logo

fb youtube rss

Σύνδεση


Μ. Καλόπουλος: Μικρή περίληψη του συνολικού έργου μου!

Στα βιβλία της σειράς, θα ξεναγηθούμε στα απίστευτα κατορθώματα των βιβλικών ηρώων, που σταδιακά θα μας αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο άγνωστης μαγείας και πανουργίας, αυξάνοντας τους ορίζοντες της κατανόησής μας, γύρω απ’ τους παράξενους, συχνά πανέξυπνους αλλά και αδίστακτους τρόπους παρέμβασης της μαγείας στην ιστορία!

Αρχίζοντας από τον Αβραάμ, θα υποψιαστούμε έντονα τους τρόπους της επιτηδευμένης εξουσιαστικής του μαγείας, στην Αίγυπτο και την Παλαιστίνη, αλλά δεν θα μας μείνει καμιά αμφιβολία γι' αυτήν, όταν αργότερα θα παρακολουθήσαμε την εκπληκτική αναρρίχηση του Ιωσήφ στην Αιγυπτιακή εξουσία. Στη απίστευτη αυτή διαδοχή ηρώων μαγείας, θα δούμε τον διάσημο Μωυσή να γεμίζει την ίδια αυτή χώρα με παράξενες "πληγές", εξασφαλίζοντας την έξοδο των Εβραίων από τη χώρα!

Στη ενδιαφέρουσα συνέχεια (ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ), θα ξεναγηθούμε στις παράξενες νικηφόρες μάχες του Ιησού τού Ναυή στην Χαναάν, και θα καταλάβαμε με κάθε λεπτομέρεια τους μαγικούς τρόπους, της νικηφόρου διείσδυσής του, ανάμεσα στα δεκατέσσερα πάνοπλα έθνη της Παλαιστίνης. Αποκορύφωση των υποψιασμών μας, η ξεκάθαρη ανακάλυψη μέσα στα ιδία τα βιβλικά κείμενα, των πάσης φύσεως απεχθών δηλητήριων, που αποτελούν το μυστικό οπλοστάσιο των προφητών και το αισχρό μυστικό της δύναμής τους! 

Μετά την εγκατάσταση του λαού Ισραήλ στην γη Χαναάν, θα "πλησιάσουμε" και θα παρατηρήσαμε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, γύρω απ’ την αινιγματική και ανεξήγητη δύναμη κάποιων Κριτών, όπως του Σαμψών, του Γεδεών και του Σαμουήλ! Θα πάρουμε μια μικρή γεύση, από τα ποικίλα "θαύματα" πυρός του Ηλία και Ελισαίου, εξηγώντας εμπεριστατώμενα τους εκπληκτικούς μηχανισμούς και τα υλικά της θεουργίας τους! Στη συνέχεια έκπληκτοι θα παρακολουθήσουμε την ταχύτατη άλωση της Βαβυλώνας, από τους ίδιους τους Εβραίους σκλάβους της!

Θα ξεναγηθούμε σε απίστευτα "θαύματα" εκδίκησης, εισοδισμού και παρεμβατισμού στην ιστορία των λαών της ανατολής και με πραγματική έκπληξη θα αναλύσουμε διεξοδικά το ενδεχόμενο της ανάμειξης των ονειροποιών μάγων, στις αποφάσεις της εκστρατείας των Περσών κατά της Ελλάδος και του πολιτισμού της... και στη συνέχεια κατάπληκτοι και εκστατικοί, θα σταθούμε μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο της ανάμειξης του "χαλδαιικού" ιερατείου, στην δολοφονία του Μ. Αλεξάνδρου!

Φορτωμένοι με απίστευτους υποψιασμένης και πρωτοφανή δεδομένα, θα εισχωρήσουμε τελικά στο καινοφανές "πνευματικό" περιβάλλον της Καινής Διαθήκης, όπου έκπληκτοι θα κατανοήσουμε τους λόγους που το πανούργο βιβλικό ιερατείο, αποβάλει το δύσοσμο μανδύα της μαύρης μαγείας (δηλητηριοχρησίας) και ενδύεται το νέο ελκυστικό άρωμα της λευκής μαγείας, δηλαδή την σαγήνη της αγαπητικότητας και της παγιδοποιού θυσιαστικής σωτηριακής πανουργίας. 

Ένα είναι σίγουρο, μελετώντας απ’ αυτή την σκοπιά την Βίβλο, θα καταλάβουμε πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι μπροστά μας, δεν έχουμε την ιστορία κάποιου δραστήριου βιβλικού θεού, (κατά τον αφελή θεολογικό ισχυρισμό), που άλλο δεν έκανε απ’ το να αναμειγνύεται καθημερινά στην ιστορία των ανθρώπων, αλλά ένα διαχρονικό, ισχυρό κέντρο παραγωγής εφαρμοσμένης μαγείας, με πλήρη συναίσθηση της παρεμβατικής του δύναμης στην διαμόρφωση της ιστορίας!

Η μελέτη μου αυτή, (που κράτησε 15 χρόνια), δεν είναι αναμασήματα προγενέστερων εργασιών, αλλά μια αυθεντική πρωτογενής εργασία, τόσο στο σκεπτικό προσέγγισης όσο και στην μεθοδολογία. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μοναδική ξενάγηση στην βιβλική αντιπαλογνωσία, φέρνοντας για πρώτη φορά στην επιφάνεια τα όπλα της δολιότητας και της ψυχρής δηλητηριοχρησίας. Αποτελεί δε (κατά την γνώμη πολλών αναγνωστών μου) την "αρτιότερη ανατομία της βιβλικής πανουργίας".


Περισσότερα βλέπε:
Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα περίληψη του βιβλίου «Το Μεγάλο Ψέμα»
Διαβάστε μια ενδιαφέρουσα περίληψη του βιβλίου «Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ»
Περίληψη του βιβλίου "ΑΒΡΑΑΜ Ο ΜΑΓΟΣ"
περίληψη του βιβλίου "ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ"Μπορείτε ν' αποκτήσετε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου
τηλεφωνώντας στο τηλ: 2310-770100 – Κιν: 6976 906640
ή στο Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
MY_BOOKS