logo

fb youtube rss

Σύνδεση

Οικολογία

Kίνα και Ινδία δενδροφύτευσαν έκταση όσο το δάσος του Αμαζονίου μέσα σε δύο δεκαετίες (pics & vid)

Kίνα και Ινδία δενδροφύτευσαν έκταση όσο το δάσος του Αμαζονίου μέσα σε δύο δεκαετίες (pics & vid)


Σε μία εξαιρετικά χαρμόσυνη ανακοίνωση προχώρησε η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA), η οποία με την βοήθεια των δεκάδων δορυφόρων που έχει στην διάθεσή της, υποστηρίζει πως ο πλανήτης μας είναι αρκετά πιο «πράσινος» σε σχέση με το ξεκίνημα του 21ου αιώνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές της NASA αφού εξέτασαν ενδελεχώς και συνέκριναν τις δορυφορικές απεικονίσεις της Γης τις τελευταίες δύο δεκαετίες ανακοίνωσαν με περηφάνια ότι ο πλανήτης φιλοξενεί σήμερα συντριπτικά μεγαλύτερους αριθμούς δέντρων και φυτών σε σχέση με το 2000, ενώ κύριοι υπαίτιοι για αυτή την τεράστια αλλαγή είναι οι δύο χώρες που εκπέμπουν τον μεγαλύτερο αριθμό ρύπων παγκοσμίως.

  • Η Αυστραλία θα φυτέψει ένα δισεκατομμύριο δέντρα για να αναστρέψει την κλιματική αλλαγή (pic & vid)

  • Ινδία και Κίνα, που επίσης αποτελούν και τις δύο πολυπληθέστερες χώρες της υφηλίου, ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο για την αναδάσωση τεράστιων εκτάσεων στα εδάφη τους, πρακτική που όπως φαίνεται έχει ήδη ξεκινήσει να αποδίδει, σκορπώντας κύματα αισιοδοξίας, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη έχουν αρχίσει να λαμβάνουν πολύ ανησυχητικές διαστάσεις.

Planting trees has resulted in more than 2 million square miles of extra greenery - the equivalent of more than the Amazon rainforest. Global in crease is not enough to offset the damage done by deforestation, researchers claim 

China is responsible for a quarter of the overall increase in green leaf area but has only 6.6 per cent of all the world's foliage. Forty-two per cent comes from forests and a further 32 per cent comes from farmland 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η NASA η συνολική έκταση που δενδροφυτεύτηκε τα τελευταία 20 χρόνια αντιστοιχεί σε περίπου 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλα ή μία έκταση όσο σχεδόν ολόκληρο το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, που είναι και το μεγαλύτερο στον πλανήτη.

Πάντως, όση αισιοδοξία και να προκαλεί η είδηση τα πράγματα είναι ακόμα πολύ δύσκολα κι η αναγκαιότητα πύκνωσης και πολλαπλασιασμού αντίστοιχων πρωτοβουλιών, καθώς η συνολική έκταση του πλανήτη που καλύπτεται από βλάστηση και δάση ανέρχεται μόλις στο 9& της συνολικής του χερσαίας έκτασης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ετήσια αύξηση του πράσινου στον πλανήτη βρίσκεται στο 5% σε σχέση με κάθε προηγούμενη χρονιά, ποσοστό που θεωρείται πολύ μικρό σε σχέση με την δουλειά που απαιτείται ώστε να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή και να διασφαλιστεί -όσο γίνεται- το μέλλον της ανθρωπότητας.

China and India have planted so many trees that the world is now greener than it was 20 years ago. NASA research discovered there is five per cent, on average, more greenery every year compared to the 2000s (pictured)

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.

FYSH SIATL

Η απάντηση του ινδιάνου Αρχηγού Σιάτλ, στην πρόταση των Αμερικανών να τους πουλήσει ένα κομμάτι από τη γη του!

Μητέρα Φύση! Η ιερή μάνα… των Ελλήνων!

Ένα υπέροχο δείγμα λογικής "παγανιστικής" φυσιολατρίας!

Η απάντηση του ινδιάνου Αρχηγού Σιάτλ,

στην πρόταση που του έγινε να πουλήσει

ένα μεγάλο κομμάτι γης στους Αμερικανούς.

Από πολλούς θεωρείται, το καλύτερο γραπτό μνημείο οικολογικής συνείδησης που υπήρξε ποτέ!

Φυσικά ο αγαθός αυτός φυσιολάτρης Ινδιάνος, δεν ποδοπατήθηκε ούτε από τον γιαχβικό Ιουδαιο-χριστιανισμό, ούτε και από την εκφυλιστική δυτική παιδεία.

Απολαύστε ολόκληρο το κείμενο της συγκλονιστικής, αγέρωχης λογικής του Ινδιάνου!

 

«Ο Πρόεδρος της Ουάσιγκτον στέλνει μήνυμα ότι επιθυμεί να αγοράσει τη γη μας. Αλλά πώς μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει τον ουρανό; τη γη; Η ιδέα είναι παράξενη για μας. Αν δεν είναι δική μας η φρεσκάδα του αέρα και η λάμψη του νερού, πώς μπορεί κανείς να τα αγοράσει;

Κάθε μέρος της γης είναι ιερό για τους ανθρώπους μου. Κάθε λαμπρή πευκοβελόνα, κάθε αμμώδης ακτή, κάθε ομίχλη στο σκοτεινό δάσος, κάθε λιβάδι, κάθε έντομο που ψιθυρίζει.

Όλα είναι ιερά στη μνήμη και την εμπειρία του λαού μου.

Νοιώθουμε τον χυμό που ρέει στα δέντρα όπως νοιώθουμε το αίμα που ρέει στις φλέβες μας. Είμαστε μέρος της γης και είναι κομμάτι δικό μας.

Τα αρωματικά λουλούδια είναι οι αδελφές μας. Η αρκούδα, το ελάφι, ο μεγάλος αετός, αυτά είναι οι αδελφοί μας. Οι βραχώδεις κορυφογραμμές, η δροσιά στο λιβάδι, η θερμότητα του σώματος του μικρόσωμου πόνι, ο άνθρωπος, όλα ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Η λάμψη του νερού που κινείται προς τα ρέματα και τα ποτάμια δεν είναι απλώς νερό, αλλά το αίμα των προγόνων μας.

Αν σας πουλήσουμε τη γη μας, πρέπει να θυμάστε ότι είναι ιερή. Κάθε γυαλιστερή αντανάκλαση στο νερά των λιμνών αφηγείται γεγονότα και αναμνήσεις της ζωής του λαού μου.

Ο ψίθυρος του νερού είναι η φωνή του πατέρα του πατέρα μου. Τα ποτάμια είναι αδέλφια μας. Σβήνουν τη δίψα μας. Θα μας φέρουν κανό και τροφή στα παιδιά μας. Έτσι θα πρέπει να δοθεί στα ποτάμια η καλοσύνη που θα δοθεί σε κάθε αδελφό.

Αν σας πουλήσουμε τη γη μας, να θυμάστε ότι ο αέρας είναι πολύτιμος για εμάς, ότι ο αέρας μοιράζει το πνεύμα του σε όλη τη ζωή που στηρίζει.

Ο άνεμος έδωσε στον παππού μας την πρώτη του ανάσα και επίσης έλαβε το τελευταίο του αναστεναγμό. Ο άνεμος δίνει στα παιδιά μας το πνεύμα της ζωής. Επομένως, αν

πουλήσουμε τη γη μας, πρέπει να τη διαφυλάξετε ως κάτι

ιδιαίτερο και ιερό, ως ένα σημείο στο οποίο ο άνθρωπος μπορεί να πάει να γευτεί τον άνεμο που έχει γλυκανθεί από τα λουλούδια των λιβαδιών.

Θα διδάξετε τα παιδιά σας ότι εμείς διδάξαμε τα παιδιά μας; Ότι αυτή η γη είναι μητέρα μας; Πώς ό, τι συμβαίνει στη γη συμβαίνει και στους γιους της γης.

Αυτό ξέρουμε: η γη δεν ανήκει σε άνθρωπο, ο άνθρωπος ανήκει στη γη. Όλα τα πράγματα συνδέονται μεταξύ τους σαν το αίμα που μας ενώνει όλους.

Ο άνθρωπος δεν ύφανε τον ιστό της ζωής, είναι απλώς μια πτυχή σε αυτόν. Ό, τι κάνει στο ιστό, το κάνει στον εαυτό του.

Ένα πράγμα ξέρουμε: ο Θεός μας είναι επίσης ο Θεός σας. Η γη είναι πολύτιμη σε αυτόν και όταν βλάπτεις τη γη συσσωρεύεις περιφρόνηση για το δημιουργό της.

Η μοίρα σου είναι ένα μυστήριο για μας. Τι θα συμβεί όταν τα βουβάλια σφαχτούν όλα; Τα άγρια άλογα εξημερωθούν; Τι θα συμβεί όταν οι μυστικές γωνιές του δάσους βαρύνουν με τη μυρωδιά πολλών ανθρώπων και η όψη του ώριμου λόφου μουντζουρωθεί με σύρματα που μιλάνε; Πού θα πάνε οι θάμνοι; Θα χαθούν! Που θα πάει ο αετός; Θα χαθεί!

Και τι σημαίνει να πούμε αντίο στο γρήγορο πόνι και μετά να κυνηγάμε; Το τέλος της ζωής και η αρχή της επιβίωσης.

Όταν ο τελευταίος κόκκινος άνθρωπος θα έχει εκλείψει απ' αυτή την ερημιά και η μνήμη του θα είναι μόνο μια σκιά από ένα σύννεφο που κινείται στη στέπα, θα είναι αυτές οι ακτές και τα δάση ακόμη εδώ; Θα έχει απομείνει τίποτα από το πνεύμα του λαού μου;

Αγαπάμε αυτή τη γη όπως ένα νεογέννητο αγαπά τον καρδιακό παλμό της μητέρας του. Έτσι, αν σας πουλήσουμε τη γη μας, αγαπήστε την όπως την έχουμε αγαπήσει. Φροντίστε την όπως τη φροντίζαμε. Κρατήστε στο μυαλό σας τη μνήμη της γης, όπως θα είναι, όταν την παραλάβετε.

Διατηρήστε τη γη για όλα τα παιδιά, και αγαπήστε την, όπως μας αγαπάει ο Θεός. Όπως είμαστε μέρος της γης, είστε κι εσείς επίσης μέρος της γης.

Αυτή η γη είναι πολύτιμη για μας. Είναι επίσης πολύτιμη για εσάς. Ένα πράγμα γνωρίζουμε - υπάρχει μόνο ένας Θεός. Κανένας άνθρωπος είτε κόκκινος είτε άσπρος δεν μπορεί να είναι μόνος του. Είμαστε όλοι αδέλφια, ό, τι κι αν γίνει».

                   Μ. Καλόπουλος

 

 

 

 


Παρά τις προσπάθειες δύο αιώνων, κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς πόσα είδη ζουν στον πλανήτη. Μια διεθνής επιστημονική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ενιαίου καταλόγου με τους ζωντανούς οργανισμούς του πλανήτη ξεπέρασε το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου ειδών, με την προοπτική να φτάσει τα 1,75 εκατομμύρια είδη το 2011.

Διαβάστε περισσότερα: Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο είδη ο Κατάλογος της Ζωής στη Γη

Ποτέ στο παρελθόν δεν παρατηρήθηκε τέτοιας έκτασης μείωση του πληθυσμού των μελισσών και αυτό ανησυχεί για πολλούς λόγους την χώρα. Από το 1980 υπάρχει σταθερή πτώση του πληθυσμού των μελισσών, φτάνοντας να έχουν σήμερα 25 % λιγότερες μέλισσες από ότι το 1980

Διαβάστε περισσότερα: SOS - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ -Μυστήριο μαζικής εξαφάνισης μελισσών στις Η.Π.Α.

Μια υπόγεια εγκατάσταση όπου θα φυλάσσονται σπόροι από εκατομμύρια ποικιλίες καλλιεργούμενων φυτών ξεκίνησε να κατασκευάζεται τη Δευτέρα σε ένα απομονωμένο νορβηγικό νησί, ώστε να λειτουργήσει σαν Κιβωτός του Δευκαλίωνα στην περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής.

Διαβάστε περισσότερα: «Κιβωτός Διάσωσης» για τα φυτά του κόσμου κατασκευάζεται στην Αρκτική