logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Η ειμαρμενοποιός μαγεία του Αβραάμ   
Του Μ. Καλόπουλου   

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Κάθε αναδημοσίευση άρθρου ολική ή μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας: www.greatlie.com το οποίο θα πρέπει να είναι ενεργός σύνδεσμος (link) στην σελίδα του άρθρου. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του.

Μπορείτε να παραγγείλετε τά βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 6976 906640 ή στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Προηγούμενο άρθρο εδώ: Αβραάμ και ο προφητικός διαμελισμός των εθνών!

https://www.youtube.com/watch?v=1GMbGjSipH0

 

Η ειμαρμενοποιός μαγεία      

Κάτι που στην παραπάνω προφητική εικόνα δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο, είναι η ομολογημένη έκσταση  (Γέν.ΙΕ΄12) κάτω απ’ την οποία συμβαίνουν τα αβραμικά δρώμενα. Η έκσταση και ο μέγας σκοτεινός φόβος που έπεφτε πάνω του, απ’ τον Β. Βέλλα μεταφράζεται: «ο Αβραάμ έπεσε σε βαθύ ύπνο, (!) και τον έπιασε έντονο και φοβερό άγχος»
Τέτοιες θεατρικές προφητικές εκστάσεις ήταν και παραμένουν πολύ συνηθισμένες στους κύκλους των μάγων.
Ο Αβραάμ όπως κάθε τυπικός προφήτης, φαίνεται πως συνήθιζε και ο ίδιος την χρήση ενορατικών φυτών! Τα εκστασιογώνα αυτά φυτά, όφειλε να τα γνωρίζει κάθε συνετός μάγος, αφού ουσιαστικά ήταν τα καθημερινά όπλα του προφητισμού και της μαγείας του. 
Ειδικά για τον Αβραάμ, βρίσκουμε γραμμένη την χαρακτηριστικότερη περιγραφή που παραπέμπει σε εκστασιακή θεοκατάληψης. Ο προφήτης με την αλλοιωμένη απ’ τα εκστατικά-προφητικά βότανα συμπεριφορά του, έπειθε και τον τελευταίο απ’ τους θεατές του, ότι μετά την προφητική του έξαρση, ο θεός εγκατέλειπε το σώμα του, στο οποίο είχε προσωρινά κατέβει! Αυτό ακριβώς βρίσκουμε πολύ καθαρά γραμμένο για τον άνθρωπο της βοτανο-μαγείας Αβραάμ: «Αφού δε ετελείωσε λαλών (ο θεός) προς αυτόν, ανέβη ο θεός (!) από του Αβραάμ» Γέν.ΙΖ΄22
Αργότερα, επί Μωυσέως, όταν οι συνομιλίες με τον φυλετικό αυτό θεό έγιναν καθημερινές, οι λόγοι αυτής της θεατρικής έκστασης εξέλειπαν! Ο θεός ερχόταν και έφευγε καθημερινά στην σκηνή του Μαρτυρίου χωρίς να ανεβαίνει ή να κατεβαίνει πια πάνω στους προφήτες του, αλλοιώνοντας καθημερινά την συμπεριφορά τους!

Βέβαια η ανατριχιαστική αυτή εικόνα του προφητικού εθνο-διαμελισμού, (για να επιστρέψουμε στον Αβραάμ) μπορεί να διέφυγε με κάθε ευκολία από την δική μας παθητικότητα. Μπορεί και χιλιάδες ακόμα ιερο-νυσταγμένοι θεολόγοι, διαβάζοντας την Βίβλο, με τα χοντρά παραμορφωτικά γυαλιά της υπόδουλης πίστης τους, να προσπέρασαν κατανυκτικά τον ορνιο-συνάχτη Αβραάμ... είχα όμως την βεβαιότητα, πως η εξαιρετικά αποκαλυπτική αυτή εικόνα, δεν θα άφηνε αδιάφορους τους σοφούς Ραββίνους.
Με ζωηρή την ελπίδα της δικαίωσης στην παραπάνω ερμηνεία, έριξα μια μάτια στους «εβραϊκούς μύθους»... και φυσικά δικαιώθηκα αμέσως! Διαβάζουμε την απόλυτη σχεδόν παραδοχή της ερμηνείας μας: «Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα τεμαχισμένα από τον Αβραάμ πτώματα ήταν προάγγελοι αυτοκρατοριών...(άρα εθνών!) Αν ο Αβραάμ δεν είχε (από τότε) τεμαχίσει τα ζώα (ζώα=έθνη!) με το σπαθί του, (εννοεί το "σπαθί" της μαγείας του) αυτές οι αυτοκρατορίες θα ‘χαν γίνει πανίσχυρες, έτσι όμως εξασθένισαν»! Gen. Rab. 437. Mid. Agada Gen. 33 PRE, κεφ. 28. «Εβραϊκοί Μύθοι» σελ. 142,(ε)
Συγχαρητήρια λοιπόν, πράγματι εμείς ήμασταν και παραμένουμε...  τα ζώα του προφητικού διαμελισμού!

Αν λοιπόν όλα αυτά αληθεύουν, γεννιέται το εξαιρετικά σημαντικό ερώτημα: Είμαστε ιστορικά αντιμέτωποι μόνο με την φυσική μας ειμαρμένη;
Είχαμε δηλαδή μέχρι σήμερα αντιπάλους μας, μόνο τις φυσικές μας ανεπάρκειες; Την άγνοια, τις στενοκεφαλιές μας, την τεμπελιά μας αν θέλετε, και τις δεισιδαιμονίες μας...; Ή κάποιοι συστηματικά και με κάθε μέσον, διαμέλιζαν και καταροποιούσαν τις επιδόσεις μας, και υπονόμευαν τις εξελίξεις και την ιστορία των λαών μας;
Οι φυσικές δυνάμεις των εθνών, καταναλώνονται στην δύνη και τις τριβές της φυσικής τους ειμαρμένης, ή κάποιοι μεθοδικά συνωμοτούν εις βάρος τους; Αντιμετωπίζουμε μόνο τους φυσικούς μας εχθρούς, ή κάποιοι επαγγελματίες εθνο-σπαράκτες, χωρίς φανερό κίνητρο και εχθρότητα, με την επαγγελματική ψυχρότητα των αόρατων ψιθυριστών εξουσίας, κρυμμένοι πέρα απ’ το ορατό φάσμα των υποψιασμών μας, μεθοδικά σχεδιάζουν διλήμματα, δημιουργούν ανίερες συμμαχίες, αναμοχλεύουν εχθρότητες, αναθερμαίνουν διαιρετικές τάσεις, και κατακαίουν αόρατοι κάθε δυνατότητα επανένωσης, ενισχύοντας ακατάπαυστα τους φυσικούς μας διαμελιστές; Είμαστε αντιμέτωποι μόνο με την φυσική μας ειμαρμένη ή η αβραμικη μαγεία εδώ και αιώνες ανενόχλητη ειμαρμενοποιεί σε βάρος μας;
Επιτέλους, μήπως υπάρχουν κατ’ επάγγελμα διαμελιστές λαών και πολιτισμών;
Είναι το ίδιο βασικό ερώτημα δοσμένο με διαφορετικούς τρόπους. Θεωρώ λοιπόν αυτήν την ερώτηση, σημαντικότερη από οποιαδήποτε άλλη.
Στην πολυδάκρυτο μάχη της νοημοσύνης, νικήσαμε πολούς εχθρούς! Αυτός όμως ο αόρατος δόλος, φαίνεται πραγματικά ανίκητος! Η τελική έκβαση εξαρτάται απολύτως, απ’ την απάντηση που θα δώσουν άμεσα οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη αυτή ερώτηση: Ζούμε ή όχι σε καθεστώς ευλογο-καταροποιού μαγείας; Μήπως δεσμώτες και ελευθερωτές είναι τα ιδια πρόσωπα;
Οι λαοί όπως και οι άνθρωποι, έχουν αμέτρητους κατανοητούς λόγους να μαθαίνουν απ’ τα λάθη τους, αν όμως πίσω απ’ τις αποτυχίες τους υπάρχει κάποια αόρατη μεθοδική παγιδοποιός δύναμη, τα προβλήματα χιλιαπλασιάζονται και η κατάσταση αυτή, μπορεί να τρελάνει και τους πλέον φιλότιμους ανθρώπους, και να καταστήσει ακατανόητα ακόμα και τα πιο απλά δεδομένα της ιστορίας!
Τι συμβαίνει λοιπόν, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες μας, έχουμε καταφέρει μόνο άθλους αποτυχίας; Μήπως η ιερότητα, το πλέον κατανοητό εγερτήριο των λαών μας πρόδωσε; Μήπως προδώσαμε εμείς την ιερότητα, παραδίδοντάς την σε ιεροφανείς και αναξίους; Δυστυχώς, ακόμα και οι ερωτήσεις αυτές, ακούγονται απόκοσμες και ξένες, σαν να έρχονται από έναν άλλον αξιοπρεπέστερο και φιλευσεβέστερο κόσμο!
 Παραδόξως, σχεδόν σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, γύρω απ’ το μέγιστο λαϊκό αγαθό την ιερότητα, αντί να βλέπουμε άσβεστη την εξαγνιστική πυρά των ερωτήσεων... βλέπουμε μονίμως γύρω της τον πολιορκητικό χορό των ιερατείων.  

Μ. Καλόπουλος
Απ' το βιβλίο ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

 

Μπορείτε να παραγγείλετε τά βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 6976 906640 ή στο E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

MY_BOOKS


...................................
Η γνώση είναι... η καλύτερη εκδίκηση!
KALOPOULOS_TA_BIBLIA2

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Ξεναγηθείτε με διασκεδαστικό και σαφή τρόπο, στα πλέον απίστευτα μυστήρια της θεολογικής μαγείας, και ανακαλύψτε την γέννηση της σημερινής αθλιότητας, στα χέρια εκείνων... που λατρεύτηκαν σαν άνθρωποι του θεού!