logo

fb youtube rss

Σύνδεση

 

Πως εξηγείται όλη η Εξέλιξη των ειδών.

Η εξέλιξη που έχει αποδειχθεί με την χρονολόγηση (ή αρχαιομετρία) και μελέτη των απολιθωμάτων εξηγείται ως εξής:

Το «πρώτο όν» ενός «είδους» ζώων, φυτών κλπ διαφέρει από τους γονείς του μόνον ένα «κλικ», δηλ. μία μη μειονεκτική μετάλλαξη σκαλοπατιών στο DNA του σπερματοζωαρίου ή του ωαρίου εκ των οποίων δημιουργείται. Επομένως έχει όλα τα ένστικτα για την διαιώνιση του είδους του και την επιβίωση του (δηλ. εχει το ολοκληρωμενο προγραμμα κυτταρικων του κατασκευων και λειτουργειας του οργανισμου) αλλιώς η μετάλλαξη θα ήταν μειονεκτική, και ή δε θα γεννηθεί, ή δε θα επιβιώσει (μεγαλώσει), ή δεν θα ζευγαρώσει ή δεν θα τεκνοποιήσει. Κι αν κατά τύχη όλα αυτά ξεπερασθούν στην επόμενη γενιά περνά η μειονεκτική μετάλλαξη και το μειονέκτημα θα έχει τέλος με το θάνατο του φορεα.

Όλη η εξέλιξη των όντων βασίζεται μόνο σε πλεονεκτικές μεταλλάξεις ή έστω σε μη μειονεκτικές μεταλλάξεις, εν σειρά προστιθέμενες ή τροποποιούμενες. Πολλές πλεονεκτικές μεταλλάξεις χάνονται από ατύχημα της 1ης γενεάς ή της 2ης κλπ. Επίσης πετυχημένα είδη εκατομμυρίων ετων χάνονται, λόγω εμφάνισης μεταλλαγμένου ανταγωνιστού ή λόγω αλλαγής περιβαλλοντικής.

Όλες οι μεταλλάξεις δεν επηρεάζουν την ανατομία. Μπορεί να επηρεάζουν την λειτουργία η να ανήκουν σε περιοχή άνευ γεννητικής σημασίας, στα λεγόμενα «γεννετικά σκουπίδια».

Το πρώτο όν ενός «είδους» είναι ή αρσενικό ή θηλυκό. Εν συνεχεία διασταυρώνεται με μέλος του αρχικού είδους εκ του οποίου μεταλλάχθηκε και τα τέκνα του διαχωρίζονται κατά Mendel: 25% «νέο είδος» ,25% «παλαιό», 50% «μιγάδες» κ.ο.κ. Μετά δεκάδες χρόνια ξεχωρίζει πλέον το νέο συγγενές υποείδος, ενώ το αρχικό είδος ζει παράλληλα και οι μιγάδες επίσης έπ’ αόριστον. Γι αυτό όλα τα είδη όντων έχουν πολλές φυλές ή υποείδη και ποικιλία χαρακτηριστικών (επιπολασμός μεταλλάξεων).

Δηλ. η εξέλιξη προκύπτει σαν τα κλαδιά ενός δένδρου . Κάθε παρακλάδι είναι ένα νέο υποείδος, ενός είδους το οποίο απομακρύνεται συνεχώς και περισσότερο γενετικά από το αρχικό με διακλαδώσεις δηλ. με μη μειονεκτικές επομενες μεταλλάξεις η πλεονεκτικές δηλ. επιβιωτικές.

Οι μη μειονεκτικές μεταλλάξεις (ή οι πλεονεκτικές) είναι ελάχιστες εν σχέσει με τις μειονεκτικές: 1:10.000 ή και λιγότερες, και υπολογίσθηκαν με πειράματα ακτινοβόλησης εντόμων (π.χ. πειράματα με τις μύγες δροσόφυλλα των Crick-Watchon και Μύλλερ)

Σημασία για την εξέλιξη έχουν μόνο οι μεταλλάξεις γεννητικών κυττάρων, πριν σχηματίσουν το ζυγωτό η λίγο μετά.

Υπάρχει εν μέρει και η ικανότης επιδιόρθωσης μιάς μετάλλαξης από το υπόλοιπο κύτταρο. Η ικανότης αυτή προέκυψε ως πλεονέκτημα επιβιοτικό για το ον με άλλες μεταλλάξεις (π.χ. λιγότεροι καρκίνοι)

Όλοι σχεδόν οι ιοί και πάρα πολλές χημικές ουσίες διοξίνες, κλοφέν, καρκινογόνες κ.λ.π. και οι υπεριώδεις ακτίνες (απορροφώνται επιλεκτικά από τα σκαλοπάτια του DNA, και τα αποσυνδέουν, ενώ διαπερνούν ανενόχλητα πολλές στοιβάδες κυττάρων) από τον ηλιο (2,5/cm2/sec) προκαλούν μεταλλάξεις. Οι επιβιωτικές (πλεονεκτικές) μεταλλάξεις εγκαθίστανται από την πρώτη και δεύτερη κιόλας γενιά και εξαπλώνονται έτσι στους απογόνους αμέσως. Δεν απαιτούνται χιλιάδες χρόνια που νομίζουν πολλοί θρήσκοι επιστήμονες. Και ο έτσι ο χρόνος πάνω στη γη υπήρξε υπεραρκετός για την δημιουργία της εξέλιξης των ειδών. Σε λίγα χρόνια δημιουργείται πληθυσμός που φέρει την μετάλλαξη και το πλεονεκτικό χαρακτηριστικό και είναι ουσιαστικά ένα νέο υποείδος πάνω στο οποίο θα χτυπήσουν οι επόμενες επιβιώτικές και μη μεταλλάξεις.

Οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες και δοκιμάζονται στο στίβο της ζωής. Η έννοια του σκοπού δεν υπάρχει στη φύση. Είναι μία από τις πολλές πλάνες του ανθρώπου. Στη φύση υπάρχει η έννοια της τύχης που δεν αντιλαμβάνονται πολλοί. Και στο βάθος της τύχης υπάρχει πάντα η απόλυτος αιτιότης.

Η θεωρία της απροσδιοριστίας (αρχή) είναι παρεξηγημένη επίτηδες από τους χριστιανούς ή τους θεολόγους και τον Heisemberg. O Weinberg τον επαναφέρει στην τάξη στο βιβλίο: «Όνειρα για μια τελική θεωρία».

Η αρχή αυτή λέει ότι δεν μπορούμε για τεχνικούς (φυσικούς) λόγους να προσδιορίσουμε (μετρήσουμε) την ορμή και τη θέση ενός σωματιδίου ταυτόχρονα με οσο μεγαλη ακριβεια θελουμε διοτι η μια μετρηση επηρεαζει το αποτελεσμα της αλλης. Παρολα αυτα υπαρχει αιτοκρατια στην κβαντικη οταν λαβει κανεις ολους τους παραγοντες υποψιν π.χ. οι μονοωογενεις διδυμοι οι οποιο ξεκινουν απο 30000 γονιδια ολοϊδια και καταληγουν σε 2 ολοϊδιους οργανισμους ενω μεσολαβουν τρισεκατομυρια χημικες αντιδρασεις οι οποιες ειναι κβαντικα φαινομενα.
Άλλωστε και να μην ήταν ετσι, τα σωματίδια θα αποφασίζαν για τις πράξεις των ανθρώπων, (ή θα τις επηρέαζαν), εφ’ όσον δεν υπήρχε αιτιότης στο μικρόκοσμο, άρα ποιά η ευθύνη των ανθρώπων απέναντι στο Θεό; Και αν κατευθύνει τα σωματίδια ο Θεός, τότε παίρνει την ευθύνη των αμαρτιών μας (είναι και παντογνώστης). Αν τα κατευθύνουμε εμείς και αυτά εμάς είναι απαράδεκτος φαύλος κύκλος.

Ο άνθρωπος έχει πιο κοντινό εξάδελφο τον χιμπατζή με 300 γονίδια διαφορετικά στα 30,000 με τον οποιο διαχωριστηκε στα 6 εκ. χρόνια πριν. Τα θηλαστικά όλα έχουν κοινό πρόγονο στα 265 εκ. χρόνια πριν. Τα πτηνά προέρχονται από τους δεινόσαυρους (περιοδικό «ΓΑΙΟΡΑΜΑ») ευρέθησαν απολιθώματα δεινοσαύρων με φτερά. Υπάρχει εξελικτική ερμηνεία καθαρή (ΓΑΙΟΡΑΜΑ)

Η εξελικτική σκέψη και ανάλυση δίδουν ερμηνείες για όλα αυτά, αρκεί κανείς να θέλει να τα ερμηνεύσει διότι πολλοί, οι χριστιανοί και οι θεολόγοι κυρίως δεν θέλουν. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πάνω από 500 σκελετοί ή τμήματα πιθηκανθρώπων (Μπριτάνικα : Άνθρωπος) και αρχάνθρωπων.

Για την χρονολόγηση των απολιθωμάτων που κυρίως αμφιβάλλουν οι χριστιανοί, ας διαβάσουν στη Μπριτάνικα τα λήμματα: Αρχαιομετρία, Χρονολόγηση. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 τρόποι χρονολόγησης των απολιθωμάτων, πολλοί με ακρίβεια >99% (σφάλμα 1%). Βλ. και Βιογέννηση, Γενετική, Γονίδια, Μεταλλάξεις, Οπάριν συσσωματώματα κλπ. στην Μπριτάνικα.

Η αρχή της εξέλιξης δεν ήταν η Αμοιβάδα κλπ. Η εξέλιξη λειτουργεί και στην άβιο ύλη δηλ. πριν και τους ιούς. Διότι υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μορίων ή ατόμων για σχηματισμό χημικών ενώσεων οι οποίες εν συνεχεία σχημάτισαν DNA και RNA με τη βοήθεια και των αστραπών πριν τους ιούς κλπ μονοκύτταρους οργανισμούς σε υγρά περιβάλλοντα. Αυτά εσχίζονταν και αναδιπλασιάζονταν και πολλαπλασιάζονταν και μεταλλάξεις υφίσταντο με κοσμικές ακτίνες και χημικές ουσίες και ανταγωνίζονταν μεταξύ των και εξελίσσονταν τα πρώτα 500 εκ. έτη.
Πολλές φορές κατάφεραν τα DNA να σχηματίσουν περίβλημα με πρωτεινες λόγω μεταλλάξεων (Οπάριν συσσωματώματα και πειράματα , Μπριτάνικα) χωρίς ίσως να μπορέσουν να το διαιρέσουν με την διχοτόμηση τους (των DNA). Όταν αυτό κατορθωθηκε με μεταλλάξεις το πρωτόγονο κυανοβακτήριο κύτταρο (ή ιός) κληρονόμησε εφ’ εξής την ικανότητα διχοτόμησης DNA και περιβλήματος (διαίρεσης) στους απογόνους του. Τοτε ολοκληρωθηκε το πληρες γεννετικο προγραμμα επιβιωσης και πολλαπλασιασμου.

Από κει και μετά γέμισε η γη σε λίγα χρόνια από αυτό και με πλεονεκτικές (ή μη μειονεκτικές) μεταλλάξεις συνεχίστηκε η εξέλιξη σε μονοκύτταρα με περισσότερα και διαφορετικα γονίδια.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι οι μεταλλάξεις σε αριθμό ανά χρόνο είναι ανάλογες του πληθυσμού του είδους οπότε ο πολλαπλασιασμός ενός είδους πολλαπλασιάζει ανάλογα την πιθανότητα για πετυχημένες μεταλλάξεις (Οι μειονεκτικές δεν επιβιώνουν)

Οι μονοκύτταροι οργανισμοί ήταν οι μόνοι για 3 δις έτη.
Οι πολυκύτταροι οργανισμοί άρχισαν πριν 700 εκ. ετη ως αποικίες κυττάρων και ηταν οι σπογγοι στη θαλασσα. Δηλ. τα διαιρούμενα κύτταρα έμεναν σε επαφή. Τα αισθητήρια όργανα , νεύρα κλπ. ικανότητες προέκυψαν από εκατομμύρια πλεονεκτικές μεταλλάξεις (και είδη ζώων που επιβίωσαν) κατά σειρά προστιθέμενες ως αποτελέσματα τα πλεονεκτήματα και τα γονίδια, και ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Η διαφοροποίηση των κυττάρων κατά την εμβρυογέννηση οφείλεται στον οργανωτή μέσω γονιδίων, και πρωτεϊνών που ανταλλάσσουν τα κύτταρα από τους πόρους των μεμβρανών τους. Η εμβρυογέννηση έχει μελετηθεί αρκετά και είναι πλέον παράλογο να κρύβει θαύματα διότι ποιος Θεός ποιας θρησκείας τα κάνει και γιατί; Και επί πλέον θα έχει και την ευθύνη για τα ελαττώματα και τη δυστυχία των αλληλοσπαρρασόμενων όντων και ανθρώπων.

Η θεωρία των υπερχορδών ήρθε για να συμπληρώσει την αιτιότητα στον υπό-μικρόκοσμο και δεν έχει καμία σχέση με Θεό, ψυχή κλπ λόγω όλων των ανωτέρω. Εξηγεί και τη δημιουργία ύλης.

Η ύλη είναι αποτέλεσμα φυσικών φαινομένων και δεν έχουν τα σωματίδια υφήν μετάλλου ή στερεού κλπ. Απλώς έχουν τις ικανότητες της αδράνειας και των δυνάμεων. Άρα είναι ανοησία να ζητάμε από τον άνθρωπο – ύλη να παράγει ύλη εκ της μη ύλης! Πρέπει πρώτα να εξαφανίσει και τον εαυτό του.

Η συνολική ενέργεια του Σύμπαντος ισούται με μηδέν , δηλ. το άθροισμα ενέργειας + ύλης , και η ύλη προέρχεται από την αρνητική ενέργεια της βαρύτητας , (Hawking) με την Μεγάλη Έκρηξη.

Οι επιστήμες όλες έχουν κάνει όλα τα εκατομμύρια βήματα προόδου με τα οποία έχουν δομηθεί βάσει της έννοιας και της αρχής της απόλυτης αιτιότητας που αντιτίθεται στη θρησκεία.

Εάν είχε τη δυνατότητα ο πατέρας μας ή ο παππούς μας κλπ να αποφύγει έστω και μια αμαρτία, θα άλλαζε την ιστορία του σπερματοζωαρίου που έκανε εμάς κ.ο.κ. Και ως γνωστόν από τους διδύμους τα σπερματοζωάρια δίνουν με ακρίβεια μεγάλη συγκεκριμένο άνθρωπο (σε συνδυασμό και με το ωάριο).

Αν ο Χίτλερ δεν έκανε τον πόλεμο, σήμερα π.χ. 2,000,000,000 άνθρωποι θα υπήρχαν στη θέση άλλων που ζουν τώρα. Και αυτό αντιφάσκει με το «Εκ καταβολής κόσμου εξελέξατο υμάς ο Θεός». Εφ’ όσον «εξελέξατο» δεν είμαστε υπεύθυνοι (ούτε ο Χίτλερ) για τις αμαρτίες μας, απέναντι στο Θεό και υπάρχει απόλυτος αιτιότης.

Οι επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις και σε υποατομικό επίπεδο και μέσα στα κύτταρα κλπ και ποτέ δεν επιβεβαίωσαν ούτε ανακάλυψαν θαύμα.(που τα επικαλούνται όλες οι θρησκείες απορρίπτοντας η κάθε μια όλες τις άλλες!). Αντίθετα χιλιάδες θαύματα και παράδοξα, ερμηνεύθηκαν όπως: επιθανάτια οράματα, αυτογενής καύσις και ζώων, υπνωτισμός, ψευδαισθήσεις, φαντάσματα, μαγείες, θεραπείες με άγγιγμα, φωτογραφίες κατά Κίρλιαν, λειτουργία εγκεφάλου με νευρωνικά δίκτυα, συνειδήσεις, πυροβασία σε πολλές θρησκείες κλπ. Για όλα αυτά έχουν παίξει στη ΝΕΤ κυρίως, πάνω από 100 εκπομπές ερευνητών.

Προκύπτει επομένως ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν παραμύθι που το πίστεψε και ο Χριστός που γι αυτό όρισε το Βάπτισμα (για το προπατορικό αμάρτημα) και επομένως έκανε λάθος και δε ήταν Θεός διοτι δεν υπηρξε Αδαμ και Ευα πρωτοπλαστοι και μαλιστα 3χ14=42 γεννεες προ Χριστου κατά τα Ευαγγελλια. Ούτε είναι δυνατόν σε 42 γενιές να προκύψουν 100άδες φυλές των ανθρώπων από τον Αδάμ και την Εύα. Απολιθώματα νέγρων, Ινδών κλπ χρονολογήθηκαν ότι έζησαν πάνω από 1 εκ. χρόνια πριν.

Άλλωστε ποιος παπάς θα μας πει τι είναι αμαρτία και τι όχι; Όποιος μας τύχει; Ή όποιος μας συμφέρει; Άλλος επιτρέπει πολλά (Ζακύνθου) και άλλος τίποτα. Είναι δικαιοσύνη Θεού αυτή;

Οι Θρησκείες υπεχώρησαν από το 99% των επιχειρημάτων τους και περιορίσθηκαν σε θέματα όπου δεν προχώρησε πολύ ακόμα η επιστήμη, όπως στη λειτουργία του εγκεφάλου και σε ψευτο-διλλήματα όπως ερμηνεύεται η συνείδηση, λες και υπάρχει ακριβής ορισμός ή λες και τα ζώα δεν έχουν συνείδηση. (βλ. περιοδικο Focus Νοεμβριος 2001) Ο Τούρκος έχει τουρκική συνείδηση και ο Αλβανός αλβανική κλπ. Όσοι ασχολούνται με ζώα γνωρίζουν ότι τα ζώα έχουν ψυχολογία ανάλογη με τον άνθρωπο. Αν είχαν και ψυχή λόγω εγκεφάλου , πως τα σκοτώνουμε και τα τρώμε; Τι θα μας πουν στον άλλο κόσμο; Κι αν δεν υπάρχει άλλος κόσμος, τι νόημα έχει να μιλάμε περί ψυχής; Κι αν δεν έχουν ψυχή τα ζώα τότε δεν έχει και ο άνθρωπος διότι όπως είδαμε είναι ζώο.

Αλλά τι είναι άνθρωπος και τι δεν είναι; Ούτε εδώ υπάρχει απάντηση διότι οι σύγχρονοι βιολόγοι μας λεν ότι τα είδη δεν ορίζονται. Γιατί να είναι άνθρωπος ο Homo Sapiens και να μην είναι ο Νεάντερταλ ή ο Αυστραλοπίθηκος; ή ο πίθηκος; Όλα διαφέρουν μερικές μεταλλάξεις. (ίδια ψύχη με ίσα δικαιώματα έχει ένας πανύβλακας με τον Αινστάιν ένας κανονικότατος εξαδάκτυλος (υπάρχουν πολλοί στην Ελλάδα (ΝΕΤ) σε χέρια και πόδια είναι και αυτός άνθρωπος;

Επομένως όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την ΠΛΆΝΗ όλων των θρησκειών την ανυπαρξία ψυχής και Θεού, το ότι ο άνθρωπος είναι ζώο, το ότι η εξέλιξης έγινε μόνη της ερμηνεύεται κλπ.

Όλα τα ζώα έχουν πολύπλοκο εγκέφαλο. Ο πίθηκος μαθαίνει 3000 έννοιες με σχήματα. Το δελφίνι χρησιμοποιεί 400 φθόγγους (ήχους) σε συνδυασμούς έναντι 30 του ανθρώπου κι έχει 1 κιλό εγκέφαλο. Αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος λόγω της ικανότητας της ομιλίας έχει ανωτερότητα ή ψυχή, τότε, το δελφίνι είναι ανώτερο από τον άνθρωπο και έχει ψυχή!

planitheou.blogspot.com/