logo

fb youtube rss

Σύνδεση

"Σε επαινώ και επαυξάνω για την επαναδημιουργία και την εξήγηση του «θαύματος» του Μωυσέως και της καιομένης βάτου. Υπάρχουν πολλά άλλα θαύματα φωτιάς τα οποία μπορούν να εξηγηθούν με την ύπαρξη αφθονίας πετρελαίου, νάφθας, και άλλων πτητικών προϊόντων στην Μέση Ανατολή, όπως και συ πολύ καλά γνωρίζεις". Adrienne Mayor

15/2/08

Adrienne Mayor

Αγαπητέ Μιχάλη Καλόπουλε,

Σε ευχαριστώ για τα πολύ γενναιόδωρα λόγια και τα ευγενικά σχόλιά σου για το βιβλίο μου Greek Fire, Poison Arrows & Scorpion Bombs. Εγώ είμαι λίγα χρόνια μεγαλύτερη από σένα (γεννήθηκα το 1946) και άρχισα να συγκεντρώνω την έρευνα για αυτό το πρόγραμμα και για ένα άλλο περί ανακαλύψεων απολιθωμάτων κατά την επίσκεψη μου στην Ελλάδα το 1978! Έτσι πρέπει να είχαμε εργαστεί κατά τον ίδιο χρόνο πάνω σε πολύ όμοια έρευνα μέσα στην διάρκεια της περασμένης δεκαετίας. Όπως γνωρίζομε και οι δύο, τα θέματα που έχομε εκλέξει απαιτούν επίπονη έρευνα μέσα στις Αρχαίες Ελληνικές και Λατινικές Πηγές, πηγές οι οποίες συχνά έχουν παραμεληθεί ή εννοηθεί εσφαλμένως από τους ακαδημαϊκούς μελετητές.

Λυπάμαι που δεν συναντηθήκαμε προσωπικώς για να συζητήσομε διεξοδικώς τα ενδιαφέροντά μας, αλλά τώρα χαίρομαι να κάνω μια γνωριμία διά του θαυματουργού διαδικτύου.

Σε επαινώ και επαυξάνω για την επαναδημιουργία και την εξήγηση του «θαύματος» του Μωυσέως και της καιομένης βάτου. Υπάρχουν πολλά άλλα θαύματα φωτιάς τα οποία μπορούν να εξηγηθούν με την ύπαρξη αφθονίας πετρελαίου, νάφθας, και άλλων πτητικών προϊόντων στην Μέση Ανατολή, όπως και συ πολύ καλά γνωρίζεις.

Δεν γνωρίζω κανέναν εκδοτικό οίκο για να σου προτείνω, ─ όπως ίσως γνωρίζεις, εδώ στην Αμερική υπάρχει μια αξιοθρήνητη λαϊκή θρησκευτική κίνηση εναντίον της επιστήμης! Αλλά και οι ομάδες των Σκεπτικιστών είναι επίσης πολύ ισχυρές και θα πρέπει να έλθεις σε επαφή με τους Αμερικανικούς κύκλους αντίστοιχους με τον δικό σου κύκλο οι οποίοι δημοσιεύουν αρκετά περιοδικά των Σκεπτικιστών. Σου γράφω εδώ τα εμαίηλς των.


Daniel Loxton

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Edward Summer

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σου εύχομαι ό,τι καλλίτερο στην έρευνα και τα σχέδια σου!

Σε ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου

 

Ειλικρινώς


Adrienne Mayor


http://www.stanford.edu/dept/HPST/Mayor.html

 

...............................

15/2/08

Dear Michael Kalopoulos,
Thank you for your very generous words and kind comments about my 
book Greek Fire, Poison Arrows & Scorpion Bombs. I'm a few years 
older than you (b. 1946) and I began gathering the research for this 
project and the one about fossil discoveries on my first visit to 
Greece in 1978! So we must have been working simultaneously on very 
similar research over the past decade. As we both know, our chosen 
topics require very painstaking research in the ancient Greek and 
Latin sources, sources often overlooked or misunderstood by scholars. 
I am sorry we did not meet in person to discuss our interests, but 
now I am happy to make your acquaintance by the miracle of the Internet.

I compliment you on your re-creation and explanation of Moses' 
burning bush "miracle." There are many other fire miracles that can 
be explained by availability of petroleum, naphtha, and other 
volatile products in the Middle East, as you well know.

I don't know of any publisher to suggest--as you may know, here in 
America there is a lamentable popular religious movement against 
science! But the Skeptics groups are also very strong and you might 
want to contact your American counterparts who publish several 
journals of Skeptics. Here are their emails.

Daniel Loxton
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Edward Summer
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.I wish you all the best in your research and other projects!
Thank you for getting in touch,
Sincerely,
Adrienne Mayor
http://www.stanford.edu/dept/HPST/Mayor.html

 

....................................................

 

7/2/08

Καλόπουλος Μιχάλης

Αγαπητή κυρία Adrienne Mayor

Περνώ το θάρρος να σας συγχαρώ για το εξαιρετικό βιβλίο σας: «Greek Fire, Poison Arrows & Scorpion Bombς» 2003. Το διάβασα πριν από λίγες μέρες και σας ομολογώ πως δεν υπάρχει ούτε μια σελίδα του που δεν ειναι γεμάτη απ’ τις υπογραμμίσεις μου.

Είστε κυριολεκτικά μια αξιολάτρευτη επιστήμων και ερευνήτρια!

Αν ειχα την εξαιρετική τιμή και την χαρά να σας έχω φίλη... πιστέψτε με θα κάναμε απίστευτες συζητήσεις πάνω στο θέμα αυτού του βιβλίου. Είμαστε νομίζω απ' τους ελάχιστους ανθρώπου, που κατανοούν το απίστευτο αυτό θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Για το ίδιο θέμα έχω προ τριών ετών τελειώσει μια μελέτη τεσσάρων βιβλίων με εκπληκτικά ευρήματα, που κράτησε 13 περίπου χρόνια !

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν για μένα το βιβλίο σας αυτό, ήταν μια έκπληξη πρώτου μεγέθους. Βέβαια πρέπει να διευκρινίσω πως εγώ έκανα την ίδια ερευνά στα στενά πλαίσια των βιβλικών αφηγήσεων και όχι στον ανοιχτό παγκόσμιο ορίζοντα του δικού σας βιβλίου! Σε πολλά σημεία ομως, όπως το δηλητηριώδες περιεχόμενο της βιβλικής κιβωτού, τους ανθρώπινους μηχανισμούς της πανούκλας, το δηλητηριασμένο βέλος που σκότωσε τον Αχιλλέα και πολλά ακόμα, τα συμπεράσματά μας συμπίπτουν απολύτως!Για τα περαιτέρω λοιπόν "θαύματα" της Βίβλου, σας διαβεβαιώνω πως ακόμα και η πιο τολμηρή και εκπαιδευμένη φαντασία όπως η δική σας, δεν μπορεί να φανταστεί ποια και ποσά ειναι τα ανάλογα ευρήματα που έχουν ξεκάθαρα αποτυπωθεί στις σελίδα της Βίβλου... αλλά κανένας δεν τα έχει εντόπισε ως τέτοια!

 

Ειλικρινά θέλω να δεχθείτε τον απέραντο θαυμασμό μου για το έργο σας, αλλά και την απίστευτη ικανοποιήσή μου δαβάζοντας το!

Είμαι 59 χρόνων και δεν περίμενα πως θα προλάβαινα ζωντανός την απίστευτη χαρά της επιβεβαίωσης των συμπερασμάτων μου!

Δεν περίμενα ποτέ πως οι συγγραφικές μου επισημάνσεις, θα τύχαιναν μια τόσο επίσημης και τεκμηριωμένης επιβεβαίωσης, δεδομένου ότι είστε η πλέον αρμόδια να τις επιβεβαιώσει ή να τις απορρίψει.

Σας συγχαίρω και πάλι εγκάρδια! Ασχοληθήκατε επισταμένα με ένα θέμα, που ενώ κατά τη γνώμη μας, αποτελεί την ραχοκοκαλιά της πανανθρώπινης ιστορίας, δυστυχώς κανεις δεν φαίνεται να το βλέπει έτσι!

Έχω πολλά και συγκεκριμένα να σας επισημάνω, αλλά θα ήθελα πρώτα να δω αν υπάρχει απ' την μεριά σας, η διάθεση να σας τα μεταφέρω.

 

Πρόσφατα μάλιστα είχα την εξαιρετική ικανοποίηση, να σας παρακολουθήσω σε ένα ντοκιμαντέρ που πρόβαλε πριν από λίγες μόνο μέρες η ελληνική κρατική τηλεόραση, όπου κυριολεκτικά με καταγοητεύσατε. Επισημάνατε εύστοχα ότι οι γίγαντες της ελληνικής μυθολογίας και οι Γρύπες, με τους οποίους έχω ασχοληθεί κι εγώ (μάλιστα στο πρώτο μου βιβλίο έχει εναν στο εξώφυλλο) είναι όπως πολύ σωστά αποδείξατε απομεινάρια αρχαίων σκελετών της Ιουρασικής περιόδου.

 

Σε κάθε περιπτώσει για μένα αποτελείται μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση ερευνητικού ανθρώπου που κυνηγάει την εξαίρεση και την κρυμμένη αλήθεια, πίσω απ' την δύναμη των δηλητηρίων.

 

Τελειώνοντας θα ήθελα να μου δώσετε την χαρά να σας στείλω το μόνο από τα τέσσερα βιβλία μου που έχει μεταφράστε στα αγγλικά και που έχει τον τίτλο: Βιβλική θρησκεία το μεγάλο ψέμα. Αν πράγματι σας ενδιαφέρει παρακαλω να μου στείλετε μια ταχυδρομική διεύθυνση για να σας το αποστείλω! Λεπτομέρειες για το βιβλίο μου αυτό μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο αλλά και στην ιστοσελίδα μου: www.greatlie.com

 

Σας στέλνω τις πλέον εγκάρδιες ευχές μου για υγειά και επιτυχίες και τα θερμότερα συγχαρητήρια μου σε σας... αλλά και στον τυχερό σύζυγο σας που έχει μια τόσο αξιόλογη και γλυκιά κύρια για σύζυγο!

 

Με απέραντη εκτίμηση

Μ. Καλόπουλος

 

http://www.greatlie.com/gr/

http://www.greatlie.com/en/

 

Υστερόγραφο: Το βιβλίο σας διαφημίζω στα articles του σαιτ μου και το προωθώ στο πανελλήνιο αλλά και στον «σύνδεσμο σκεπτικιστών Ελλάδος» που έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος.

Πρόσφατα χάρισα τα πρώτα είκοσι απ' τα βιβλία σας σε εκλεκτούς φίλους για να διαδοθεί το μήνυμα τους, αλλά (δεν σας το κρύβω) και για να απολαύσω κι εγώ την χαρά της επιβεβαίωσης που τόσο απλόχερα μου χαρίσατε με το πραγματικά σπουδαίο σας έργο.

 

A BOOK THAT ABSOLUTELY JUSTIFIES MY RESEARCH AS A WHOLE

 

Maybe all of my denouncements against the unscrupulous use of poisons in numerous incidents exposed in the Bible have loomed somewhat large. But lately, I have felt the joy of my utter vindication... something that I did not indeed believe I would have lived long enough to experience it.

.......................................................

 

7/2/08

Dear Ms Adrienne Mayor

 

Please allow me to take the initiative to congratulate you for your excellent book: «Greek Fire, Poison Arrows & Scorpion Bombs», 2003.

I finished reading it a few days ago and I have to say that there is no page left without notes and underlining. You are a scientist and researcher deserving every praise and respect!

If I had the exceptional honor and joy to have you as a friend of mine, believe me, we would have many extensive discussions on the subject of this book. I think that we are among the very few people on the planet that comprehend the actual dimensions of this unbelievable subject that you have so nicely exposed in your book.

Three years ago I finished a long research on the same subject, which I published in four books. Collecting all of my research material, elements and data took me about 13 years.

As you may then guess your book was an absolute surprise to me. I must, however, clarify that my research was done in the narrower frame of the biblical narrations and not over the whole horizon that you have encompassed in your book. But at many points, such as the content of the biblical ark, the human mechanisms of plague, the venomous arrow that killed Achilles, and several other cases, our conclusions coincide absolutely!

As for the additional “miracles” in the Bible is concerned, I assure you that even the most daring and drilled imaginations could not have imagined how many analogous situations and concoctions have clearly been printed throughout the pages of the Bible… and still nobody had discerned them as such!

Very frankly, I would like you to accept my immense admiration for your work and my incredible satisfaction for putting this research into a great shape.

I am 59 years old and I had never expected that I would have lived long enough to experience the joy of the corroboration of my results and conclusions. I had not ever expected that my pinpoints and issues, that I have put on writing, would have found such a valid and documented confirmation, given that you are the best specialist to confirm or reject them.

I wholeheartedly congratulate you again! You have scientifically researched a subject that whereas and according to our opinion is the backbone of the world human history, unfortunately nobody seems to view it in that way!

I have got a lot of things to suggest to you along with this research, but before doing so I would rather know if you would like me to convey them to you.

Moreover, recently I have had the exceptional satisfaction to watch you in a documentary broadcasted by the Greek state TV a few days ago, where you literally captivated me. You pointed out that the giants of the Greek Mythology and the Griffons, with whom I have spent a lot of time (in fact, on the front-cover of my first book I have placed a griffon’s figure) are, as you have very correctly proved, the remnants of the skeletons of the Jurassic period.

At any rate, for me you are an entirely special case of an individual who investigates and chases the exceptional and the hidden truth behind the powers of poisons.

Before finishing, I would like you to offer me the enjoyment of sending you a copy of the first book of my four-book-series, which is the only one that has so far been translated into English under the title: “Biblical Religion, the Great Lie”. I believe that it will be of great interest to you and so if you please write me your mailing address to send it to you. Details about my books you can find in the internet and my webpage stated below.

I send my cordial wishes for health and success along with my warmest congratulations to you, as well as to your fortunate husband who has such a worthy and sweet lady as wife!

 

With great appreciation

Michael Kalopoulos

 

Email: michael@ greatlie.com 

http://www.greatlie.com/gr/

http://www.greatlie.com/en/

 

PS. I keep advertising your book in the articles of my website; I promote it all over Greece and in particular in the “Association of the Greek Skeptics” in which I have the honor to be president. Lately, I have offered twenty copies of your book to my closest friends in order to spread its message, and also (I do not hide it) to feel the joy of the corroboration of my research that you have so plentifully presented to me by means of your really important work. E. g., you will read:

 

A BOOK THAT JUSTIFIES MY RESEARCH AS A WHOLE

 

http://www.stanford.edu/dept/HPST/Mayor.html

Adrienne Mayor is an independent folklorist/historian of science who investigates natural knowledge contained in pre-scientific myths and oral traditions. Her research looks at ancient "folk science" precursors, alternatives, and parallels to modern scientific methods. Mayor's two books on pre-Darwinian fossil traditions in classical antiquity and in Native America have opened up a new field within geomythology, and her book on the origins of biological weapons uncovered the ancient roots of biochemical warfare. Mayor is active in classical folklore, and is also a Visiting Scholar in Classics. Her research has been featured on NPR and BBC, the History Channel, and other popular media, most recently in the New York Times and National Geographic; her books are translated into Spanish, Japanese, Chinese, Korean, Hungarian, Polish, and Modern Greek. For fun: the History Channel's "Ancient Monster Hunters" is based on Mayor's first book, and popular novelists frequently draw on her findings, for example, Helen of Troy and Memoirs of Cleopatra by Margaret George; The Gryphon's Skull by H. Turteltraub; Dark Fire by C.J. Sansom; and Brad Thor's thriller Blowback. Current project: the life and legend of Mithridates, scourge of Rome and the world's first experimental toxicologist.

 

 

Greek Fire, Poison Arrows & Scorpion Bombs (Overlook, 2003) traces the mythic origins & historical practices of biological warfare, from the legendary Trojan War to real battles in the Roman Empire. The  book is translated into Japanese & Greek, and is featured in the New York Times, Newsweek, National Geographic, NPR, & BBC.

 

 

 

......................................................................


{backbutton}