logo

fb youtube rss

Σύνδεση


Γιατί λοιπόν δεν τολμάτε μια λόγια, εκτεταμένη δημόσια αντιπαράθεση στο σύνολο των βιβλικών δεδομένων, (Παλιάς και Καινής Διαθήκης) καθώς και την επανεξέταση της συνολικής ιστορικής διαδρομής του Χριστιανισμού;
Read More

Πρόσκληση-πρόκληση θεολογικών συζητήσεων προς κάθε ενδιαφερόμενο. 2/3/2002

...............................................

Πρόκλησή μας: Αντί να μας ταΐζετε καθημερινά τηλεοπτικά σκουπίδια... γιατί δεν κάνετε κάτι πραγματικά τολμηρό!

Γιατί δεν τολμάτε λοιπόν, οι ρασοφόροι κάθε βαθμίδος και οι συνοδοιπόροι τους θεολόγοι, οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση με γνώστες της ιστορίας και κριτικούς αναλυτές των Βιβλικών κειμένων, όσα ορθότατα αμφισβήτησε ο Ναύαρχος Αντωνιάδης και η αξιοθαύμαστη μικρούλα Προμηθέα;

Δεν είναι περίεργο που μόνο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις μας δεν έχουμε ελέγξει ποτέ; Γιατί ένα ολόκληρο αρχαίο έθνος, και κατ’ επέκταση ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος, οφείλει σεβασμό σε ανεξέλεγκτες εντολές και "αξίες" που κάποιοι Εβραίοι προφήτες φαντάστηκαν ή είδαν στον ύπνο τους, και περιγράφονται ως ιερές στην εβραϊκή Βίβλο πριν από 2.000 και πλέον χρόνια;

Γιατί λοιπόν δεν τολμάτε μια λόγια, εκτεταμένη δημόσια αντιπαράθεση στο σύνολο των βιβλικών δεδομένων, (Παλιάς και Καινής Διαθήκης) καθώς και την επανεξέταση της συνολικής ιστορικής διαδρομής του Χριστιανισμού; Γιατί δεν τολμάτε μια δημόσια απάντηση στην κεφαλαιώδη ερώτηση: κατεδίωξε ή όχι ο Χριστιανισμός τον Ελληνισμό;

 Πεποίθησή μας: οποιαδήποτε "αλήθεια" επιβάλλεται χωρίς αποδείξεις, δεν είναι τίποτε περισσότερο από στυγνή πνευματική δικτατορία!

 Είμαστε βέβαιοι πως η σκοταδοποιός θεοκρατία που κυβερνάει σήμερα την Ελλάδα, φοβάται τον δημόσιο διάλογο, γιατί τα αρνητικά ντοκουμέντα της θηριώδους θρησκευτικο-πολιτικής ιστορίας της, σήμερα είναι συντριπτικά!

Ισχυρισμός μας: Η ψευδολόγος θεολογία που κυβερνάει σήμερα τη χώρας μας, επεβλήθη δια πυρός και σιδήρου, (τουλάχιστον δια νόμων Ιουστινιανού και Θεοδοσίου) και ποτέ δεν έγινε η ελεύθερη επιλογή της απ’ τους λαούς του Δυτικού κόσμου!

 Ο Χριστιανισμός, επεβλήθη με στημένα "θαύματα", νομικούς διωγμούς, και δικτατορική κατήχηση! Δεν απολογήθηκε ποτέ για τα εγκλήματά του, και ουδέποτε έδωσε οποιοδήποτε ευκαιρία δημόσιας αντιπαράθεσης, για να έχουν οι ενδιαφερόμενοι την δυνατότητα ελεύθερης εκτίμησης και επιλογής.

Η θρησκεία αυτή δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια Ιουδαϊκή παραφυάδα, που επεβλήθη δόλια επί Κωνσταντίνου (του επονομασθέντα Μεγάλου, αντί Αισχρού, όπως θα ήταν το ορθότερο) και ποτέ ιστορικά δεν έγινε η ειρηνική αποδοχή της απ’ τους Έλληνες.

Μετά από εμπεριστατωμένες σύγχρονες μελέτες των κυριολεκτικά απίστευτα δόλιων δεδομένων της χριστιανικής θρησκείας, είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για θρησκεία, αλλά για την επιβίωση της χαλδαϊκής μαγείας στη σύγχρονη εποχή και όχι για οποιοδήποτε αποδεκτό ηθικο-κοινωνικό σύστημα φιλάνθρωπων ή σωτηρικών ιδεών.

Δεκτή λοιπόν κάθε πρόταση δημόσιας αντιπαράθεσης (σειρά εκπομπών) με οποιανδήποτε ομάδα θεολόγων, σε οποιοδήποτε δημόσιο βήμα!

Όσο καιρό η πρόκληση αυτή δεν βρίσκει την αναμενόμενη απάντηση, δικαιωματικά θα θεωρούμε την θρησκεία αυτή, ως δειλή οργανωμένη απάτη, που λυμαίνεται το υγιές φιλεύσεβο συναίσθημα των λαών!

Σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη θετική απάντηση, επιφυλασόμεθα τού δικαιώματος της τελικής συνθέσεως της αντιπαρατιθέμενης ομάδας σκεπτικιστών!

M. Καλόπουλος 
Σύνδεσμος σκεπτικιστών Ελλάδος

Επαφή με τον πρόεδρό της Μιχάλη Καλόπουλο στο:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


.......................................

Αποκτήστε τα βιβλία του Μ. Καλόπουλου επί αντικαταβολή στο τηλ: 2310/770100
Γνώμη αναγνώστου: «Μια απολαυστική ξενάγηση στα στημένα "θαύματα" των μεγάλων προφητών της Βίβλου, που  θα σας ενθουσιάσει με την απομυθοποιητική της σαφήνεια. Μια πρωτότυπη μελέτη που θα αποτελέσει σταθμό στις αναζητήσεις σας». A.M.