκούργος της Σπάρτης, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, και πράγματι χρησιμοποίησε. Συγκεκριμένα και χωρίς ντροπή λέει στη Συμφωνία ότι «οι διατάξεις της παρούσας Συμφωνίας θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες. Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας Συμφωνίας.(…)» Με άλλα λόγια, ότι παρανομία, ότι αντισυνταγματική πράξη και ότι ψέμα και διεκδίκηση υπάρχει στο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει από κανέναν και από τίποτα. Κυρίες και κύριοι, όταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η σκευωρία που σας προανέφερα, δει το φως της παγκόσμιας δικαιοσύνης, και θα το δει σύντομα, θα καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Και οι σκευωρείς της θα καταλήξουν τουλάχιστον σε άμεση πολιτική συνταξιοδότηση.
Πριν δώσω τον λόγο στον διακεκριμένο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιο Κασιμάτη και στη συνέχεια στον αξιότιμο πρέσβη επί τιμή Λευτέρη Καραγιάννη θέλω να σας ενημερώσω ότι όταν τελειώσουν τις τοποθετήσεις τους και πριν τις ερωτήσεις σας, θα σας παρουσιαστεί το μουσικό κομμάτι, που δημιουργήθηκε με τίτλο «Κάτω τα χέρια άπαντες απ’ τη Μακεδονία».


ΛΕΞΕΙΣ: Σπυρου, Κασιματης, Καραγιαννης, Σκοπια, Σκοπιανο, Μακεδονια, Μακεδονικο, ΠΓΔΜ, FYROM, Τσιπρας, Μητσοτακης, Συμφωνια Πρεσπων

Το θαύμα της ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

ισσότερα...

Το θαύμα της ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤο έτος 1994, έκανα αίτηση είς το ληξιαρχείον Αθηνών με αριθ. Πρωτοκ. 8642/11-7-94, δι' αλλαγήν θρησκεύματος, η πρώτη αντίδρασις ήταν, να μην θέλουν να πάρουν την αίτηση, όταν μετά από κάποιες λογομαχίες, εδέχθησαν να παραλάβουν την αίτηση. Σε αυτήν την αίτηση ζητούσα να μού απαντήσουν εγγράφως, σε περίπτωση αρνήσεώς των, τους λόγου της αρνήσεώς των. Πράγματι σε επτά ημέρες με ειδοποίησαν να περάσω και να πάρω την έγγραφη απάντηση του Ληξιαρχείου. Πέρασα και μού έδωσαν επισήμως την άρνησή τους, ότι δεν μπορείς να είσαι ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣ, μπορείς να είσαι οτιδήποτε άλλο, εκτός από ΄Ελλην. Το χαρτί πού μου έδωσαν είναι του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκεύμα-των-τος, και αναφέρει τα αναγνωρισμένα θρησκεύματα και δόγματα: Α. ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
1. Ισραηλητική
2. Μουσουλμανική
Β. ΔΟΓΜΑΤΑ
1. Αρμένιοι
2. Ρωμαιοκαθολικοί
3. Ελληνόρρυθμοι (ουνίτες)
4. Αγγλικανοί
Γ. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ
1. Ελεύθεροι Ευαγγ/κοί
2.΄Ελληνες και Αρμένιοι Ευαγγ/κοί
3. Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής
4. Ελευθέρα Αποστ. Εκκλησία της Πεντηκοστής
5 . Εκκλησία του θεού της Προφητείας (Πεντηκοστής)
6. Χριστιανοί Αδελφοί (πρώην Πλημμούθιοι)
7. Εκκλησία του θεού
8. Μεθοδιστές
9. Αντβεντιστές
10. Εκκλησία της Χριστιανικής Επιστήμης
11. Μάρτυρες του Ιεχοβά (Χιλιαστές)
12. Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου
13. Εκκλησία του Χριστού
14. Μελετητές της Βίβλου
15. Εκκλησία Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων Ημερών
16. Χριστιανική Ευαγγ/κή Εκκλησία Ο Διευθυντής
Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Μού είπαν να διαλέξω μία από τις ανωτέρω Θρησκείες, Δόγματα ή Διαμαρτυρομένους, όποια θέλεις, ΄Ελληνας δεν μπορείς να ονομασθείς, πρέπει να έχεις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ, ΙΑΚΩΒ διά να σε αναγνωρήσουμε. Σκέφθηκα να προτιμήσω την Διεθνή Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου ή την Εκκλησία Ιησού Χριστού των Αγίων των τελευταίων Ημερών, ακόμη μέχρι σήμερα βρίσκομαι σ' αυτό το δίλημμα, αφού στην ΧΩΡΑ ΜΟΥ δεν μπορώ να είμαι ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΟΣ και θα πρέπει να διαλέξω μεταξύ των 22 εβραιογενων πίστεων. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ;;; Αυτή είναι η ανεξηθρησκεία πού επικρατεί στην Χώρα των Ελλήνων, ήλθαν οι απόγονοι του Αβραάμ και μας απαγορεύουν να έχουμε προγόνους ΕΛΛΗΝΕΣ.Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

1451 - 1452: ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ Β' ΚΑΙ ΕΚΟΒΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ" ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΝΑ.

"Αυτούς τους δυσσεβείς και καταστροφικούς Ελληνιστές να τους εξάγεις από την παρούσα ζωή με φωτιά και σίδερο, με πνιγμό και κάθε άλλο τρόπο. O αποστάτης της πίστης είναι χειρότερος από τους αιρετικούς κι απ' αυτούς που δεν πίστεψαν ποτέ.

Η Εκκλησία, αν και όχι με τρόπο φανερό, επιτρέπει σε εσας τους κοσμικούς άρχοντες να τους τιμωρείτε. Όσοι τους τιμωρούν παρακινούμενοι από θεϊκό ζήλο, παρέχοντας έτσι ασφάλεια στην Εκκλησία, τους δεχόμαστε και τους στεφανώνουμε. Δεν είναι το ίδιο το να διατάξεις και να επαινέσεις, αλλά κάποια πράγματα τα επαινεί η Εκκλησία και θέλει έτσι ακριβώς να γίνονται. Αν ο άρχοντας προβεί σε παλουκώσεις και ακρωτηριασμούς κατα τους νόμους, τότε η Εκκλησία δεν θα αγανακτήσει με τον άρχοντα αλλα θα τον επαινέσει και μάλιστα θα τον κατηγορούσε αν δεν έπραττε έτσι.

Ο Ιουβενάλιος είχε επιστρέψει στην Πελοπόννησο επειδή ήξερε ότι αυτός ο τόπος είναι ο πιο πρόσφορος για τις πονηρές φλυαρίες του. Μα αυτός αποδείχτηκε ακόμη πιο ανόητος από τον διδάσκαλό του [εννοεί τον Πλήθωνα Γεμιστό] γιατί θέλησε να γίνει δήθεν μάρτυρας του ψεύδους του κι όταν πνιγόταν ανέπεμπε δόξα στην πρώτη αιτία!

Χαίρε λοιπόν, Μανουήλ, στρατιώτη του Χριστού και δίκαιε δικαστή! Σου φιλώ το στόμα, αυτό που καταδίκασε τη μιαρή γλώσσα του Ιουβενάλιου. Ω μακάρια χέρια που σύρατε το κουφάρι του ως τη θάλασσα και το πετάξατε στο βυθό! Είσαι ο πιο γενναίος και ο πιο ευσεβής όλων των ανθρώπων.

Ωστόσο αν ανακαλύψεις οτι και κάποιος άλλος πάσχει απο την ίδια νόσο και απομακρύνει αυτούς που τον συναναστρέφονται από την αληθινή πίστη και τους παρασύρει στην απάτη των δαιμόνων [εννοεί το ελληνικό πάνθεον] την οπόια ο Θεός έχει καταργήσει, τότε - μετά από δεύτερη και τρίτη νουθεσία- μαστίγωσε τον και φυλάκισέ τον. Έπειτα κόψε του τη γλώσσα, κόψε του και το χέρι κι αν παρ' όλα αυτά παραμένει κακός τότε πέτα τον στο βυθό της θάλασσας."

+ΑΓΙΟC ΓΕΝΝΑΔΙΟC CXOΛΑΡΙΟC ΠΑΤΡΙΑΡΧΗC ΝΕΑC ΡΩΜΗC+

(Απόσπασμα από την επιστολή του, το 1451-1452, σε έναν Πελοποννήσιο άρχοντα ονόματι Μανουήλ Ραούλ Οισή όπου τον συγχαίρει για την εκτέλεση του Ιουβενάλιου, μαθητή του Πλήθωνα, και τον προτρέπει να πράξει το ίδιο εναντίον όσων ελληνόθρησκων δεν μεταστρέφονται στο χριστιανισμό.)

ΜΙΑ 15ΧΡΟΝΗ τίναξε στον αέρα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Σικάγο

Αγία Παρασκευή: η Ορθόδοξη αγία (πού υμνείται 26 Ιουλίου)... γιατί έσπαζε Ελληνικά αγάλματα και ναούς των Αρχαίων Ελλήνων !!!

 

 

 
  
ΤῆςἉγίαςὉσιομάρτυροςΠαρασκευῆς.

Τι Εβραϊκό και ανθελληνικόθα ακούσετε την Παραμονή 25 και ξανά στις 26 Ιουλίου (την μέρα της εορτής, της Αγίας Παρασκευής)... να ψάλλουνοι Ορθόλοξοι παπάδες, στις Εβραιοχριστιανικές εκκλησίες και στα παρεκκλήσια τους !!!

Όταν θα ακούσετε να ψάλλουν οι Εβραιοχριστιανοί παπάδες: Ότι η αγία Παρασκευή γκρέμισε και έκανε ψιλή σκόνητους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων

Τι θα πείτε Εβραιο χριστιανοί;

Ότι καλά έκανε, ή ότι αυτό είναι Ελληνικό έθιμο;


Τα δικά μου σχόλια θα είναι πάντα μέσα σε παρένθεση και θα έχουν πάντα στην αρχή με κόκκινο χρώμα, το σύμβολο αυτό @

Εἰς τὸν Στίχον Στιχηρὰ προσόμοια τῆς Ἁγίας (@ Παρασκευής)

Ἦχος δ'

«Ὡς γενναῖον ἐν Μάρτυσι Πολυώδυνα βάσανα, ὑποστῆναι Πανένδοξε, ἀνδρικῷ φρονήματι η ὐτομόλησας, καὶ τῶν Έλληνων Σεβάσματα (@ Δηλαδή τους ναούς, τους βωμούς και τα αγάλματα των Ελλήνων), ὡς κόνιν ἐλέπτυνας· (@ Τα έκανε όλα αυτάτα αγάλματα και τους Ελληνικούς Ναούς, (η Αγία Παρασκευή)λεπτά, όπως η σκόνη!!!) τῷγ ὰρσθένει τοῦ Σταυροῦ, τὸν Αντίπαλον ἔκτεινας (@ Τον αντίπαλο: τον Έλληνα), τὸν Καυχώμενον, ὑπεράνωθεν ἄστρων θρόνον θεῖναι· πρὸ Ποδῶν σου γὰρ ἐρράγη, ὥσπερ Στρουθίον Παιζόμενος».

Κανών β', ᾨδὴ η', τῆς Ἁγίας ( @ Παρασκευής ) .

Ἦχος δ'

«Χεῖρας ἐκπετάσας Δανιὴλ Οὐκ ὄντας Θεοὺς ἀλλὰψευδῆ (@ Οι Θεοί των Ελλήνων: δεν είναι Θεοί, αλλά ψέματα), Δαιμόνων φάσματα (@ Οι Θεοίτων Ελλήνων είναι δαιμονικά φαντάσματα), Μάρτυς ἀπέδειξας, καὶ κατηδάφισας τέλεον (@ Τους κατεδάφισε η αγία Παρασκευή, τους Έλληνες Θεούς: δηλαδή τα αγάλματα τους και τους ναούς τους), καὶ εἰς τέλος Κατελέπτυνας (@ Και στο τέλος μάλιστα: έκανε τααγάλματα και τους Ναούς των Ελλήνων Θεών, λεπτά σαν σκόνη), ἐνεὐφροσύνῃ τῷ Χριστῷ, ἀπαύστως μέλπουσα· Εὐλογεῖτε, πάντα τὰ ἔργα Κυρίου τὸν Κύριον, Ναοῦ Δονηθέντος ἐπὶ γῆς (@ Στον Ελληνικό Ναό του Θεού Απόλλωνα: έκανε σεισμό, η αγία Παρασκευή), ἐπιφοιτήσει σου, Ἀπόλλων Πέπτωκε (@ Ο Ελληνικός Ναός του Θεού Απόλλωνα: έπεσε από τον σεισμό, της αγίας Παρασκευής), καὶ κατηκόντι στα ξόανα(@ Και εκτοξεύθηκαν τα Ελληνικά ξύλινα αγάλματαξόανα), ἐνεργείᾳ τοῦ ἀχράντου Σταυροῦ, δι' οὗ φραχθεῖσα μυστικῶς, ἐν παρρησίᾳ πολλῇ, ἀνεβόας· Πάντατὰ Έργα Υμνεῖτε τὸν Κύριον». (@ Με αυτά τα έργα: της καταστροφής των Ελληνικών ναών (όπως την καταστροφή του Ελληνικού Ναού, του Θεού Απόλλωνα)ναυμνείτε οι Εβραιοχριστιανοί τον Γιαχβέ και τον Α- Χριστό Ιησού !!!

Πολύ Ελληνικό το ακούω, αυτό το τελευταίο !!!

Απορώ πως σας επιτρέπουμε να μπαίνετε μέσαστα Ελληνικά μουσεία (με μιά τέτοια Εβραϊκή ιδεολογία: της καταστροφής των Ελληνικών αγαλμάτων !!!)

Και αν θέλετε να γνωρίζετε Έλληνες, γιατί χρησιμοποιείται η λέξη «Απόλλων Πέπτωκε» (Για τον Ελληνικό Ναό, του Θεού Απόλλωνα): Την χρησιμοποιεί την λέξη «Πέπτωκε» και ο Εβραίος Προφήτης Ησαΐας… για την καταστροφή των αγαλμάτων και των ναών της Βαβυλώναςτέλεια Εβραϊκή μίμηση !!!)

«Πέπτωκε Πέπτωκε Βαβυλών, καὶ πάντατὰ Αγάλματα Αὐτῆς, καὶ τὰ Χειροποίητα Αὐτῆς Συνετρίβησαν εἰς τὴν γῆν. 10 ἀκούσατε, οἱ καταλελειμμένοι καὶ οἱ ὀδυνώμενοι, ἀκούσατε ἤκουσα παρὰ Κυρίου σαβαώθ· Θεὸς τοῦ᾿ Ισραὴλ (@ Ο Γιαχβέ) ἀνήγγειλεν ἡμῖν».(Ησαΐας: Κεφάλαιο 21 , Παράγραφοι 9 10).

Κανών β', ᾨδὴ ε', τῆς Ἁγίας (@ Παρασκευής).

Ἦχος δ'

«Σὺ Κύριε μου φῶς Ἠγώνισαι Σεμνή, καὶ τὸν τύραννον ἔκτεινας, ῥητρεύσεσι ταῖς πανσόφοις, πρὸβημάτων ἐμφρόνως, τὸν Χριστὸν καταγγέλλουσα. Νοῦν ἔχουσα στερρόν, ἀπτοήτῳ φρονήματι, Κατῄσχυνας τῶν Εἰδώλων, τὰ Σεβάσματα (@ Πάλι: μόνοντα Ελληνικά σεβάσματα, είναι είδωλα !!! Ποτέ δεν θα είναι είδωλα, οι Εβραιοχριστιανικές εικόνες!!!) Πάντα, γραφικαῖς ἀποδείξεσι. Παστάδος νοητῆς, καὶ νυμφῶνος ἠξίωσαι, χορεύουσασὺν Παρθένοις (@ Χορεύει η αγία Παρασκευή, με τις παρθένεςΤι να κάνουμε: Εβραιοχριστιανικά γούστα είναι αυτά!!!), ταῖς φρονίμοις ἐνθέως, Παρασκευ ὴ ἀοίδιμε».

Κοντάκιον Ἦχος δ'

«Ἐπεφάνης σήμερον τὸν ναόνσου πάνσεμνε, ὡς Ιατρεῖον Ψυχικὸν εὑράμενοι (

ΚΛΕΜΜΈΝΟ: (Η επιγραφή «ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΩΝ» ήταν γραμμένο έξω απ την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας)

@ Βρήκαν λένε οι Εβραιοχριστιανοίιατρείο ψυχικόστον ναό της αγίας Παρασκευήςμήπως θα πρέπει οι Έλληνες (να τους ψάλλουν)… και για το ιατρείο το Ψυχιατρικό, εδώ στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ; Που είναι σίγουρα και πιό Ορθόλοξο !!!), ἐντούτῳ πάντες οἱ πιστοί, μεγαλοφώνως τιμῶμέν σε, Ὁσιομάρτυς Παρασκευ ὴ ἀοίδιμε».

(Στις 26 Ιουλίου γιορτάζει και η αγία Ωραιοζήλη... και θα ακούσετε και αυτό το Εβραϊκό:)

«Μνήμῃ τῆς ἁγίας μάρτυρος Ὡραιοζήλης.

Τῇαὐτῇἡμέρᾳ, ΜνήμητοῦὉσίουἸγνατίουτοῦΣτειρωνίτου, καὶτῶνΕγκαινίωντοῦΝαοῦτοῦ, ἈρχαγγέλουΓαβριήλ, πέρανἐνΧάλδαις, καὶτῶνἉγίωνἈππίωνοςκαὶ (@ Αγίας) Ἱερουσαλήμ. (@ ΓιατηναγίαΙερουσαλήμκαιτιςεκκλησίεςτης, στοΙσραήλκαιστηνΕλλάδα:θασαςκάνωξεχωριστήανάρτησηΈλληνες !!!) .

Ταῖςαὐτῶνἁγίαις(@ ΑπόαυτέςτιςΕβραίεςαγίες)Πρεσβείαις , Θεός, ἐλέησονἡμᾶς. Ἀμήν».

(@θαακούσετεστις 26 Ιουλίου καιαυτάταΕβραϊκάναψάλλουν, γιατηνΠαναγίτσαΜαριάμ :)

Θεοτοκίον

Ἦχοςα'

«ΤοῦΓαβριὴλφθεγξαμένουσοι, ΠαρθένετὸΧαῖρε, σὺντῇφωνῇἐσαρκοῦτο, τῶνὅλωνΔεσπότης, ἐνσοὶτῇΑγίᾳΚιβωτῷ (@ ΗΠαναγίτσαείναιηΑγίαΚιβωτόςτουΙσραήλ:τηςΠαλαιάςΔιαθήκης), ὡςἔφηΔίκαιοςΔαυίδ(@ ΌπωςείπεοδίκαιοςΕβραίοςΔαυίδ γιαΔίκαιοΈλληναούτελόγος!!!), Ἐδείχθηςπλατυτέρατῶνοὐρανῶν, βαστάσασατὸνΚτίστηνσου,δόξατῷἐνοικήσαντιἐνσοί,δόξατῷπροελθόντιἐκσοῦ,δόξατῷἐλευθερώσαντιἡμᾶς, διὰτοῦτόκουσου».

(@ΆντεπάλιτυχεροίΕβραιοχριστιανοί: μετηναγίαΠαρασκευή,θακάνετετέλειοΕβραϊκόκαιανθελληνικόμάθημα,στιςΕβραιοχριστιανικέςΕκκλησίεςσας !!!

Καιμηνξεχνάτε: Παρασκευήσημαίνειπροετοιμασία!!!

Προετοιμασίαόμωςγιατί ;

ΜαγιατοΣαββάτο, τωνΕβραίωνπροπατόρωνσας !!!

Τοκατάλαβεςτώρα, Εβραιοχριστιανέ;

Ήγιανατοκαταλάβεις: θαπρέπειναστοψάλλωκαι αυτό, σταΕβραϊκά ;


Αναρτήθηκε: Γεώργιος Γρηγορομιχελάκης

"Βρέθηκε στα σκαλιά του σπιτιού μου, κάτω από την πόρτα. Ο επιστολογράφος είναι άγνωστος. Στο φάκελο έγραφε απλά: "Δεν έχει σημασία ποιος είμαι, ούτε το θνητό μου όνομα. Για σας είμαι ο καινούργιος Θεός, εσείς είστε το πιο σιχαμένο μέρος του χυλού απ' τον οποίο τρεφόμαστε." Είναι γραμμές ιδιαίτερες. Νομίζω ότι θα έπρεπε να τις διαβάσουμε.

"Για εσάς που αυτοαποκαλείστε 'Έλληνες'.

Αυτό το γράμμα είναι αφιερωμένο στη δική μου ικανοποίηση όταν σας βλέπω να σέρνεστε και να υποφέρετε από τη γελοία διάθεση αυτομαστίγωσης που σας χαρακτηρίζει. Είναι ένα γράμμα αφιερωμένο στη δική μου χαρά καθώς σας βλέπω να βυθίζεστε στην ψύχωση μιας 'βαριάς κληρονομιάς', αναμασώντας ιστορίες για τους ένδοξους προγόνους με τους οποίους υποτίθεται ότι έχετε συγγένεια.

Πιστεύετε ότι υπάρχουν άγκυρες που σας συνδέουν με το χτες; Μόνο αυτό θα σας πω.

Αν κάποιος από τους προγόνους σας μπορούσε να βρεθεί εδώ αυτή τη στιγμή - δεν λέω για τους 'ήρωες' της αρχαιότητας αλλά για όσους υπήρξαν σε αυτή τη χώρα πριν λίγες γενιές - το μόνο που θα έκανε θα ήταν να σας φτύσει. Δειλοί, ευθυνόφοβοι, μικρόνοοι συμφεροντολόγοι, φοβισμένοι ραγιάδες που μοναδικό τους όραμα έχουν να βολέψουν το παιδί τους σ' ένα κομματικό γραφείο, σε μια θεσούλα του Δημόσιου.

Ποια ελπίδα μπορεί να έχει ένα ανώνυμο και θλιβερό συνονθύλευμα όπως εσείς;

Άλλοι λαοί που είχαν πολύ λιγότερα πράγματα να προσφέρουν, πολέμησαν για τις μνήμες τους. Εσείς, σαν κουτοπόνηροι γύφτοι, που κοιτάνε μόνο πόσα χωράει η χούφτα τους, αφήσατε το παρελθόν σας να γίνει στάχτη, ασβέστης και κλεμμένα αγάλματα.

Είσαστε καταπιεσμένα ανθρωπάρια που εφευρίσκουν διαρκώς εχθρούς, χωρίς να κάνουν κάτι για να τους αντιμετωπίσουν. Κομπλεξικοί, καχύποπτοι, απατεώνες, είρωνες, εξυπνάκηδες, ξερόλες, καραγκιόζηδες που στριφογυρνούν μες τη μιζέρια τους σαν τα ποντίκια που όταν νοιώθουν το αδιέξοδο τρώνε το ένα το άλλο.

Η αλληλοσφαγή και η διχόνοια υπήρχαν πάντα μες τα κύτταρα σας. Ακόμα και τότε που η Φυλή σας βρίσκονταν στο κέντρο του κόσμου, δεν υπήρξε πολιτικός, στρατηγός, φιλόσοφος ή θεατρικός συγγραφέας που να μην τελείωσε τη ζωή του στη φυλακή ή στην εξορία. Αν κάποτε υπήρχε ελπίδα, την κομματιάσατε με τα χέρια σας. Αν υπήρχε μέλλον, το καταβροχθίσατε, γιατί το παραφουσκωμένο 'εγώ' σας ήθελε πάντα να βρίσκεται πιο ψηλά από το 'εμείς'.

Ποτέ δεν καταλάβατε την ιερότητα της γης σας. Βάζετε φωτιές στα Δάση, μολύνετε τα ποτάμια, βρωμίζετε τις θάλασσες και πετάτε τα σκουπίδια στο δρόμο ή στην αυλή του διπλανού σας. Η ασχήμια, ο καταπιεσμένος θυμός, το μίσος και η προχειρότητα σας χαρακτηρίζει. Είσαστε ο δικαστής, ο κατήγορος και ο δήμιος των συνανθρώπων σας. Σπαταλάτε το χρόνο σας με το να ψάχνετε ή να εφευρίσκετε λάθη και αδυναμίες στους άλλους, χωρίζετε την πατρίδα σας σε χριστιανούς και αλλόθρησκους, κομμουνιστές ή φασίστες, πράσινους, μαύρους ή κόκκινους, ψάχνοντας πάντα, με κραυγές υστερίας και αρρωστημένα ξεσπάσματα, ένα θύμα για να ρίξετε το φταίξιμο.

Οι πολιτικοί σας ήταν πάντα επιλεγμένοι υπάλληλοι και διαχειριστές. Ρόλος τους, να διαβρώνουν το πνεύμα σας και να σας κρατάνε κοιμισμένους. Όσο για τους στρατιωτικούς ή τους δικαστές, κανένας δεν θα τολμούσε να αντισταθεί ξέροντας πως ολόκληρο το σώμα πίσω του όχι μόνο δεν θα τον στηρίξει αλλά θα τον εξοντώσει. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέσα από εκβιασμούς, δωροδοκίες κι εξαναγκασμούς, μας ανήκουν όλοι. Δεν υπάρχει καμία πόρτα ή χαραμάδα όπου κάποιος θα μπορούσε να κρυφτεί.

Είστε δεμένοι χειροπόδαρα πάνω από την κουπαστή. Σας βυθίζουμε στο πέλαγος ή σας αφήνουμε για λίγο να αναπνεύσετε, έτσι ώστε να παρατείνουμε τη δική σας αβάσταχτη αγωνία και τη δική μας ευχαρίστηση. Σε αυτή τη χώρα-αποικία, που τόσο ηλίθια θεωρείτε δική σας, είμαστε εμείς που θα σας πούμε τι θα φυτέψετε, με ποιο τρόπο, πόσο και που. Είμαστε εμείς που θα σας πούμε πότε να θάψετε τα φρούτα σας για να μην πέσουν οι τιμές στην αγορά. Είμαστε εμείς που αποφασίσαμε να ξεριζώσετε τα αμπέλια σας, να καταστρέψετε τα καΐκια και να κόψετε τις ελιές σας με αντάλλαγμα ένα μικρό χαρτζιλίκι που θα σας το ξαναπάρουμε με τους φόρους.

Χρησιμοποιήσαμε τη φιλοσοφία, την τέχνη, την αρχιτεκτονική σας για να προσδώσουμε κύρος στα δικά μας επιτεύγματα. Προσαρμόσαμε τη γλώσσα και την ιστορία σας έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα δικά μας συμφέροντα. Τώρα πια δεν σας χρειαζόμαστε.

Για μας δεν είστε καν σκουλήκια γιατί αυτά έχουν κάποια χρησιμότητα. Είστε τα σάπια απολιθώματα μιας ανθρωπότητας που ανήκει στο παρελθόν. Για λίγο ακόμα χρόνο θα βλέπετε τα παιδιά σας γκαρσόνια και δούλους. Ύστερα, θα σκορπιστούν στα πέρατα της οικουμένης και μέσα σε μια ή δύο γενιές θα έχουν ξεχάσει τη γλώσσα και την ιστορία τους. Σε αυτή τη χώρα θα υπάρχουν μόνο αλλόφυλοι μετανάστες που θα μιλάνε τις δικές τους γλώσσες, μια νέα, γκρίζα και δυστυχισμένη εργατιά. Τα βιβλία της ιστορίας θα ξαναγραφτούν από μας και σ' αυτά εσείς δεν θα υπάρχετε. Για λίγο θα είστε ένας μύθος κάποιου αρχαίου λαού που έζησε κάπου, αναμασώντας μέχρι τις τελευταίες του στιγμές κάποιες κενές ελπίδες για Σωτήρες, αγίους ή θεούς που θα έλθουν με διαστημόπλοια. Ύστερα θα χαθείτε στη χοάνη της Μνήμης, σαν να μην υπήρξατε ποτέ.

Όπως σας είπα, γράφω αυτές τις γραμμές γιατί μου προξενεί ευχαρίστηση η γλυκιά αίσθηση της ανημποριάς και της απελπισίας. Κι αν νοιώθετε τα λόγια μου σαν γροθιά στο στομάχι ακόμα καλύτερα. Γιατί, τώρα πια, δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε.

Αν θέλετε να δείτε το μέλλον, φαντασθείτε τη μπότα μου πάνω στο πρόσωπο σας. Τη μπότα μου και τη λάσπη στην οποία βυθίζεστε. Μονάχα αυτό....
τα σχολια δικα σας....

Ο θεός δημιούργησε τον άνθρωπο
το... 5508 π.Χ. 
 
Το 1903 ο καθηγητής Ευάγγελος Κ. Κοφινιώτης[1] εκυκλοφόρησε το βιβλίο του, «Ιερά Ιστορία της Καινής Διαθήκης», με τον χαρακτηριστικό υπότιτλο «προς χρήσιν των ελληνικών σχολείων»! Μάλιστα «εγκριθείσα κατά τον άρτι διεξαχθέντα διαγωνισμόν δια μίαν πενταετίαν, από του 1903-1908». Τον διαγωνισμό είχε προκηρύξει[2] το υπουργείο των Εκκλησιαστικών και της Δημοσίας Εκπαιδεύσεως του Βασιλείου της Ελλάδος. Η εν λόγω μελέτη εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος[3], μετά από έκθεση του καθηγητού Θεολογίας, Εμμανουήλ Ι. Ζολώτα[4]. Το 106 σελίδων βιβλίο εκδόθηκε εν Αθήναις, από τον εκδοτικό οίκο Γεωργίου Δ. Φέξη[5]… Έργο στο οποίο ευθύς εξ αρχής η Καινή Διαθήκη χαρακτηρίζεται «θεόπνευστος», άρα… πάσα αντίρρηση παυσάτω… Ο αδογμάτιστος Έλλην, ευρίσκεται υπό τον ζυγόν όχι ενός δόγματος, αλλά πολλών δογμάτων…
Άρα γε προηγήθηκαν διδακτικά βιβλία, για την Ιστορία των Ορφικών, των Αργοναυτικών, των Ομηρικών Επών, της Ωγυγίας;..
 
Σαν να μην έφτανε αυτό, στην ελληνική παιδεία  εισήχθη και ένα άλλο βιβλίο: Το 1925 ο καθηγητής Πανεπιστημίου Ι. Ε. Μεσολωράς[6] εκυκλοφόρησε το βιβλίο του, «Ιερά Ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης», με τον χαρακτηριστικότατο υπότιτλο «προς χρήσιν των ελληνικών σχολείων και παρθεναγωγείων»!!! (σ.σ.: Άρα γε τι να διδαχθούν οι Ελληνίδες παρθένες, τα καλά της Σάρας – της Μάρας και του κακού συναπαντήματος;)… Μάλιστα, συνεχίζει η έκδοσις στο εξώφυλλο, «εγκριθείσα κατά τον βτγ΄ νόμον επί πενταετίαν, ΕΓΚΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ». Ήταν η γ΄ έκδοσις του βιβλίου. Το 68 σελίδων βιβλίο εκδόθηκε εν Αθήναις, από τον εκδοτικό οίκο Δ. και Π. Δημητράκου… Έργο στο οποίο ευθύς εξ αρχής, στην εισαγωγή του (σελ. 3), η Παλαιά Διαθήκη χαρακτηρίζεται «ιστορία των κριτών και βασιλέων του ιουδαϊκού έθνους», που εγράφη «κατ’ έμπνευσιν του αγίου Πνεύματος, υπό του Μωυσέως και των προφητών εις γλώσσαν εβραϊκήν» και κατά τον 3ο αι. π.Χ. «μετεφράσθη εις την ελληνικήν εν Αλεξάνδρεία, υπό 72 Ιουδαίων, οίτινες εγνώριζον καλώς την ελληνικήν»… Το Ελληνόπουλο, με την τόσο λαμπρά προϊστορία, υποχρεούται πλέον να αποτάξει τους προπάτορές του, ήρωες και θεούς, και να πεισθεί να υιοθετήσει ως προπάτορές του κάποιους αλλοεθνείς και αλλοθρήσκους… Και εν συνεχεία σπεύδει να σημειώσει: «Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης εγράφησαν κυρίως εις γλώσσαν ελληνικήν, ήτις πανταχού τότε ήτο διαδεδομένη»
Δεν θα ασχοληθώ με τις «θεόπνευστες» αυθαιρεσίες και τις δογματικές ανακρίβειες των παραπάνω, αλλά θα σταθώ στην 4η σελίδα, στο κεφάλαιον Α΄, όπου, λέει, και πιο σημαντικό ακόμη, διδάσκει, πως ο Θεός δημιουργεί τον άνθρωπο το 5508 π.Χ.
 
Την ίδια εποχή ο Χρ. Τσούντας είχε ανακαλύψει τον οικισμό του Σέσκλου, με ανθρώπινη κατοίκηση στην Θεσσαλία ήδη από το… 6800 π.Χ….
Τι να διδάξεις και τι να πεις…

Μια πολιτισμική γενοκτονία που βαφτίστηκε

"ελληνοχριστιανικός πολιτισμός"

Μετά τη ρωμαϊκή θεομηνία που σάρωσε τους ελληνικούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς επέρχεται ο χριστιανικός τυφώνας, νέα συμ­φορά για τα ανεπανάληπτα δημιουργήματα του κλασσικού πολιτισμού. Πραγματικά, οι τρομακτικότεροι βανδαλισμοί κατά των αρχαίων ελληνικών μνημείων και έργων τέχνης θα διαπραχθούν μετά την επικράτηση του χριστιανισμού σε Ανατολή και Δύση. Οι κατα­στροφές των κατακτητικών εκστρατειών και των πολεμικών συγκρούσεων από Πέρσες, Ρωμαίους, Φράγκους, Οθωμανούς είναι ασή­μαντες αν συγκριθούν με τον αφανισμό των καλλιτεχνικών θησαυρών στους πρώτους πέντε χριστιανικούς αιώνες. Πυρ και σίδηρος για τους αρχαίους ναούς και τα αγάλματα, για τα κλασσικά κείμενα και τις βιβλιοθήκες.Ήταν οι χειρότεροι βανδαλισμοί της ιστορίας. Η πολιτι­κή και η εκκλησιαστική εξουσία δεν στάθηκε ικανή να διαχωρίσει τη θρησκευτική πίστη από την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία. Η απόρριψη της παλαιάς θρησκείας συνακολουθείται από τον διωγμό και τον όλεθρο του αρχαίου πολιτισμού. Με εντολή ή συνέργεια των ηγεμόνων του κράτους και της εκκλησίας, οι νεοπροσήλυτοι χριστιανοί συντρίβουν με σφύρες ή πυρπολούν έργα τέχνης, γκρεμίζουν μνημεία, ρίχνουν στο χυτήριο τα χρυσά και αργυρά καλλιτεχνήματα.

Οι αρχαίοι ναοί, όταν δεν κατεδαφίζονται ή δεν κατερειπώνονται με την αφαίρεση της στέγης, μετατρέπονται σε χριστιανικές εκκλη­σίες. Αλλά όχι όλες.Όπως είναι γνωστό, ο προορισμός του αρχαίου ελληνικού τεμένους δεν ήταν η συγκέντρωση πιοτών στο εσωτερικό αλλά η εκπλήρωση ορισμένων θρησκευτικών τελετουργιών. Περιορισμένος ο χώρος δεν επαρκούσε για μεγάλη σύναξη, για λειτουργίες και κηρύγματα. Σε χριστιανικούς ναούς θα δια­μορφωθούν κυρίως οι βασιλικές, τα ορθογώνια ρωμαϊκά αρχιτεκτονήματα με τις εσωτερικές στοές και τα κλίτη.

Η επικράτηση του χριστιανισμού δεν έγινε παντού με ελεύθερο και ειρηνικό ενστερνισμό τωννέων θρησκευτικών ιδεών αλλά και με βίαιη παρέμβαση της εξουσίας, με τρομοκρα­τία και ωμότητες, το ίδιο αποτρόπαιες με τις ρωμαϊκές κακουργίες εναντίον των χριστιανών.

Το πέρασμα από τη μια θρησκεία στην άλλη συνοδευόταν από αναστατώσεις και κρίσεις, κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, ηθικές με θύματα τα μνημεία ενός περίλαμπρου πολιτι­σμού. Επιβάλλεται γι' αυτό μια σύντομη επισκό­πηση της μεγάλης Αλλαγής που σημειώθηκε στους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες και μια περιγραφή του δραματικού σκηνικού. Η μελέτη των πηγών οδηγεί στη θλιβερή διαπίστωση ότι οι θησαυροί του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που είχαν διασωθεί από τη ρωμαϊκή διαρπαγή αντιμετώπισαν το καταστροφικό χριστιανικό μένος σε Ανατολή και Δύση. Οι συμφορές που προκάλεσε το χριστια­νικό ιερατείο ξεπερνούσαν συχνά τα δεινά που επέφεραν οι βαρβαρικές επιδρομές. Χωρίς τον καταστροφικό ζήλο της νέας εξουσίας - πολι­τικής και εκκλησιαστικής - τα αριστουργήματα της αρχαίας τέχνης θα έλαμπαν ακόμα ακέραια - με τη φθορά που επιφέρουν ο χρόνος και τα φυσικά στοιχεία - και όλα τα έργα των αρχαίων διανοητών θα επιζούσαν, κτήμα της ανθρωπό­τητας. Σε αντίθεση με τον αρχαίο ελληνικό κόσμο, που όχι μόνο ανεχόταν τις ξένες λατρείες αλλά υιοθετούσε αλλόφυλες θεότητες - δεν υπήρχε άλλωστε ούτε δογματικό πλαίσιο ούτε εξουσία του ιερατείου - οι χριστιανοί αρχηγοί και ιερα­πόστολοι επέδειξαν πνεύμα φανατισμού και αδιαλλαξίας που οδηγούσε συχνά σε εξόντωση των αντιφρονούντων και εξαφάνιση των θρη­σκευτικών τους συμβόλων. Ακολουθούσαν την εβραϊκή παράδοση της ιδεολογικής μονοκρα­τορίας. Ο προφήτης Ηλίας, με θεϊκή εντολή, θανατώνει τους ιερείς του Βάαλ, θεού των Φοινίκων και τωνΧαναναίων. «Και είπεν Ηλιου προς τον λαόν* συλλάβετε τους προφήτας του Βάαλ, μηδείςσωθήτω εξ αυτών* και συνέλαβον αυτούς, και κατάγει αυτούς Ηλιου εις τον χεί-μαρρον Κισσών και έσφαξεν αυτούς εκεί». Οι Έλληνες όμως είχαν εντάξει τον Βάαλ στον δικό τους θρησκευτικό κύκλο ταυτίζοντας τον με τον Κρόνο και τον Δία.

Στους πρώτους τρεις αιώνες ο χριστιανισμός θα παραμείνει μειοψηφία στον ελληνορωμαϊκό κόσμο. Το ρεύμα θα δυναμώσει όταν θα ανακη­ρύξει ο Κωνσταντίνος τον χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του ανατολικού ρωμαϊκού κράτους. Ωστόσο η νέα θρησκεία δεν διαδόθηκε με τον ίδιο ρυθμό σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε όλες τις περιοχές. Είχε θερμές απηχήσεις περισσότερο στους ελληνόφωνους πληθυ­σμούς παρά στους Λατίνους, περισσότερο στα αστικά κέντρα παρά στις αγροτικές περιοχές, περισσότερο στις κατώτερες και μεσαίες τάξεις παρά στις ισχυρές και προνομιούχες.

Οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών, πιστοί πάντοτε στις παραδόσεις, αντιστέκονται εμμέ­νοντας στην πατροπαράδοτη πίστη και ιδεο­λογία. Ακόμα και στον έκτο και έβδομο αιώνα η παλαιά λατρεία ήταν ακόμα ζωντανή στους αγροτικούς πληθυσμούς που θεωρούσαν τους αρχαίους θεούς προστάτες της παραγωγής, των κοπαδιών και της υγείας.

Η αγροτική μάζα ήταν αδρανής και παθητική μ' όλο που την απομυζούσαν η κρατική εξουσία και οι φεουδάρχες. Υποτασσόταν χωρίς αντίστα­ση στους δυνάστες της. Το 90% των αυτοκρα­τορικών πόρων επί ρωμαιοκρατίας προερχόταν από τους αγροτικούς φόρους, και τα πλούτη των ανώτερων τάξεων από την εκμετάλλευση των δουλοπάροικων στις γαιοκτησίες.

Σπανιότατες οι εξεγέρσεις πληθυσμών της υπαίθρου. Όταν στον Δ αιώνα απαγορεύθηκε η αρχαία λατρεία και διατάχθηκε το κλείσιμο ή η κατεδάφιση των ναών και η καταστροφή των αγαλμάτων, σε ελάχιστες περιπτώσεις εκδηλώθηκε δυναμική αντίδραση στις επιδρομές κατά των ιερών. Η διείσδυση του χριστιανισμού στον αγροτικό κόσμο θα προχωρήσει με αργούς ρυθμούς και θα ολοκληρωθεί στον Ζ' αιώνα.

Επειδή δεν υπήρχαν στις αγροτικές περιο­χές συμπαγείς πληθυσμοί για να προβάλουν αντίσταση, οι χριστιανοί ιεραπόστολοι, με τις ένοπλες ακολουθίες τους, κατέστρεφαν κατά τις προσηλυτιστικές εκστρατείες όλα τα σύμβο­λα των αλλοθρήσκων. Κατακρήμνιζαν τα ιερά, εστίες λατρείας από γενιά σε γενιά, τρομοκρα­τούσαν τους γεωργούς, ερήμωναν την ύπαι­θρο, σκόρπιζαν την απόγνωση, προκαλούσαν κοινωνική αναστάτωση και οικονομική κρίση. Έπεφτε η παραγωγή, περιορίζονταν τα κρατικά έσοδα, στέρευε η κυριότερη πηγή φορολογίας.

Τις τραγικές συνέπειες των χριστιανικών επι­δρομών στις αγροτικές περιοχές καταγγέλλει ο Λιβάνιος στην περίφημη επιστολή του προς τον Θεοδόσιο Α. Σαρώνουν τα πάντα σαν αφηνια­σμένοι χείμαρροι και ερημώνουν την ύπαιθρο. Οι ναοί, αυτοκράτορα μου, είναι κτίσματα των αγρών, η ψυχή τους. Αυτές οι αγριότητες αφανίζουν τους γεωργούς, τους εξαθλιώνουν καθώς χάνουν το θάρρος τους. Και το αποτέλε­σμα: ξεπέφτουν οι χωρικοί, χάνει το δημόσιο.

Οι τοπικές εκκλησιαστικές Αρχές στρέφο­νταν εναντίον των ανυπεράσπιστων καλλιερ­γητών και χάλκευαν ψευδείς κατηγορίες για τη δήμευση των αγρών τους. Από τη μια μεριά οι εργατικές μέλισσες, γράφει ο Λιβάνιος, κι από την άλλη οι κηφήνες. Επιχειρούν τον βίαιο προσηλυτισμό, εισορμούν στα χωριά και με το πρόσχημα του «σωφρονισμού» επιδίδονται σε ληστείες.

Αυτές οι βαρβαρότητες προκάλεσαν συσπει­ρώσεις και αντίσταση των γεωργικών πληθυ­σμών. Ανησυχώντας η εκκλησιαστική ηγεσία απευθύνεται στην αυτοκρατορική εξουσία και εισηγείται τον βίαιο προσηλυτισμό των αγρο­τών. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος καλεί τους γαι­οκτήμονες του Βυζαντίου να εκχριστιανίσουν τους δουλοπάροικους και κολήγους στα φέου­δα τους, να προσλάβουν ιερείς και να χτίσουν εκκλησίες. Ο διαβόητος Ιωάννης της Εφέσου (ΣΤ αι.) καυχιέται ότι κατά την προσηλυτιστική του εκστρατεία - με την τρομοκρατία και τον κνούτο - βάφτισε70.000 ειδωλολάτρες. Στη Δύση, ο πάπας Γρηγόριος, ο επιλεγόμενος Μέγας (Ε'αι.), διαπίστωσε ότι στη Σαρδηνία οι χωρικοί δωροδοκούσαν, καταβάλλοντος ένα είδος φόρου, τον κυβερνήτη του νησιού, για να συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραδοσιακή τους λατρεία.

Συχνά η πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία εξαπέλυε άγριους διωγμούς κατά των πιστών της παλαιάς θρησκείας επιστρατεύοντας τη συκοφαντία. Επειδή απαγορεύονταν, με διά­ταγμα του Κωνσταντίνου, οι θυσίες στα ιερά με την απειλή δημεύσεως περιουσιών, πολλοί χρι­στιανοί, όπως γράφει ο Λιβάνιος, κατέφευγαν σε ψευδείς καταγγελίες για να ενοχοποιήσουν τους αγρότες. Μαζεύονταν οι γεωργοί για να διασκεδάσουν και έσφαζαν ένα αρνί ή ένα μοσχάρι. Αμέσως οι χριστιανοί τους κατηγο­ρούσαν ότι «έθυσαν», ότι έκαναν ειδωλολατρι­κή θυσία παραβιάζοντας τον αυτοκρατορικό νόμο. Αν μάλιστα τραγουδούσαν αντιμετώπιζαν τη βαρειά κατηγορία ότι ανέμελπαν ύμνους στους αρχαίους θεούς.

Τα οικονομικά συμφέροντα που διακυβεύο­νταν και οι αναπότρεπτες κοινωνικές αναταρα­χές έπαιζαν πρωταρχικό ρόλο στην αναμέτρηση των δύο θρησκειών και υποδαύλιζαν τους βαν­δαλισμούς. Αυτή την πλευρά των αντιθέσεων - τα οικονομικά συμφέροντα - αποκαλύπτει η εχθρότητα που αντιμετώπισε ο απόστολος Παύλος κατά την προσηλυτιστική του περιοδεία στη Μ. Ασία. Στην 'Εφεσο ξεσηκώθηκε μέγα πλήθος και εμπόδισε την είσοδο του στο θέατρο. Γιατί; Κάποιος Δημήτριος «αργυροκόπος» που διατηρούσε βιοτεχνία κατα­σκευής ομοιωμάτων του ναού της Αρτέμιδος και απασχολούσε μεγάλον αριθμό τεχνιτών, συγκέντρωσε τους εργαζόμενους και τους προειδοποίησε ότι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι αν επικρατήσει ο χριστιανισμός. Το ιερό της Εφέσου θα σβήσει και θα δυστυχήσουμε. Η πόλη αναστατώθηκε. «Ακούσαντες δε και γενόμενοι πλήρεις θυμού έκραζον λέγοντες: Μεγάλη η Άρτεμις Εφέσου». Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι «και επλήσθη η πόλις όλη συγχύσεως· ώρμησαν δε ομοθυμαδόν εις το θέατρον».

Ο Λιβάνιος, στην έκκληση του προς τον αυτο­κράτορα Θεοδόσιο για προστασία των αρχαίων μνημείων και έργων τέχνης από τις βαρβαρότη­τες των χριστιανών, υπενθυμίζει τους διωγμούς των αλλοθρήσκων ιερών από τον Κωνσταντίνο. Δεν περιορίσθηκε στις βεβηλώσεις και ανατρο­πές βωμών και στον εμπρησμό και το κλείσιμο των αρχαίων ιερών αλλά και μετέτρεψε ναούς σε πορνεία. Καταγγέλλει επίσης ότι ο διωγμός της παλαιάς θρησκείας είχε ταπεινά ελατήρια. Απέβλεπε δηλαδή στην αρπαγή της περιουσίας των αρχαίων ναών και διανομή της στους ευνο­ουμένους της εξουσίας.

Οι ιεράρχες και ιεραπόστολοι εμπνέονταν στο μένος τους κατά των αγαλμάτων και έργων τέχνης της παλαιάς θρησκείας από την ιδεολογία της εβραϊκής λατρείας που κατα­δίκαζε τα «είδωλα», τονανθρωπομορφισμό, την αναπαράσταση μορφών σε άψυχη ύλη. «Επικατάρατος πας άνθρωπος ος ποιήσει γλυ-πτόν και χωνευτόν, βδέλυγμα Κυρίω έργον χει­ρών τεχνίτου». Παραμερίζοντας τη διδασκαλία της ευαγγελικής αγάπης, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, επικαλούνται την μήνιν του ιουδαϊκού θεού κατά των λατρευτικών αντι­κειμένων των άλλων θρησκειών, τις αρές των προφητών και τις αγριότητες των εγκόσμιων ηγεμόνων. «Και ελάλησε Κύριος»: Αφανίστε όλα τα αγάλματα από μέταλλο και λίθο. «Και εγένετο λόγος Κυρίου»: Να συντριβούν όλα τα γλυπτά της Σαμάρειας, να καταστραφούν οι εικόνες και τα αγάλματα. «Τάδελέγει Κύριος. Καταθρυμμάτισε και λίχνισε τα επιχρυσωμένα και επάργυρα αγάλματα και πέταξε τα σαν κοπριά».

Και η φωνή του Ησαΐα: Τα αγάλματα να πελεκηθούν όπως τα δέντρα στο δάσος.Όλα τα αγάλματα στη φωτιά. Γιατί δεν είναι θεοί αλλά χειροποίητα αντικείμενα, ξύλα και πέτρες. «Λέγει Κύριος Σαβαώθ: Θα εξαφανίσω ακόμα και τα ονόματα των αγαλμάτων, για να σβήσουν ολότελα από τη μνήμη». Δεν θα καταστραφούν μόνο τα αγάλματα σας αλλά και οι θεοί σας. Ο βασιλιάς Ιωσίας αναλαμβάνει εκστρατεία αφα­νισμού των αλλόθρησκων λατρευτικών συμ­βόλων. Γκρεμίζει τους βωμούς, κόβει τα ιερά άλση, θερίζει και τσακίζει τα αγάλματα, καίει τα οστά των ιερέων στους βωμούς, κονιορτοποιεί τα γλυπτά.Ένας άλλος βασιλιάς, ο Ασά, γκρέμι­σε το λατρευτικό άγαλμα της Αστάρτης.

Οι ιεραπόστολοι των πρώτων χριστιανικών αιώνων καλλιεργούσαν το μίσος αλλά και τον τρόμο για την παλαιά θρησκεία και τα σύμ­βολα της. Διαβεβαίωναν τους πιστούς ότι τα αγάλματα των θεών έκρυβαν επικίνδυνους δαί­μονες. Ταύτιζαν μάλιστα την ειδωλολατρία με την κλασσική παιδεία. Με αποτέλεσμα πολλοί χριστιανοί να απορρίπτουν με αποστροφή τον προγονικό πολιτισμό, τα επιτεύγματα του ελλη­νικού πνεύματος και των τεχνών/Όποιος μελε­τούσε τα αρχαία κείμενα έπαιζε με τη φωτιά...

Τσίπρας και Κοτζιάς έστησαν την τέλεια παγίδα στην Ελλάδα

MAKEDONIKO H TELIA PAGIDA

MAKEDONIKO NA TA DOSOYME OLA THA SKASO

Κατά καιρούς αναφέρεται στον δημόσιο λόγο ότι η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αποδεσμευθεί από τη συμφωνία των Πρεσπών με μία απλή καταγγελία. Κατ’ αρχήν η συμφωνία παράγει ήδη αποτελέσματα και χωρίς την κύρωσή της. Αμέσως μετά την υπογραφή της η Ελλάδα δέχθηκε να επανεκκινήσει η διαδικασία εντάξεως της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Αφ’ ης στιγμής η Βουλή των Σκοπίων προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές, το ΝΑΤΟ θα συντάξει το πρωτόκολλο εντάξεως της γειτονικής χώρας στη Συμμαχία.
Το έγγραφο αυτό αποτελεί ξεχωριστό διεθνές κείμενο από το κείμενο των Πρεσπών. Θα έλθει στη ελληνική Βουλή προς κύρωση ανεξαρτήτως της πορείας της συμφωνίας των Πρεσπών.Επειδή η αίτηση για ένταξη έχει υποβληθεί με το προσωρινό όνομα ΠΓΔΜ, η Ελλάδα βαρύνεται από την ενδιάμεση συμφωνία (και μία σχετική καταδίκη στο Διεθνές Δικαστήριο) να κυρώσει το Πρωτόκολλο (ανεξαρτήτως του τι θα πράξει με τη συμφωνία των Πρεσπών).

Ως προς το θέμα της καταγγελίας, λύσεως ή τέλος πάντων «απαλλαγής» από τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού αυτή κυρωθεί, τα πράγματα είναι (επώδυνα) προβληματικά. Το θέμα ρυθμίζεται από τη Σύμβαση της Βιέννης για το Δίκαιο των Συνθηκών (1969) που δεσμεύει τόσο την Ελλάδα όσο και την ΠΓΔΜ. Εκεί περιλαμβάνονται οι εξής δυνατότητες:
(α) ακύρωση,
(β) καταγγελία και
(γ) λήξη/αναστολή εφαρμογής μιας συνθήκης σε περίπτωση ουσιώδους παραβιάσεως των όρων της.

Η Σύμβαση της Βιέννης ορίζει περιοριστικά τους όρους υπό τους οποίους επιτρέπεται η ακύρωση μιας συμφωνίας. Πρέπει να επικαλεσθούμε πλάνη, απάτη, δωροδοκία, εξαναγκασμό με απειλή ή χρήση βίας και άλλα ανάλογα κατά την υπογραφή της συμφωνίας… Δεν προκύπτει ότι κάτι τέτοιο ίσχυσε, οπότε η πιθανότητα να χαρακτηρισθεί η συμφωνία άκυρη, δεν έχει βάσεις.

Δεύτερη πιθανότητα που πρέπει να εξετασθεί είναι αυτή της καταγγελίας. Η συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει στο άρθρο 20 ότι οι διατάξεις της «θα παραμείνουν σε ισχύ για αόριστο χρονικό διάστημα και είναι αμετάκλητες. Δεν επιτρέπεται καμία τροποποίηση της παρούσας συμφωνίας που περιέχεται στο άρθρο 1 (3) και στο άρθρο 1 (4)». Επομένως, κατ’ αρχήν προκύπτει ότι τα δύο κράτη θέλησαν να είναι αμετάκλητες οι διατάξεις της συμφωνίας. Επιπλέον, οι επίμαχες διατάξεις για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», για την υπηκοότητα του κράτους που ορίσθηκε ως «μακεδονική/πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» και για την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας, περιβάλλονται με ιδιαίτερο κύρος και δεν τροποποιούνται. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται το άρθρο 56 της Συμβάσεως της Βιέννης που ορίζει ρητώς ότι συνθήκη που δεν περιέχει διάταξη για καταγγελία «δεν δύναται να καταγγελθή ή να λυθή διά αποχωρήσεως».

Μοναδική εξαίρεση είναι να θεωρηθεί η φύση της συνθήκης των Πρεσπών τέτοια, που να δικαιολογεί την καταγγελία. Πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα. Στο διεθνές δίκαιο αναφέρονται οι κατηγορίες των συνθηκών που δικαιολογούν την καταγγελία. Δεν προκύπτει με σαφήνεια ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να υπάγεται σε κάποια από αυτές.

Στην πραγματικότητα, μετά την κύρωση της συμφωνίας θα ισχύει ο γενικός κανόνας του διεθνούς δικαίου που ορίζει ότι «τα συμπεφωνημένα πρέπει να τηρούνται».

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα λήξεως ή αναστολής εφαρμογής της συνθήκης σε περίπτωση ουσιώδους παραβιάσεως των όρων της (άρθρο 60). Η Ελλάδα καλείται να παρακολουθεί προσεκτικά την εφαρμογή της συμφωνίας. Εάν διαπιστώσει ουσιώδη παραβίαση, θα μπορεί να κινηθεί για να απαλλαγεί από τη συμφωνία. Δεν είναι κάτι απλό.

Η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί συνέχεια και ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995. Επιδιώκει να επιλύσει μία διεθνή διαφορά, όπως την ορίζουν τα Ψηφίσματα 817 και 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας. Για αυτόν άλλωστε τον λόγο τη συνυπέγραψε ως μάρτυρας ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Σε περίπτωση κυρώσεώς της και από την Ελλάδα, λήγει η ενδιάμεση συμφωνία και παύει η εκκρεμότητα γύρω από το όνομα της γειτονικής μας χώρας. Με την επιφύλαξη της ρωσικής στάσεως, το Συμβούλιο Ασφαλείας κανονικά θα πρέπει να αποφασίσει ότι έληξε η διεθνής διαφορά. Τα Σκόπια θα χρησιμοποιούν το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Σε περίπτωση όμως «απαλλαγής» για οποιονδήποτε λόγο από τη συμφωνία των Πρεσπών, θα λήξει αντιστοίχως και η υποχρέωσή τους να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο όνομα. Επιπλέον το κεκτημένο του σημερινού προσωρινού ονόματος ΠΓΔΜ θα έχει χαθεί. Τα Σκόπια θα προχωρήσουν σε νέα συνταγματική αλλαγή, θα επιστρέψουν στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και θα ενημερώσουν απλώς τους διεθνείς οργανισμούς για την αλλαγή. Αρκεί μία απλή ανακοίνωση. Οι συνέπειες απεμπλοκής θα είναι πιθανότατα πολύ πιο σοβαρές από την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί. Το συμπέρασμα είναι πως, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, το καλύτερο είναι να μην κυρώσει η Ελλάδα τη συμφωνία.

  • Ο κ. Αγγελος Μ. Συρίγος είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Πηγή: Καθημερινή

ΠΗΓΗ https://www.crashonline.gr

ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΕΚ 119/1922 Νόμος 2870. ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Μικρασιατική καταστροφή επήλθε την χρονική εκείνη στιγμή κατά την οποία δέσποζαν τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα δύο εβραϊκές μορφές: Ο Κεμάλ Ατατούρκ και ο Μπεν Ζελόν.(Ελ.Βενιζέλος)

Η  Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ι Α ...
ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ 1922 ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΓΕ ΣΕ ΕΣΚΕΝΑΖΥ
ΕΣΚΕΝΑΖ... ΛΕΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΣΕΡ ΜΩΥΣΗ.
ΕΙΝΑΙ... ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΟΝΟΜΑ. ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. (;)
ΚΑΙ ΕΣΚΕΝΑΖΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΒΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΣ... λέει!!!
Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους... 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων...!!!.
ΑΦΟΥ ΤΟ 1933 ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΓΙΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΟΝΟ... Που τα βρήκαμε το 1944 (ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ) τα 3,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΑΜΕ;
ΜΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ; ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ; ΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ;

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι...
η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, η οποία γκρέμισε τα όνειρα του Ελληνισμού για την πραγμάτωση της Μεγάλης Ιδέας, οφείλεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου στις ραδιουργίες των Σιωνιστών Εβραίων. Ορθότερα δε, κανείς σχεδόν δεν υποψιάζεται ή γνωρίζει ότι η έκβαση της εκστρατείας, ήταν προδιαγεγραμμένη από τον σιωνισμό. 
Τα όσα αποκαλυπτικά στοιχεία έπονται, τεκμηριώνουν απόλυτα τον ανωτέρω ισχυρισμό, καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τον υποχθόνιο ρόλο του εβραίου, του αιώνιου αυτού μισέλληνα.
Ανέκαθεν οι εβραίοι μετέρχονταν δόλια μέσα για την ηθική, οικονομική, πνευματική αλλά και για την βιολογική εξόντωση του Ελληνισμού.
Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα επ' αυτού, αποτελεί η διάδοση και εκλαϊκευση των αρχών του Παντουρκισμού από τον εβραίο Χέρμαν Βάμπερυ. 
Στο βιβλίο του «Εικόνες της Κεντρικής Ασίας» που πρωτοεκδόθηκε το 1868, ο Βάμπερυ ανέπτυσσε τις αρχές του Παντουρκισμού, με εντονότατες ανθελληνικές αιχμές, ενώ η στενή του σχέση με όσους μετέπειτα απετέλεσαν τον πυρήνα των ηγετικών στελεχών των Νεοτούρκων, υπήρξε αποφασιστικής σημασίας γεγονός, για την ανάπτυξη του Παντουρκικού φαινομένου, σαφής έκφραση του οποίου, υπήρξε η αναζωπύρωση των επεκτατικών βλέψεων των Tούρκων προς την Ελλάδα.
Η Μικρασιατική καταστροφή οφείλεται σε μία σειρά από αίτια. 
Ανάμεσα στους παράγοντες εκείνους που επισφράγισαν την τραγωδία του 1922, είναι και η έντονη ανάμειξη του εβραϊσμού στην τεράστια ανθελληνική εκστρατεία, η οποία αναπτύχθηκε κατά την Εποποιία των ετών 1919-1922 τόσο στο μέτωπο, στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, όσο και στο εσωτερικό της χώρας, από μαρξιστικούς κύκλους που έπαιζαν ηθελημένα ή αθέλητα, το παιχνίδι των εβραίων. 
Η υπονόμευση και η αποσταθεροποίηση που οδήγησε στην πτώση του ηθικού του στρατού μας, παράγοντας ο οποίος συνετέλεσε καθοριστικά στη μετέπειτα Μικρασιατική τραγωδία, υπήρξε έργο του Αβραάμ Μπεναρόγια, ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, εβραϊκής καταγωγής, στον ιδιαίτερο ρόλο του οποίου θα πραγματοποιηθεί εκτενής αναφορά σε άλλο άρθρο.
Ο Αβραάμ Μπεναρόγια (ένας των ιδρυτών του Κ.Κ.Ε.), ο Κοέν και ο Κουν Βεντούρα, άπαντες εβραίοι, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εποχής, δηλητηρίαζαν κατά το χειρότερο τρόπο την Ελληνική προσπάθεια, μέσω πικρόχολων κειμένων που δημοσίευαν στην εβραϊκή εφημερίδα «Avanti» της Θεσσαλονίκης.
Με τη στάση της αυτή, η εβραϊκή κοινότητα που διέμενε στην Ελλάδα, εξέφραζε την υποστήριξή της προς τον ομόφυλό της Κεμάλ, ο οποίος ήταν σιωνιστής, όπως άλλωστε σιωνιστές ετύγχαναν όλα τα ηγετικά στελέχη των Νεοτούρκων. 
Ειδικότερα οι ηγέτες των Νεοτούρκων Ταλαάτ και Ενβέρ, ήταν κρυπτοεβραίοι και μέσω των αξιωμάτων που κατείχαν, συνετέλεσαν αποφασιστικά στην υλοποίηση των εβραϊκών σχεδίων, στο προκείμενο ζήτημα.
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί, ότι όλα τα στελέχη της Επιτροπής των Νεοτούρκων στην Θεσσαλονίκη ήταν εβραίοι. 
Το τεκτονικό περιοδικό «Ακακία» (Οκτώβριος 1908) αποκαλύπτει ότι η ξένη Στοά «Μακεδονία» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είχε ως διδάσκαλο τον Ιταλοεβραίο Εμ. Καράσο, στην δικαιοδοσία του δε υπάγονταν τρεις ακόμη ξένες στοές, στους κόλπους των οποίων οι Ταλαάτ και Ενβέρ, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να δημιουργήσουν την «Κίνηση Νεοτούρκων». 
Η «Κίνηση Νεοτούρκων» τελούσε υπό την προστασία της ιταλικής πρεσβείας, από τυπική άποψη, ενώ τα μέλη της αποτελούνταν εξ' ολοκλήρου από Tουρκοεβραίους, μέλη των ανωτέρω ξένων στοών.
Η διείσδυση των εβραίων στον τουρκικό τεκτονισμό κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν υπήρξε γεγονός τυχαίο.
Είναι γνωστό ότι την 1η Μαίου 1909 οι Tούρκοι τέκτονες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια και την υποστήριξη των σιωνιστών, ανέδειξαν στο αξίωμα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Στοάς της Τουρκίας τον Μαχμούντ Ορφί Πασά, όργανο των εβραϊκών επιδιώξεων, το δε Ύπατο Συμβούλιο της Μεγάλης Στοάς της Τουρκίας αποτελούσαν οι Δαυίδ Κοέν, Ραφαέλο Ρίτσι, Ισαάκ Μαρκιόνε, Νίκολα Φόρτε, Τζωρτζ Σούρσοκ και Ιακόμπ Σουχάμι, όλοι τους εβραϊκής καταγωγής.
Μέσα από αυτούς τους κύκλους αναδείχθηκε αργότερα ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος με τη βοήθεια των αδελφών του εβραίων, και όχι μόνο, θα συνέτριβε τον Ελληνικό στρατό το 1922...
 
David Lloyd George (1908)
 Ένθερμος υποστηρικτής της Ελληνικής επεμβάσεως στην Μικρά Ασία, ήταν ο πρωθυπουργός της Αγγλίας και σιωνιστής Δαυίδ Λόυδ Τζωρτζ.
Ο Λ. Τζωρτζ όσο «περίεργα» τάχθηκε στο πλευρό των Ελλήνων, άλλο τόσο «περίεργα» τους εγκατέλειψε στην πλέον κρίσιμη στιγμή, γεγονός το οποίο εάν συσχετισθεί με τις σιωνιστικές θέσεις του βρίσκει την εξήγησή του.
Αξίζει να τονισθεί ότι ο προσωπικός γραμματέας του Τζωρτζ ήταν ο εβραίος «Σερ» Φίλιπ Σασούουν, ο οποίος... συμπτωματικά ήταν παντρεμένος με την κόρη του τραπεζίτη Ρότσιλντ.
Αμφότεροι τελούσαν και μυστικο-σύμβουλοι του Άγγλου πρωθυπουργού, ενώ η επίδραση του σιωνιστικού στοιχείου ήταν εντονότερη στη σύνθεση της βρετανικής κυβερνήσεως. 
Οι υπουργοί του Τζωρτζ Λόρδος Σέσιλ και Λόρδος Ρήντιγκ (κατά εβραϊκόν κόσμον Ισαάκ Μοντ) ήταν απροκάλυπτα σιωνιστές και εκδηλωμένοι μισέλληνες.
Ποιο όμως ήταν το σκεπτικό και οι απώτεροι στόχοι στους οποίους οι σιωνιστές απέβλεπαν με τη Μικρασιατική Εκστρατεία;
Δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι η Μικρά Ασία είναι πανάρχαια Ελληνική Γη. 
Παρά τους διωγμούς και τον εκτουρκισμό πολλών αιώνων, το Ελληνικό στοιχείο διέθετε στην περιοχή αυτή μία ισχυρή Εθνολογική βάση.
Οι σιωνιστές, έβλεπαν τη μόνιμη Ελληνική παρουσία στην Μικρά Ασία σαν μία θανάσιμη απειλή προς τα συμφέροντά τους.
Αφ' ενός δεν ήθελαν για ιδεολογικούς λόγους να δουν την Μεγάλη Ιδέα του Ελληνισμού να πραγματώνεται, αφ' ετέρου μία μεγάλη αλλά αδύναμη Τουρκία, ήταν η περίπτωση του εύκολου θύματος για την οικονομική διείσδυση που ονειρεύονταν.
Συνεπώς η Ελληνική παρουσία στα Ιωνικά παράλια και γενικότερα στη Μικρά Ασία έπρεπε να εκλείψει, διότι αποτελούσε πρόσκομμα στην υλοποίηση των σιωνιστικών σχεδίων.
Για να επέλθει όμως η εξάλειψή της, έπρεπε να υπάρξει μία βίαιη μετακίνηση ή και αφανισμός του Ελληνικού πληθυσμού, ένας στόχος που μόνο δια της γενοκτονίας έβρισκε την πραγμάτωσή του. 
Για τη γενοκτονία χρειαζόταν ένα πρόσχημα. Και το πρόσχημα βρέθηκε.
Η Ελλάδα αποφασισμένη να διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαιά της στη Μικρά Ασία, υπό την προτροπή της Βρετανίας και γενικά των Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής, τη διαβεβαίωση των οποίων για αμέριστη συμπαράσταση είχε προηγουμένως εξασφαλίσει, αποβίβασε στρατό το 1919 στη Σμύρνη.
Το σχέδιο ήταν πανούργο:
Οι σιωνιστές, δια των Μεγάλων Δυνάμεων, τους ηγέτες των οποίων επηρέαζαν και δια του αδελφού τους Ελ. Βενιζέλου, ενέπλεξαν τον Ελληνικό Στρατό σε μία θανάσιμη παγίδα και μαζί του καταδίκασαν τον Ελληνικό πληθυσμό των περιοχών της Μικράς Ασίας.
Ώθησαν τα Ελληνικά στρατεύματα στα βάθη της Μικράς Ασίας παρέχοντάς τους μία εφήμερη βοήθεια και όταν οι συγκυρίες κατέστησαν τις Ελληνικές δυνάμεις τρωτές, επήλθε η κατακόρυφη ενδυνάμωση των Κεμαλικών στρατευμάτων και η συντριβή των Ελλήνων.
Και μαζί με τη συντριβή, βρέθηκε η ευκαιρία να σφαγιασθεί ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας, με πρόσχημα τα δεινά που υπέστησαν οι Τούρκοι από τον Ελληνικό στρατό, κατά τη νικηφόρα προέλασή του στο διάστημα 1919-1922. 
Η θανάσιμη παγίδα ήταν καλά προσχεδιασμένη...
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, για τον οποίο έχει γραφτεί χωρίς να διαψευστεί ότι είναι εβραϊκής καταγωγής, φέρων το επίθετο Μπεν Ζελόν, υπό την παρότρυνση των ομοϊδεατών του, απέστειλε χωρίς καμία υποδομή τα Ελληνικά στρατεύματα στην Μικρά Ασία, καταδικάζοντάς τα σε βέβαιη σφαγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βενιζέλος δεν είχε κάνει καμία πρόβλεψη, ούτε είχε κάποια εναλλακτική λύση για το ενδεχόμενο καταρρεύσεως του μετώπου...
Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν επέλθει η Ελληνική συντριβή, ο Βενιζέλος έχασε προσχεδιασμένα τις εκλογές, προκειμένου να αποποιηθεί των βαρύτατων ευθυνών της προαποφασισμένης από τους σιωνιστές τραγωδίας.
Είναι βέβαιο ότι εάν ο Βενιζέλος κέρδιζε τις εκλογές, στις οποίες σημειωτέον ότι όλα τα δεδομένα καταδείκνυαν την εκλογική νίκη του, τότε θα συνέβαινε επί της πρωθυπουργίας του η Μικρασιατική καταστροφή και θα ήταν αυτός που θα επωμιζόταν τις συνέπειες της ήττας.
Ποιος όμως ήταν ο παράγοντας εκείνος που συνετέλεσε ώστε ο Βενιζέλος να χάσει τις εκλογές, γεγονός παράδοξο και μη φυσιολογικό, αφού μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Σεβρών είχε επιστρέψει στην Ελλάδα ως θριαμβευτής και το κλίμα τον ευνοούσε.
Στην τεχνητή εκλογική ήττα του, τον βοήθησαν οι εβραίοι ομοϊδεάτες του.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί, ότι ο Βενιζέλος αντλούσε σημαντικό μέρος της εκλογικής του δυνάμεως από το εβραϊκό στοιχείο της Θεσσαλονίκης, γι' αυτό άλλωστε είχε οργανώσει και το κίνημα της Αμύνης με επίκεντρο τη συμπρωτεύουσα.
Στις εκλογές λοιπόν που προηγήθηκαν της τραγωδίας, οι εβραίοι σύσσωμοι στράφηκαν φαινομενικά εναντίον του και τον «μαύρισαν», διασώζοντάς τον από την ευθύνη της προσχεδιασμένης επερχόμενης καταστροφής στο Μικρασιατικό μέτωπο...
Για όσους αμφισβητούν τη σιωνιστική πολιτική του Ελ. Βενιζέλου, θα παρατεθούν τα ακόλουθα αδιάψευστα στοιχεία:
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ασκούσε καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, πολιτική άκρως φιλοεβραϊκή, αφού όπως ομολογούν οι ίδιοι οι εβραίοι στο επίσημο όργανό τους «Χρονικά» (Όργανο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Τεύχος Σεπτ. - Οκτώβριος 1992):
«...Ο διοικητής της Θεσσαλονίκης Ρακτιβάν σε συνεντεύξεις του σε τοπικές εβραϊκές εφημερίδες, προβάλει τις αρχές της ισονομίας που διέπουν την Ελληνική διοίκηση και το πνεύμα της ανεξιθρησκίας που χαρακτηρίζει τον Ελληνικό λαό, με παράδειγμα τους εβραίους της παλιάς Ελλάδας, που παρά τον μικρό αριθμό τους κατέχουν σημαντικές θέσεις στη δημόσια ζωή. 
Και ο εβραϊκός τύπος της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, επαινεί την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, που προσφέρει στους εβραίους προνόμια που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο Βαλκανικό Κράτος, προετοιμάζοντας γι' αυτούς ένα λαμπρό μέλλον...» 
Οι υπαινιγμοί για τη σιωνιστική πολιτική που ασκούσε ο Βενιζέλος είναι σαφέστατοι.
Άλλωστε, όπως το ίδιο έντυπο αναφέρει («Χρονικά», τεύχος Απριλίου - Μαΐου 1994), «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος πρώτος υποστήριξε τη δημιουργία ελεύθερου εβραϊκού κράτους».
Τις ίδιες ακριβώς θέσεις εξέφρασε και ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Βενιζέλου, υπουργός και Γενικός Διοικητής της Μακεδονίας, ο Π. Αργυρόπουλος, στον τύπο της εποχής.
Όλα ήταν προμελετημένα. Σταδιακά και με πρόσχημα την επαναφορά του Κωνσταντίνου, οι... σύμμαχοι σταμάτησαν την χορήγηση βοηθείας προς την Ελλάδα και ένας - ένας άρχισαν να καταφέρνουν πισώπλατες μαχαιριές.
Ο Ιταλοεβραίος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιολίτι, εκκένωσε τη Νότια Μικρά Ασία από τα ιταλικά στρατεύματα τα οποία βρίσκονταν εκεί, απελευθερώνοντας κατ' αυτό τον τρόπο σημαντικές δυνάμεις των τούρκων που είχαν καθηλωθεί εκεί εξ' αιτίας της ιταλικής στρατιωτικής παρουσίας.
Την ίδια ώρα η Γαλλία, υποταγμένη στη θέληση των εβραίων Μπιαν και Μπλουμ, συνάπτοντας τη Γαλλοτουρκική συνθήκη συνθηκολογήσεως στην Κιλικία, απελευθέρωσε επίσης με τη σειρά της τα Κεμαλικά στρατεύματα από τη μέθοδο της Συρίας, παραδίδοντας συγχρόνως όλο το γερμανικό πολεμικό υλικό που είχαν κυριεύσει, στους Τούρκους.
Η εβραϊκή στοά της Θεσσαλονίκης «Μπάι - Μπριθ», συνετέλεσε αποφασιστικά την πρόκληση της Μικρασιατικής καταστροφής, δια της οικονομικής βοηθείας που απέστειλε στον Κεμάλ.
Ο εβραϊκής καταγωγής Μπρονστάιν (Tρότσκυ), ηγέτης της Ρωσίας εκείνη την περίοδο, ενίσχυσε σε εκπληκτικό βαθμό τον Κεμάλ, χορηγώντας του τεράστιες ποσότητες χρυσού και πυροβόλα όπλα.
Τον Μπρονστάιν χρηματοδοτούσε με τη σειρά της η εβραϊκή τράπεζα Κουν και Λεμπ, η οποία τον πίεσε να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Τουρκία, ώστε να απαλλάξει από ένα ακόμη πρόβλημα τον Κεμάλ.
Άθλιος επίσης υπήρξε ο ρόλος του Μπαζίλ Ζαχάρωφ. 
Ο Ζαχάρωφ, εβραίος έμπορος όπλων από την Κωνσταντινούπολη, μονίμως εγκατεστημένος στην Ελβετία, υποδυόταν επί σειράν ετών τον Έλληνα.
Στην πραγματικότητα ήταν συνεργάτης της Αγγλοεβραϊκής πολεμικής βιομηχανίας «Βίκερς». 
Ο Ζαχάρωφ, προσωπικός φίλος του Ε. Βενιζέλου, αρχικά προμήθευσε τον Ελληνικό στρατό με ελαφρύ και βαρύ οπλισμό για να καλύψει τις ανάγκες του, έναντι πραγματικά εκπληκτικών οικονομικών διευκολύνσεων. 
Ο Ζαχάρωφ, ισχυριζόταν ότι... βοηθούσε τον Ελληνικό στρατό, ωθούμενος δήθεν, από πατριωτικά κίνητρα.
Μόλις όμως οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις εισέδυσαν στην Μικρά Ασία και ο «ομόφυλός του» Ε. Βενιζέλος «εγκατέλειψε» την εξουσία, οι αποστολές του Ζαχάρωφ σταμάτησαν ολοσχερώς ενώ ο μέχρι τότε παραδοθείς οπλισμός απεδείχθη προβληματικός, καθώς ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες άχρηστων όπλων και ελαττωματικών πυρομαχικών. Τα αποτελέσματα ήταν προφανή...
Στο σημείο αυτό αρχίζει να γίνει μνεία σε ένα τραγικό περιστατικό, το οποίο καταδεικνύει για μια ακόμη φορά τον μισελληνισμό των εβραίων.
Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά στις ημέρες της μικρασιατικής τραγωδίας και είναι το ακόλουθο:
Στη συνοικία Μπας Οτουράκ της Σμύρνης, οι εβραίοι οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν επιδοθεί σε μία καταδοτική έξαρση κατά των Ελλήνων, είχαν συγκεντρωθεί και χλεύαζαν τους διερχόμενους Έλληνες αιχμαλώτους.
Όταν οι Τούρκοι στρατιώτες άρχισαν να κτυπούν τους Έλληνες με τους υποκοπάνους των όπλων τους, Τούρκοι και εβραίοι ξέσπασαν από κοινού σε παραλήρημα ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων...
Ο δε εβραίος νομάρχης Ραχμή Μπέης, εξώθησε τους τσέτες να προβούν στην εξόντωση του Μικρασιατικού Ελληνισμού. 
Ενάμισι εκατομμύριο νεκροί,άλλοι τόσοι πρόσφυγες και δισεκατομμύρια σε δραχμές οι υλικές ζημιές.
Αυτό ήταν το τίμημα της Μικρασιατικής καταστροφής, στην πρόκληση της οποίας τόσο συνέργησε ο διεθνής σιωνισμός. 
Η εβραϊκή μάλιστα ωμότητα, έφθασε μέχρι του σημείου της επιδείξεως ασέβειας προς τους ίδιους τους νεκρούς. 
Ούτε τα οστά των νεκρών Ελλήνων δεν σεβάσθηκαν οι εβραίοι. 
Μετά τη μεγάλη σφαγή, ένα «ολλανδικό» πλοίο φόρτωσε στο λιμάνι της Σμύρνης τα κόκαλα των νεκρών, τα οποία προορίζονταν να διατεθούν... για βιομηχανικούς σκοπούς! 
Το πλοίο, όπως και η εκμεταλλεύτρια εταιρεία που επεδίωκε να θησαυρίσει ακόμη και από τα οστά των νεκρών, τα οποία «αξιολογούσε» ως πρώτη ύλη (!), ανήκε στους εβραίους Ραούλ Βόντεμπουργκ και Ερασμο Λεβύ.
Επιπροσθέτως, στην επιχείρηση αφελληνισμού της Μικράς Ασίας, είναι γνωστός ο ρόλος που διαδραμάτισε ο αμερικανοεβραίος Χένρυ Μοργκεντάου.
Ως πρόεδρος της «Επιτροπής Αποκαταστάσεως Προσφύγων», μερίμνησε ώστε κατά την οκταετία 1922-1930, να εφαρμοσθεί κατά γράμμα η Συνθήκη της Λωζάνης, το τερατούργημα αυτό του Ε. Βενιζέλου που προέβλεπε τον ξεριζωμό των Ελληνικών πληθυσμών από την Ιωνία.
Επανερχόμενοι στο θέμα των δηλώσεων Βενιζέλου δια των οποίων συνηγορούσε υπέρ της ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ, κρίνω αυτές αποκαλυπτικές της καταγωγής του. 
Το γεγονός δε ότι ο Βενιζέλος παρουσιάζεται ως «πρωτεργάτης» της προσπάθειας για την ίδρυση του εβραϊκού κράτους, δεν θα πρέπει να εκπλήσσει. Και αυτό διότι ο Βενιζέλος, ήταν εβραϊκής καταγωγής.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η Μικρασιατική καταστροφή επήλθε την χρονική εκείνη στιγμή κατά την οποία δέσποζαν τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα δύο εβραϊκές μορφές: Ο Κεμάλ Ατατούρκ και ο Μπεν Ζελόν. 
Εξ΄ άλλου δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε, ήδη από το 1917, όπως καταδεικνύεται μέσα από επίσημα έγγραφα, ο πρώτος πολιτικός ηγέτης και δη πρωθυπουργός που ζήτησε την αναγνώριση ισραηλινού κράτους. 
Τον Ιούλιο του 1920 ο ΄Άγγλος ναύαρχος Ντε Ρόμπεκ σε επιστολή που απηύθυνε προς τον τότε Υπουργό Λόρδο Κώρζον, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: 
«…Με άλλα λόγια ο κ. Βενιζέλος δεν είναι η Ελλάς. Εν κυριολεξία δεν είναι καν ΄Έλλην…».
Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΟΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ..
Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ 1821 ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΣΟ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ "ΕΒΡΑΙΩΝ" ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ...
 
BORIA IPIROS KATSIFAS
Στις 2 Δεκεμβρίου 1945, 68 χρόνια πριν, μια ξεχασμένη στους παλιούς και σχεδόν εντελώς άγνωστη στους νεότερους εποποιία εκτυλίχθηκε στην Χιμάρα. Μια σφριγηλή ένδειξη Ελληνικότητας και Εθνικής Συνείδησης στην ανατολή της στυγνής κομμουνιστικής δικτατορίας που μόλις είχε εγκαθιδρύσει ο αιμοσταγής δικτάτορας Ενβέρ Χότζα.
ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ
Στις 29 Νοεμβρίου 1944, με την αποχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτη από την Αλβανία, μια νέα ακόμη πιο σκληρή σκλαβιά άρχιζε για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Οι προσπάθειες ενσωμάτωσης της Βορείου Ηπείρου που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια του πολέμου μέσω του ΜΑ.Β.Η. (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) απέτυχαν, ενώ ο ηγέτης του ΜΑΒΗ Βασίλης Σαχίνης θα δολοφονηθεί από τους αλβανούς.Την ίδια τύχη θα έχουν και άλλοι Έλληνες Πατριώτες (όπως ο Θεοδόσης Λαζάκης), οι οποίοι μάλιστα ανακρίθηκαν και βασανίστηκαν από προδότες βορειοηπειρώτες κομμουνιστικών πεποιθήσεων, που ανεδείχθησαν στα πιο πειθήνια όργανα του χοτζικού καθεστώτος.
Μια νέα σκλαβιά ανέτειλε από τον Χότζα και τους ελληνόφωνους λακέδες του στο όνομα της «δικτατορίας του προλεταριάτου».Διαδεχόμενος το επίσης ανθελληνικό καθεστώς του πρώην Βασιλιά Ζώγκου, ο Χότζα και οι συνεργάτες του εξελίχθηκαν στα επόμενα 45 χρόνια στους μεγαλύτερους εγκληματίες για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Για να επιβάλει την απάνθρωπη κομμουνιστική ιδεολογία άρχισε να σπέρνει παντού τον φόβο και τον τρόμο. Ο «προλεταριακός διεθνισμός» πήγε περίπατο, οι δήθεν υποσχέσεις για αυτονομία που είχε δώσει σε όσους αφελείς βορειοηπειρώτες τον πίστεψαν αποδείχθηκαν ψευδείς και έτσι το ανθρωπόμορφο κτήνος που λεγόταν Ενβέρ Χότζα τρεφόταν καθημερινά με τη σάρκα και την ψυχή των βορειοηπειρωτών. Το τυραννικό καθεστώς που εγκαθίδρυσε ο Χότζα το αποτελούσαν μικρόψυχοι άνθρωποι, αδύναμοι χαρακτήρες και εγκληματικά μυαλά. Ανάμεσά τους δυστυχώς και «έλληνες», πρόθυμοι για βαθμούς και καρέκλες να βασανίζουν, να δικάζουν και να εξοντώνουν ανελέητα τους πραγματικούς Έλληνες στην Ψυχή και την Καρδιά βορειοηπειρώτες.
Ο Χότζα, θέλοντας αρχικά να θολώσει τα νερά και να ξεγελάσει τον λαό για δήθεν λαϊκή δημοκρατία, από τις αρχές του 1945 ανήγγειλε «ελεύθερες εκλογές», προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για αυτό που θα ακολουθούσε. Τα μέλη της Παρτίας (δηλαδή του κόμματος του Χότζα), οι κομμουνιστές της Αλβανίας (σε συνεργασία με θλιβερά ντόπια καθάρματα) είχαν αρχίσει το αιμοσταγές έργο τους. Πρώτα από όλα, επί πολέμου ακόμα, άρχισαν να σκοτώνουν πισώπλατα, άνανδρα και ύπουλα αρκετούς βορειοηπειρώτες πατριώτες που δεν ήθελαν να ενταχθούν στις αντάρτικες ομάδες του αλβανικού ΕΑΜ αλλά είχαν οργανωθεί ανεξάρτητα (π.χ. ΜΑΒΗ) για να φέρουν μαζί με το τέλος του Πολέμου και την πολυπόθητη ένωση με την Ελλάδα.
Όπως και στην υπόλοιπη Βόρειο Ήπειρο, έτσι και στη Χιμάρα ντόπια παλικάρια δολοφονήθηκαν από τους κομμουνιστές. Παλικάρια όπως οι Γιώργος Μπολάνος, Γιάννης Σπυρομήλιος, Πύλιος (Σπύρος) Ζήσης, Δημήτρης Λέκκας, Μιχάλης Κούστας, Ζάχος (Ζαχαρίας) Καπετάνιος, Δημήτρης Μερτζάνης κ.α. Αυτοί ήταν και τα πρώτα θύματα των κομμουνιστών. Θα ακολουθούσαν και άλλοι πολλοί στην προσπάθεια των αλβανών να κάμψουν την αντίσταση των Χιμαριωτών και να τους λυγίσουν.
ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Στις 2 Δεκεμβρίου ο αλβανός δικτάτορας Ενβέρ Χότζα οργάνωσε τις πρώτες «ελεύθερες» και «δημοκρατικές» εκλογές. Το όλο σκηνικό ήταν μια θλιβερή παρωδία. Σε κάθε εκλογικό κέντρο, μιας και ήταν μεγάλο το ποσοστό αναλφαβητισμού, είχαν στηθεί δύο κάλπες, μια μαύρη και μια κόκκινη, και στον κάθε ψηφοφόρο έδιναν από ένα σφαιρίδιο υποχρεώνοντάς τον να μπάσει το χέρι και στις δύο κάλπες και να αφήσει το σφαιρίδιο στη μία.
Την κόκκινη κάλπη (όπου θα μαζεύονταν οι ψήφοι του κομμουνιστικού κόμματος) την είχαν επενδύσει από μέσα με ένα πανί, για να μην ακούγεται ο θόρυβος του σφαιριδίου που έπεφτε, ενώ στη μαύρη είχαν βάλει στον πάτο ένα κομμάτι κόντρα πλακέ, έτσι ώστε αν κάποιος έριχνε την ψήφο του εκεί, ακουγόταν ένας ηχηρός κρότος που τον πρόδιδε. Οπότε εκείνος έβγαινε κατακόκκινος από το παραβάν, μια κοκκινάδα που μετατρεπόταν αμέσως σε κιτρινίλα φόβου. Όταν έβγαινε έξω προειδοποιούσε τους άλλους για το τι του είχε συμβεί. Ωστόσο τα μαύρα σφαιρίδια ήταν σημαντικά σε κάθε χωριό. Πολλοί που πληροφορήθηκαν το γεγονός αυτό αρνήθηκαν να μπουν στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν και σε μερικές περιπτώσεις αυτοί αποτελούσαν και την πλειοψηφία του χωριού.
Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης των ψήφων ήταν πρωτοφανές στην ιστορία των εκλογικών αναμετρήσεων και έδειχνε το μέγεθος της βίας, της τρομοκρατίας και της νοθείας: τα μέλη των εκλογικών επιτροπών διαπίστωναν έκπληκτα ότι οι αρνητικές ψήφοι (της μαύρης κάλπης) σε όλο το νομό ήταν λιγότερες από όσες είχαν καταμετρήσει οι ίδιοι μόνο στο τμήμα τους! Ενώ στην υπόλοιπη Βόρειο Ήπειρο και στην αλβανική επικράτεια γενικότερα συνέβαιναν αυτά τα αίσχη, οι Χιμαριώτες όπως και σε κάθε άλλη δύσκολη στιγμή για την Πατρίδα τους οργανώθηκαν τις ημέρες εκείνες για να αντιμετωπίσουν το νέο «δημοκρατικό» αλβανικό καθεστώς.
Η αγάπη και ο πόνος για την Ελλάδα και τη Χιμάρα δεν τους επέτρεπε να μείνουν αμέτοχοι στον αγώνα και να υποκύψουν στη νέα χειρότερη σκλαβιά που ερχόταν κεκαλυμμένη με το «λαϊκό» και «δημοκρατικό» προφίλ των κομμουνιστών. Άλλωστε θα είχαν να λογοδοτήσουν μπροστά στο ένδοξο παρελθόν για το ύπουλο παρόν και το αβέβαιο μέλλον της Ελληνικής Χιμάρας. Αυτό το ένδοξο παρελθόν, η φωνή των προγόνων της πατρώας γης, τους καλούσε να αγωνιστούν για να υπερασπίσουν την Ελληνικότητα του τόπου.
Η απόφαση ήταν μία και αμετάκλητη: Κανείς δεν είχε δικαίωμα να προδώσει την Ελληνικότητα της Χιμάρας και τους αγώνες των προγόνων τους. Έτσι, μαζεύτηκαν τα πρωτοπαλίκαρα της Χιμάρας και αποφάσισαν ομόφωνα να μην ψηφίσουν στις εκλογές αλλά να τις σαμποτάρουν, δίνοντας έτσι τη δική τους απάντηση στο ανελέητο καθεστώς που ήθελε να επιβάλει ο μελλοντικός τύραννος της Αλβανίας σε συνεργασία με λίγους ντόπιους προδότες που είχαν προδώσει ακόμη και τον εαυτό τους. Ένας ηρωικός αγώνας μόλις άρχιζε.
Σαββατόβραδο 1 Δεκεμβρίου 1945. Τα παλικάρια ξεκίνησαν να πάνε σε όλα τα χωριά της Χιμάρας και να ειδοποιήσουν τον κόσμο να μην ψηφίσει την επομένη στις ψεύτικες εκλογές του Χότζα. Την επομένη μέρα όλοι οι Χιμαριώτες σύσσωμα, με θάρρος και ανδρεία απείχαν από την στημένη εκλογική διαδικασία. Τα αντίποινα της αλβανικής δικτατορίας γι’ αυτή την ηρωική πράξη αντίστασης των Χιμαριωτών δεν άργησαν να έρθουν. Όλοι οι πρωτεργάτες της κίνησης αυτής περίμεναν τα σκληρά αντίποινα. Χωρίς φόβο και κλάψες, αλλά αντιθέτως με περηφάνεια και λεβεντιά. Ικανοποιημένοι πως έκαναν το καθήκον τους, που τους επέβαλε η συνείδησή τους, η προσωπική τους αξιοπρέπεια και ο σεβασμός προς την ηρωική ιστορία των προγόνων τους.
Δύο μήνες μετά, στις 10 έως 18 Φεβρουαρίου 1946, στη Χιμάρα έγιναν γύρω στις 30 συλλήψεις. Ανακρίσεις και βασανιστήρια σε καθημερινή βάση για να γονατίσουν τους ήρωες, οι οποίοι όμως δεν λυγίζουν. Βλέποντας ότι οι ανακρίσεις απέτυχαν, ο δικτάτορας έδωσε εντολή για ένα στημένο δικαστήριο που θα καταδίκαζε τα παλικάρια της Χιμάρας, το οποίο ξεκίνησε στις 5 Μαΐου. Η απόφαση φυσικά είχε παρθεί πολλές μέρες πριν στα Τίρανα, στο γραφείο του Χότζα.
Τρεις από τους Χιμαριώτες που είχαν συλληφθεί, ο Ανδρέας Δήμας, ο Ηρακλής Γκιόνης και ο Δημήτρης Ανδρούτσος καταδικάστηκαν σε θάνατο. Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι Νίκος Κούτουλας, Νίκος Κατσιελάνος, Πύλιος (Σπύρος) Γκόρος, Κίτσος (Χρήστος) Κόκας, ενώ σε πολλά χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν μεταξύ άλλων και οι Ζαχαρίας Λυκώκας, Μήλιος Πάνος, Χρήστος Γ. Λάζαρης, Θανάσης Κοκαβέσης, Ζαχαρίας Ράππος, Αναστάσιος Γκιόκας, Δαμιανός Μπολάνος, Πάνος Κοκαβέσης, Πύλιος (Σπύρος) Μπολάνος, Φώτος Τζαβάλας, Στέφανος Γκόρος. Όταν οι δικαστές είδαν μπροστά στο κτίριο του δικαστηρίου την λαοθάλασσα από τους εξαγριωμένους Χιμαριώτες, που φώναζαν υπέρ των καταδικασμένων, οπισθοχώρησαν και υποχρεώθηκαν να αλλάξουν την πρόταση του εισαγγελέα. Μετά από αυτό, το δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο μόνο τον Ανδρέα Δήμα, ενώ στους άλλους δύο που είχαν καταδικαστεί επίσης σε θάνατο μετατράπηκε η ποινή σε ισόβια κάθειρξη.
Στις 30 Μαΐου 1946 εκτελέστηκε ο Ανδρέας Δήμας. Πριν ακόμη ξεψυχήσει ο γενναίος αυτός Έλληνας από τις σφαίρες των φονιάδων, οι ίδιοι εκείνοι τον σκέπασαν ζωντανό με πέτρες. Μέχρι την τελευταία στιγμή φώναζε πως αυτός «έφταιγε» για όλα, προσπαθώντας να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του για να γλιτώσουν οι άλλοι δύο. Όμως και ο Ηρακλής Γκιόνης και ο Δημήτρης Ανδρούτσος, τους οποίους επίσης είχε προτείνει ο εισαγγελέας για εκτέλεση και αρχικά καταδικάστηκαν σε αυτή την ποινή, προσπαθούσαν ο καθένας ξεχωριστά να πάρει ολόκληρη την ευθύνη πάνω του για να γλιτώσουν οι άλλοι. Ο μπάρμπα Ανδρέας, όμως, με σκληρό ύφος είχε απευθυνθεί στους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του και φώναξε: «Εσένα Δημήτρη δεν πρέπει να σε σκοτώσουν. Έχεις μικρά παιδιά και υποχρεώσεις. Εγώ τα έχω μεγαλώσει τα δικά μου. Και εσύ Ηρακλή. Αφήστε τα όλα πάνω μου».
Και όντως έτσι έγινε. Τα πήρε όλα επάνω του. Αυτό όμως που έκανε μεγάλη εντύπωση ακόμη και στους δήμιους Αλβανούς ήταν η ομοψυχία και η αλληλεγγύη που έδειξαν αναμεταξύ τους οι φυλακισμένοι Χιμαριώτες. Ήταν η Συντροφικότητα, η Ανδρεία και η Λεβεντιά που έδειξαν, όχι μόνο οι φυλακισμένοι Χιμαριώτες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που τους συμπαραστέκονταν έξω από τα δικαστήρια.Τι θα μπορούσε άραγε να πει κάποιος σε αυτούς για να τους στηρίξει και να τους δώσει κουράγιο; Τι θα μπορούσε να πει στον Πύλιο Γκόρο, ο οποίος είχε μαζί του στο κελί και τον γιο του Πέτρο; Τι θα μπορούσε να πει σε έναν πατέρα που έβλεπε να βασανίζουν τον γιο του; Και όμως δεν λύγισε ούτε αυτός αλλά ούτε και ο γιος.Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τα θαρραλέα λόγια του Νίκου Κούτουλα: «Είμαι Έλληνας. Δεν ξέρω αλβανικά, φέρτε μου μεταφραστή».
Μερικούς μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου 1946, κάπου αλλού στη Βόρειο Ήπειρο, 84 στελέχη του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού έπεφταν θύματα της εθνικής εκκαθάρισης, την οποία είχαν δυστυχώς αναλάβει να εκτελέσουν με πρωτοφανή ζήλο, μίσος και δουλικότητα τα μειονοτικά όργανα του αλβανικού κομμουνισμού. Το δικαστήριο ήταν στρατοδικείο και οι δικαστές όλοι τους ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων ο ομοεθνής και παλιός συμμαθητής του αγωνιστή Φιλίππου Παπαθανασίου, συνταγματάρχης Γιώργος Κώτσιας, από τους μεγαλύτερους προδότες του Ελληνικού Έθνους, που ανέβηκε ψηλά πατώντας στα πτώματα των πατριωτών της δίκης αυτής. Ο Φίλιππος Παπαθανασίου, ατρόμητος μέχρι το τέλος, ήταν ο μόνος που δεν δέχτηκε να μιλήσει αλβανικά, υποχρεώνοντας το δικαστήριο να του βάλει διερμηνέα. Όταν ο γλοιώδης Κώτσιας του είπε, δείχνοντας με το δάχτυλό του, «Εσύ ξέρεις καλύτερα κι από μένα τα αλβανικά, μα δεν θέλεις να τα μιλήσεις, είσαι ένας βρωμοέλληνας», πήρε από τον Φίλιππο Παπαθανασίου την εξευτελιστική απάντηση που άρμοζε σε ένα κάθαρμα και προδότη: «Φιλέλληνας μπορεί να είναι κάθε πολίτης ενός άλλου κράτους ή έθνους ή και κάποιο μέλος του δικαστηρίου, μα βρωμοέλληνας μόνο εσύ, Γιώργο Κώτσια.Εγώ είμαι Έλληνας, γι’ αυτό και δικάζομαι ενώπιόν σας»…
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Το κατηγορητήριο για όλους τους Χιμαριώτες που φυλακίσθηκαν ήταν «προδοσία κατά της Αλβανίας», γιατί ζητούσαν την ένωση με την Ελλάδα. Ποτέ οι αλβανικές κυβερνήσεις δεν ξέχασαν αυτό που έκαναν οι γενναίοι Χιμαριώτες το 1945. Για «τιμωρία» δεν συμπεριέλαβαν τη Χιμάρα στην κουτσουρεμένη μειονοτική ζώνη, όπου δήθεν μόνο σε αυτήν ζούσε Ελληνική μειονότητα. Ως το 1990 το αλβανικό κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα και του Ραμίζ Αλία, όπως σε όλη τη Βόρειο Ήπειρο έτσι και στη Χιμάρα, για να κάμψει το ελληνικό φρόνημα και να σκεπάσει με το πέπλο της λήθης την ιστορική αυτή ημέρα αντίστασης των Χιμαριωτών, εξόρισε, φυλάκισε και εκτέλεσε εκατοντάδες Χιμαριώτες.
Ακόμη και σήμερα που «εκδημοκρατίστηκε», η Αλβανία κάνει οτιδήποτε είναι δυνατόν προκειμένου να ξεχαστεί αυτή η επέτειος. Σ’ αυτό βοηθούν δυστυχώς και ορισμένοι βορειοηπειρώτες, που συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι του αλβανικού κατεστημένου. Το χειρότερο της καταπιεστικής περιόδου του Χότζα δεν ήταν τόσο η τρομοκρατία σε βάρος των βορειοηπειρωτών αλλά η δημιουργία ενός χάσματος ανάμεσα στους βορειοηπειρώτες με την κατασκευή ρουφιάνων και την ισοπέδωση του χαρακτήρα των ανθρώπων.Χθεσινοί θύτες και εγκληματίες, συνεργάτες της Sigurimi (η ασφάλεια επί κομμουνιστικού καθεστώτος) και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του αιματοβαμμένου κομμουνιστικού κόμματος, παρουσιάζονται σήμερα ως θύματα και αδικημένοι, ως αγωνιστές και με θράσος επιζητούν να έχουν κυρίαρχο λόγο στα τεκταινόμενα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.
Πολιτικοί νάνοι που χαντακώνουν τους συμπατριώτες τους, απόγονοι δωσίλογων και προδοτών, ανεπίδεκτοι ιστορικών γνώσεων, χαμαιλέοντες που επιζητούν μερίδιο στη νομή της αλβανικής εξουσίας, δεν δικαιούνται να χειρίζονται ιερά εθνικά θέματα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους στενά συντηρητικά συμφέροντα. Η φωνή των νεκρών πατριωτών της Χιμάρας και ολόκληρης της Βορείου Ηπείρου επιζητεί δικαιοσύνη και συνέχιση του αγώνα για το πολυπόθητο ζητούμενο, οποιαδήποτε θυσία κι αν χρειαστεί, όσος χρόνος κι αν περάσει.Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου συνεχίζεται και είναι η μόνη αποδεκτή εθνική λύση!

 

Γιώργος Μάστορας

DIOGMOI ELLHNON

 

KALOPOULOS ANTIPAGANISTIKI

ΠΕΡΙ «ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Στους νόμους της ακμής των Ρωμαιο-χριστιανικών χρόνων (4ου & 5ου αι.μ.Χ.) διαβάζουμε, για τον βίαιο εκχρι­στια­νισμό των Ελλήνων και την υποχρεωτική "σωτηρία" τους. Ουσιαστικά πρόκειται για την νομοθετημένη εξόντωσης του Ελληνισμού:

«Διατάσουμε, όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων)όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου της χριστιανικής θρησκείας... αν με επαρκείς αποδείξεις ενώπιον ικανού δικαστή, εμφα­νιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό τον νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου» Αυτοκράτορες: Θεοδόσιος και Βαλεντινιανός προς Ισίδορον Έπαρχο Πραιτωρίου.14/ Νοέμβριου 435

«Να κλείσουν όλοι οι ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης... Αν κάποιος με οποια­δήποτε δύναμη παραβεί (αυτό τον νόμο) θα τιμω­ρη­θεί με αποκεφαλισμό» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10. Δεκέμ. 354 μ.Χ.

«Τέτοιου είδους πράξεις(οτιδήποτε μη χριστιανικό χαρα­κτη­ριζόταν ειδωλολατρία)αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν!) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή κατάσχεση υπέρ των αρχιερέων) ενώ ο ιδιοκτήτης τους που έδωσε την συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιούσια του και αφού υποστεί σωματικό βασανισμό με μεταλλικά όργανα θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.8 Αυτοκρ.: Λέων και Ανθέμιος προς Διόσκωρον Έπαρχο του Πραιτωρίου. Παρεδόθη το 472; μ.Χ.

«Διατάζουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας, έτσι ώστε να μην συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμω­ρού­νται... Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κλη­ρο­δο­τεί με διαθήκη (περιούσιες)ή να χαρίζει με δωρεά οτιδή­ποτε, σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του ελληνισμού... όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα

αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη1 πίστη»ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.

«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα)διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!)αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν(να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!)δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τούς αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!)των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανείκάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.

Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρε­ωτικός νηπιοβαπτισμός!)όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς)κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυ­λάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.

Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχή­ματα(προσποιούμενοι τους πιστούς)ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες».

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιου­σιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρε­ωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους. Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχρι­στιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!

Έτσι... εκχριστιανίσθηκε μαζικά ο Ελληνισμός!

αυτη δυστυχωσ υπηρξε η αφανιστικη απαντηση τησ ιουδαιο-χριστιανικησ θρησκεια στον παγκοσμια ιαματικο και αναντιρρητα προμηθεϊκο πολιτισμο των ελληνων!

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από το βιβλίο: «Η αντι­παγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέσα απ' τους κώδικες» Εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ. Τηλ. Παραγγ. 210/ 3604793& 3601271

ποσο φιλελληνεσ ηταν οι πατερεσ τησ εκκλησιασ;

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

μεγασ Βασιλειοσ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας... ή Αϊ Βασιλης!!!

«Εχθροί είναι οι Έλληνες, (βλ. (O΄) Ησαΐας Θ΄ 12) διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον Ισραήλ. "Στόμα" δε λέγει εδώο προφήτης,την σοφιστική τουλόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησι­μοποίησε για να παραπλανήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων» Βασίλειος Καισαρείας εισ προφητην ησαϊα 9.230.8.

μεγασ Βασιλειοσ: Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας:

«Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων)η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» Βασίλειος ο Μέγας, 330-379 μ.Χ. (ο γνωστός μας και ως Αϊ-Βασίλης) εισ τον προφητην ησαΐαν προοιμιον 7.196.3

Ιωαννησ Χρυσοστομοσ Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως:

«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις, θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης»Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.) εισ αγιον ιωαννην τον ευαγγελιστην (ομιλια ξσ΄ 59.369.12 -370.11

Ο ΦΙΛΟΒΑΡΒΑΡΙΚΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ:

«Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα... Ούτος ο (πιστός) βάρβαρος, την οικου­μένη ολάκερη κατέλαβε... και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου(του πιστού βάρβαρου)καθ’ έκαστη λαμπρότερα γίνονται»Ι. Χρ εισ ιωαννην 59.31.33

Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος (Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη) δια τα βιβλία; Μη γένοιτο!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τόπον... μάλλον δε και αυτών (των Ελλήνων) όντων δαιμόνων... και παρ’ αυτών βωμός στέκει απάτης αόρατος εις τον οποίον ψυχάς ανθρώπων θυσι­ά­ζουσι... κατάλαβε λοιπόν και φανέρωσε (διέδωσε!) ότι δαί­μονες κατοικούν εκεί» Ι. Χρυσ/μος λογοι κατα ιουδαιων 48.851.38 έως 852.35 Δαίμονες ηταν λοιπόν κατά τον "σοφό" ιεράρχη τα βιβλία της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης και ψυχοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελλήνων!!!

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ 391 Μ.Χ.ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ:

«Στην Αλεξάνδρεια πάντα τα οικοδομήματα του Σεράπειου όπως στους ποιητικούς μύθους των Γιγά­ντων έγιναν... Θεοδοσίου δε βασιλεύοντος και (πατριά­ρχου) Θεοφίλου (της επιθέσεως) πρωτοστατούντος... του Σερά­­πειου τα αναθήματα κατελυμένοντο. Τους δε αν-δριάντες και τα αναθήματα τόσο "γενναία" εμάχοντο, ώστε όχι μόνο "νικούσαν", αλλά και έκλεπτον... του δε Σεράπειου μόνο το έδαφος δεν απέσπασαν κι’ αυτό δια το βάρος των λίθων, αυτοί δε (οι θεμέλιοι λίθοι) ήσαν αμε­τακίνητοι. Οι πολεμικότατοι δε αυτοί φιλοχρήματοι "γενναίοι"... την ασέβεια αυτή εις έπαινον αυτών των ιδίων καταλόγιζαν. Έπειτα εισέβαλαν οι καλούμενοι μοναχοί, άνθρωποι (μόνο) κατά το είδος, ο δε βίος αυτών συώδης(γουρουνώδης!)και εμφανώς πάσχοντες, μύρια έκαμον κακά και ανείπωτα, αλλά αυτά ευσέβειαν ενό­μιζαν...τότε πας άνθρωπος μέλαιναν(μελανή)φορών εσθήτα (ράσα)τυραννικήν είχεν εξουσίαν και δημοσίως να ασχημονεί ημπορούσε. Σε τόση "αρετή" άλλαξε (η νέα θρησκεία) τον άνθρωπο» Ευνάπιος (346-414 μ.Χ.) βιοι φιλοσοφων και σοφιστων 6.11

ΕΥΣΕΒΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (265-340 μ. Χ.)

«Τον πτωχόν και πένητα λαόν σήκωσες από... της κοπριάς των Ελληνικών μυσαγμάτων (βδελυγμάτων) και κάθισες αυτόν μετά των αρχόντων του Ισραήλ, τον όντος λαόν αυτού» Ευσέβιος ευαγγ. προπαρ. / εισ τουσ ψαλμουσ / αλληλουια. ριβ΄ (23.1352.34)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ:

*Πράξη σωφροσύνης είναι η εγκατάλειψη της ελληνικής πλάνης. *Εγκαταλείψτε όσα οι Έλληνες φυσικοί φιλόσοφοι περί αρχών εισηγήθηκαν» *Μαγγανείες μετέρχονται (οι Έλληνες!!!) και μ’ αυτήν εξανα­­γκάζουν την ανθρώπινη γνώμη.

*Τα αγάλματα τους μαγικά κατασκευάζουν (οι Έλληνες!!!) και στην μαγεία προτρέπουν. *Περί των αρχαιότερων Εβραίων και γιατί τας γραφάςαυτών, από των Ελληνικών λόγων προτιμήσαμε. *Τα πάντα παρά βαρβάρων οι Έλληνες ωφελήθηκαν. *Περί του κλέφτες (ιδεών!) είναι οι Έλληνες. *Γιατί μετά από λογική κρίση και σώφρονα λογισμό την ιστορία τωνΕβραίων παραδεχθήκαμε» Βλ. Ευσέβιος «Κλείς Πατρολογίας».Δωρόθεου Σχολάριου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ. ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ:

«Εγω δε την παρ’ Ελλήνων παιδείαν φληναφίαν(μωρολογία)κακού δαίμονος και χαλεπωτάτη(θλιβερότατη)υπόθεσιν είναι λέγω» Γ. Μοναχός ο Χρονογρ. Κ΄Περί Θάρρα.

Ο. Ι ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγονών να καλεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά (μόνο) αυτά των δικαίων, (της Π. Διαθήκης.)» Ι. Χρυσ/μος περι κενοδοξιασ και πωσ δει τουσ γονεισ ανατρεφειν τα τεκνα (690) 641.65 -

Ο Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥ-ΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ:

«Ο δε μέγαςΙωάννης (ο Χρυσόστομος) ασκητάςπυρπο­λούμενουςαπό ζήλον θεού (φανατισμένους καλόγερους)συνέλεξε, με βασιλικούς δε νόμους αυτούς οπλίσας,κατά των ειδωλικών (ελληνικών) έπεμψε τεμενών, τα δε χρήματα για τους κατεδαφιστές και τους βοηθούς, δεν έλαβε απ’ τα βασιλικά ταμεία (!) αλλά από πλού­σιες γυναίκες που φιλοτίμως να παρέχουν κατέπειθε, ώστε με την λαμπρή τους πίστη να κερδίσουν την ευλογία. Έτσι με τον τρόπο αυτόν τους υπολει­πό­μενους Σηκούς (ελληνικούς ναούς) με τούτον τον τρόπον εκ βάθρων ανέσπασεν».Θεοδώρητου εκκλησιαστικη ιστορια επιστολη δαμασου (Τομ. 5ος329/ 8-330/8).

ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ, Ο ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ", Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΣΕΤΙ ΠΑΣΧΩΝ...! (1/6/2000)

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από τα βιβλία του Μ. Θ. Καλόπουλου, απ' την σειρά ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ:«Το μεγάλο ψέμα», «Ο ένοπλος δόλος» και «Αβραάμ ο Μάγος», «Το θέατρο της Σωτηριας» «Θαυμα ή απάτη το άγιον φως της Ιερουσαλήμ» Τηλ. Παραγγ. 2310 / 770 100. ή 6976906640

Michael Kalopoulos www.greatlie.com

E-mail – Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:
«Δεν πρέπει να παραδώσετε στους αρχαίους (Έλληνες) συγγραφείς το τιμόνι του νου σας, για να σας πάνε όπου αυτοί θέλουν... Οδηγός μας στην εδώ κάτω ζω είναι η Αγία Γραφή, που η γλώσσα της έχει πολύ μυστήριο...».
(«Παραινέσεις προς τους νέους όπως αν εξ ελληνικών ωφελοίντο λόγων», παρ. 1-4)
.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΝΑΖΙΑΝΖΗΝΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ:
«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου ελληνικά χέρια και ούτε ελληνικά τραγούδια να μολύνουν τα αφτιά και την γλώσσα μου».
(«Επιτφιος εις τον πατρα, παρντος Βασιλεου», παρ. ι')
.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ:
«΄Οσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της Ελληνικής απέχει παιδείας, τόσον λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα…Ούτος ο βάρβαρος, την οικουμένην ολόκληρον κατέλαβε…και ενώ πάντα τα των Ελλήνων σβήνουν και αφανίζονται, τούτου καθ’ εκάστην λαμπρότερα γίνονται»
(«Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστν», Ομιλία Α', 59.31).

1

Στο λατινικό κείμενο: «in favorem orthodoxae fidei» δηλαδή ,την ευνοούμενη ορθόδοξη πίστη. Η καυχόμενη λοιπόν περί του αντίθετου σημερινή θρησκεία των Ελλήνων, μάλλον θα έπρεπε να απολογηθεί για τα ΦΟΒΕΡΑ ιστορικά εγκλήματα κατά του Ελληνισμού.

ΦΕΚ 119/1922 Νόμος 2870. ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

 ΒΛΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αποκορύφωση του ακατασίγαστου μίσου του Σιωνισμού κατά των Ελλήνων στην Μικρασιατική καταστροφή!
FEK SMIRNIS
32a-thumb-large
 ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ (ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ) ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 2870, ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ. ΟΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΩΣ !!!
 ΑΥΤΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ
… ΝΟΜΙΚΟΙ … ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ …ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ… ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ… ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ … ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
ΑΚΟΜΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ . . Η ΓΗ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ , ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΝΩΝ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ…….
….. ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ !!!!!!!!!!!………..
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ..!!!! ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ..
……….. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥΡ
ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ ΟΙ ΕΠΗΛΥΔΕΣ ΕΞ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΑΖΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ … ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΥΡ …. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ .. ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ
………Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Αστικού Κώδικα, «Η νομή και τα εμπράγματα δικαιώματα σε κινητά ή ακίνητα πράγματα, ρυθμίζονται από το δίκαιο της Πολιτείας όπου βρίσκονται». Κατά συνέπεια και από το εθιμικό δίκαιο των Ελλήνων, ειδικά σε τούτη την περίπτωση, πρέπει να υπερισχύει έναντι του Ευρωπαϊκού και του Αγγλικού Δικαίου. Επειδή, το μεγαλύτερο μέρος της ιδιωτικής…… ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της Εθνικής μας ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ περιήλθε στην κατοχή μας ως προϊόν μιας κληρονομικής σχέσης με τους προγόνους μας, οι οποίοι μας το κληροδότησαν ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ, με τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ δηλαδή να το παραδώσουμε ΑΚΕΡΑΙΟ στους απογόνους μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του Αστικού Κώδικα, το είδος αυτό της περιουσίας μας «διέπεται από το ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ που είχε ο κληροδότης όταν πέθανε.» Κατά συνέπεια ακόμη και αν εμείς δηλώσουμε μη Έλληνες, το είδος της περιουσίας μας, ιδιωτικής και εθνικής που αποκτήσαμε ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ διέπεται από το ΔΙΚΑΙΟ των προγόνων μας …ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ………………. και αν εμείς δηλώσουμε μη Έλληνες, το είδος της περιουσίας μας, ιδιωτικής και ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ …. ΧΡΥΣΟ … ΑΚΙΝΗΤΑ ….. ΜΕΤΡΗΤΑ .. ΒΟΥΝΑ .. ΠΕΔΙΑΔΕΣ … ΠΑΡΑΛΙΕΣ …. ΥΠΕΔΑΦΟΣ …. ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ . ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΛΠ που αποκτήσαμε ως ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ διέπεται από το ΔΙΚΑΙΟ των προγόνων μας .
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΟΥΜΕ … ΑΚΕΡΑΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ – ΕΚΤΑΜΙΕΥΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ [ ΠΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ . ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΝΟΜΙΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΔΛΔ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ …ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ .. ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΑΣ … ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ,ΜΑΣ ] ΖΗΤΑΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΩΣ ΚΗΔΕΜΩΝ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΑΚΕΡΑΙΟΥΣ [ ΩΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ] ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ….. ΠΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ …
20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1922
Ο νόμος 2870…Ένας νόμος, μια δημοσίευση, μια απόφαση, ένα απειλητικό «αόρατο» χέρι θανάτου…εφαρμόστηκε και οδήγησε σε σφαγές και φρικτό θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες Μικρασιάτες…Ο λόγος;
Μα δεν είχαν διαβατήριο για να έλθουν στην Ελλάδα! Γιατί έτσι αποφάσισε η Ελλήνων Βασιλική Πολιτεία…
Αυτά τα μιάσματα, οι βενιζελο-τρελαμένοι, οι τουρκομερίτες και τουρκόσποροι ας μείνουν εκεί, οι αχάριστοι, να σφαχτούν από τον Κεμαλ
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ; … Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ! ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ… , ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΙΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΩΘΕΙ…
Ο ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ , ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ! ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=967001609989285&set=gm.999298723435611&type=1&theater

«Με την παρούσα ευσεβή νομοθεσία (διατάζουμε) να διατηρηθούν σε ισχύ όλες οι τιμωρίες με τις οποίες οι προηγούμενοι (χριστιανοί) βασιλείς είχαν απειλήσει να τιμωρήσουν την ελληνική πλάνη, με τις οποίες (τιμωρίες!) προσπαθούσαν να διασφαλίσουν την ορθόδοξη πίστη» ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.9 επίσης (Β1,1,19) και ΝΟΜΟΚΑΝΟΝ 6,3.

«Επειδή μερικοί συνελήφθησαν (αν και αξιώθηκαν το χριστιανικό βάπτισμα) διακατεχόμενοι από την πλάνη των ανόσιων μυσαρών Ελλήνων, να διαπράττουν εκείνα που δικαιολογημένα εξοργίζουν τον φιλάν­θρωπο (βιβλικό) θεό (μας)... Αυτοί θα υποβληθούν στην αντί­­στοιχη τιμωρία και μάλιστα με πνεύμα επιεί­κει­ας (!) αν επιμείνουν στην πλάνη των Ελλήνων, θα υποβλη­θούν στην έσχατη των ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει να παρου­σιαστούν στις ιερότατες εκκλησίες μας, μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους, για να διδαχθούν την αληθινή πίστη των χριστιανών. Αφού διδαχθούν και αποβάλουν την πλάνη που τους διακατείχε προηγουμένως, θα πρέπει να ζητήσουν το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας γνω­ρί­ζουν ότι αν παραμελήσουν να το κάνουν (να ζητήσουν δηλαδή μόνοι τους το σωτήριο βάπτισμα!) δεν θα έχουν κανένα πολιτικό δικαίωμα, ούτε θα τους επιτραπεί να είναι ιδιοκτήτες περιούσιας, ούτε κινητής, ούτε ακίνητης. θα τούς αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στην ένδεια και επιπλέον, θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε δε κάθε μάθημα (κλείσιμο σχολών!), που διδάσκεται από όσους πάσχουν από την νό­σο και την μανία (μάθησης!) των ανόσιων Ελλήνων, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, να μη μπορούν πια να διαφθείρουν της ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν (λοιπόν) φανεί κάποιος τέτοιος άν­θρω­πος και δεν τρέξει στις εκκλησίες μας, μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμω­ρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές.

«Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, (ιδού ο υποχρε­ωτικός νηπιοβαπτισμός!) όσοι δε είναι μεγαλύτεροι στην ηλικία, πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους (βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (αρχαιο-ελληνική) τους πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυ­λάξουν την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών.

Όσοι δε, έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα, ή μεγάλη περιούσια και για να κρατήσουν τα προσχή­ματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έλθουν να βαπτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιούσια τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη. Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλητήριους Έλληνες». ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ 1.10.10

Μπροστά σ΄ αυτές τις εξοντωτικές "σωφρονιστικές ποινές", τις εξορίες, τους αποκεφαλισμούς, τις κατασχέσεις περιου­σιών, τις αφαιρέσεις προνομίων, τον εξευτελισμό της υποχρε­ωτικής κατήχησης, τον βασανισμό και την νόμιμη θανάτωση κάθε υπερασπιστή τους. Για τους κυνηγημένους σαν το απεχθέστερο ιστορικό τέρας Έλληνες, ο εκχρι­στιανισμός φαινόταν πράξη ύστατης διαφυγής απ' την φυσική εξόντωση και επιβεβλημένης σωφροσύνης!

Έτσι... εκχριστιανίστηκε μαζικά ο Ελληνισμός!

ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΦΑΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

 

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι παρμένα από το βιβλίο: «Η αντι­παγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μέσα απ' τους κώδικες» Εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ.